Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2006., 21:30   #241
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Kupovinom posebne zvučne na P5B DELUXE problem zvuka ostaje neriješen i
velika je sramota za Asus da inače tako dobru ploču za OC s***u.: baad :
Pri izboru za P965 buduću ploču ju zaobilazim u širokom luku, iako ću u nju ubosti Audigy 2ZS.
Caligula je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 22:21   #242
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
ja iz pouzdanih izvora mogu reć da je zvuk ne P5W isti kao i na P5B znači ne baš najbolji. P5B delux bi bila moj izbor i za E6600 i za bilo koji drugi C2D.

Oglas
Staro 01.12.2006., 23:13   #243
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
cuj zvuk sigurno nemre bit isti, na p5b je neki ADI chip a na p5wdh je realtek 882
koji ja imam na svojoj ploci a on je neloš
Staro 01.12.2006., 23:37   #244
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

čuo i jedan i drugi i razlike nema osim šta ova krči ako se stavi volume control iznad cca 80%(iako sam ja to sebi riješio)
Staro 01.12.2006., 23:44   #245
Lala
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Evo ja mogu reč za P5B Deluxe WiFi:

Minusi
* zvučna (ma da ja zadnjih 4 god ne koristim integriranu)
* onaj glupi Jmicron kontroler zbog kojeg se Win dižu sporo a nemože se (bar ja nisam našao način) to sredit, možda sa novijim driverima..
* PCI utori gornja dva su preblizu PCI-E utoru tako da je upitno stavit neku PCI karticu koja se malo više grije
* redovito svaka P5B (deluxe) undervolta, nije to sad neki minus al kad ti fali volti da ti proc ide na 4GHz onda smeta

Plusevi
* Stabilnost
* Podrška (biosi itd)
* Kompatibilnost sa memama
* Hlađenje
* i ono što me jako veseli a to je što netreba čistit cmos preko jumpera ako se nekaj smrda, pogotovo kod OCanja
* odlična za OC (probao sam zasad samo na FSB 500)
* Bundle i dodaci koji dolaze uz nju

Eto to je viđenje sa moje strane ove asusice
Bas sad prelistavam novi broj vidi-a i tvoje videnje P5B ploce se podudara sa njihovim. Uzeli su:

za +: Izvrstan bios, dobre performanse, dobro hladenje, odlican bundle
za -: Cesto izdavanje bios-a upucuje na velik broj gresaka, cijena je ipak paprena.

Hm, zanimljivo da nisu komentirali onboard zvucnu. Bas su detaljni(yeah right)...: baad :
U biti tu me najvise brine ovaj 2. minus koji si naveo, vezan uz neki kontroler zbog kojeg se Win sporo dizu. Mozes precizirati, koliko sporo(otprilike u sec), jer mi je smijesno da imam neki bijesan procesor i maticnu od preko 1.500,00kn(to sve je jos u nabavci) i da mi kompu treba mac da se sustav digne.
Ajde vi koji posjedujete P5W DH ili koji ste ju imali u rukama prokomentirajte kakva je ta ploca u odnosu na navedene + i -. Ima li isto problema sa brzinom dizanja(sustava, naravno: roller i da li su svi ti utori jedako rasporedeni kao na p5b(pa postoje potencijalni problemi sa grijanjem), ako nisu da li je to bolje rijesenje od rasporeda na p5b(i navedite sve cega se jos sijetite, ne mora biti vezano samo uz navedene + i -, isto ako se jos necega sjetite za p5b nemojte se sramiti rec )
Problem zvucne jos nismo rijesili. ZED kaze da se radi o razlicitim karticama pa postoji mogucnost da p5w dh nema taj problem, sto ide u prilog postu od The Satare(samo sto onaj dio "malo vise suma" bode u oci pa je Smartguy-ov pouzdan izvor mozda zaista pouzdan, ali ja bi ipak iz 1. ruke). Iz ovog se stvarno ne moze nista zakljuciti, previse #(citaj kontradikcija, matematicari ce me odmah shvatiti) i zato ljudi javljajte se! Mislim da ima sasvim dovoljan broja forumasa koji imaju ove ploce i da bi se mogao napraviti dobar rezime koji bi onim neodlucnima mogao itekako olaksati kupnju(to je ujedno i jedna od zadaca ovog foruma, ako se ne varam : stoopid)
Lala je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 00:18   #246
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
ajme komplicirane osobe

Nisam brojao sec al treba malo duže, nije da je to dugo al očekivao sam brže (prije sam imao Socket A). Kakva je P5W DL ne bi znao jer se nisam igrao sa njom, ma da kad pogledam ako bi morao opet uzimat ploču bila bi ova koju imam, zvučna me ne zanima kakva je jer IMHO su sve integrirane zvučne sranje ili najveći dio (pogotovo za obradu zvuka a to koristim), ovaj kontroler me muči al valjda će se sa driverima to popravit, al kad se pogleda sve zajedno jedan palac gore za tu matičnu.
Eh da, na P5B DL me živcira raspored PCI utora od njih 3 jedan je nemoguće iskoristit a to je onaj najgornji jer je pre pre blizu PCI-E utoru a ovaj ispod njega je preblizu grafi (naravno govorimo o grafama koje zauzimaju 1 slot na stražnjoj strani) i onda ostane samo 1 iskoristiv, tako da je po tom pitanju P5W DL bolji izbor jer ona ima 2 dolje i 1 gore.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 00:18   #247
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Još jednom ću se osvrnuti na zvučnu - što ti ozbiljno gledaš tu stavku pri odabiru matične ploče od 1900kn? Kupi zvučnu za 100kn i gotovo, ako već ta na ploči neće raditi. No, kad si već zapeo, da, P5W DH je bolji izbor po pitanju zvučne.

Imaš na Anandtech forumu dva ogromna topica, jedan za P5B Deluxe, drugi za P5W DH Deluxe, i tamo ćeš pronaći hrpu problema koji se mogu javiti kod jedne ili kod druge, pa usporedi.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 00:38   #248
Lala
Premium

Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Još jednom ću se osvrnuti na zvučnu - što ti ozbiljno gledaš tu stavku pri odabiru matične ploče od 1900kn? Kupi zvučnu za 100kn i gotovo, ako već ta na ploči neće raditi. No, kad si već zapeo, da, P5W DH je bolji izbor po pitanju zvučne.

Imaš na Anandtech forumu dva ogromna topica, jedan za P5B Deluxe, drugi za P5W DH Deluxe, i tamo ćeš pronaći hrpu problema koji se mogu javiti kod jedne ili kod druge, pa usporedi.
Thanx na info(vezano za ovaj forum), bas sam sad isla pogledati.
OT sta vam svima znaci ova skracenica IMHO?: stoopid
Staro 02.12.2006., 00:40   #249
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

In My Humble Opinion
Staro 02.12.2006., 00:53   #250
nicko
Guest

Eh, ja cu ti ovako reci kao ponsni vlasnik...

Po meni odlicna ploca, zvuk je poprilicno dobar za integrusu (slusam ga samo na OS X-u, u windowsima ga još nisam isprobao )

Odlicno hladjene, super bios, odlicno rijeseno stisavanje ventilatora (Q-fan), fsb ide preko 400, sto je meni i vise nego dovoljno. Ima odlican raspored PCI slotova, previ Crossfire (ako ce ikada ikome trebati), nema problema sa onim svemogucim Jmicron kontrolerom i na kraju 975x chipset je malo brzi od 965 na istom taktu.

Eh da, zaboravih, u novom biosu su dodalo mnozitelj DDR2 400, sto znaci da ne moras imati neku bijesnu memu ako hoces clockati visoko....

A pod nedostatke...hmm...ne znam stvarno...mozda eto sto malo undervolta napon procesora....

Ako te zanima jos nesto, pitaj...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2006., 01:11   #251
Lala
Premium

Citiraj:
Autor nicko Pregled postova
Eh, ja cu ti ovako reci kao ponsni vlasnik...

Po meni odlicna ploca, zvuk je poprilicno dobar za integrusu (slusam ga samo na OS X-u, u windowsima ga još nisam isprobao )

Odlicno hladjene, super bios, odlicno rijeseno stisavanje ventilatora (Q-fan), fsb ide preko 400, sto je meni i vise nego dovoljno. Ima odlican raspored PCI slotova, previ Crossfire (ako ce ikada ikome trebati), nema problema sa onim svemogucim Jmicron kontrolerom i na kraju 975x chipset je malo brzi od 965 na istom taktu.

Eh da, zaboravih, u novom biosu su dodalo mnozitelj DDR2 400, sto znaci da ne moras imati neku bijesnu memu ako hoces clockati visoko....

A pod nedostatke...hmm...ne znam stvarno...mozda eto sto malo undervolta napon procesora....

Ako te zanima jos nesto, pitaj...
Nakon svega, ovaj smajlic najbolje izrazava moj stav o p5w dh : nuts :. Ma dobro, sad malo pretjerujem sa tim smajlicem, ali mi je trenutno no°1 ploca za C2D. Ne znam sta bi te vise pitala, vec mi se spava jedva citam postove. E da, da li podrzava 64-bitne win(iskreno, to su mi skoro pa nepoznati pojmovi, ali dobro je znati da li je moguca nadogradnja, ako bude potrebe). Zaboravio si navesti kao + daljinski, bas fancy
Staro 02.12.2006., 02:05   #252
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
..redovito svaka P5B (deluxe) undervolta, nije to sad neki minus al kad ti fali volti da ti proc ide na 4GHz onda smeta ..

...moglo bi se reci da svaka asusova ploca undervolta i ima strahovite oscilacije napona,ali kad radi radi rock stabile ili nikako..
Staro 02.12.2006., 09:34   #253
nicko
Guest

Citiraj:
Autor Lala Pregled postova
Nakon svega, ovaj smajlic najbolje izrazava moj stav o p5w dh : nuts :. Ma dobro, sad malo pretjerujem sa tim smajlicem, ali mi je trenutno no°1 ploca za C2D. Ne znam sta bi te vise pitala, vec mi se spava jedva citam postove. E da, da li podrzava 64-bitne win(iskreno, to su mi skoro pa nepoznati pojmovi, ali dobro je znati da li je moguca nadogradnja, ako bude potrebe). Zaboravio si navesti kao + daljinski, bas fancy
Naravno da podrzava, ali to nije stvar ploce, nego procesora...
Da, da, daljinski je fensi-smensi-kewl stvarcica
Staro 02.12.2006., 13:38   #254
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Da, da, daljinski je fensi-smensi-kewl stvarcica
Jel tvoj daljinac proradio ?
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 13:50   #255
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Eh da, zaboravih, u novom biosu su dodalo mnozitelj DDR2 400, sto znaci da
Najs, sada se napokon mogu imati i "crappy" ram-i za ozbiljnije ocanje
Baš me zanimalo imaju li novije ploče DDR2 400 MHz djelitelj, kao što ima moja Abit AA8

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 14:19   #256
nicko
Guest

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
Jel tvoj daljinac proradio ?
Je, nakon par dana od onog posta...sam od sebe i sad savrseno radi

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Najs, sada se napokon mogu imati i "crappy" ram-i za ozbiljnije ocanje
Baš me zanimalo imaju li novije ploče DDR2 400 MHz djelitelj, kao što ima moja Abit AA8
Da, to je prava stvar!
Staro 02.12.2006., 17:45   #257
Flytech
galaxy 2 galaxy
Moj komp

Flytech's Avatar

meni radi bez problema :burn:
Flytech je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 20:54   #258
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
hehe a takvi su se hvalospjevi prije pisali o p5b
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 04:29   #259
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Caligula Pregled postova
Kupovinom posebne zvučne na P5B DELUXE problem zvuka ostaje neriješen i
velika je sramota za Asus da inače tako dobru ploču za OC s***u.: baad :
Pri izboru za P965 buduću ploču ju zaobilazim u širokom luku, iako ću u nju ubosti Audigy 2ZS.
slažem se da je Asus zahebao sa time,ali problem se kupovinom nove zvučne definitivno rješava.

ova integrirana sva nekaj šušti i nepodnošljivo je slušati mjuzu ili gledati filmove sa njom.dok sa Audigy4 je stvar odmah puno puno bolja - najljepši prijelaz koji sam čuo,preporodio se
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 12:03   #260
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
hehe a takvi su se hvalospjevi prije pisali o p5b
svatko svoga konja hvali......tu po forumu je ekipa počela kupovati asusice i onda naravno da su se hvalile na sva usta
glista je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 17:28   #261
Sweeper
Game Wizard

Sweeper's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kad sam kupio novu zvučnu 180 kn 5.1 surround trustova sc 5250 riješio sam sve svoje probleme. Zvuk napokon radi savršeno win se bootaju puno brže samo što višem nemam ni jedan utor ;( za ubost bilo šta drugo. I iman samo zvučnu i grafičku ;((
// E6600 // P5B Deluxe // 3dClub X1900XT 512 // 2 x 1GB 667Mhz Kingmax // Coolermaster Mystique // OCZ 450 W // 160GB Caviar 8mb // HPX 5100 Wavemaster 5.1. HeadSet // Stock cooleri do dolaska Freezer 7 pro i VF900-cu // i sramota od monitora //

"Quit your Job"
Sweeper je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 18:30   #262
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Meni je krčalo na 5.1 zvučnicima, ako mi je bilo podešeno da koristi samo prednje. Kad sam mu uključio surround, onda je prestalo krčanje.

Ali sad imam X-Fi platinum
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 19:08   #263
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Kupi zvučnu.

Audigy 2zs
Audigy 4
X-fi
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 22:26   #264
rega
Premium
Moj komp

rega's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Asusica i zasluzuje hvale sto se tice OC-a i stabilnosti.

Citiraj:
slažem se da je Asus zahebao sa time,ali problem se kupovinom nove zvučne definitivno rješava.

ova integrirana sva nekaj šušti i nepodnošljivo je slušati mjuzu ili gledati filmove sa njom.dok sa Audigy4 je stvar odmah puno puno bolja - najljepši prijelaz koji sam čuo,preporodio se
Kod mene vise ne krci,ali sam ipak na PCI zvucnoj zbog brzeg dizanja xp-a.

Staro 03.12.2006., 22:57   #265
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
istina,sporije se Windowsi dižu kada se stave driveri onboard zvučne.

dok sa Audigy4 em dobriš odličan zvuk i brže dizanje Windowsa. :clap:
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 01:11   #266
Buky
Premium

Buky's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
problemi sa e6600 + pb5 del

Slozio sam danas novi komp al su mi temp procesora uzasno velike
IDILE: 45-55, a o full loadu da ne pricam.

komponente - sve default:
e6600
p5b deluxe wifi
corsair pc6400 c4 2x1gb
antec p180 sa 4 120mm venta

Stavio sam tri puta sonic tower na cpu koristeci AS5 pastu, tanko namazanu.
Moram reci da je jako blesavo izvedeno instaliranje STa na socet 775 al eto KrunoM i moja malenkost smo to izveli TRI puta.
Cak smo stavili i box kuler koji dolazi sa procesorom i opet nis, iste temp.
variraju 2-3 stupnja ovisno o jacini protoka zraka.

Everest javlja bolesnoce, da CPU radi na neki 1600mhz, da su latencije memorije 5-5-5-16, iako na njima pise da trebaju raditi na 4-4-4-12, da je napon +12V = 9,8V itd ...
cpu-z u drugu ruku javlja sve tocno (osim rama mislim) al su temp. opet iste 45 - 60+

Flashirali smo BIOS sa 0507 na novu 08neku verziju (download sa asus stranice)

U ovom trenutku sam totalno izbediran, umoran i frenda sam izgnjavio do iznemoglosti.
HEEEEELP : bonker :

- kruno ako sam nesto izostavio slobodno se izjasni ....
Buky je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 04:19   #267
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Temp procesora ti uopce nije nenormalna ako ti je baza ST neravna kao moja. Probaj dobro izbrusiti vodobrusnim papirom i onda ispolirati i onda teka staviti na proc. Inace se E6600 vise grije od E6300 i E6400.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 04:52   #268
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pošto te everest zeza samo skini novu verziju onu 3.50 jer one ranije bacaju gluposti za C2D ....
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 08:08   #269
Quake2
Guest

Quake2's Avatar

Datum registracije: May 2006
Moguće da ti je IHS na procu neravan,kao što je česta pojava sa c2d procesorima.Meni je isto tako bilo,temp i do 48 u idleu sa BT,no ne više...
Quake2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 11:32   #270
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
2 Quake2: Kako si riješio onda taj problem??

Par pitanja i od mene

1. Kolika je max load temperatura koja bi smjela biti na procu?

2. Da li se isplati onda uopče uzimati neki drugi cooler umjesto Sonic Towera?

3. Da li je najbolje staviti ST sa 120mm ili ostaviti stock cooler?

thx
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno