Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2009., 17:05   #2461
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
kupujem novo u ducanu na karticu tak da ne gledam rabljeno
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 17:27   #2462
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ovaj denon sto je kolega predlozio ti je definitivno ok, pa eto pokusaj ga poslusat
gbijelic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2009., 18:57   #2463
SeaMan
Premium

SeaMan's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Najbolji novi ampovi za tu lovu su:

a)Denon PMA-500AE http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=324&l=1
b)Marantz PM 4001 http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419

Probaj poslušat oba ako budeš u prilici.

5.1 HT reciver u stereo sustavu i slične kerefeke uopce necu komentirat...
Nema to veze sa ovom temom.

Btw ok rabljeni tuner se da stvarno nabavit za sitnu lovu.
Baš je nedavno moj kolega proda neki marantzov tuner (ne znam više model) star kojih 5god u tip top stanju za mislim 400kn. I da, nije se radilo o entry level tuneru.
Staro 29.09.2009., 19:21   #2464
Pantera-N
Premium
Moj komp

Pantera-N's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
ok, pitanje jedno. Za Marantz piše da daju 2x 40W pri 8 Ohm-a, dok su Mission 2x100W na 8 Ohm-a. Pa kak bu to radilo?
Pantera-N je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 19:34   #2465
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ne zamaraj se time.
Kad će te više naučiti da "wati" od npr. Sony-a ili Marantza nisu isti?

Imao sam to pojačalo, i trebat će mu puno "jači" zvučnici da mu ponestane snage.
Staro 29.09.2009., 20:36   #2466
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
samo jedno pitanje... ako uzmem stereo amp i to spojim s kompom bude to šljakalo sa integrušom?
Razarach je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 20:49   #2467
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
samo jedno pitanje... ako uzmem stereo amp i to spojim s kompom bude to šljakalo sa integrušom?
bude.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 21:22   #2468
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Bude ali iskreno sumnjam da budeš uživao u čarima zvuka od pravog pravcatog pojačala kad ti je izvor zvuka šugava integriruša. To ti povlači kupnju bolje zvučne ( creative zaboravi ), gledaj asus xonar, auzentech,... cca 500-1300Kn

Ne zaboravi i kabel, s jedne strane chinchevi a s druge kao za slušalice što ide u zvučnu. Isto tako sumnjam da ti bude dovoljan običan drot iz chipoteke ili neki bandridge, treba ić na nešto bolje da bi uživao u pravom zvuku koje pojačalo može dati
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 09:39   #2469
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Iznenadio bi se što su ti DSP čipovi u stanju napraviti. Probaj umjesto da pričaš napamet.
Kupis refužo željeni čip , preko oglasnika zovnes nekog od ekipa šta ugraduje cipove u plejstesne ...i od neke starudije imas nesto sposobno da ti u proistoru velicine drvarnice dočara nečiji koncert i kako netko iza tebe riga...a ti samo daljincem udes u meni i mjenjas parametre ovisno koje vrijeme reverberacije zelis te jel ti se taj dan slusaju zarulje ,slusalice ,biampirane slusalice ,horne, elektrostati ,monitori ,kabeli od 100 ili 1000kn i tako to...

Nije li tehnologija i napredak super ?
Pribilježite me za jedan čip
Staro 30.09.2009., 10:05   #2470
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Joj, koja kratkovidnost... DSP-ovi su danas daleko više od (glupih) reverb efekata s jeftinih zvučnih kartica.

Iskreno i ja sam do prije par godina imao taj stav, ali kad sam kod frenda prvi puta čuo što to može, oduzeo sam se.

Puno više od zvučnika i daleko više od ampa i receivera, zvuk kvari soba. Soba ima svoju rezonanciju i razno razna akustička svojstva koja ovise o veličini, dimenzijama sobe, zidovima, knaufima, namještaju, tepisima.

Odnesi svoj hi-fi u drugu sobu i sve će se čuti potpuno drugačije, zar ne?

Moderni receiveri su u stanju koliko-toliko kalibracijom poništiti efekt koji proizvodi soba u kojoj slušaš zvuk, neki čak i u ovisnosti o tome koliko glasno slušaš (ovisi koliko platiš). Niti jedno analogno pojačalo to nije u stanju, a to na kraju čini daleko veću razliku u zvuku nego razlika između receivera i ampa....... i to za soma-i-po kuna.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2009., 10:26   #2471
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor SeaMan Pregled postova
Najbolji novi ampovi za tu lovu su:

a)Denon PMA-500AE http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=324&l=1
b)Marantz PM 4001 http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419

Probaj poslušat oba ako budeš u prilici.
ja bi (ovako na pamet) dodao još i malog nada c325bee.

edit: upravo vidio da je i 326 dostupan kod nas, ali je 2500kn.

Zadnje izmijenjeno od: syss. 30.09.2009. u 12:48.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 11:34   #2472
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Bude ali iskreno sumnjam da budeš uživao u čarima zvuka od pravog pravcatog pojačala kad ti je izvor zvuka šugava integriruša. To ti povlači kupnju bolje zvučne ( creative zaboravi ), gledaj asus xonar, auzentech,... cca 500-1300Kn

Ne zaboravi i kabel, s jedne strane chinchevi a s druge kao za slušalice što ide u zvučnu. Isto tako sumnjam da ti bude dovoljan običan drot iz chipoteke ili neki bandridge, treba ić na nešto bolje da bi uživao u pravom zvuku koje pojačalo može dati
S obzirom kako sad slušam glazbu (preko linije koja je spojena na komp) mislim da če i mali pomak biti puno bolji a onda poslje lako zamjenim neke komponente.
Staro 30.09.2009., 11:56   #2473
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

sam se ti baci na to, nece bit nikak gore ...linije su za špajizu, pa da ti nes čandrka dok trpas krastavce u teglu
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 12:50   #2474
SeaMan
Premium

SeaMan's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ja bi (ovako na pamet) dodao još i malog nada c325bee.
Bojin se da mu nad izlazi iz zadanog buđeta od 1500kn, iskreno neznam ni ja napament cijenu ali mislim da je oko 2500kn osim ako nije kakva akcija u điru
Staro 30.09.2009., 13:34   #2475
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma stavio sam edit, evo baš u dućanu prelistao hifi choice i vidim da je 326 nešto preko 2700, ali sad je pravo vrijeme za ubost 325 koji će kad-tad doć na listu za odstrel zbog čišćenja lagera.

opet edit

cijelo vrijeme mislim na 315bee koji je 2k kn
Staro 30.09.2009., 21:57   #2476
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma stavio sam edit, evo baš u dućanu prelistao hifi choice i vidim da je 326 nešto preko 2700, ali sad je pravo vrijeme za ubost 325 koji će kad-tad doć na listu za odstrel zbog čišćenja lagera.

opet edit

cijelo vrijeme mislim na 315bee koji je 2k kn

Za računalo?
Prijedlog: Vincent spark II! Slušao i ostao paf koliko daje za samo 700 kuna.
Čisto solidno pojačalo za ulaz u svijet malo ozbiljnije reprodukcije, + zvučnici nešto više osjetljivosti, no ne i neophodno. Maleni monitori, ili kakva fr samogradnja i da vidiš kako lako nadsviraš konfekciju koja se gura po policama trgovina. Mali fostex fe103 svira iznenađujuće dobro, i to za sitniš...
Za ispod 200€ super ulaznica koja najmanje gubi na vrijednosti.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 22:09   #2477
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

vidiš sparka se nisam sjetio... samo jesi siguran da tog još ima naokolo za kupiti?
Staro 01.10.2009., 16:49   #2478
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pozdrav svima,

trazim visekanalni receiver za svoju radnu sobu. Ono za sto bi se najvise koristio jest gledanje filmova (720p i 1080p ripovi), slusanje glazbe (izvor flac) te jednom mjesecno odigrati NFS ili ako ce vec nesto doci vrijedno igranja (od Witchera nista nisam zaigrao, no to je druga tema).

Izvor zvuka jest Onkyo SE-200PCI, visekanalni zvuk bih prenosio preko optike, a koristio bih i 2xRCA za slusanje stereo zvuka (nisam siguran jesam li se dobro izrazio za ovo RCA - lijevi i desni kanal imaju odvojene uticnice).

Eto, kako ve-mil propada morao sam kompenzirati nesto jer mi duguju lovu pa sam uzeo 4x mission m31i te centralni m3c1i. Za sobu od 9,5 m2 mislim da ce biti dovoljno glasno.

Prijenos video, upscaling, dekodiranje videa ili bilo sto slicno mi je posve nebitno. Necu uzimati ni plejku ni xbox...

Kablovi ce biti SUPRA CLASSIC 2.5 silver OFC, pozlacene banane.

Eto, sada se troumim izmedju tri pojacala (ako imate preporuku za bilo koje drugo pojacalo, samo recite):
Marantz 4002
Marantz 4003
Harman Kardon 155

Gledao sam Harman Kardon 255, ali cini mi se da nece doci do izrazaja s ovim zvucnicima
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 16:56   #2479
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
HT tema, a ne ova....
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 19:21   #2480
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Mala OT preporuka

Mada je ovo zabranjena tema tema jer mi je zlo od HiFi rasprava za dva zivota... samo da prenesem dojmove slusanje neceg sto ce poneki konzument ipak razmatrati kupiti.

Izasle edicije Beatlesa posebno ona limitirana mono varijanta. Stereo je uzeta za jednu radio stanicu a druga mono kao poklon velikom Beatles kolekcionaru. Bez ikakve predrasude sam isao usporediti. No stereo tretman - osim za ono malo materijala koje je imalo izvorni stereo pripremu - nazalost je uzeo ceh zbog danasnjih militantnih standarda peglanja ekstremnom kompresijom i fanaticnog posezanja za noise redukcijom.

Prvo kod sebe na full range ribonima, onda na full range dinamickim. Takodjer sa slusalicama; prvo Stax elektrostatušama, pa onda na Sennheisericama.

Prvo na cemu sam uocio razliku su cinele i opcenito ritam sekcija. Mono varijanta ima bolju dinamiku, vrhovi instrumenata sam decay je prirodniji i jednostavno budi paznju na dobrom sustavu koji moze oslikati dinamiku sa rezervom snage. Bas linije su jasnije a sam balans zvuka je nakon pola minute slusanja osjetno bolji od stereo verzije. Esencija tkiva vokala daje bolji uvid u snimku kod mono verzije. Jednostavno, subjektivno mono varijanta na vecini stvari ostavlja upecatljiviji dojam realne rekreacije.

Mono je koliko sam vidim skoro svugdje iscezao. Hoce li tu biti ponavljanja u novoj seriji? Nisam pratio. Ali tko slaze kolekciju a drzi do autenticnosti nek se drzi mono verzije. Nek cuje Stereo, ali barem nek usporedi (ako ima usi i ponesto slusnog razumijevanja) obe kad bude slusao.

Pristupiti Abbey gradji je ipak ozbiljan posao i nitko se ne upusta ne osjecajuci odgovornost za posao koji je napravio. Pojedine stvari su stvarno impresivno zazvucale u Stereu, daleko od toga. Ne sumnjam da ce velikom broju zato stereo biti vjerovatno interesantniji. Ali eto, radi Fleksovih i Sraletovih buducih Divoom Mod-ova, red je da spomenem za one koji mogu ili misle stvarno keširati neku od edicija.

Postoji i neka u pripremi (za koliko i kad?) Plavi Rajko verzija. Nema sumnje da ce ta tek biti ispeglana do daske za sve obligatorne potrebe jednog Syss 12.1 vlasnika Ako je za ovo trebalo 3 godine, nisam siguran koje ce godine izaci taj Plavi Rajko?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 21:25   #2481
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

e imam još jedno noob pitanje
Ovi receiveri i pojačala imaju a i b kanal i svaki kanal ima 4 konektora 2 za plus 2 za minus. E sad ja trebam kupiti i zvučnike koji imaju isto tako 4 rupe za konektore ili je moguće spojiti one koji imaju samo 2 rupe 1 za plus i 1 za minus?
Staro 02.10.2009., 00:09   #2482
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
e imam još jedno noob pitanje
Ovi receiveri i pojačala imaju a i b kanal i svaki kanal ima 4 konektora 2 za plus 2 za minus. E sad ja trebam kupiti i zvučnike koji imaju isto tako 4 rupe za konektore ili je moguće spojiti one koji imaju samo 2 rupe 1 za plus i 1 za minus?
Možeš oboje spojit! Pogubio se na rupama!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 09:06   #2483
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

:S kako spojiti ove sa jednim konektorom za plus i za minus na pojačalo koje ima 2 konektora za plus i za minus?
Staro 02.10.2009., 09:17   #2484
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Stavi žice u pojačalu samo u jednu rupu za + i jednu za - te spoji s normalnim zvučnikom. Ili bridgaj konektore pa nek ti idu iz tih tvojih dviju rupa po dvije žice iz + i dvije iz - koje se onda spajaju u po jednu žicu koju ubadaš u normalan zvučnik.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 10:34   #2485
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

aha, ok
Staro 02.10.2009., 20:57   #2486
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Anywayz...

Citiraj:
U SHOWROOMU! U SHOWROOMU! U SHOWROOMU!

Cijenjeni korisnici... a pogotovo svi ljubitelji dobrog zvuka za malo novca!!!

Jedna od najcjenjenijih i najprodavanijih serija Hi-Fi zvučnika uopće - Diamond 10 - stigla je u Republiku Hrvatsku. Od danas, u našem Showroomu u Horvaćanskoj 25, svakim radnim danom od 09.00 - 20.00 h i subotom od 09.00 - 14.00 h, možete vidjeti kompletnu seriju Diamond 10 i poslušati najpopularniji model - Diamond 10.1
Ak se uspijem sutra do 14h zdići, idem to poslušati.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 04.10.2009. u 00:21. Razlog: tajpo..
tech je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 22:46   #2487
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Ajd usput ako budeš išao napiši ovdje uz dojmove i cijene, barem za 10.1 i 10.2
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2009., 12:42   #2488
musho
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Moram da se odlucim do ponedeljak sta da uzmem
Dali da uzmem yamaha 6.1 stara 4 godine(RX-V550)i mission M74 Polovno ili
pioneer VSX-418 5.1 so B&W 601 S3Cene su im iste.
Treba mi za muziku i gledanje filmova.Kako zadjni i centar sigurno bice Pioneer S-CR52.Sledeci mjesec uzecu xtreamer.Molim za savet,hvala unapred.POZDRAV
-->

Moram da se odlucim do ponedeljak sta da uzmem
Dali da uzmem yamaha 6.1 stara 4 godine(RX-V550)i mission M74 Polovno ili
pioneer VSX-418 5.1 so B&W 601 S3Cene su im iste.
Treba mi za muziku i gledanje filmova.Kako zadjni i centar sigurno bice Pioneer S-CR52.Sledeci mjesec uzecu xtreamer.Molim za savet,hvala unapred.POZDRAV
musho je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2009., 13:10   #2489
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Bolja ti je ta yamaha, jer ovi novi pioneer reciveri nize klase a taj je niska do bola imaju fus elektroniku tj. jedan hibrid sa ventilatorom za svih 5 kanala, dok ta yamaha bi trebala imati tranzistore na izlazu sto olaksava eventualni servis.
Drugo nemoj poksuavati upariti B&W 601 sa yamahom jako ostro svira (baremono sto sam probao par yamaha recivera sa DM 602, a to ti je slicno)
Staro 03.10.2009., 14:04   #2490
musho
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Bolja ti je ta yamaha, jer ovi novi pioneer reciveri nize klase a taj je niska do bola imaju fus elektroniku tj. jedan hibrid sa ventilatorom za svih 5 kanala, dok ta yamaha bi trebala imati tranzistore na izlazu sto olaksava eventualni servis.
Drugo nemoj poksuavati upariti B&W 601 sa yamahom jako ostro svira (baremono sto sam probao par yamaha recivera sa DM 602, a to ti je slicno)
znaci da uzmem yamaha so mission m74 i te pioneer dva zadji i centar,a koe su bolje mission m74 ili B&W 601 da znam da napravim neku kombinaciju.Hvala na odgovoru
musho je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno