|
![]() |
#241 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#244 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
A dobro da ti nije zemo to isto napisal 5-6 postova prije na ovoj istoj temi...samo treba pročitat ![]() Citiraj:
![]() |
#248 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Jel treba netko od modera cool desktop kućište za malo novaca i bez napajanja? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne bi rekao da je problem snaga, ipak se nist ne grije pod opterecenjem, naponi stabilni. Vjerovatno ovo o cemu sam gore pisao, napajanje jednostavno ima neku gresku zbog kojeg ne moze izdrzati nerad ![]() Moze se kuciste jos upotrijebiti, jedino se mora ili modad malo dremelom iznutra ili provuci kabel od napajanja kroz onaj bocni otvor umjesto od iza. Ali ni ja trenutno bas nisam imao volje za to a kako sam starog chiefa vec poklonio uzeo novo. Btw, uzmem onaj antec 300...kakvo smece. Ok, nije bas totalno smece ali ne vrijedi ni pola love koju kosta, bolje da sam uzeo chiefa cg-01b kao sto sam planirao, nesto jeftiniji ali valjda 2x bolji. btw, prodajem i ja svoje za malo love pa eto ako tko zeli.... ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Propali Amigaš
|
Moje se ipak grijalo u radu. Pošto je prvi put crklo tokom nerada, redovito sam ištekavao kabel nakon shutdowna, ali nije pomoglo, crklo usred rada, srećom nije povuklo ništa za sobom. Btw, ja sam uzeo chiefa sg-01b, mislim da je to starija verzija, ništa pametnije nisu imali u Linksa i Vemila u ZD za uzet, malo je staromodno, al je OK ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.08.2009. u 21:00. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 |
Premium
|
nije mi bas jasno, moja konfa je ipak nesto veci potrosac a moje je u radu bilo potpuno hladno. Ali kao da je bitno, crklo ko da se i grijalo ![]() nikako da se antecu nalajem preko maila, obozavam to kada vec garancije nemam ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Propali Amigaš
|
Mene su uredno odignorirali na supportu ![]() Prvi put kad je crklo imao sam Epox ploču koja nikako nije htjela radit sa tim napajanjem, i njemački Epox support je bio san snova za Antec, odgovarali su na mail za sat-dva Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.08.2009. u 00:23. |
![]() |
![]() |
#254 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Ajd jedno brzinsko... Jučer sam si namontirao freezera na phenoma 9850 BE. U idle-u je oko 43-44 a load (sat vremena occt-a) skače na 58-60. To mi se čini kao poprilično puno. Kad sam stavljao freezera procesor je bio mlak pa se pasta počela razmazivati. Jel moguće da je ostao neki zračni džep pa da je to zbog toga? Ipak, sve jezgre imaju gotovo identičnu temperaturu (+/- pola stupnja ponekad) pa sam ipak mišljenja da nije do zračnih džepova. Da li da skinem svu pastu koja je došla sa freezerom i stavim novu, ili? Ili se zapravo tih prokletih 125W mora tako manifestirati? Sa stock hladnjakom mi je idle bio niži (ali je radio na full okretajima skroz) a load je bio par stupnjeva viši. Kako god, očekivao sam od freezera nešto niže temperature (barem što se idle-a tiče). Temepratura u sobi mi je bila poprilično visoka (cca 27 stupnjeva) ali svejedno mislim da bi trebalo biti malo bolje stanje. CNQ je uključen, kućište relativno dobro prozračeno. Zahvaljujem na savjetima.
#255 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
A kaj si očekival s frizerkom, da bu to hladilo ko ludo! Nije frizerka tak močna kak misliš! A i 125W nije malo, treba odvodit tolku toplinu! Najbolje budeš znal jel frizerka radi kak spada ak prstima pipneš one pajpove dole i ak su približno vruče kao temp koju ti pokazuje onda znači da si dobro stavil a ak je hladna a tebi pokaziva 60°C onda znaš da nekaj ne štima s kulerom! I probaj stavit na max okretaje pa vidi onda temp... |
![]() |
![]() |
#256 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Hej Ispricavam se svima ali trebam pomoc Danas sam ugradio novi procesor,maticnu i hard procesor je amd II X2 245 2, 2,9ghz maticna gigabyte 720 us3 hard wb black imao sam prije athlon 4400 + i temp je bila inace 45 a kad sam igrao igre do 60 ovaj novi proc sam upalio prije 2h ,tek sam poceo instalirati programe na nove windowse i everest mi je ocitao da mu je temp 2h nakon samo instalacije komponenti i windowsa vec 58c , kako to moze bit pa taj proc kazu da se niti grije puno niti trosi a jos imam i 3 coolera na kucistu, nemoguce ? |
![]() |
![]() |
#257 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
|
Ahaaa Ok,ispricavam se No ja sam mjerio sa everestom pa sam mislio da on ima svoj senzor koji ocitava,ne da ocitava preko maticne.Sto se tice temp maticne, pise da je 39c dok su hardovi po 36c ali je cpu oko 59cp a nisam jos ni program niti igru ni instalirao a kamoli pokrenuo. Budem ja odvrtio crysis malo kad instaliram na high pa ako krepa znam da je do proca btw editirao sam pc u profilu konfu pa da vidite o kojem se radi modelu |
![]() |
![]() |
#261 |
Premium
|
da, komad softvera ugradi svoj hardverski senzor nakon instalacije.....to bas zvuci kao dobra teorija ![]() a sto se tice kvalitete - stvarno ne znam sto ocekujes od ploce za 440kn? Pogotovo GB u toj klasi... |
![]() |
![]() |
#262 |
Premium
|
Pa ne ocekujem previse i ploca je 440kn samo u 1 ducanu,links,vemil imaju istu po 510kn i bolja je po mnogim usporedbama od asrocka i albatrona do 550kn tako da. Ono sto ocekujem je od procesora da ne prelazi 45c dok ne igram igre niti je u loadu full. Znaci ovdje svi krive maticnu da lose prikazuje temp pa se iskreno nadam da je to tocno i da je proc na 45 dok maticna prikazuje 60c. Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 10:24. |
![]() |
![]() |
#263 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 19.08.2009. u 10:58. Razlog: čišćenje tipfelera |
|
![]() |
![]() |
#264 | ||
Propali Amigaš
|
Citiraj:
Citiraj:
I stavi C'n'Q ako ti toliko smeta temperatura |
||
![]() |
![]() |
#265 |
Premium
|
Svi imaju bolje i losije modele. Problem je kod nasih ljudi sto kupe najjeftiniji pa misle da su time dobili sve sto nudi flagship model istog proizvodjaca. Kao i teorija da samo chipset odredjuje cijenu ploce. Valjda su svi drugi elementi besplatni? Ili isti na svim plocama? Takva razmisljanja me svaki put podsjete na one likove koji kupe 25 godina staru merdju (ex taxi po mogucnosti) i onda se cude sto su stalno na servisu. Btw, gleda se najniza cijena. To sto su neki nabili marze ne dize vrijednost robe |
![]() |
![]() |
#266 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Hm, gigabyte krivo očitava temperature? Nisam znao. Iako pretpostavljam da moj phenom 9850 stvarno piči kako piše. Nego, jel ovisi istinitost očitovanja o konkretnoj ploči (ja imam ma790fx-ds5) ili gigabyte generalno loše očitava? Već sam spomenuo, i idle-u mi sa freezerom na 1500 rpm stoji na 44-45. Kad se freezer digne na cca 1950 onda je na 41. Samo što se onda freezer čuje i to mi poprilično smeta. Dakle, najbolje prst na heatpipe pa vidjeti, ha? Ergo, nabasao sam na jednom forumu na sličan problem. Lik je imao visoke temperature (isto 9850 BE) i skinuo je cooler, stavio novu pastu i sve su pale za cca 10 stupnjeva. Padam u napast da i ja to napravim.
Freak Show Inc. Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 12:41. |
![]() |
![]() |
#267 | |
Premium
|
Citiraj:
Cooler je onaj koji adm salje sa procesorom |
|
![]() |
![]() |
#268 |
|
A čuj ja sam vidio da po PC shopovima da daju srednjoškolcima na praksi da slažu kompove tako da ne bih baš bio previše siguran kao ti da je sve uredno instalirano ![]()
#269 |
Premium
|
Evo budem sada provjerio Znaci ako je u biosu isto , ploca lazira? Netko je iznad tako napisao, no moze znacit da ako je i u biosu takva da zapravo proc i je na toj temp sto je neprihvatljivo kad pomislim koliko sam platio to sve da bi se grijalo do 15c iznad temp koju sam imao na 2god starom athlon 4400+ a to znaci REKLAMACIJU ili tuzbu , bilo ducanu ili servisu. |
![]() |
![]() |
#270 |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|