Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.08.2009., 00:57   #241
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
BTW u VideoSrediscu su na godisnjem do 17.8.
Citiraj:
Autor gameover@email.t-com.hr
Pozdrav, javljam samo da nije više moguće naručiti taj cooler jer je uvoznik nakon desetak godina poslovanja u Hrvatskoj zatvorio svoja vrata te tako nismo u mogučnosti prodavati ocz brand više do daljnjega...iskorigirati čemo stranicu do 17.08 kada završava kolektivni godišnji pa više neče biti u cijeniku ništa od toga uvoznika...
Ovaj sam mail dobio jucer o upitu za OCZ Gladiator MAX
Mihael je offline  
Staro 10.08.2009., 01:04   #242
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Pa piše ti na stranici uvoznika sve:

http://www.elkotech.hr/

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 10.08.2009., 08:57   #243
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
da, svi inace proucavaju stranice uvoznika u potrazi za informacijama svaki dan. Ma, citanije od novinskih portala....
greg SE je offline  
Staro 10.08.2009., 09:33   #244
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
da, svi inace proucavaju stranice uvoznika u potrazi za informacijama svaki dan. Ma, citanije od novinskih portala....

A dobro da ti nije zemo to isto napisal 5-6 postova prije na ovoj istoj temi...samo treba pročitat

Citiraj:
teško da će OCZ-a više i biti kod nas jer je hrvatska podružnica Elko Grupe koja je uvozila dotične prestala s radom početkom ovog mjeseca

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 10.08.2009., 13:16   #245
fordam
Premium
Moj komp

fordam's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa mogo bi organizirati pošiljku vendetta II i Gladiator Max a i xigmateka sad zavisi koji model ukoliko bi bilo interesovanja za više komada.
fordam je offline  
Staro 10.08.2009., 15:39   #246
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja sam za samo javi!
danc00 je offline  
Staro 10.08.2009., 16:31   #247
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Mogao bi i meni jedan gladiator posluzit, steta ne uzet kada ga je kolega vec toliko nahvalio. Naravno ako ce ici tamo iza 15., nesto sam bankrot trenutno
greg SE je offline  
Staro 11.08.2009., 18:35   #248
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
imat ces ti i vecih problema. Moje je crklo danas. Ne kuciste naravno nego napajanje njegovo. Sad netko normalan razmislja - crklo, crklo. Ne znaci da ce sva. Krivo
Od pocetka mi je bilo cudno grijanje kada je kanta ugasena. Sva napajanja se donekle griju zbog +5V standby. No, vecina je u velikim prostranim kucistima i tu toplinu rjese. Ovo je s druge strane zbuksano u ovo malo plus oklopljeno pizdarijama tipa nosacima za 3,5". U pocetku sam mislio da napajanje ima dva venta, zbunio me onaj 3pin konektor koji ide iz njega te sam mislio taj vent spojiti na usp napajanje i tako hladiti grijanjem
Medjutim kada sam otvorio napajanje vidim da je to sve od onog jednog 12cm venta. Ok, rekoh svejedno se napajanje ne grije u radu uopce, stavit cu neki svoj 12cm vent, spojiti ga na 5Vusb. 12V350mA bi trebao bez problema raditi na 5V 500mA koje ce mu usb dati. Naravno, danas mi je guzva, sutra imam posla, preksutra sam umoran....e danas ujutro kanta nece da boota a u nosnicama osjecam neki smrad elektronike u tragovima.
Izvadim svoj tester napajanja (made in china, 1,99$ ) i naravno, 5V line je mrtav, ostalo radi.
Kako bi ubacivanje drugog, normalnog napajanja zahtjevalo malo modifikacije po njemu (i unistenja garancije a VX450 mi ima jos dobre 4 godine iste) a ovo sam kupio od varana bez garancije mogu reci da imam 9kg smeca koje treba odvesti na smetliste
Eto, pokazao si se kao zloguki prorok. Crklo opet. Radilo je godinu dana OK na puno slabijoj konfi sa integriranom grafikom, izgleda da je napajanje jako max 200W umjesto deklariranih 430W. Sada sam stavio stari (4 godine) vjerni Smartbox 400W u Chieftec kojeg sam uzeo za 300kn i sve radi bez greške

Jel treba netko od modera cool desktop kućište za malo novaca i bez napajanja?
segregator je offline  
Staro 11.08.2009., 18:44   #249
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ne bi rekao da je problem snaga, ipak se nist ne grije pod opterecenjem, naponi stabilni. Vjerovatno ovo o cemu sam gore pisao, napajanje jednostavno ima neku gresku zbog kojeg ne moze izdrzati nerad
Moze se kuciste jos upotrijebiti, jedino se mora ili modad malo dremelom iznutra ili provuci kabel od napajanja kroz onaj bocni otvor umjesto od iza. Ali ni ja trenutno bas nisam imao volje za to a kako sam starog chiefa vec poklonio uzeo novo. Btw, uzmem onaj antec 300...kakvo smece. Ok, nije bas totalno smece ali ne vrijedi ni pola love koju kosta, bolje da sam uzeo chiefa cg-01b kao sto sam planirao, nesto jeftiniji ali valjda 2x bolji.

btw, prodajem i ja svoje za malo love pa eto ako tko zeli....
greg SE je offline  
Staro 11.08.2009., 18:54   #250
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Moje se ipak grijalo u radu. Pošto je prvi put crklo tokom nerada, redovito sam ištekavao kabel nakon shutdowna, ali nije pomoglo, crklo usred rada, srećom nije povuklo ništa za sobom.

Btw, ja sam uzeo chiefa sg-01b, mislim da je to starija verzija, ništa pametnije nisu imali u Linksa i Vemila u ZD za uzet, malo je staromodno, al je OK

Zadnje izmijenjeno od: McG. 11.08.2009. u 21:00.
segregator je offline  
Staro 11.08.2009., 19:48   #251
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

nije mi bas jasno, moja konfa je ipak nesto veci potrosac a moje je u radu bilo potpuno hladno. Ali kao da je bitno, crklo ko da se i grijalo

nikako da se antecu nalajem preko maila, obozavam to kada vec garancije nemam
greg SE je offline  
Staro 11.08.2009., 22:53   #252
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Mene su uredno odignorirali na supportu

Prvi put kad je crklo imao sam Epox ploču koja nikako nije htjela radit sa tim napajanjem, i njemački Epox support je bio san snova za Antec, odgovarali su na mail za sat-dva

Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.08.2009. u 00:23.
segregator je offline  
Staro 12.08.2009., 09:28   #253
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ma bitno je nalajati se, odgovori supporta na takve stvari su ionako obicno hrpa bljuvotina pa dosli ili ne nisu bitni
greg SE je offline  
Staro 18.08.2009., 12:37   #254
Friday
Proktolog
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Ajd jedno brzinsko...

Jučer sam si namontirao freezera na phenoma 9850 BE. U idle-u je oko 43-44 a load (sat vremena occt-a) skače na 58-60. To mi se čini kao poprilično puno. Kad sam stavljao freezera procesor je bio mlak pa se pasta počela razmazivati. Jel moguće da je ostao neki zračni džep pa da je to zbog toga? Ipak, sve jezgre imaju gotovo identičnu temperaturu (+/- pola stupnja ponekad) pa sam ipak mišljenja da nije do zračnih džepova. Da li da skinem svu pastu koja je došla sa freezerom i stavim novu, ili? Ili se zapravo tih prokletih 125W mora tako manifestirati? Sa stock hladnjakom mi je idle bio niži (ali je radio na full okretajima skroz) a load je bio par stupnjeva viši. Kako god, očekivao sam od freezera nešto niže temperature (barem što se idle-a tiče). Temepratura u sobi mi je bila poprilično visoka (cca 27 stupnjeva) ali svejedno mislim da bi trebalo biti malo bolje stanje. CNQ je uključen, kućište relativno dobro prozračeno.
Zahvaljujem na savjetima.
Staro 18.08.2009., 12:53   #255
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

A kaj si očekival s frizerkom, da bu to hladilo ko ludo! Nije frizerka tak močna kak misliš! A i 125W nije malo, treba odvodit tolku toplinu!
Najbolje budeš znal jel frizerka radi kak spada ak prstima pipneš one pajpove dole i ak su približno vruče kao temp koju ti pokazuje onda znači da si dobro stavil a ak je hladna a tebi pokaziva 60°C onda znaš da nekaj ne štima s kulerom! I probaj stavit na max okretaje pa vidi onda temp...
danc00 je offline  
Staro 18.08.2009., 21:24   #256
crocro25
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Hej
Ispricavam se svima ali trebam pomoc
Danas sam ugradio novi procesor,maticnu i hard
procesor je amd II X2 245 2, 2,9ghz
maticna gigabyte 720 us3
hard wb black

imao sam prije athlon 4400 + i temp je bila inace 45 a kad sam igrao igre do 60

ovaj novi proc sam upalio prije 2h ,tek sam poceo instalirati programe na nove windowse i everest mi je ocitao da mu je temp 2h nakon samo instalacije komponenti i windowsa vec 58c , kako to moze bit

pa taj proc kazu da se niti grije puno niti trosi a jos imam i 3 coolera na kucistu, nemoguce ?
crocro25 je offline  
Staro 18.08.2009., 21:35   #257
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor crocro25 Pregled postova
...... nemoguce ?
kod điđabayta je sve moguce.

Turni prst u kuciste i probaj heatsink od coolera, ako pece nije dobro, ako je izdrzljivo onda je ok.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 18.08.2009., 21:57   #258
crocro25
Premium
Moj komp

kakve veze ima marka gigabyte sa grijanjem,pa stari proc mi je bio na sranju od asrocka,a gigabyte je 2x bolja marka.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.08.2009. u 23:14.
crocro25 je offline  
Staro 18.08.2009., 21:59   #259
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

On ti je govorio za senzore...a i ptice na grani znaju kakve senzore imaju te slabije gigbyte ploče! Ljepo stavi prsteke na kuler i probaj!
danc00 je offline  
Staro 18.08.2009., 22:07   #260
crocro25
Premium
Moj komp

Ahaaa
Ok,ispricavam se
No ja sam mjerio sa everestom pa sam mislio da on ima svoj senzor koji ocitava,ne da ocitava preko maticne.Sto se tice temp maticne, pise da je 39c dok su hardovi po 36c ali je cpu oko 59cp a nisam jos ni program niti igru ni instalirao a kamoli pokrenuo.

Budem ja odvrtio crysis malo kad instaliram na high pa ako krepa znam da je do proca

btw editirao sam pc u profilu konfu pa da vidite o kojem se radi modelu
crocro25 je offline  
Staro 19.08.2009., 08:19   #261
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

da, komad softvera ugradi svoj hardverski senzor nakon instalacije.....to bas zvuci kao dobra teorija
a sto se tice kvalitete - stvarno ne znam sto ocekujes od ploce za 440kn? Pogotovo GB u toj klasi...
greg SE je offline  
Staro 19.08.2009., 09:21   #262
crocro25
Premium
Moj komp

Pa ne ocekujem previse i ploca je 440kn samo u 1 ducanu,links,vemil imaju istu po 510kn i bolja je po mnogim usporedbama od asrocka i albatrona do 550kn tako da.
Ono sto ocekujem je od procesora da ne prelazi 45c dok ne igram igre niti je u loadu full.
Znaci ovdje svi krive maticnu da lose prikazuje temp pa se iskreno nadam da je to tocno i da je proc na 45 dok maticna prikazuje 60c.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 10:24.
crocro25 je offline  
Staro 19.08.2009., 09:28   #263
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Znaci ovdje svi krive maticnu da lose prikazuje temp pa se iskreno nadam da je to tocno i da je proc na 45 dok maticna prikazuje 60c.
Pa pogledaj u biosu temp proca i vidjet ćeš ako postoji velika razlika onda je do Everesta a ako je temp ista ploča stvarno šalje krive signale Btw. koji CPU cooler je gore i jesi li siguran da je pasta pravilno nanesena i u dovoljnoj količini?

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 19.08.2009. u 10:58. Razlog: čišćenje tipfelera
Doink the Clown je offline  
Staro 19.08.2009., 10:52   #264
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
kakve veze ima marka gigabyte sa grijanjem,pa stari proc mi je bio na sranju od asrocka,a gigabyte je 2x bolja marka.
A di to piše da je GB 2x bolja marka?
Citiraj:
Pa ne ocekujem previse i ploca je 440kn samo u 1 ducanu,links,vemil imaju istu po 510kn i bolja je po mnogim usporedbama od asrocka i albatrona do 550kn tako da.
Ono sto ocekujem je od procesora da ne prelazi 45c dok ne igram igre niti je u loadu full.
Po kakvim usporedbama je GB bolja od Asrocka i Albatrona? Ajd baš daj link na te usporedbe da vidim u čemu sam se sve zeznuo kad sam kupio Asrock.

I stavi C'n'Q ako ti toliko smeta temperatura
segregator je offline  
Staro 19.08.2009., 11:14   #265
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Svi imaju bolje i losije modele. Problem je kod nasih ljudi sto kupe najjeftiniji pa misle da su time dobili sve sto nudi flagship model istog proizvodjaca. Kao i teorija da samo chipset odredjuje cijenu ploce. Valjda su svi drugi elementi besplatni? Ili isti na svim plocama?

Takva razmisljanja me svaki put podsjete na one likove koji kupe 25 godina staru merdju (ex taxi po mogucnosti) i onda se cude sto su stalno na servisu.

Btw, gleda se najniza cijena. To sto su neki nabili marze ne dize vrijednost robe
greg SE je offline  
Staro 19.08.2009., 11:15   #266
Friday
Proktolog
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Hm, gigabyte krivo očitava temperature? Nisam znao. Iako pretpostavljam da moj phenom 9850 stvarno piči kako piše. Nego, jel ovisi istinitost očitovanja o konkretnoj ploči (ja imam ma790fx-ds5) ili gigabyte generalno loše očitava? Već sam spomenuo, i idle-u mi sa freezerom na 1500 rpm stoji na 44-45. Kad se freezer digne na cca 1950 onda je na 41. Samo što se onda freezer čuje i to mi poprilično smeta. Dakle, najbolje prst na heatpipe pa vidjeti, ha?

Ergo, nabasao sam na jednom forumu na sličan problem. Lik je imao visoke temperature (isto 9850 BE) i skinuo je cooler, stavio novu pastu i sve su pale za cca 10 stupnjeva. Padam u napast da i ja to napravim.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 12:41.
Friday je offline  
Staro 19.08.2009., 12:50   #267
crocro25
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Pa pogledaj u biosu temp proca i vidjet ćeš ako postoji velika razlika onda je do Everesta a ako je temp ista ploča stvarno šalje krive signale Btw. koji CPU cooler je gore i jesi li siguran da je pasta pravilno nanesena i u dovoljnoj količini?
Nisam ja nego je servis to radio pa mislim da i trebalo biti dovoljno pase.
Cooler je onaj koji adm salje sa procesorom
crocro25 je offline  
Staro 19.08.2009., 13:04   #268
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

A čuj ja sam vidio da po PC shopovima da daju srednjoškolcima na praksi da slažu kompove tako da ne bih baš bio previše siguran kao ti da je sve uredno instalirano Jesi škicnuo u biosu temperaturu proca?

Staro 19.08.2009., 13:15   #269
crocro25
Premium
Moj komp

Evo budem sada provjerio
Znaci ako je u biosu isto , ploca lazira? Netko je iznad tako napisao, no moze znacit da ako je i u biosu takva da zapravo proc i je na toj temp sto je neprihvatljivo kad pomislim koliko sam platio to sve da bi se grijalo do 15c iznad temp koju sam imao na 2god starom athlon 4400+ a to znaci REKLAMACIJU ili tuzbu , bilo ducanu ili servisu.
crocro25 je offline  
Staro 19.08.2009., 13:20   #270
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
Znaci ako je u biosu isto , ploca lazira?.
Ne mora značiti, moguće je i da je neki ''majstor'' škrtario s termalnom pastom dok se slagao komp.

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno