|
![]() |
#241 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
nevjerojatno koliko je taj komp osjetljiv na OC bio mi je pokrenut prime sa OCom na 3.2GHz skinuo sam stranicu kucista da provjerim hladnjak (izlazio je hladan zrak, sam hladnjak nisam mogao dodirnuti posto mi nije bas pri ruci) nakon 5sec komp se reboota, sve BIOS vrijednosti se vrate na normalu aj super odlucim enejblat onaj C.I.A.2 i stavim ga na najjacu vrijednost zajedno sa ostalim postavkama na auto ili na default cak ni onda nece boota, nego automatski ugasi tu funkciju stvarno ne ***eno vjerojatno |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ajde ti odi van hodat 30 minuta pa poslje toga odi 30 minuta trcat dodi doma i javi nam rezultate ako se uspijes odvojit od pipe za vodu normalno ako nesto klokas da ce se grijat kaj si ocekivo btw imas ***enih coolera vec od 150 kn ako ti je to problem onda nemoj ni klokat npr ja sam dao 300 kn za Sonica i od tad sam ga imo na 754 939 i 775 konfi i od tad nemam problema s temperaturom i mogu radit procevima kaj ocu nikad mi nije bilo jasno zasto neko ko da za proc prek 1200 kn nemre izdvojit jos 150 da nemora opce razmisljat o tim temperaturama i spasi si zivaca i zivaca na kraju krajeva makar klokao il ne produzis zivotni vijek procu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Banned
|
upoznat sam sa posljedicama overclockiranja i ti si ocito promasio bit mog posta brinem se zbog temperature jer su one PREVELIKE za OC koji ja radim preko 90C za OC od 600mhz na E6750? jos nisam cuo da je netko imao isti problem normalno da ocekujem grijanje proca, ali toliko bas i ne + to mi i nije glavni problem glavni problem mi je stabilnost, jer se komp restarta sam od sebe pod opterecenjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
A čuj, ako se baš toliko grije, a očito se zato i restarta, tu ti nemožemo nešto previše pomoći, a kamoli da ideš još clockati... Vidi jel ti cooler dobro nasjeo na procesor, promijeni pastu, poboljšaj protok zraka u caseu, ili jednostavno uzmi bolji cooler za procesor, baš kako je Yoman rekao, mislim... za ~150kn imaš odličan cooler za procesor i nemaš brige s temperaturama... A to što je netko clockao svog na 3.2GHz sa BOX-om i pri tome ima temp u loadu oko 60C, očito nema veze s tvojim slučajem jer ti eto, hebiga, nisi te sreće... |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
.
|
Do 200kn imaš solidan izbor coolera, koji je usput budi rečeno naveden i u stickyu, no evo ja ću reći ovdje, svejedno... Arctic Freezer 7 Pro, Coolermaster Hyper UC, ili mrvicu skuplji, ali i mrvicu bolji Scythe Katana 2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo i od mene 2 pitanja: Kad kliknem properties na my computer cita mi procesor ko E6750@2,66@3,36 Ghz.Malo je kloknut, cisto sumnjam da cu dalje, pa me zanima da li se mnozitelj u biosu odnosi na obe jezgre??? I zanima me ( da ne otvaran novu temu) da li je puno na BFG 8800GT OC 85 C u loadu jer san i nju malo podiga (690/1700/2000), do koliko bi ona uopce mogla ic otprilike? |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
probaj ti prvo skinuti i staviti ponovno cooler s tim da to radis dok je ploca van kucista pa da si siguran da je sve sjelo na svoje mjesto. sto se dobrog coolera za <200kn tice, AC freezer 7 pro vrlo jednostavno @octopus.. da, mnozitelj vrijedi za obje jezgre. Sto se tice 8800gt, pa prek 80 stupnjeva i je malo puno, de ti spusti te taktove malo ili pojacaj ventilator
![]() |
#249 |
.
|
@Octopus - obje jezgre rade na istom taktu, naravno. A u vezi clocka grafe, imaš dosta priče o OC-u dotične na NVIDIA podforumu, pa si tamo malo škicni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
EDIT: antrax me prestigo Kolko vidim napisao si da je cooler vruc a to znaci da nije problem u losem nasjedanju coolera ili lose naljepljenom IHS-u na jezgru jer se temperatura ocigledno dobro prenosi do coolera najvjerojatnije je problem u protoku zraka u tvom kucistu i u samom cooleru vecina ljudi kod kojih si tu na forumu vidio da clockaju sa stoc colerom imasju dva 120 veta za upuh i minimalno 1 120 mm plus napajanje za ispuh ova kombinacija ventova ti smanju temperaturu u kucistu za jedno 10 cak i do 15 stupnjeva a samim time taj stoc cooler bolje radi tvoj problem je definitivno u hladenju jer ako stavis prst na cooler i opeces se to nikako nije dobro a nes sam vidio da si prico o temperaturi od 90 C hehe ako tak nastavis proc bi ti vrlo lako mogao ispustit dusu aka. bijeli dim stoga kupi coller za proc a ako nemas nijedan cooler na kucistu stavi minimalno jednu 120 icu da upuhuje zrak jer ako ti u par sati rada temperatura u kucistu dosegne 50C ( vrlo lako moguce ako imas mini tower ili midi tower i nikakve ventove na njemu, pogotovo ak imas neku jacu grafu) onda nit nemozes ocekivat da ce ti proc bit dobro hladen |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#252 |
Registered User
|
Pitanje? Jel bi mi mogo netko rec za koliko bi mogo dic svoj E6750 bez nekog rizika sa stock coolerom!!! Ono koja bi to bila granica! Imam MBO ABIT, iP35X, i 4gb kingmaxovog rama na 667!! Hvala puno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
.
|
Sve preko 3.2GHz sa stock coolerom je forsiranje. Pri voltaži od nekih 1.375v, barem sam ga ja tako držao na toj brzini. Znači, čisto malo dizanje voltaže, zbog pada napona... |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Slozio sam prije par dana konfu sa tim procesorom i evo tek se danas stigao malo igrati. Konfa je: Abit IP-35 Pro E6750 2GB Crucial Ballistix DDR2 800 Bez diranja bilo koje voltaze dignuo FSB na 400 sto rezultira 3200 MHz za proc. Memorija radi na 1:1 znaci 800 MHz. Koliko bi to jos moglo ici? Ili da jednostavno probam ![]() Zadnje izmijenjeno od: Veky. 23.12.2007. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
.
|
Na identičnoj konfiguraciji mi radi na sljedećim postavkama: FSB: 450MHz, (x8), voltaža procesora na 1.47v (load: 1.45v), voltaža memorije na 2.1v (900 @ CL4). Sve ostale voltaže na def. vrijednostima. Iste postavke 60h Prime stabilne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Mislim da sam isao do 1.5V i nije htio bootat. Memoriju sam dignuo sa 800 na 1000 i radila je ko beba na omjeru 1:2 pa pretpostavljam da ne zeza ona. Ja sam n00b sto se tice C2D, gdje se dize napon chipseta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
.
|
Pročitaj sticky vezan uz OC C2D procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
.
|
Čisto sumnjam da ti je 3.5GHz stabilno na 1.325v. Moj je na 1.35 (def.) najviše išao na 3.35GHz, rock stable naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
.
|
A hebiga sad ![]() Nije 100h, al je bilo 20-ak sati, nije mi se dalo dalje. Čini se da ipak nemogu to etiketirati kao rock stable ![]() Al sam sa 3.6GHz @ 1.45v išao na 60h Prime stabilno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
rejzor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|