|
![]() |
#2462 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ovaj denon sto je kolega predlozio ti je definitivno ok, pa eto pokusaj ga poslusat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2463 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Najbolji novi ampovi za tu lovu su: a)Denon PMA-500AE http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=324&l=1 b)Marantz PM 4001 http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419 Probaj poslušat oba ako budeš u prilici. 5.1 HT reciver u stereo sustavu i slične kerefeke uopce necu komentirat... Nema to veze sa ovom temom. Btw ok rabljeni tuner se da stvarno nabavit za sitnu lovu. Baš je nedavno moj kolega proda neki marantzov tuner (ne znam više model) star kojih 5god u tip top stanju za mislim 400kn. I da, nije se radilo o entry level tuneru.
![]() |
#2467 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Bude ali iskreno sumnjam da budeš uživao u čarima zvuka od pravog pravcatog pojačala kad ti je izvor zvuka šugava integriruša. To ti povlači kupnju bolje zvučne ( creative zaboravi ), gledaj asus xonar, auzentech,... cca 500-1300Kn Ne zaboravi i kabel, s jedne strane chinchevi a s druge kao za slušalice što ide u zvučnu. Isto tako sumnjam da ti bude dovoljan običan drot iz chipoteke ili neki bandridge, treba ić na nešto bolje da bi uživao u pravom zvuku koje pojačalo može dati |
![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Nije li tehnologija i napredak super ? Pribilježite me za jedan čip ![]()
![]() |
![]() |
#2470 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Joj, koja kratkovidnost... DSP-ovi su danas daleko više od (glupih) reverb efekata s jeftinih zvučnih kartica. Iskreno i ja sam do prije par godina imao taj stav, ali kad sam kod frenda prvi puta čuo što to može, oduzeo sam se. Puno više od zvučnika i daleko više od ampa i receivera, zvuk kvari soba. Soba ima svoju rezonanciju i razno razna akustička svojstva koja ovise o veličini, dimenzijama sobe, zidovima, knaufima, namještaju, tepisima. Odnesi svoj hi-fi u drugu sobu i sve će se čuti potpuno drugačije, zar ne? ![]() Moderni receiveri su u stanju koliko-toliko kalibracijom poništiti efekt koji proizvodi soba u kojoj slušaš zvuk, neki čak i u ovisnosti o tome koliko glasno slušaš (ovisi koliko platiš). Niti jedno analogno pojačalo to nije u stanju, a to na kraju čini daleko veću razliku u zvuku nego razlika između receivera i ampa....... i to za soma-i-po kuna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2471 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
edit: upravo vidio da je i 326 dostupan kod nas, ali je 2500kn. Zadnje izmijenjeno od: syss. 30.09.2009. u 12:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2472 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#2475 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma stavio sam edit, evo baš u dućanu prelistao hifi choice i vidim da je 326 nešto preko 2700, ali sad je pravo vrijeme za ubost 325 koji će kad-tad doć na listu za odstrel zbog čišćenja lagera. opet edit ![]() cijelo vrijeme mislim na 315bee koji je 2k kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Za računalo? Prijedlog: Vincent spark II! Slušao i ostao paf koliko daje za samo 700 kuna. Čisto solidno pojačalo za ulaz u svijet malo ozbiljnije reprodukcije, + zvučnici nešto više osjetljivosti, no ne i neophodno. Maleni monitori, ili kakva fr samogradnja i da vidiš kako lako nadsviraš konfekciju koja se gura po policama trgovina. Mali fostex fe103 svira iznenađujuće dobro, i to za sitniš... Za ispod 200€ super ulaznica koja najmanje gubi na vrijednosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pozdrav svima, trazim visekanalni receiver za svoju radnu sobu. Ono za sto bi se najvise koristio jest gledanje filmova (720p i 1080p ripovi), slusanje glazbe (izvor flac) te jednom mjesecno odigrati NFS ili ako ce vec nesto doci vrijedno igranja (od Witchera nista nisam zaigrao, no to je druga tema). Izvor zvuka jest Onkyo SE-200PCI, visekanalni zvuk bih prenosio preko optike, a koristio bih i 2xRCA za slusanje stereo zvuka (nisam siguran jesam li se dobro izrazio za ovo RCA - lijevi i desni kanal imaju odvojene uticnice). Eto, kako ve-mil propada morao sam kompenzirati nesto jer mi duguju lovu pa sam uzeo 4x mission m31i te centralni m3c1i. Za sobu od 9,5 m2 mislim da ce biti dovoljno glasno. Prijenos video, upscaling, dekodiranje videa ili bilo sto slicno mi je posve nebitno. Necu uzimati ni plejku ni xbox... Kablovi ce biti SUPRA CLASSIC 2.5 silver OFC, pozlacene banane. Eto, sada se troumim izmedju tri pojacala (ako imate preporuku za bilo koje drugo pojacalo, samo recite): Marantz 4002 Marantz 4003 Harman Kardon 155 Gledao sam Harman Kardon 255, ali cini mi se da nece doci do izrazaja s ovim zvucnicima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
HT tema, a ne ova.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Mala OT preporuka
![]() Mada je ovo zabranjena tema tema jer mi je zlo od HiFi rasprava za dva zivota... samo da prenesem dojmove slusanje neceg sto ce poneki konzument ipak razmatrati kupiti. Izasle edicije Beatlesa posebno ona limitirana mono varijanta. Stereo je uzeta za jednu radio stanicu a druga mono kao poklon velikom Beatles kolekcionaru. Bez ikakve predrasude sam isao usporediti. No stereo tretman - osim za ono malo materijala koje je imalo izvorni stereo pripremu - nazalost je uzeo ceh zbog danasnjih militantnih standarda peglanja ekstremnom kompresijom i fanaticnog posezanja za noise redukcijom. Prvo kod sebe na full range ribonima, onda na full range dinamickim. Takodjer sa slusalicama; prvo Stax elektrostatušama, pa onda na Sennheisericama. Prvo na cemu sam uocio razliku su cinele i opcenito ritam sekcija. Mono varijanta ima bolju dinamiku, vrhovi instrumenata sam decay je prirodniji i jednostavno budi paznju na dobrom sustavu koji moze oslikati dinamiku sa rezervom snage. Bas linije su jasnije a sam balans zvuka je nakon pola minute slusanja osjetno bolji od stereo verzije. Esencija tkiva vokala daje bolji uvid u snimku kod mono verzije. Jednostavno, subjektivno mono varijanta na vecini stvari ostavlja upecatljiviji dojam realne rekreacije. Mono je koliko sam vidim skoro svugdje iscezao. Hoce li tu biti ponavljanja u novoj seriji? Nisam pratio. Ali tko slaze kolekciju a drzi do autenticnosti nek se drzi mono verzije. Nek cuje Stereo, ali barem nek usporedi (ako ima usi i ponesto slusnog razumijevanja) obe kad bude slusao. Pristupiti Abbey gradji je ipak ozbiljan posao i nitko se ne upusta ne osjecajuci odgovornost za posao koji je napravio. Pojedine stvari su stvarno impresivno zazvucale u Stereu, daleko od toga. Ne sumnjam da ce velikom broju zato stereo biti vjerovatno interesantniji. Ali eto, radi Fleksovih i Sraletovih buducih Divoom Mod-ova, red je da spomenem za one koji mogu ili misle stvarno keširati neku od edicija. Postoji i neka u pripremi (za koliko i kad?) Plavi Rajko verzija. Nema sumnje da ce ta tek biti ispeglana do daske za sve obligatorne potrebe jednog Syss 12.1 vlasnika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
e imam još jedno noob pitanje ![]() Ovi receiveri i pojačala imaju a i b kanal i svaki kanal ima 4 konektora 2 za plus 2 za minus. E sad ja trebam kupiti i zvučnike koji imaju isto tako 4 rupe za konektore ili je moguće spojiti one koji imaju samo 2 rupe 1 za plus i 1 za minus? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2484 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Stavi žice u pojačalu samo u jednu rupu za + i jednu za - te spoji s normalnim zvučnikom. Ili bridgaj konektore pa nek ti idu iz tih tvojih dviju rupa po dvije žice iz + i dvije iz - koje se onda spajaju u po jednu žicu koju ubadaš u normalan zvučnik.
![]() |
#2486 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Anywayz... Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 04.10.2009. u 00:21. Razlog: tajpo.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Moram da se odlucim do ponedeljak sta da uzmem -->
![]() Dali da uzmem yamaha 6.1 stara 4 godine(RX-V550)i mission M74 Polovno ili pioneer VSX-418 5.1 so B&W 601 S3Cene su im iste. Treba mi za muziku i gledanje filmova.Kako zadjni i centar sigurno bice Pioneer S-CR52.Sledeci mjesec uzecu xtreamer.Molim za savet,hvala unapred.POZDRAV ![]() Moram da se odlucim do ponedeljak sta da uzmem ![]() Dali da uzmem yamaha 6.1 stara 4 godine(RX-V550)i mission M74 Polovno ili pioneer VSX-418 5.1 so B&W 601 S3Cene su im iste. Treba mi za muziku i gledanje filmova.Kako zadjni i centar sigurno bice Pioneer S-CR52.Sledeci mjesec uzecu xtreamer.Molim za savet,hvala unapred.POZDRAV ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Bolja ti je ta yamaha, jer ovi novi pioneer reciveri nize klase a taj je niska do bola imaju fus elektroniku tj. jedan hibrid sa ventilatorom za svih 5 kanala, dok ta yamaha bi trebala imati tranzistore na izlazu sto olaksava eventualni servis. Drugo nemoj poksuavati upariti B&W 601 sa yamahom jako ostro svira (baremono sto sam probao par yamaha recivera sa DM 602, a to ti je slicno)
![]() |
#2490 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|