Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2006., 10:45   #211
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Behrooz
stvarno lijepo auto... Čak i žuta boja mu fino stoji.

Nemoj uzet crnog,ja hohore prolazim s tom bojom danas : DualWiel

Koliko ima konja ta Cupra? : cheers2
Zuta boja je free,crna dodje kakvih 3k kn...ma ja cu po njemu ionako sranja radit,tako da bi i nova boja mogla osvanut na njemu...

Ima 160ks,chip i filter nakon 5k km stavljam,oko 190ks...

Ali vidim da ovdje ekipa izvlaci i po 250ks ( ) iz Cupre

http://www.seatcupra.net/forums/

Neki lik je od 130ks Ibize napravio zvjer kojoj treba 6 sec do 100kmh

Ali vjerujem da se ta masina raspadne brzo.
Staro 24.07.2006., 10:52   #212
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Samo ti se čini

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2006., 11:21   #213
Bleki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Zuta boja je free,crna dodje kakvih 3k kn...ma ja cu po njemu ionako sranja radit,tako da bi i nova boja mogla osvanut na njemu...

Ima 160ks,chip i filter nakon 5k km stavljam,oko 190ks...

Ali vidim da ovdje ekipa izvlaci i po 250ks ( ) iz Cupre

http://www.seatcupra.net/forums/

Neki lik je od 130ks Ibize napravio zvjer kojoj treba 6 sec do 100kmh

Ali vjerujem da se ta masina raspadne brzo.

Uzmes fabiu RS i imas puno kvalitetniji auto.
Bleki je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2006., 12:54   #214
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Bleki
Uzmes fabiu RS i imas puno kvalitetniji auto.
O tome bi se dalo raspravljat...

TDI Cupra ide 7.6 sec do 100Kmh,uz potrosnju od 6 litara,RS 9.6 sec,pa to je sporije od moje toyote.

Ibiza je osim sto mi je ljepsi,veci auto.
Staro 24.07.2006., 15:15   #215
Bleki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B
O tome bi se dalo raspravljat...

TDI Cupra ide 7.6 sec do 100Kmh,uz potrosnju od 6 litara,RS 9.6 sec,pa to je sporije od moje toyote.

Ibiza je osim sto mi je ljepsi,veci auto.

Moja fabia hvata 100-ju za 7 sec, a samo je chipana.
Stock fabia RS ima oko 140 KS, jer je rijec o ASZ motoru kojeg ne mozes dobit u seatu i ide do 100 km/h za 8.2-8.5 sec.
Druga stvar je u mjenjacu, jer se u fabie RS od 2005. ugradjuje mjenjac sa kracom 4., 5. i 6., tako da su medjuubrzanja bolja nego u ibizi FR, sa cuprom je tu negdje, jer cupra ima dosta veliku turbo rupu, zbog intercoolera izvucenog naprijed. Jedino je u odnosu na cupru nesto manja max. brzina.
Ima tu jos razlika, ako te zanima. Uglavnom Cupra ne vrijedi 30 000 kn vise.
O potrosnji od 6 litara mozes samo sanjat, jer se radi o PD motoru koji trosi vise od starih TDI-a.
Dimenzije auta su iste. Izvana je ibiza i meni ljepsa, ali kad sjednes u auto, kao da si sjeo u nekog jeftinog korejca.

Ja sam 4 mjeseca trazio novi auto po kriteriju: malo, brzo i dobro opremljeno. Nisam planirao uzet ni skodu, ni diesel, jer sam pikirao na fr ili cupru 1.8T, a na kraju vozim fabiu RS.
Staro 24.07.2006., 15:57   #216
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Bleki
Moja fabia hvata 100-ju za 7 sec, a samo je chipana.
Stock fabia RS ima oko 140 KS, jer je rijec o ASZ motoru kojeg ne mozes dobit u seatu i ide do 100 km/h za 8.2-8.5 sec.
Druga stvar je u mjenjacu, jer se u fabie RS od 2005. ugradjuje mjenjac sa kracom 4., 5. i 6., tako da su medjuubrzanja bolja nego u ibizi FR, sa cuprom je tu negdje, jer cupra ima dosta veliku turbo rupu, zbog intercoolera izvucenog naprijed. Jedino je u odnosu na cupru nesto manja max. brzina.
Ima tu jos razlika, ako te zanima. Uglavnom Cupra ne vrijedi 30 000 kn vise.
O potrosnji od 6 litara mozes samo sanjat, jer se radi o PD motoru koji trosi vise od starih TDI-a.
Dimenzije auta su iste. Izvana je ibiza i meni ljepsa, ali kad sjednes u auto, kao da si sjeo u nekog jeftinog korejca.

Ja sam 4 mjeseca trazio novi auto po kriteriju: malo, brzo i dobro opremljeno. Nisam planirao uzet ni skodu, ni diesel, jer sam pikirao na fr ili cupru 1.8T, a na kraju vozim fabiu RS.
Zanimljivo,ali kad me izgled nimalo ne privlaci...2 frenda su mi nedavno kupila ibizu,jedan TDI 100ks,drugi 1.4 75ks...TDi 100ks je stvarno siromasan unutra,ali ova 1.4 stvarno lijepo izgleda,plastika izlega jeftino,to je cinjenica.Ali kada se unutra stavi LCD DVD ekran itd sve to dobije novu dimenziju,a kao sto sam rekao,ulagat cu u nju od glave do pete.
Vjerujem da RS chipan ide tako dobro,ali ja pod obavezno i Ibizu mislim chipat,vec imam chip od passata 130ks TDI,samo kabele druge moram kupit...Taj chip ide i na RS,ista je artikl sifra...

Kakav je to ASZ motor?Grmi li to sta? (dizel) Jer recimo Cupra dosta grmi.

Meni Cupra izgleda vece,konkretnije,agresivnije...ljepse!I u startu ima 160ks,sportska sjedala itd...obicna ibiza izgleda fush,ali Cupra je sasvim pristojan auto,po izgledu...Neznam,prodat cu Toyotu za 23k eura,Cupra ce me doc 19k,ostalo na finese (ovjes,filter,muzika...)

EDIT: Otkud ti to da RS ide 8.5sec do 100kmh?Ja gledam i vidim samo 96kw verziju za koju kazu 9.6 sec,ili jos gore,na skodinoj stranici "u samo 10sec"?

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 24.07.2006. u 16:24.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2006., 16:02   #217
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ja vozim Fiat Punto, Grande Puno, Diesel, i bitno mi je da vozi i to je to
Staro 24.07.2006., 16:48   #218
Bleki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Zanimljivo,ali kad me izgled nimalo ne privlaci...2 frenda su mi nedavno kupila ibizu,jedan TDI 100ks,drugi 1.4 75ks...TDi 100ks je stvarno siromasan unutra,ali ova 1.4 stvarno lijepo izgleda,plastika izlega jeftino,to je cinjenica.Ali kada se unutra stavi LCD DVD ekran itd sve to dobije novu dimenziju,a kao sto sam rekao,ulagat cu u nju od glave do pete.
Vjerujem da RS chipan ide tako dobro,ali ja pod obavezno i Ibizu mislim chipat,vec imam chip od passata 130ks TDI,samo kabele druge moram kupit...Taj chip ide i na RS,ista je artikl sifra...

Kakav je to ASZ motor?Grmi li to sta? (dizel) Jer recimo Cupra dosta grmi.

Meni Cupra izgleda vece,konkretnije,agresivnije...ljepse!I u startu ima 160ks,sportska sjedala itd...obicna ibiza izgleda fush,ali Cupra je sasvim pristojan auto,po izgledu...Neznam,prodat cu Toyotu za 23k eura,Cupra ce me doc 19k,ostalo na finese (ovjes,filter,muzika...)

EDIT: Otkud ti to da RS ide 8.5sec do 100kmh?Ja gledam i vidim samo 96kw verziju za koju kazu 9.6 sec,ili jos gore,na skodinoj stranici "u samo 10sec"?
Rs se prodaje sa 96kw, samo sto asz imaju malo vise. Sportska sjedala dobijes i u rs-ici. Jedina mana su malo slabije kocnice, u odnosu na cupru, ali to se da jeftino sredit.
Na papirima fabia/ibiza moraju izgledat losije od pola. Podatak od 9.6 sec je smijesan.
Pbox nemoj stavljat na cupru, jer je to smece. Dobije samo vecu kolicinu goriva u cilindru, a sa malo vecim dobitkom snage, dobijes puno vise dima. Ako zelis napravit kvalitetno tuning motora, napravi remapp.
Ne znam kakvu ti cupru kupujes, jer je mene RS izasla 19K €, a cupra je bila 30k kn skuplja, jer dosta skrtare sa opremom.
ASZ je dosta slican motoru koji je u cupri, razlika je u kompresiji (cupra 19:1, rs 18:1), turbini (cupra vnt17b, rs vnt17a) i velicini i poziciji intercoolera. Sto se zvuka tice to je zbog auspuha.

Po ovjesu nemas sta radit, jer je i ovako pretvrd za nase ceste, pa na svaku rupu skace. Nemoj se iznenadit da sa cuprom budes sporiji u zavojima, nego sa passatom.
Staro 24.07.2006., 17:00   #219
NoBody
Premium

NoBody's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja vozim bmx ide na sat koliko vrtim pedalama i ima JEDNOG KONJA a taj konj sam ja
Staro 24.07.2006., 17:13   #220
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Bleki
Rs se prodaje sa 96kw, samo sto asz imaju malo vise. Sportska sjedala dobijes i u rs-ici. Jedina mana su malo slabije kocnice, u odnosu na cupru, ali to se da jeftino sredit.
Na papirima fabia/ibiza moraju izgledat losije od pola. Podatak od 9.6 sec je smijesan.
Pbox nemoj stavljat na cupru, jer je to smece. Dobije samo vecu kolicinu goriva u cilindru, a sa malo vecim dobitkom snage, dobijes puno vise dima. Ako zelis napravit kvalitetno tuning motora, napravi remapp.
Ne znam kakvu ti cupru kupujes, jer je mene RS izasla 19K €, a cupra je bila 30k kn skuplja, jer dosta skrtare sa opremom.
ASZ je dosta slican motoru koji je u cupri, razlika je u kompresiji (cupra 19:1, rs 18:1), turbini (cupra vnt17b, rs vnt17a) i velicini i poziciji intercoolera. Sto se zvuka tice to je zbog auspuha.

Po ovjesu nemas sta radit, jer je i ovako pretvrd za nase ceste, pa na svaku rupu skace. Nemoj se iznenadit da sa cuprom budes sporiji u zavojima, nego sa passatom.
Znam dilera tj vlasnika salona,tako da sam dobio mali popust na gotovinu,140 000kn...inace je 153 000 ako se ne varam...

PBox je skupo smece,moj chip je od DIM Sport-a,imao sam ga na Passatu 130ks,dobio sam oko 40% snage,cca 170ks,auto se preporodio totalno,razlika dan-noc...nije uopce dimio,testirali smo na grobniku detaljno sve,inace,taj passat je bio karavan 4motion (4x4) s gumama 17coli 225,highline (ESP,ASR itd) tako da se nebi zacudio jer je taj passat bio cudo od auta za zavoje.

Remapp nebi radio,jer vec imam chip koji sam platio 550Eura i s kojim sam bio prezadovoljan...

Neznam,nema mi druge nego koliko toliko vjerovat papirima i tih 9.6 sec,dok me nesto ne uvjeri u suprotno,dobra je to masina,vjerujem,ali mislim da je 160ks 160ks,rupe se lako pokrpaju stelanjem,ovjes obavezno mjenjam jer auto nije u stanju prebacit svu snagu na kotace upravo zbog losih ovjesa,mislio sam kupit za passata neke od 2100kn,ne sjecam se koje...sjeo sam u passata karavana s tim ovjesima i razlika je stvarno velika,iako je moj tada imao jako tvrde...

Mislis da bi samo auspuh smirio dizela?Uz filter naravno...

Oglas
Staro 24.07.2006., 17:42   #221
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Meni nije jasno zasto vi nabrijavate dizel motore (inace se kupuju zbog stedljivosti i zagađenja ), pa kaj nije bolje-ak vec oces sportski auto uzet nekog benzinca i nabacit mu turbinu tj. dodatno ga tunirati??? Vise konja, malo manje njutnmetara i veća potrošnja, ali ko brine za potrošnju ak želi sportski auto u koji još dodatno spiska minimum 4000 eura.
Staro 24.07.2006., 17:47   #222
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gigi1
Meni nije jasno zasto vi nabrijavate dizel motore (inace se kupuju zbog stedljivosti i zagađenja ), pa kaj nije bolje-ak vec oces sportski auto uzet nekog benzinca i nabacit mu turbinu tj. dodatno ga tunirati??? Vise konja, malo manje njutnmetara i veća potrošnja, ali ko brine za potrošnju ak želi sportski auto u koji još dodatno spiska minimum 4000 eura.
Zasto?Zato jer dizel motor,nabrijan samo chipom,ide puno bolje,trosi manje,turbine nisu tako jeftine,kao ni benzin koji bi auto gutao u enormnim kolicinama...I jos jedna stvar,dizel tocim na firmu,benzin iz vlastitog djepa

Dizel je danas,ako se mene pita,napredniji od benzinca.Da ne pricam o performansama koje danasnji turbo dizelasi imaju,s istom kolicinom konja,jaci su od benzinaca,bas zbog turbine...

EDIT: samo jedan zanimljiv podatak,frend mi ima Alfu 166 3.2 V6 mislim 250ks,i Golf 4 GT TDI 150ks,taj doticni golf,GT TDI pere tu alfu samo tako...kida gume,guta asfalt...trosi 7 litara kad mu dusu vadis,nevjerovatna masina!Nisam vjerovao,jer me uvijek vozio u Alfi i znam dobro kako taj auto ide,sad se voza u golfu non stop,alfu prodaje,stari moj,kad sam ja sjeo u taj auto,doslovno KIDA gume po asfaltu,enormno velik okretni moment
Staro 24.07.2006., 17:48   #223
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Gigi1

diesel ti idu isto kao i benzinci a neki cak i bolje,,,,, malo trose stock i opet manje trose i kad se prerade od bilo kojeg benzinca tako da je full isplativo srediti diesel autic u malu jurilicu
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2006., 17:57   #224
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Ovaj jedan frend (dj Carl Max,Karlo,TomiRI ga zna) je uzeo R32,bas cu ga pitat sad kad se vrati iz Budimpeste koliko mu to cudo trosi Ljepsi mi je GTI od R32 : bonker :
Staro 24.07.2006., 18:22   #225
Gigi1
Premium
Moj komp

Ja sam malo krivo napisao, mislio sam na turbobenzinca kojeg dodatno središ tj. tuniraš.Turbo benzinac je bolji od turbo dizela(po performansama) generalno govoreći.
@speedy-3 Nejde mi u glavu spika oko potrošnje, ako na auto i njegovo sredjivanje spiskas 30000 eura, kak onda možeš misliti na potrošnju, pa tada samo misliš na guštanje, jasno mi je za tebe TB ako uzimaš dizel prek firme, ali generalno nema logike, platiš 30000 eura da bi se guštao a onda paziš na 45 kn razlike na 100km....
Da negovorimo o osječaju neukrotivosti turbo benzinaca....
Staro 24.07.2006., 18:28   #226
Bleki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B

PBox je skupo smece,moj chip je od DIM Sport-a,imao sam ga na Passatu 130ks,dobio sam oko 40% snage,cca 170ks,auto se preporodio totalno,razlika dan-noc...nije uopce dimio,testirali smo na grobniku detaljno sve,inace,taj passat je bio karavan 4motion (4x4) s gumama 17coli 225,highline (ESP,ASR itd) tako da se nebi zacudio jer je taj passat bio cudo od auta za zavoje.

Remapp nebi radio,jer vec imam chip koji sam platio 550Eura i s kojim sam bio prezadovoljan...

Neznam,nema mi druge nego koliko toliko vjerovat papirima i tih 9.6 sec,dok me nesto ne uvjeri u suprotno,dobra je to masina,vjerujem,ali mislim da je 160ks 160ks,rupe se lako pokrpaju stelanjem,ovjes obavezno mjenjam jer auto nije u stanju prebacit svu snagu na kotace upravo zbog losih ovjesa,mislio sam kupit za passata neke od 2100kn,ne sjecam se koje...sjeo sam u passata karavana s tim ovjesima i razlika je stvarno velika,iako je moj tada imao jako tvrde...

Mislis da bi samo auspuh smirio dizela?Uz filter naravno...
Na TDi motrima auspuh ima jako malo utjecaja, malo promjeni zvuk.
Ne razumijem sta mislis pod promjenom ovjesa i prijenosom snage na podlogu. Cupra ima odlican ovjes, samo sto je pretvrd za nase ceste. Druge opruge i amortizeri ti nece puno pomoci. Racunaj da ce ti auto bez problema proklizavat u trecoj brzini. Tako da ce ti gume jako patit na tom autu, pa ne racunaj na puno vise od 15 000 km sa setom guma, a 17" nisu jeftine. Osim ako ne mislis vozit kao penzioner. Meni skodica bez problema proklizuje kad jace stisnem gas na 80-90km/h u trecoj.

Sto se tice modula vs remapping

Modul, cije je da je, radi tako da ECU dobije podatak o nizoj/visoj temp. goriva nego sto ona zapravo je, pa u cilindar dolazi vise goriva. Svaki diesel dimi, jer iskoristi oko 75% goriva koje dodje u cilindar, a ostalo se pretvara u cadju. Znaci veca kolicina goriva = vise dima. Noviji moduli imaju mogucnost malo igranja sa timingom i nacinom ubrizgavanja goriva, ali nije to to. U principu modul samo malo promjeni smjesu goriva, jer proizvodjaci zbog ekologije koriste slabije smjese. Nema sanse sa modulom povecat snagu za 40%. Max ti je 20-25%.

Remapping osim sto povecava kolicinu goriva, mjenja jos puno drugih parametara. Osim timinga i duzine ubrizgavanja, mijenja tlak turbine, pa u motor, uz vise goriva, dolazi i veca kolicina zraka. Mijenja se i omjer smjese ovisno o rpm-u motora i jos neke sitnice. Tako da se snaga motora moze dosta povecat.
Meni je skoda "nasvirana" na 430Nm, a tebi ce sa modulom cupra imat 380-385Nm. Znaci 50-ak Nm vise od stock vrijednosti.
Staro 24.07.2006., 18:51   #227
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Bleki
Na TDi motrima auspuh ima jako malo utjecaja, malo promjeni zvuk.
Ne razumijem sta mislis pod promjenom ovjesa i prijenosom snage na podlogu. Cupra ima odlican ovjes, samo sto je pretvrd za nase ceste. Druge opruge i amortizeri ti nece puno pomoci. Racunaj da ce ti auto bez problema proklizavat u trecoj brzini. Tako da ce ti gume jako patit na tom autu, pa ne racunaj na puno vise od 15 000 km sa setom guma, a 17" nisu jeftine. Osim ako ne mislis vozit kao penzioner. Meni skodica bez problema proklizuje kad jace stisnem gas na 80-90km/h u trecoj.

Sto se tice modula vs remapping

Modul, cije je da je, radi tako da ECU dobije podatak o nizoj/visoj temp. goriva nego sto ona zapravo je, pa u cilindar dolazi vise goriva. Svaki diesel dimi, jer iskoristi oko 75% goriva koje dodje u cilindar, a ostalo se pretvara u cadju. Znaci veca kolicina goriva = vise dima. Noviji moduli imaju mogucnost malo igranja sa timingom i nacinom ubrizgavanja goriva, ali nije to to. U principu modul samo malo promjeni smjesu goriva, jer proizvodjaci zbog ekologije koriste slabije smjese. Nema sanse sa modulom povecat snagu za 40%. Max ti je 20-25%.

Remapping osim sto povecava kolicinu goriva, mjenja jos puno drugih parametara. Osim timinga i duzine ubrizgavanja, mijenja tlak turbine, pa u motor, uz vise goriva, dolazi i veca kolicina zraka. Mijenja se i omjer smjese ovisno o rpm-u motora i jos neke sitnice. Tako da se snaga motora moze dosta povecat.
Meni je skoda "nasvirana" na 430Nm, a tebi ce sa modulom cupra imat 380-385Nm. Znaci 50-ak Nm vise od stock vrijednosti.
Kod koga si radio remapp?Koliko love?Ma znam,svi su mi remapp preporucili,puno prije chip-a...

Dobitak s modulom je 30%,mi smo ga jos podigli za 10%,tip je s laptopom u autu 15min radio,stelao valjda.I stvarno,po mojoj procjeni auto je za 40% bolje vukao,okretaji su se dizali kao blesavi,bas se vrtio i ubrzavao puno puno bolje,puno zivlji auto.
Staro 24.07.2006., 19:00   #228
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gigi1
Ja sam malo krivo napisao, mislio sam na turbobenzinca kojeg dodatno središ tj. tuniraš.Turbo benzinac je bolji od turbo dizela(po performansama) generalno govoreći.
@speedy-3 Nejde mi u glavu spika oko potrošnje, ako na auto i njegovo sredjivanje spiskas 30000 eura, kak onda možeš misliti na potrošnju, pa tada samo misliš na guštanje, jasno mi je za tebe TB ako uzimaš dizel prek firme, ali generalno nema logike, platiš 30000 eura da bi se guštao a onda paziš na 45 kn razlike na 100km....
Da negovorimo o osječaju neukrotivosti turbo benzinaca....
30 000 eura je ogroman novac,mi ovdje pricamo o autima od 20k eura...

Nije bitno benzin-dizel,sve je to isto,snaga su konji,bilo 160ks benzina ili dizela auto ide isto,stisni benzinca kako bis stiskao dizelasa,pa cemo vidjet koliko ti je to vise love za gorivo mjesecno Ja ti garantiram da Fabia RS ili Cupra kad ih najvise mucis ne trose preko 8 litara,moja toyota karavan s 150ks,9.2sec do 100kmh i tezinom koju ima NIKAD ne popije vise od 8.5l,pa makar je mucio neznam kako...
Muci najobicniju 1.0 50ks benzin masinu trosit ce ti 10l,imam WV Lupo 1.0,cudo trosi ko blesav,ili bilo koji benzinac vece zapremnine,10-15 litara minimalno,da ne pricam o turbo benzincima i njihovoj potrosnji...

Tko moze neka si priusti,ja si ne mogu priustit nekog benzica brzog kao npr Cupra TDI,potrosnja bi me ubila,nemam toliko cash love,treba love za rezije,hranu,odjecu...izlaske...

I ja bi jedan 3.2 V6 bez brige
Staro 24.07.2006., 19:42   #229
Gigi1
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B
30 000 eura je ogroman novac,mi ovdje pricamo o autima od 20k eura...

Nije bitno benzin-dizel,sve je to isto,snaga su konji,bilo 160ks benzina ili dizela auto ide isto,stisni benzinca kako bis stiskao dizelasa,pa cemo vidjet koliko ti je to vise love za gorivo mjesecno Ja ti garantiram da Fabia RS ili Cupra kad ih najvise mucis ne trose preko 8 litara,moja toyota karavan s 150ks,9.2sec do 100kmh i tezinom koju ima NIKAD ne popije vise od 8.5l,pa makar je mucio neznam kako...
Muci najobicniju 1.0 50ks benzin masinu trosit ce ti 10l,imam WV Lupo 1.0,cudo trosi ko blesav,ili bilo koji benzinac vece zapremnine,10-15 litara minimalno,da ne pricam o turbo benzincima i njihovoj potrosnji...

Tko moze neka si priusti,ja si ne mogu priustit nekog benzica brzog kao npr Cupra TDI,potrosnja bi me ubila,nemam toliko cash love,treba love za rezije,hranu,odjecu...izlaske...

I ja bi jedan 3.2 V6 bez brige
Kolko sam ja skuzio vi ovdje pricate o autima koji u startu kostaju 20k eura+5/6k eura sredjivanja, istina nije 30k eura ali nije ni tolko daleko, no dobro, ali Ibiza 1.8 20VT Cupra(turbo benzinac košta 22176 eura-do registracije, 180 ks, 7.3s do stotke), još 2.5k eura sredivanja i imaš zvijer od 200 tinjak konja. TDI cupra košta 22789 eura.
Nemogu se složiti sa tobom da je isto 160 benzinskih i dizelskih konja, to će ti svaki bolji poznavatelj automobila reći, a da ne govorimo o tipu motora-atmosferski, turbo, kompressor, wankel.....
A kaj se potrošnje tiče, slažem se da benzinci žderu ali ovo sa lupom je jad ako je istina, ja vozim mazdu 6 130ks(benzinac) pa sa stiskanjem i iživljavanjem troši 12-13 litara.
Turbo benzinci čak troše nešto manje od atmosferskih benzinaca iste snage....
Jasna stvar da si nemože svako priuštiti neznam kakav auto...
Staro 24.07.2006., 19:58   #230
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gigi1
Kolko sam ja skuzio vi ovdje pricate o autima koji u startu kostaju 20k eura+5/6k eura sredjivanja, istina nije 30k eura ali nije ni tolko daleko, no dobro, ali Ibiza 1.8 20VT Cupra(turbo benzinac košta 22176 eura-do registracije, 180 ks, 7.3s do stotke), još 2.5k eura sredivanja i imaš zvijer od 200 tinjak konja. TDI cupra košta 22789 eura.
Nemogu se složiti sa tobom da je isto 160 benzinskih i dizelskih konja, to će ti svaki bolji poznavatelj automobila reći, a da ne govorimo o tipu motora-atmosferski, turbo, kompressor, wankel.....
A kaj se potrošnje tiče, slažem se da benzinci žderu ali ovo sa lupom je jad ako je istina, ja vozim mazdu 6 130ks(benzinac) pa sa stiskanjem i iživljavanjem troši 12-13 litara.
Turbo benzinci čak troše nešto manje od atmosferskih benzinaca iste snage....
Jasna stvar da si nemože svako priuštiti neznam kakav auto...
Nisam strucnjak,ali iz osobnog iskustva si dajem slobodu reci da je benzin 160ks isto kao i dizel 160ks,jer sam se u to uvjerio...
Za Cupru 180ks sam citao da je cak sporija od TDI??I meni je tesko za vjerovat,ima li netko izvor tocnih(ijih) informacija?Jer su ocito oni iz Auto Klub-a jako pametni!

Sad bi razglabao danima ali moram ic...
Staro 24.07.2006., 20:59   #231
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Sta si covjek danas ne moze kupiti auto od 20k eura?
Zašto bacati toliko para na aute ?????
Baci malo para i za hayabusu 1.3 (ako već imaš toliko para da ti se beje) , osjeti snagu, a ne monstera vozat
hihihihihi

: cheers2

evo i uživaj gledajući
http://videos.streetfire.net/search/...b5bae31ac9.htm
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 00:57   #232
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Željac
Zašto bacati toliko para na aute ?????
Baci malo para i za hayabusu 1.3 (ako već imaš toliko para da ti se beje) , osjeti snagu, a ne monstera vozat
hihihihihi

: cheers2

evo i uživaj gledajući
http://videos.streetfire.net/search/...b5bae31ac9.htm
Hayabusa?Odvratan motor za 50+

A gle,ocito nemam "toliko para" jer nebi vozio Monstera nego GSX-a nekog,uostalom zadovoljan sam jako s dvocilindrasem,dok ne skupim neku lovu za jace.

20k eura uopce nije puno za novi i malo bolji auto.
Staro 25.07.2006., 01:15   #233
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Hayabusa?Odvratan motor za 50+

A gle,ocito nemam "toliko para" jer nebi vozio Monstera nego GSX-a nekog,uostalom zadovoljan sam jako s dvocilindrasem,dok ne skupim neku lovu za jace.

20k eura uopce nije puno za novi i malo bolji auto.

EEEE, zato kad skupiš znaš što trebaš uzet !
preporuka GSX1000R iz 2006

sljedeće godine polažem, kad položim neću se puno dvoumit što da uzmem !!!
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 08:29   #234
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ti očito imaš mozga. slijedeće godine polažeš i to misliš uzet. aha, dugo ćeš ti.

ako ništa drugo, sva sreća pa po zakonu ne smiješ vozit motor jači od 15Ks.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 11:21   #235
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Željac
EEEE, zato kad skupiš znaš što trebaš uzet !
preporuka GSX1000R iz 2006

sljedeće godine polažem, kad položim neću se puno dvoumit što da uzmem !!!
Preporuka ti je stvarno zakon,ja sam bas mislio uzet novog iz 1991

Nemoj se dvoumit,125cc i deri!
Staro 25.07.2006., 11:26   #236
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
APN i peglaj dok se ne pokvari pa onda uzmeš sa sobom ključeve i ostalu opremu za popravak ko na Stojadinu i Yugićima
iveumag je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 12:57   #237
Gigi1
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Za Cupru 180ks sam citao da je cak sporija od TDI??I meni je tesko za vjerovat,ima li netko izvor tocnih(ijih) informacija?Jer su ocito oni iz Auto Klub-a jako pametni!
Odi na Seatove stranice, znaci cupra turbo benzinac 7.3s do 100 km/h i 230 max.brzina, tdi cupra 7.6s i 220 km/h max.brzina. Tak je barem na njihovim stranicama.
Staro 25.07.2006., 13:28   #238
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Citiraj:
Autor Gigi1
Odi na Seatove stranice, znaci cupra turbo benzinac 7.3s do 100 km/h i 230 max.brzina, tdi cupra 7.6s i 220 km/h max.brzina. Tak je barem na njihovim stranicama.
Pogledao sam,ali je skuplja 2k eura,sto stvarno nije malo!!163k kn dodje 1.8 Cupra,a 150k dodje TDI cupra...kad bi cijena bila barem vrlo slicna,razmislio bi i o benzincu...
Staro 25.07.2006., 16:06   #239
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Nisam strucnjak,ali iz osobnog iskustva si dajem slobodu reci da je benzin 160ks isto kao i dizel 160ks,jer sam se u to uvjerio...

Sad bi razglabao danima ali moram ic...
Nisam ni ja stručnjak , možda je cca isto ubrzanje do 100km/h, ali dizel ima moment i to se osjeti itekako na među ubrzanjima, pr. vožiš se 80km/h i po gasu dizel će itekako otići benzincu
domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 17:49   #240
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor domy1
Nisam ni ja stručnjak , možda je cca isto ubrzanje do 100km/h, ali dizel ima moment i to se osjeti itekako na među ubrzanjima, pr. vožiš se 80km/h i po gasu dizel će itekako otići benzincu
Osjetit ćeš samo ako je TDI.
Freek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno