|
![]() |
#211 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mislim da nije bitno kako je sad ja samo ocu da to radi... ako stavim na conect manualy onda dva kompa u isto vrijeme ne mogu biti spojena... htio bi da je uvijek spojen... to s fiksnim IP.. možeš malo to pojasnit... mislio sam ako je netko to sve uspio napravit na svom ruteru da mi napiše kako je šta gdje podesio... jer proveo sam noči i dane u opcijama rutera i mrdanja po mreži i opet niš. .... ako ima netko kome sve radi plizzz neka se javi ... ???!!!??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Premium
|
mislim da nije bitno kako je sad ja samo ocu da to radi... ako stavim na conect manualy onda dva kompa u isto vrijeme ne mogu biti spojena... htio bi da je uvijek spojen... to s fiksnim IP.. možeš malo to pojasnit... mislio sam ako je netko to sve uspio napravit na svom ruteru da mi napiše kako je šta gdje podesio... jer proveo sam noči i dane u opcijama rutera i mrdanja po mreži i opet niš. .... ako ima netko kome sve radi plizzz neka se javi ... ???!!!??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 | |
Mr. V
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Kad sam minjao firmware na svome routeru nisam mogao ući u njega priko web sučelja pa sam prominio ip adresu.
![]() |
![]() |
#214 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije mi jasno zašto ljudi tvrde da se nešto nemože ili da je komplicirano a da se pritom nisu niti potrudili pročitat opširni manual (uputstvo) u kojem je sve lipo i naširoko opisano. Da bar netko kaže nerazumijem na engleskom (ili na nekom drugom jeziku pisan manual) i recite mi na hrvatskom još bi i razumio. Svi samo traže da im se kaže klikni to, upiši to i eto radi. Ovdje u sticky - ju je link za puni manual za SE555. U tom manualu je fino opisano kako podesiti router (kako podesiti parametre za internet, mrežu). Netko je pitao u vezi print server funkcije (usb printer spojen na SE555), e i to je isto tamo detaljno opisano. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.04.2007. u 20:25. Razlog: Link change |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
kako upalit na doticnom ruteru ICMP protokol?? nesto me hebe ping,pa zato... |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Moderator
|
Da nije ovo u pitanju (kopirano sa neta):
"Malo sam neuk sa firewallovima, a sad imam stalnu vezu pa ne bi bilo loše poduzet nešto Dakle...Iskon nudi za uključit sljedeće usluge Firewall Basic - osnovna razina zaštite Štiti vaše računalo od najučestalijih napada i potencijalno opasan prometa: filtrira dolazni ICMP ECHO promet (zabrana dolaznog ICMP ECHO prometa onemogućava pinganje vašeg računala), te zatvara često napadane TCP i UDP portove (69, 135, 137, 138, 139, 445, 593, 4444, 707, 1025). Firewall Plus - visoka razina zaštite Štiti vaše računalo od neautoriziranog pristupa te pruža visoku razinu zaštite: filtrira dolazni ICMP ECHO promet (zabrana dolaznog ICMP ECHO prometa onemogućava pinganje vašeg računala), te bilo kakav dolazni TCP promet koji nije iniciran od strane vašeg računala. Uz to, filtriraju se često napadani UDP portovi (69, 135, 137, 138, 139, 593, 707, 1025). Napomena: Postoji mogućnost da uz ovu razinu zaštite neke mrežne aplikacije neće ispravno raditi." Ako je tvoj provajder Iskon imaš uključen Firewall Plus. Vjerojatno nešto slično ima i T-Com. Pogledaj na korisničke stranice i podesi zaštitu kako ti odgovara. Najprije ovo pa onda postavke u routeru. Treba nači mjeru u "otvaranju" i isključivanju zaštite jer što ste više "otvoreni" možete očekivati više napada i "upada" sa neta. Za postavke u SE555 pogledaj u detaljnom manualu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako mi netko može, pomoći, tražio sam tu po forumu, ali nigdje nisam našao... Kada upišem 168.192.2.1 u u uđem u konfiguraciju rutera...sve radi normalno napravim dva-tri koraka...i ruter se smrzne i izbaci me.ne reagira više na moje upite. restartam komp on se spoji i sve opet ispočetka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Moderator
|
Citiraj:
IPAddress=192.168.2.100 SubnetMask=255.255.255.0 DefaultGateway=192.168.2.1 DNSServer=192.168.2.1, 195.29.150.3, 195.29.150.4 za T-Com ili 192.168.2.1, 213.191.128.8, 213.191.128.9 za Iskon. Ako posli ovoga router bude opet zezao, probaj napraviti factory reset. Naravno, ovim gubiš sve postavke uključujući parametre veze. Zapiši postojeće stanje ako neznaš kako šta treba biti postavljeno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
Imam navedeni router, naravno dobiven od T-coma. Firmware je 1.30K (onaj za IPTV, makar IPTV ne koristim). Problem je slijedeći: internet nakon nekog vremena prestane s radom, obično nakon par sati. Conncetion Mode je postavljen na Always on, kada se ulogiram u router internet status pokazuje da je spojen, ali niti jedan program ne može na internet dok ne restartam računalo ili ne napravim Log Off i ponovni Log On (Win XP). Enkripcija je WPA2-PSK/WPA-PSK, uključen je DNS filter, DHCP je namješten da uvijek dodjeljuje iste IP određenim MAC adresama. Zna li netko u čemu je problem i kako ga riješiti, jer sam već sate potrošio na isprobavanja: hitthewa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#222 |
Registered User
|
Isključio, ali problem je i dalje prisutan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Moderator
|
@nenop Kažeš da ne koristiš IPTV, onda stavi non-IPTV firmware (link u Sticky - ju) i ponovo konfiguriraj. Ujedno podesi mrežne postavke računala po preporuci iz Sticky - ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Moderator
|
@nenop misliš MAC filter a ne DNS filter |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Tak je on napisao Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Moderator
|
Čovik se očito zeznio kad je pisao. Amo redom, DNS servere treba upisati i u router i u postavke mrežne. U WiFi postavkama SE555 postoji MAC filter kao jedna od varijanti zaštite od upada neželjenih klijenata. Greška koju opisuje nenop mi miriše da nije odradio konfiguriranje kako spada. Osim što je podesio WPA/PSK zaštitu šifrom treba prepoznati klijent nadodati u listu poznatih i odobrenih klijenata (pročitati full manual molim), a usput može napraviti i MAC filter i time povećati stupanj zaštite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Registered User
|
Ispričavam se, moja greška, mislio sam na MAC filter. Manual sam pročitao, mislim da je konfiguracija odrađena kako treba jer da nije ne bi se uopće htio spojiti. Promijenit ću firmware pa ću vidjeti ima li poboljšanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Registered User
|
DNS servere nisam posebno upisivao, jer se router uredno spaja na internet bez njih. U postavkama mrežne je namješteno Obtain DNS server adress automatically. Firefox, Internet Explorer, torrenti, p2p programi neko vrijeme rade bez problema što me upućuje da nije u tome problem. Mislim da me u suprotnom ne bi uopće pustio na internet, ili možda griješim? Stvar je u tome da svi navedeni programi nakon nekog vremena odjednom više ne mogu na internet. Na router se uredno mogu spojiti (preko WLAN-a) i status interneta pokazuje da je spojen. Prije updatea firmware probat ću još jednu stvar na savjet frenda. On je imao sličan problem i kad je prebacio enkripciju na WPA2-PSK nije mu se to događalo. Upravo sam tako konfigurirao pa ću vidjeti ima li promjena. Javim rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Moderator
|
Ajde probaj narihtat DNS adrese. To je normalno kod SE555 da nakon nekoga vremena, ako nemaš upisane DNS adrese da sve ode kvragu. U početku sve dobro radi, kasnije baš i ne (meni nije htio browser otvarat stranice). Ako si na T-comu, upiši u router ove dvije DNS adrese: 195.29.150.3 195.29.150.4 Za iskon neznam koje su, no ako si na njemu, sigurno će se netko javiti Također, ako imaš fixnu IP adresu, u postavkama mrežne, tako di si upisivao IP imaš isto DNS servers U prvo polje upiši IP od routera, a u drugo 195.29.150.3 Ako to ne pomaže, onda šaltaj firmware (samo se nadam da će se probudit nakon flashanja).
![]() |
#232 |
Registered User
|
Na T-comu sam. U svakom slučaju hvala. Probam pa nakon nekog vremena javim rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Novi firmware je vani: http://gigaset.siemens.com/shc/0,193....html#Firmware Verzija 1.30n (bez IPTV)! Jel probao tko? Jel se popravilo vrijeme re-connect-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Registered User
|
@Vuco: Namjestio sam DNS adrese i nakon skoro tjedan dana probe mogu reći kako internet konačno radi kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Moderator
|
![]() |
#236 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima li tko firmware za SE555 s kojim radi SNMP programi??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |||||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
|
|||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Registered User
|
![]() Novi firmware je vani: http://gigaset.siemens.com/shc/0,193....html#Firmware Verzija 1.30n (bez IPTV)! Gdje ima za skinit editiran ili orginal IP_TV 1.30n fw??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|