|
![]() |
#211 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
na ovom drugome su pata opticiki odnosno pata diskovi sada taj kontoler je zlo i naopako ali jedini pata ![]() da me ne shvatitie krivo ploca je ok... al nedo dragi bog da kopiras s pati doki nesto gledas na kompu...ode zvuk u pm ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Prije tjedan dana sam nabavio slijedeću konfiguraciju: Intel E6300 (1.86 GHz), GigaByte 965P-DS4, 2x RAM PC-6400, 512MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz, Gainward BLISS 7900GS, GF 7900GS, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI, HDD 320.0 GB SEAGATE, 7200.10, Serial ATA II, 16MB cache, 7200 okr/min. Osim što sam prvo dobio neispravan disk (kojim sam zamjenio za ispravan) sa konfiguracijom sam prezadovoljan (sve radi super - i integrirana zvučna, i mrežna, SATA i PATA disk, memorija, grafička), jer mi je bitnija stabilnost od mogućnosti overclocka. Iako sam za probu "dignuo" frekvenciju procesora na 2.13 GHz. Inače, i ja sam jedno tjedan dana bio neodlučan glede odabira matične, ali su me iskustva korisnika Asusica malo udaljile od P5B serije. Inače sam ćuo da su GigaByte-ove ploče izbirljive glede memorije, ali na njihovoj sam web stranici doznao koje su memorije kompatibilne s tom pločom, pa sam se odlučio za kingmax. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Registered User
|
![]() Pozdrav! Mene kod P5B Deluxe muci slijedece ![]() botanje.Win. se brzo dizu, i sve radi normalno.Stavljen zadnji bios,2 HDD-a u raid 0, jos nisam nista ocao.E sad,ili treba nesto podesit u biosu ili sam nesto krivo spojio na front panelu ,ili nesto trece.Ima netko slicna iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
jel netko probao na p5b-***** serijama vistu? meni na p5b-e kao i mnogima na deluxici krci zvuk. skuzio sam da cesce krci kad kopiram fajlove a znam da je bila prica da se ceka vista nesto nesto...pa svaki info je dobar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...age=2&count=16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam se dvoumio između pb5-e i ab9 pro i ipak ću na abit, po svim reviewima je dobro prošla i nema toliko problema s njom ko sa pb5, možda glup smještaj IDE konektora al mi ne smeta...idem preksutra po nju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
|
ako te zanima GigaByte 965P-DS4 javi mi se doma mi stoji svec mjesec dana, inace odlicna ploca po meni cak i bolja od p5b deluxe. uzeo sam delux zbog zvuka al sam se za***o pa sad imam plocu viska.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm...ja nemam nikakvih problema sa krčanjem zvuka...inače imam p5b vanilla...i imam sata diskove...i sve radi ko urica...barem za sad...nisam jos probao oc-ati...ali i s tim cu se veceras pozabavit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Banned
Datum registracije: Dec 2004
|
asus p5b del vs. p5w dh
koja je bolja, dali se isplati za p5w dati koja kuna više a i tu je daljinski... |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Banned
Datum registracije: Dec 2004
|
6300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo vam jedna informacija iz prve ruke ja sam medu prvima imao problema sa integrisanom zvucnom kartom na P5B pa sam kupio CL live24 tako sam rijesio problem u meduvremenu sam nabavio finalnu verzuju viste pa sam je instalirao Radi sve bezbrijekorno cak sam izvadio CL Live cisto radi probe stvarno nemam nikakvih problema cak je dosta brze od xp-a dosta drajvera sam nabacio od xp-a rade ok (skener Canon Lide25, printer Xerox 3116, TV karta Leadtek XP200 itd.) Znaci da ponovim apsolutno nikakvih broblema sa Vistom na P5B jedini problemi su pojedini softwer koji neradi na visti a meni ponekad treba mada se nadam da ce izaci verzije za Vistu.
![]() |
#226 |
Premium
|
Dosta brze dize winxp kad se iskljuci zvucna u biosu,hocu rec nema drugog rjesenja bez kupovine PCI zvucne. ------------------------ Asus P5B Dx.Core 2 Duo E6600,2GB SuprTalent 800MHz,Leadtek GeForce 7900GT,WD Raptor 150GB,Corsair HX 620W Zadnje izmijenjeno od: rega. 28.11.2006. u 18:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() dakle imam ploču iz siga i nisam kupovao neku zasebnu zvučnu, računao sam da je zvuk na ploči od 1500+ kuna barem "dobar". kad malo pojačam zvuk, odmah krči - nije do zvučnika jer sam probao i na slušalicama pa i tu krči... da li netko možda ima ovu ploču i koristi integriranu zvučnu? koju bi zvučnu mogao kupit, preporuke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
Skinia san drivere, dapače, nisan je ni moga instalirat dok nisan skinia drivere s neta (s asusove stranice) Također san čita da driveri za ovu zvučnu imaju nekih problema... pa evo zanima me jel netko ima sličnih problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
Zasto? Daj mi to podrobnije objasni. Ne svida mi se (u)grubo ![]() Da li netko na ovom forumu zna kakvo je stanje s integriranom zvucnom karticom na P5W DH, da li isto steka kao i zvucna na P5B deluxe? Da li bi netko mogao navesti pluseve i minuse za jednu i za drugu plocu? Tako bi sve bilo na jednom mjestu(ne bi se moralo prelaziti tisuce postova koji su vezani uz te ploce) i svako bi sam procijenio sto mu je bitno a sto ne i na osnovi pluseva i minusa donio konacan sud. Npr, za P5B pod minus bi isla zvucna, jer steka. Kada, recimo, P5W DH nebi imala s tim problema, tada bi se osoba, koja ne planira tako skoro kupiti zv. karticu, odlucila za ovu P5W DH, a osoba koja vec ima zvucnu bi se npr. zbog novca odlucila za P5B deluxe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo ja mogu reč za P5B Deluxe WiFi: Minusi * zvučna (ma da ja zadnjih 4 god ne koristim integriranu) * onaj glupi Jmicron kontroler zbog kojeg se Win dižu sporo a nemože se (bar ja nisam našao način) to sredit, možda sa novijim driverima.. * PCI utori gornja dva su preblizu PCI-E utoru tako da je upitno stavit neku PCI karticu koja se malo više grije * redovito svaka P5B (deluxe) undervolta, nije to sad neki minus al kad ti fali volti da ti proc ide na 4GHz onda smeta ![]() Plusevi * Stabilnost * Podrška (biosi itd) * Kompatibilnost sa memama * Hlađenje * i ono što me jako veseli a to je što netreba čistit cmos preko jumpera ako se nekaj smrda, pogotovo kod OCanja * odlična za OC (probao sam zasad samo na FSB 500) * Bundle i dodaci koji dolaze uz nju Eto to je viđenje sa moje strane ove asusice ![]()
![]() |
#233 |
Čovjek
|
Kažem "P5W DH za E6600" zbog bolje OC mogućnosti. Mislim da ti onboard zvučna ne bi trebala biti odlučujući faktor kod kupovine matične poloče od skoro 2000kn. Sve i da ne valja zvuk na ploči, uzmeš neku jeftiniju zvučnu i gotovu (ionako ta onboard zvučna na obje ploče nije ne znam kakva kvaliteta). P5W DH ima nešto bolje performanse, ali to su stvarno male razlike. Inače su ploče dosta slične, i nećeš pogriješiti s ijednom (IMHO P5W DH je bolja, ali se za E6300 / E6400 više isplati uzeti P5B). Glavna razlika je u samom chipsetu, dakle P965 vs 975X (znači razlika u Crossfire-u, ICH8R vs ICH7R itd.). P5W DH je naravno skuplja ("vanilla" P5B možeš dobiti ~100€ jeftinije, što nije mala razlika, dok je P5B Deluxe nekih 200kn jeftinija). Pročitao sam i podatak kako P5B ima bolje performanse s Kentsfield procesorima, ali nije neki previše pouzdani izvor, a i pitanje je kolika je ta razlika (kao što je i pitanje da li ćeš ikad nadograđivati C2D na Kentsfield na toj ploči). |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
meni je su početku krčali kad staviš u windowsima u volume controlu iznad 80% ali kasnije je to jednostavno nestalo :S Sad sam na Visti koja je instalirala sam svoje drivere i sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
|
jako zanimljivo, znači trebam razradit zvučnu ka da je motor novog auta... da stavin neku peglačinu na max volume nekih 3-4 sata? a ništa moga bi probat nabavit Vistu iako mi nije pretjerano napeta jer trenutačno ima veće minuse nego pluseve, ili nabavit zvučnu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Jesi probao kako radi na 64 bitnom OS (XP)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
|
Nisam to probao... trenutačno je instaliran 32bit XP + SP2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Spiderpig
|
Citiraj:
![]() ja sad kad uđem u XP radi normalno a nisam mjenjao ništa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Premium
|
ne znam kakav je zvuk na p5b, ali na p5w je zvuk odličan (za jednu integrirusu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|