Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Komentari i prijedlozi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.12.2006., 18:48   #241
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A što je ovo?

To s plavim još nisam vidio.
tutix je offline  
Staro 17.12.2006., 18:53   #242
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
A što je ovo?

Crni valjda ?
Iman i ja jednog i koliko san skužija to je negativan bod

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2006., 18:54   #243
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
opcenito ideja reputacije je lose izvedena

Postoje odredenu ljudi na ovom forumu koji imaju reputaciju 6,7 i više a zahebali su dosta trgovina (prijevarem kasnjenja, lazi itd...). Kada bi ja kao novi forumas dosao i vidio da osoba sa 7 reputacijskih pointova nekaj prodaje nebi imao nikakvu sumnju da ce me mozda ta ista prevariti.

Bilo bi ok kada bi se to malo korigiralo.
Hamm je offline  
Staro 17.12.2006., 18:56   #244
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
A što je ovo?

To znači da ti je netko s manjom reputacijom (od tvoje) dao pozitivan bod.
G0RKI je offline  
Staro 17.12.2006., 18:57   #245
hmmm
Premium
Moj komp

hmmm's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
rendula pobogu nije pitanje da li cu ja dati adminu negativnu reputaciju i zasto bi ili nebi dao. problem je u... procitaj ponovno moj post
hmmm je offline  
Staro 17.12.2006., 18:57   #246
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Crni valjda ?
Iman i ja jednog i koliko san skužija to je negativan bod
Piše Even a skinulo mi je 9 bodova, koliko ja znam crveni je ako si napravio nešto glupo, zeleni dobro a što je ovo kad takav karton ja nemogu nikom dat, malo se moderatori zaj... sa mnom

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Pa gledam, mislio sam da sam zaspamo nešto, ali onda si kužem tutix ne spama, spam prati tutix-a, al onda tutix obriše spam edit funkcijom, jer nitko ne prati tutix-a.
tutix je offline  
Staro 17.12.2006., 18:58   #247
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
Autor G0RKI Pregled postova
Aj sad i to znan Fala.

Periferija

LINK

Staro 17.12.2006., 19:13   #248
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Nisam o tome pricao, sve si fulao.
Poanta je u tome da ako me nesto zanima necu reci "koji qrac je ovo", "sto vam je ovaj novi qrac od reputacije" , " ".... zisku?
Lijepo se pita, i dobijes odgovor na razuman nacin. Jako sam strpljiv i uvijek spreman pomoci. No, na upite na onakav nacin, od mene neces dobiti odgovor.
A sada se opusti. Silicij.
Dobro. Evo, ja sad lijepo pitam: što utječe na reputaciju? I kako se gubi ista? U redu, sad ste rekalibrirali sve i izgubio sam 8 reputation pointa. Sad imam 4. OK. Al Reputacija ispod siga mi je sa 3 pala na nulu. A ne vidim da sam dobio ikakav bad reputation point. Dvije godine i kusur sam na forumu, i ne nabijam si postove tak da pišem LOL i slično. Fakat se trudim pomoć i dat savjet i slično. Jer to je i smisao ovog foruma. Pa dakle recite mi, što je točno odredilo da mi je rep s 3 pao na nulu? I nemojte mi govorit "kakve veze ima kolki ti je rep". Da nema veze, nebi se reputacija ni uvodila. Reputacija ima smisla, pogotovo na tržnici. Ak fakat nema veze, ukinite ju. Jel reputaciju daje admin ili neki software? Ak daje software, zanima me što utječe na istu?
Eto, lijepo sam pitao i očekujem odgovor.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 19:41   #249
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
da si procitao zadnje 3,4 stranice skontao bi hint: horzini postovi
SPLiFF je offline  
Staro 17.12.2006., 20:07   #250
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

OK.
zadnje 4 strane.
9 horzinih postova.
imaš multiquote i citiraj mi iz tih postova odgovore na moja pitanja.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.12.2006., 20:20   #251
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
http://www.askmehelpdesk.com/announc...html#post49109

Citiraj:
Autor horza Pregled postova
ljudi, mislite li da je reputacija nešto što ide po jedan klik? kako bi smo na taj način spriječili ljude da si nabrijavaju reputation? ili odlučili tko može reći da je nešto okej? npr. ako Mitzek ili RAK daju nekome reputaciju, to mora da je nešto dobro. a oni ne dijele takve stvari sam tak... zato njihova pažnja mora značiti više nego nekoga tko ima hrpu nekvalitetnih (da ne kažem spamerskih) postova, ili se nedavno registrirao, ili bio stoput kažnjavan, isl. stoga, reputacija ide onak... na kapaljku ako ju daju ljudi koji cijelo vrijeme daju, ili su se nedavno regali, a šapkom i kapom ako ju daju face. ali nitko (mislim da čak niti Tor) nema snagu reputacije dovoljnu za puni bod.
Citiraj:
Autor Vedran Pregled postova
vBulletin manual kaže:

http://www.vbulletin.com/docs/html/m...ons_reputation

Dakle na administratorima je da se malo poigraju i nađu najbolje omjere pojedinih faktora... što neće ići preko noći.

Glede 0 za npr. mitzeka i Costu, koliko ja vidim svi moderatori (including ozren/Beren/nara) imaju reputaciju 0. Super moda Jelca i admine je nula nekako zaobišla, ali to je sve samo stvar individualnog podešenja za pojedini tip člana foruma.
Citiraj:
Kako to funkcionira...

Osoba sa vise rep points daje ili uzima vise bodova nego osoba sa manje bodova. Sivi "kartoncici" su pozitivni, a znace da ste dobili pozitivan komentar od osobe koja nema dovoljno reputacije.

Dati nekome zeleni "kartoncic", odnosno rep points, mozete bez upisivanja komentara.

Dati nekome negativan komentar ne mozete, a bez da ne upisete razlog zasto je ta osoba zasluzila negativne rep points.

Npr, da ja mogu nekome boostati reputation, dao bih vise bodova nego BrunoZg - korisnik sa manjom reputacijom. Ali na ovome forumu je rijeseno tako da moderatori ne mogu ocijenjivati druge korisnike, vec mogu samo primati.
Citiraj:
Klikni si dolje na ovu vagu ispod avatara.

@BrunoZg...
http://forum.pcekspert.com/usercp.php
Citiraj:
eto ga... kak bi blizzard reko...
"everything is now working as intended"
daklen... dosta toga je ažurirano, konvertiran je sustav za reputaciju i sad to jelte nešto i znači. sad bih molio da mi svi napucaju reputaciju tak da mogu athi i fleksu spičit u jednom kliku -1000 bodova

NAPOMENA

ljudi koji imaju veći nivo reputacije, automatski daju više reputacije onome kome daju. tak da pripazite kaj klikćete... mislim... ne morate pazit jerbo ćemo samo podesiti nivoe, al svejedno... npr. upravo sam bateriji dao pozitivnu reputaciju i lansirao ga u nebesa... to ne raditi
inače, ako Vam onaj prozorčić za davanje reputacije ne radi, to znači da ste se ispucali za taj dan ili tog korisnika, tak da ono... čisto da smo svi obaviješteni
atha je offline  
Staro 17.12.2006., 20:32   #252
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
Pa ne znaš, vidim ovo od prije, al jučer sam imo reputaciju 1 a sad je na nuli, a tam nema ništ,...:confused:
JVC MX-GT88 je offline  
Staro 17.12.2006., 21:03   #253
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor JVC MX-GT88 Pregled postova
Pa ne znaš, vidim ovo od prije, al jučer sam imo reputaciju 1 a sad je na nuli, a tam nema ništ,...:confused:
onak... ja fakat ne volim vrijeđati. ali fakat. al kaj da ti na ovo kažem? kaj si pao s marsa? pa daj pročitaj o čemu pišemo na ovom threadu jučer i danas - iliti zadnje 2 (slovima: dvije) stranice ovog threada. mjenjali smo kompletan način kalkuliranja reputacije. dakle, ako je nešto jučer vrijedilo 50 000 000 000 000 000 000 000 bodova, to danas ne vrijedi toliko. shvati to kao inflaciju. ili kao promjenu valute... ko kad se mijenjao dinar u kune... samo kaj su onda ljudi još znali čitat novine (danas: forumi, google, POGOTOVO threadovi na kojima upravo postaju svoje pitanje) i pogledat o čemu se radi. i zbog toga onda nitko nije išao u banku pitati kako to da više za svoju plaću ne dobije 500 000 rozih papirića, nego 100 papirića sa N. Zrinskim.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Staro 17.12.2006., 21:15   #254
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

@atha: ak je ovaj tvoj zadnji post bio namjenjen meni, moram ti reć da mi nisi niš novog rekao.
evo citirat ću vucu iz jednog lockanog threada:

Citiraj:
Autor Vuco
Here we go again...

Brojka 1 - reputation power
Brojka 16 na vagi - reputation points
zeleni kartončići - nemrem se sada točno sjetiti kaj to je , valjda ovisi o rep. pointovima i power-u

Reputation power ovisi o - godini vremenu od registracije na forum (svaka godina, npr. 1 bod), reputation pointsovima (npr. 1000 reputation pointsa=1 bod) i o broju tvojih postova na forumu (1000 postova=1bod)

Reputation points dobivaš:
pozitivne ili negativne, ovisno o tvojem postu u nekom threadu. Ako si dao neku korisnu informaciju, netko bi ti trebao dati pozitivan rep. point (i ako hoće, taj može i ostaviti komentar). Ako si spamao, svadio se ili offtopicao ili ti jednostavno nekome ne paše nekaj kaj si rekao od toga ćeš dobiti negativan rep. point (On u tome slučaju MORA ostaviti komentar; bio neka suvisla rečenica ili "asfpoka" ovisi o tome - puno je bolje i kvalitetnije neka suvisla rečenica). Dobivene rep. bodove gledaš u Control panelu - gore desno ti je quick links i tamo ti je to) - zeleno ti je pozitivan rep. point, crveno negativan, sivi pozitivan od nekoga tko nema dovoljno rep. power.

Kolika je vrijednost rep. pointova (pozitivnih ili negativnih) koje netko daje? Ovisno kako admini odrede to može biti ili broj rep. powera ili polovica toga (ili 3/4; koliko to admini odrede). Znači, ako ti netko tko ima 16 rep. power da pozitivan ili negativan rep. point, ti na vagici dobivaš (opet velim, ovisno o postavkama administratora) ili 16 rep. bodova ili 8.

Naravno, kako bi se spriječila zloupotreba, ne možeš konstatno nekoga puniti ili mu oduzimati rep. pointove. Kada jednog napuniš, onda ćeš morati malo i drugima davati rep. pointove da opet dobiješ mogućnost da opet onome prvome daš ponovno.

Uglavnom, to je zamišljeno tako da bi se u svakom threadu trebala većina postova ocijeniti od desetaka ili stotina usera (ovisno o veličini foruma). Tako bi se u pravilu i vidjelo ko je dobar i koristan forumu, a tko je tu da samo dela probleme.
iz tih postova kaj si quotao mi i dalje nije jasno zašto je moj rep power s tri pao na nulu. npr, forumaš JVC MX-GT88 ima rep power 2, a regan je u siječnju ove godine. ok, nije dobio rep power na stažiranje na forumu nego putem rep pointsa, jel? ja sam tu dvije godine i kusur, nemam bad reputation pointsa, nisam banan, nemam nikakav infraction... mislim, više mi i nije važno jel nula il 15, al eto, ajd mi ti lijepo objasni svojim rječima zašto mi je srušen rep power na nulu? lijepo je sve objašnjeno kak članovi s većim repom daju i više bodova, kak oni s manjim repom imaju i manji utjecaj al to nije odgovor na moje pitanje. možda sam dosadan, al eto, želim znat kak je to funkcioniralo u mom slučaju.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 21:27   #255
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ne znam, evo nisam niti ja bio obavijesten o izmijenama osobno vec sam sam zakljucio iz postova na zadnjoj stranici ili dvije.

A evo i Horza je jos jednom rekao kako je jucer mijenjan sistem.

No, dobro...
atha je offline  
Staro 17.12.2006., 21:32   #256
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
@atha: ak je ovaj tvoj zadnji post bio namjenjen meni, moram ti reć da mi nisi niš novog rekao.
evo citirat ću vucu iz jednog lockanog threada:
iz tih postova kaj si quotao mi i dalje nije jasno zašto je moj rep power s tri pao na nulu. npr, forumaš JVC MX-GT88 ima rep power 2, a regan je u siječnju ove godine. ok, nije dobio rep power na stažiranje na forumu nego putem rep pointsa, jel? ja sam tu dvije godine i kusur, nemam bad reputation pointsa, nisam banan, nemam nikakav infraction... mislim, više mi i nije važno jel nula il 15, al eto, ajd mi ti lijepo objasni svojim rječima zašto mi je srušen rep power na nulu? lijepo je sve objašnjeno kak članovi s većim repom daju i više bodova, kak oni s manjim repom imaju i manji utjecaj al to nije odgovor na moje pitanje. možda sam dosadan, al eto, želim znat kak je to funkcioniralo u mom slučaju.
meni je fakat dosta natezanja s ljudima kojima se neda čitat/shvaćat/žele sve na pladnju/prave se grbavi. ako se javi netko od ljudi koji mi mogu pokazati 5 svojih threadova kojima su pomogli drugima i kaže da mu reputacija nije jasna, rado ću mu objasniti korak po korak, slovo po slovo, apsolutno sve o reputaciji što ga/ju zanima. fakat nemam ni snage ni vremena po već neznamkoji put objašnjavat kaj je reputacija i zašto, oh zašto se pobogu nekom tko ima cijela 2 (dva) boda reputacija spustila na 1 (jedan).

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline  
Staro 17.12.2006., 21:37   #257
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kako vam se daaaa......?
Ladybug je offline  
Staro 17.12.2006., 21:40   #258
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Eto da se i ja malo ukljicim...
Prvo pravilo demokracije: svaki glas vrijedi jednako... tako mislim da bi trebalo biti i na forumu... Ako netko pohvali neciji post a ima mali milion reputacionih bodova, njegova pohvala mora vrijediti potpuno identicno pohvali onoga sa 0 bodova. Kao sto na izborima vrijedi jednako glas i zidara i doktora. I to je pravedno.
Meni je smjesno da se rega novi user, koji napise neku komentar koji se svidi nekome clanu koji ima ogromnu reputaciju, i sada tom novome useru reputacija odmah skoci nebu pod oblake... I nek se nadju par takvih usera, i taj novi clan ispadne jedan od najuglednijih clanova... smjesno...
gunther je offline  
Staro 17.12.2006., 21:45   #259
windfucker
Guest

Jel bi bilo dobro onda razdvojiti,tj.formirati nekoliko kategorija reputacije(za tržnicu,pomoć drugima...)?Par kategorija koje bi,vjerujem,uvele više reda u identifikaciji.Jer nije isto ako je netko prevario više ljudi na tržnici,a onda,recimo pomogne nekima oko hardw./softw. problema,ili neki pošten trgovac koji nije zainteresiran/nemože pomoći oko gorenavedenih stvari,ili na drugi način gubi bodove.Kako imate odvojene podforume,tako bi i ovo moglo.Svakome pošteno,prema afinitetima.I svi sretni(ji)

Staro 17.12.2006., 21:53   #260
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
meni je fakat dosta natezanja s ljudima kojima se neda čitat/shvaćat/žele sve na pladnju/prave se grbavi. ako se javi netko od ljudi koji mi mogu pokazati 5 svojih threadova kojima su pomogli drugima i kaže da mu reputacija nije jasna, rado ću mu objasniti korak po korak, slovo po slovo, apsolutno sve o reputaciji što ga/ju zanima. fakat nemam ni snage ni vremena po već neznamkoji put objašnjavat kaj je reputacija i zašto, oh zašto se pobogu nekom tko ima cijela 2 (dva) boda reputacija spustila na 1 (jedan).
oh, oprosti molim te što sam postavio pitanje o nečemu što mi nije jasno.
oprosti što sam citirao vucu (moderatora) iz čijeg mi posta nije jasno zašto mi je srušen rep power.
vjerojatno sam ti kriv i što atha (moderator) isto ne zna objasnit. sorry i za to.
nit sam bio bezobrazan, nit vulgaran. samo sam htio odgovor na svoje pitanje.
atha je bar napisao da nezna, nije bio bezobrazan.
a što se tiče moje pomoći drugima, klikni na moj avatar, klikni na Traži poruke od fanATIk pa listaj. valjda će se nać 5 threadova gdje sam nekom pomogao. za razliku od tebe koji meni nisi.
i hvala, ne treba mi više odgovor na moje pitanje, vidim da se ljudi pjene zbog njega.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 21:55   #261
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Prvo pravilo demokracije: svaki glas vrijedi jednako...
Jedno od pravila foruma (ne samo ovog nego svih) : Duštveno uređenje foruma je diktatura, a ne demokracija
Ovaj sistem reputacije je ocito novi za sve i treba malo da se uhoda. Ocito je ovo razdoblje do sada bilo pokusno, na temelju kojeg su se sada izvrsile promjene.
Vjerujem da ce se nac odgovarajuca formula i da ce sve sjesti na svoje mjesto...samo bez panike.
morph je offline  
Staro 17.12.2006., 22:02   #262
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
..oprosti što sam citirao vucu (moderatora) iz čijeg mi posta nije jasno zašto mi je srušen rep power.
vjerojatno sam ti kriv i što atha (moderator) isto ne zna objasnit.
Hm..ono što sam ja pisao, je bilo prije i to je bilo otprilike točno (jer niti ja nisam znao sve postavke). A sada? Sada niti ja nisam više u ništa siguran.

Znam samo da je došlo do promjene (mislim, to svi znaju) i neke stvari iz mojega posta (računanje bodova etc.) su se naveliko promjenile (neke su postale važnije a neke totalno nebitne). Što i kako? Iskreno, neznam.

Žalosno je što se prepiremo oko stvari koje bi trebale unjeti poboljšanja u radu i kvaliteti foruma.
Staro 17.12.2006., 22:15   #263
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

@fanatik: svojim upornim prepiranjem mogao si vec zaraditi 20 negativnih bodova samo u ovom topicu... ali tebi je zacudo reputacija skocila na 3... weird
SPLiFF je offline  
Staro 17.12.2006., 22:16   #264
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

ma ja se uopće nisam htio prepirat, samo sam htio znat kak to funkcionira. npr, zašto sam imao toliko i toliko rep pointsa a sad ih imam toliko i toliko. imao sam toliki rep power a sad imam nulu. dakle neko mi je prije dodijelio 12 rep pointsa a sad su 4. zašto je onih 8 izbrisano? zanimalo me što je točno srozalo moje rep power na nulu. i sad gledam, evo vraćen mi je rep power na 3 a izgleda da su mi postovi na ovom thredu donijeli još 9 rep pointsa pa ih imam 13. al nebitno. ak kalibriranje nije bilo gotovo, pa sam imao nulu kaj je to bilo teško reć? ili nije do kalibriranja nego do rep pointsa koje sam dobio pa mi je to diglo rep power na 3? poanta je da ja to neznam. a zanimalo me. i ti i atha velite da neznate. vi ste moderatori, pa kaj je čudno onda što to meni nije jasno.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 22:33   #265
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Citiraj:
onak... ja fakat ne volim vrijeđati. ali fakat. al kaj da ti na ovo kažem? kaj si pao s marsa? pa daj pročitaj o čemu pišemo na ovom threadu jučer i danas - iliti zadnje 2 (slovima: dvije) stranice ovog threada. mjenjali smo kompletan način kalkuliranja reputacije. dakle, ako je nešto jučer vrijedilo 50 000 000 000 000 000 000 000 bodova, to danas ne vrijedi toliko. shvati to kao inflaciju. ili kao promjenu valute... ko kad se mijenjao dinar u kune... samo kaj su onda ljudi još znali čitat novine (danas: forumi, google, POGOTOVO threadovi na kojima upravo postaju svoje pitanje) i pogledat o čemu se radi. i zbog toga onda nitko nije išao u banku pitati kako to da više za svoju plaću ne dobije 500 000 rozih papirića, nego 100 papirića sa N. Zrinskim.
...
JVC MX-GT88 je offline  
Staro 17.12.2006., 22:44   #266
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
@fanatik: svojim upornim prepiranjem mogao si vec zaraditi 20 negativnih bodova samo u ovom topicu... ali tebi je zacudo reputacija skocila na 3... weird
ne znam zaista zašto bi dobio 1 negativni bod a kamoli 20. pa ovo je forum na kojem ak ti neš nije jasno pitaš i dobiješ odgovor (u teoriji). pa kaj ima neš loše u tome. nit ikog napadam, nit ikog vrijeđam. pa kaj se više ni pitat ne smije? što se rep 3 tiče, definitivno weird

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 22:47   #267
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Citiraj:
ne znam zaista zašto bi dobio 1 negativni bod a kamoli 20. pa ovo je forum na kojem ak ti neš nije jasno pitaš i dobiješ odgovor (u teoriji). pa kaj ima neš loše u tome. nit ikog napadam, nit ikog vrijeđam.
Sve to stoji, al ti neko može dat negativni ako mu se digne
Ono dosadan si mu, naporan, pitaš po 10x ista pitanja i eto
Kužiš

Periferija

LINK

Staro 17.12.2006., 22:50   #268
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

naravno da to stoji. al da sam dobio odgovor na prvo, to bi bio moj jedini post na ovom threadu. u biti bila bi dva, u drugom bi rekao hvala.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 17.12.2006., 23:07   #269
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Eto da se i ja malo ukljicim...
Prvo pravilo demokracije: svaki glas vrijedi jednako... tako mislim da bi trebalo biti i na forumu... Ako netko pohvali neciji post a ima mali milion reputacionih bodova, njegova pohvala mora vrijediti potpuno identicno pohvali onoga sa 0 bodova. Kao sto na izborima vrijedi jednako glas i zidara i doktora. I to je pravedno.
Meni je smjesno da se rega novi user, koji napise neku komentar koji se svidi nekome clanu koji ima ogromnu reputaciju, i sada tom novome useru reputacija odmah skoci nebu pod oblake... I nek se nadju par takvih usera, i taj novi clan ispadne jedan od najuglednijih clanova... smjesno...
To bi trebalo bit tako i bilo bi pošteno i jednako ravnopravno prema svima ostalima,MEĐUTIM...
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Hm..ono što sam ja pisao, je bilo prije i to je bilo otprilike točno (jer niti ja nisam znao sve postavke). A sada? Sada niti ja nisam više u ništa siguran.

Znam samo da je došlo do promjene (mislim, to svi znaju) i neke stvari iz mojega posta (računanje bodova etc.) su se naveliko promjenile (neke su postale važnije a neke totalno nebitne). Što i kako? Iskreno, neznam.

Žalosno je što se prepiremo oko stvari koje bi trebale unjeti poboljšanja u radu i kvaliteti foruma.
Mislim da mnogi više u išta nisu sigurni niti to znaju!
Ja bi prvi to reka.
Citiraj:
ma ja se uopće nisam htio prepirat, samo sam htio znat kak to funkcionira. npr, zašto sam imao toliko i toliko rep pointsa a sad ih imam toliko i toliko. imao sam toliki rep power a sad imam nulu. dakle neko mi je prije dodijelio 12 rep pointsa a sad su 4. zašto je onih 8 izbrisano? zanimalo me što je točno srozalo moje rep power na nulu. i sad gledam, evo vraćen mi je rep power na 3 a izgleda da su mi postovi na ovom thredu donijeli još 9 rep pointsa pa ih imam 13. al nebitno. ak kalibriranje nije bilo gotovo, pa sam imao nulu kaj je to bilo teško reć? ili nije do kalibriranja nego do rep pointsa koje sam dobio pa mi je to diglo rep power na 3? poanta je da ja to neznam. a zanimalo me. i ti i atha velite da neznate. vi ste moderatori, pa kaj je čudno onda što to meni nije jasno.
Činjenica je da se sve da kalibrirat i udesit,ne postoji ta stvar šta se ne može udesit po nečijoj volji/želji, bilo to po nekim pravilima/zakonitostima ili po nečijoj volji. Ovi skokovi bodova su najnoviji primjer toga,a činjenica je da ti imaš pravo znat zašto je to tako, samo šta iskreno sumljam da ćeš dobit odgovor na to jer vidim da su se pojedinci počeli vatat za glavu kako ovo odmiče dalje...drugim riječima gube strpljnje...

Mene osobno zaboli đon koliko ću bodova imat,ako mi neko smeta ja mu kažem u brk svidilo mu se to ili ne,tako da me ovi bodovi ni malo ne tangiraju. Imam svoje principe po kojima bodujem.
G0RKI je offline  
Staro 18.12.2006., 04:04   #270
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
vratite mi moju reputaciju : nono :: hello2 : :mad: : hitthewa

(samo mi nemojte dati banaka zbog ovog glupog posta, procitao sam sve o novostima... : sweating)

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na