|
![]() |
#211 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
backlight bleeding vidis kad gledas direktno u monitor i od toga mogu patiti sve matrice. ips najmanje pogada jer one propustaju najmanje svjetla u startu - kod e-ips bi to cesce mogao biti problem jer propusta vise svjetla u odnosu na ostale vrste, ali i dalje drasticno manje nego TN. white glow se vidi na novijim ips matricama pri pogledu iz kuta, to je do polarizacijskog filtera. nekada je to bio vidljivo ljubicasti odsjaj, a kod A-TW filtera je ljubicasti ili zeleni, zavisi s koje se strane gleda.
![]() |
#212 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Hm youtube rewiev je propustio (ako nisam ja propustio, jer lik je malo naporan sa 10 minuta nabrajanja nicega) pogled tn-a i ips-a odozdola. tada bi se vidlo veselje kod tn-a ![]() No opet, ako netko usteli polozaj pred monitorom, na pristojnoj ergonomskoj udaljenosti, nije tn za izrugivanje, posebno ne za novac za koji se nudi. Javljam se jer ste ga malo zabrijali sa ovim cjepidlacenjem oko backlight bleedinga. Znam da kod mene za dana ljudi nisu sigurni jel monitor upaljen, kad je postavljen za test na "blank" - toliko su homogene boje(ok, pricam o 2709w, ali svejedno). Jer, da sad sjednem sa foticem i stativom usred noci, na 15tak sekundi ekspozicije, ofkors da bi pocele probijati boje - pa ipak iza svjetle neonke punom parom. Neznam za nehomogenost boja, u to ne ulazim, ali ove spike sa "white glowom" su isto pretjrane, samo da se ispade "profinjeni strucnjak" (ljudi, pa kalibrirajte sliku, ima profila po netu - tko ziv radi sa brightnesom/contrastom na max, osim za potrebe ducanskog izloga?) Dakle stvarno, kad covjek procita sto te osjetljive okice sve vide i na nevidjeno, trebali bi se vratiti na crt (te, konzumerske klase), pa onda da vidim jel ima glowa, backlight bleedinga, a o ostrini da ne govorim. dell2209wa za te pare je (trenutno) idealan i tocka (naravno ako dobijete ispravan, sto se podrazumijeva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Nije to bio komentar na nešto što si ti rekao,nego ono što ja vidim na onim slikama,a apropo izrugivanja sa TN-om i onima koji ga imaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
jel sta valja ovaj monitor...mislim,sutra ga kupujem za 750 kn i meni se cini sasvim ok LCD monitor http://www.svijet-medija.hr/samsung_...16467,154.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Na krivom si threadu postavio pitanje. Ali dosad si ga valjda vec kupio ili odustao. Uglavnom, mislim da vrijedi 750 kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#225 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Da, 24" e-IPS bi po mojoj pretpostavci trebao koštati nekih 50% više od ovog 2209wa. Znači 3000-3500 kunića što bi bila fer cijena za amaterski non-TN 24" monitor. Treba sačekati i samsungove c-PVA monitore. Za ~300 eura dobilo bi se 23", 1920x1080 i non-TN matrica. http://www.tftcentral.co.uk/news_arc...m#samsung_cpva |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Da ne otvaram novu temu, citam malo o tom monitoru i vidim da on ima Pixel Pitch: 0.282 mm a neki drugi monitori 0.27 mm pa me zanima dali se ta razlika primjeti? Naime, ja sam gledao da bi si uzeo Dell E248WFP te on isto ima pixel 0.282 mm a drugi izbor bi bio npr. Samsung 245b+ pa da se znam odlucit koji da piknem. Monitor mi prvenstveno sluzi za zabavu (filmovi, igre...). hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Banned
|
Ja bi za multimediju prije išao na dijagonalu nego na vjernost prikaza boja. Zapadne li te mrtvac,budi siguran da ti je bolji manji dot pitch ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam tražio veći pixel pitch, malo sam oćoravio, i neda mi se više naprezati oči. ![]() Nego ako želiš super mali pixel imaš LENOVO 22" PVA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
|
Ma me trebam mali pixel, samo me zanima kakva je razlika osim kaj je u veličini ![]() Te da napomenem, TN matrica mi je cist dobra sve ostale mi netrebaju, niti mi se ostavljaju dodatne pare za nesto vise od TN-a. Kolko para tolko muzike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Registered User
|
Citiraj:
TN će biti dovoljan za tu namjenu ali ako si spreman izdovojiti 2 soma kuna za 22" monitor onda si uzmi ovog Della s topica a ako ideš na veću dijagonalu za tu lovu možeš ubosti nekog TN-a od 24"....naravno, najjeftinija varijanta bi bio neki 22" Tn-ac od soma il soma i sitno kuna.... iako nije pitano..ali ja bih filmove ipak gledao na pravom LCD televizoru....ili plasmi (ovisi što se gleda)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
|
Hvala na odgovoru, tolko sam zapeo za novi monitor da sam proveo sate na netu u potrazi za nekim od monitora. I čudno ali istinito, promjenio sam malo mišljenje u vezi non-TN matrica. Tako da sam suzio izbor na jedan on ovih monitora Dell iz naslova (2209WA) te Dell e248wfp 24''. Ali mislim da će presudit monitor iz ovog naslova, naravno još nisam 100%, još me čeka malo proučavanja... hvala na odgovorima, lp edit: samo da se zna, nemam vise ovaj monitor koji se nalazi pod Moj komp, sada sam na agneovo f-417 17'' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
nema frke, cim dode napisat cu dojmove i rado cu odgovorit na sva pitanja EDIT: evo zvao me frend, veli da je doso monitor, poslje posla ga idem pokupit pa onda javim dojmove Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 18.06.2009. u 15:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
evo doso monitor, mogu rec da se primjeti razlika u odnosu na stari 2032bw, najvise po vidljivom kutu i bojama, (po bojama cak i najvise jer nema pretjerivanja sa odredenom bojom kao sto je bio slucaj sa samsungom) tvornicke postavke su vise manje ok, rgb drzim sve na 100, brightness sam spustio na 10, a contrast na 75. kalibrirao sam ga po uputama sa ove stranice http://www.lagom.nl/lcd-test/ . mogu rec da nije bilo nekih odstupanja. jedino sto sam morao postelat su brightness i contrast kao sto sam gore vec naveo. sa backlight bleedingom se nisam zamarao nit sam gledao, o tome cu za koji dan spojio sam usb i sve radi plug n play. moram izrazit da sam jako odusevljen monitorom a takodjer i cijenom (2200kn ![]() slike cu stavit kad stignem (danas/sutra) ako ima kakvih pitanja slusam |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Banned
|
Sve je već napisano,ali ti iznova sve što misliš relevantnim napiši,jer eto,moramo još malo razmislit o tome jel ovo monitor koji želimo kupiti,ili ćemo sačekati dolazak nekog novog,pa sve u krug ![]() Zadnje izmijenjeno od: žile. 18.06.2009. u 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Naravno da ima pitanja. Ali odgovora nitko nema! Najveci umovi jos nisu dosli do odgovora: Kad ce Gnomisa tresnut po stolu i otici po jednog? ![]() Bez sale, ali 99% sam siguran da ce ga uzeti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|