Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.05.2013., 15:45   #2641
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Da, kupujem mobitel da bi ga koristil u aeroplane modu. Ajd ne bulaznite.
domis je offline  
Staro 29.05.2013., 15:49   #2642
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Naravno da ti neće raditi. Jedino u avionu.
Oglas

Oglas
Staro 29.05.2013., 16:00   #2643
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Da, kupujem mobitel da bi ga koristil u aeroplane modu. Ajd ne bulaznite.
Danas je postalo natjecanje čiji mob manje troši i manje radi Gasi se sve što zapravo čini smartphone, smartphoneom

Staro 29.05.2013., 16:18   #2644
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
o.O

Zadnje izmijenjeno od: syss. 29.05.2013. u 16:25. Razlog: lakše malo...
rodriguez je offline  
Staro 29.05.2013., 16:25   #2645
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Danas je postalo natjecanje čiji mob manje troši i manje radi Gasi se sve što zapravo čini smartphone, smartphoneom
Da, baš treba preko noći raditi 3G podatkovna veza, GPS, sinkronizacija sa Fejzbukom, Guglom, Đimejlom, Twiterom i ko zna čime ne i još naštelati screen wake na barem 2 ure
Gasi se sve to kad se ide spavati ili kad se smartphone ne koristi, zdrava logika, ne. ovako i onako za skoro to sve postoje "viđeti" koji se potrpaju po destopu i piči jednim "tačem".

Za surfanje u Avenue Mallu se podrazumjevalo ako je baterija tanka sa sokom
Brko je offline  
Staro 29.05.2013., 16:26   #2646
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma da ne bi sada tu nešto gasio prije spavanja i palio ujutro... radi brate mili stalno, zato i jesi smart.

potpisujem alkara đuku.
syss je offline  
Staro 29.05.2013., 16:30   #2647
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma da ne bi sada tu nešto gasio prije spavanja i palio ujutro... radi brate mili stalno, zato i jesi smart.

potpisujem alkara đuku.
Onda možeš ostaviti i svjetlo da radi u WC-u preko noći, ovako i onako će ti trebati ujutro kad se probudiš. mislim, koja je poanta žarulje ako ne svijetli u mračnoj prostoriji.
Brko je offline  
Staro 29.05.2013., 16:33   #2648
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Može pitanje? Kako se vratiti na prvotni poziv nakon što je stavljen na čekanje? Znači pričam s nekim, netko me zove i javim mu se, prekinem s tom osobom razgovarat i oću se vratiti na staru, a ona stoji na čekanju, i nikak da se vratim na razgovor, stišćem sve i svašta osim završi poziv? Najvjrovatnije je neka glupost, ali nisam znao ni na Htcu one s, ni na htc one.
Princ288 je offline  
Staro 29.05.2013., 16:34   #2649
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
a nije baš tako... svjetlo zveknem zbog dobrog kućnog odgoja i hepovih bonusa od 3500kn

di bi došao sad svaki dan svičat po panelu sve te tipke... 5-6 radnji brate mili i onda još ujutro.

rađe ga stavim na punjač prije spavanja i bok.

btw. punjač u praznom hodu troši 1w, komp isključen na psu prekidaču troši 5w pa samo fyi cijelome svijetu
syss je offline  
Staro 29.05.2013., 16:35   #2650
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Ma preko noci na punjac i ak hoce nek vrti 3d cmark, samo nek je baterija na 100% ujutro
domis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.05.2013., 16:36   #2651
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
E brko, ljubim te u celo. Lipo si reka.
Smartphone je tu da si slozis aplikaciju koja ce to raditi automatski za tebe, a zove se Tasker.
Staro 29.05.2013., 16:50   #2652
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da, baš treba preko noći raditi 3G podatkovna veza, GPS, sinkronizacija sa Fejzbukom, Guglom, Đimejlom, Twiterom i ko zna čime ne i još naštelati screen wake na barem 2 ure
Gasi se sve to kad se ide spavati ili kad se smartphone ne koristi, zdrava logika, ne. ovako i onako za skoro to sve postoje "viđeti" koji se potrpaju po destopu i piči jednim "tačem".

Za surfanje u Avenue Mallu se podrazumjevalo ako je baterija tanka sa sokom
Yep. Treba mi da ako nešto dođe preko noći u inbox da mi je fino skinuto dok je još spojen na wifi (isto vrijedi i za druge aplikacije) pa kada se gegnem prema poslu ili di već idem da mogu fino imati spremno sve od vijesti kaj se događa do mailova sa attachmentima.

Ekipa mi tu priča o airplane modu boga ti. Kaj ako se neko sranje dogodi tokom večeri pa netko iz familije treba kontaktirati.

A fejs, gmail, g+ i te stvari mi se tak i onak refreshaju jednom u sat minimalno (mislim da je više obično). Veza sa netom mi je odlična na 3G-u, a ako je wifi upaljen onda je brate 1.45 megabajta u sekundi. Nije da trebaju dugo ostati budni.

Staro 29.05.2013., 16:54   #2653
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a nije baš tako... svjetlo zveknem zbog dobrog kućnog odgoja i hepovih bonusa od 3500kn

di bi došao sad svaki dan svičat po panelu sve te tipke... 5-6 radnji brate mili i onda još ujutro.
Govorimo samo o airplane modu. Kad ga disejblaš, on vraća sve kako je bilo. dakle, ako si imao 3G podatkovnu, vraća natrag na nju

Citiraj:
rađe ga stavim na punjač prije spavanja i bok.
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Ma preko noci na punjac i ak hoce nek vrti 3d cmark, samo nek je baterija na 100% ujutro
A zato vi znate toliko informacija gdje i koje zamjenske baterije kupiti nakon godinu i pol

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
E brko, ljubim te u celo. Lipo si reka.
Smartphone je tu da si slozis aplikaciju koja ce to raditi automatski za tebe, a zove se Tasker.
Ma dobro, sad se već i zejebavamo, ali mislim da je princip isti. Zašto da nešto radi preko noći ako ne treba.

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ekipa mi tu priča o airplane modu boga ti. Kaj ako se neko sranje dogodi tokom večeri pa netko iz familije treba kontaktirati.
ako ćeš tako gledati, onda si nabavi veliko zvono od neprobojnog stakla. kad smo kod sranja, tu su hitna, policija i vatrogasci. A vjerujem da imaš i kućni telefon. No kao što rekoh, svatko ima svoju filozofiju. Ja branim svoje stajalište
Brko je offline  
Staro 29.05.2013., 17:08   #2654
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@princ
Imas ikonu na ekranu pozivatelja koju stisnes i aktivira ti ostale opcije za poziv
Juice je offline  
Staro 29.05.2013., 17:24   #2655
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Neznam kak mi je to promaklo Hvala puno
Princ288 je offline  
Staro 29.05.2013., 17:48   #2656
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da se ne reklo da je HTC loš po pitanju izbora boja pojavili su se plavi i crveni HO
http://www.pocket-lint.com/news/1213...de-red-version
Staro 29.05.2013., 19:11   #2657
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da se ne reklo da je HTC loš po pitanju izbora boja pojavili su se plavi i crveni HO
http://www.pocket-lint.com/news/1213...de-red-version
Užas...
Neo-ST je offline  
Staro 29.05.2013., 19:19   #2658
Mad_Duke
Guest

Dobar potez. Ekipa se dosta nabrijavala na Nokije. Ovo je baš pun pogodak.

Osobno. Once you go black, you never go back :P

Staro 29.05.2013., 19:22   #2659
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Jel ima netko One-a, crnog, da ga koristi duze vrijeme? Zanima me kako se aluminijsko kućište nosi sa ogrebotinama nastalim normalnim koristenjem?

srale7 je offline  
Staro 29.05.2013., 19:39   #2660
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nemam ga ali navodno loše, kao i iphone 5.
Neo-ST je offline  
Staro 29.05.2013., 19:51   #2661
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

I ja čitam navodno loše, ali me zanima iz prve ruke. Vidim ovaj video i ne izgleda lose, ali nista ja to ne vjerujem

http://www.youtube.com/watch?v=_EWqPpYVE08

srale7 je offline  
Staro 29.05.2013., 21:37   #2662
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
I ja čitam navodno loše, ali me zanima iz prve ruke. Vidim ovaj video i ne izgleda lose, ali nista ja to ne vjerujem

http://www.youtube.com/watch?v=_EWqPpYVE08
Kolega ima sivi već tjedan dana i koristi ga bez kejsa, vuče po stolovima, no ne guli se. Ali pod određenim kutem svjetla, vide se sitne ogrebotinice, no niš strašno.
Dok se ip5 guli ko sir na rubovima. Ip4 i 4s su mi nekako ozbiljniji nego 5, ali ako je materijal sličan/isti, onda je i nanošenje farbe na metal isto. Suma sumarum - tpu case ti ne gine
Brko je offline  
Staro 29.05.2013., 22:08   #2663
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Sivi i nije toliko problematičan, jer se ogrebotine ne vide. Tpu mi nikad nije legao, koristim koznu futrolu.

srale7 je offline  
Staro 30.05.2013., 15:59   #2664
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Sivi i nije toliko problematičan, jer se ogrebotine ne vide. Tpu mi nikad nije legao, koristim koznu futrolu.
Onda nema straha od grebanja, ne?
Brko je offline  
Staro 30.05.2013., 17:13   #2665
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo da se i ja javim na temu filozofije o potrošnji baterije moba dok stoji.
Ove nebuloze o držanju mobitela u aeroplane modu dok spavam neću ni komentirati previše, osim da su stupidne, posebice ako pričamo smartphone mobitelima, a pričamo
Druga stvar, netko je kvalitetno to obrazložio hitnim pozivima u noći kad se nešto dogodi. Nisam jednom išao izvlačit nekog od frendova/rodbine nakon prometne usred noći, vozit nekog iz familije na hitnu, itd. Tomu služe mobiteli inače, za normalne ljude, ostali nek slobodno pale aeroplane mod kod kuće...

Što se tiče potrošnje baterije preko noći, priložit ću ss od mog moba, napravljen danas.
Potrošnja mobitela od 03 jutros kad sam legao, do 12h danas kad sam ga uzeo u ruke, je 1%. Da, 1%, a upaljen wlan, 3g, sync weather widgeta svakih 1h, sync maila svakih pol sata, itd. Mobitel je optimus G, sve stock, osvjetljenje ekrana automatsko. Nagli pad krivulje uzrokovan je skidanjem i probavanjem Real Racing 3 igre prije spavanja , zatim se vidi kako stoji, maltene ravna vodoravna crta cijelo vrijeme, dakle potrošnja mizerna.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...0-14-26-14.png

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 31.05.2013. u 00:59.
jopis je offline  
Staro 30.05.2013., 17:55   #2666
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nadam se da razlikujete airplane mode od mobile data, wlan i sinkronizacije. Ako vam preko noći nije potrebna sinkronizacija emaila, statusa sa socijalnih mreža i slično možete isključiti mobile data, wlan i/ili samo sinkronizaciju. (Hitni) pozivi i SMS će tada i dalje dolaziti. Neki uređaji imaju opciju da to sami naprave u zadanom vremenskom periodu ili se instalira aplikacija za tu namjenu. Btw, kad je aktivan wlan, uređaj gasi mobile data.

Razlika u potrošnji baterije postoji zbog načina na koji radi paging za legacy usluge i one bazirane na IP-u. Zatim o količini aplikacija, kvaliteti, koliko često koriste mrežu, bude uređaj, koliko podataka prenose, udaljenosti bazne stanice, wlan AP-a, mobilnoj mreži (2G/3G/4G), štedljivosti samog hardvera uređaja...

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline  
Staro 30.05.2013., 17:59   #2667
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Evo da se i ja javim na temu filozofije o potrošnji baterije moba dok stoji.
Ove nebuloze o držanju mobitela u aeroplane modu dok spavam neću ni komentirati previše, osim da su stupidne, posebice ako pričamo smartphone mobitelima, a pričamo
Druga stvar, netko je kvalitetno to obrazložio hitnim pozivima u noći kad se nešto dogodi. Nisam jednom išao izvlačit nekog od frendova/rodbine nakon prometne usred noći, vozit nekog iz familije na hitnu, itd. Tomu služe mobiteli inače, za normalne ljude, ostali nek slobodno pale aeroplane mod kod kuće...
Ako ništa, arogancija ti je kao i uvijek na nivou. Ne poznajem te, no valjda imaš neka dostignuća u životu kojima opravdavaš to.
No dobro, budući ste prolili 2 kante sline oko tog famoznog Airplane moda, vi "normalni" ljudi (kako ti kažeš) nemojte paliti airplane mod, dok ćemo mi nenormalni, stupdni, nebulozni i boli-nas-kita-za-druge-koji-slete-s-autom-ili-moraju-na-hitnu ljudi, paliti airplane mod kad nam se digne da uštedimo 2% baterije preko noći ili dana.

Ja sam iznio činjenicu. Airplane mod uštedi bateriju. Sad, jel tebi to ima smisla ili ti nema smisla, ili ostalim sudionicima rasprave, nema veze sa činjenicom da airplane mod uštedi bateriju. No, svatko ima svoje razloge i biti nezadovoljan tuđim komentarima.
Therefore, imaš pravo, fakat sam blesav, Airplane mod je totalno nepotreban na mobitelima.
Brko je offline  
Staro 30.05.2013., 18:11   #2668
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
No dobro, budući ste prolili 2 kante sline oko tog famoznog Airplane moda, vi "normalni" ljudi (kako ti kažeš) nemojte paliti airplane mod, dok ćemo mi nenormalni, stupdni, nebulozni i boli-nas-kita-za-druge-koji-slete-s-autom-ili-moraju-na-hitnu ljudi, paliti airplane mod kad nam se digne da uštedimo 2% baterije preko noći ili dana.

Ja sam iznio činjenicu. Airplane mod uštedi bateriju. Sad, jel tebi to ima smisla ili ti nema smisla, ili ostalim sudionicima rasprave, nema veze sa činjenicom da airplane mod uštedi bateriju. No, svatko ima svoje razloge i biti nezadovoljan tuđim komentarima.
Therefore, imaš pravo, fakat sam blesav, Airplane mod je totalno nepotreban na mobitelima.
Eto baš si pogodio u srž ovim gore boldanim Odlično rečeno.
Druga stvar, reci mi kako bi mi airplane mod uštedio bateriju, tj kako bi mi mobitel mogao potrošiti MANJE OD OVIH 1% POTROŠENIH ZA cca 9h što sam spavao i nekoristio mob?
Staro 30.05.2013., 18:15   #2669
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Ne bi potrošio ništa Vidiš da ti je tih 1% previše potrošio.
Šole je offline  
Staro 30.05.2013., 18:16   #2670
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Eto baš si pogodio u srž ovim gore boldanim Odlično rečeno.
drago mi je kad obradujem humanitarce i samaritance

Citiraj:
Druga stvar, reci mi kako bi mi airplane mod uštedio bateriju, tj kako bi mi mobitel mogao potrošiti MANJE OD OVIH 1% POTROŠENIH ZA cca 9h što sam spavao i nekoristio mob?
Očito da na novijim smartphoneovima nema veze, no na mom Desireu je imalo smisla budući je preko noći znao potrošiti 10-13% na 2.2 stock ROM-u, a kasnije na kuhanim 4.1 i 4.2 i do 20%. I to sa 2G.

Citiraj:
Autor Šole Pregled postova
Ne bi potrošio ništa Vidiš da ti je tih 1% previše.
To neće biti smiješno kad mu tih 1% tijekom dana bude falilo kada ga netko hitno nazove
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno