|
![]() |
#211 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Da li to vrijedi i kad je racunalo upaljeno po par dana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uglavnom bolje da je racunalo dulje upaljeno nego da se cesto pali gasi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Često sam u kontaktu sa diskovima iz video nadzora. Unutra su obični "naši" diskovi. Vrte se po 3-4 godine danonoćno....nikako da crknu :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
evo ja veceras uzeo doticni disk. i imam problem. ustekam ga, sve fino prepozna ga u biosu, dignu se windozi sa starog diska, al u my computer ne vidim disk nigdje. isao u device manager i tamo kaze uredno this device is working propertly. sta da mu radim? edit: rjeseno Zadnje izmijenjeno od: rodney. 19.08.2008. u 03:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
particioniraj ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#219 | ||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Mozda mu njegova "centrifuga" nakon nekog vremena pocne stvarati probleme, sto ti nitko sa sigurnoscu ne moze 100% potvrdit (trebalo bi uzet uzorak od min. nekoliko desetaka slucaja da se dobije nekakva predodzba). Mene je to isto mucilo u P182, pa sam ipak odlucio slozit jedan NAS (ziher je ziher ![]() EDIT: Evo sto Seagate "misli" o tome (pod Attaching Cables and Mounting the Drive): Link!
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 20.08.2008. u 11:32. Razlog: Seagate tutorial |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Nece mu nista biti... Imam ga u Antecu p182 i sve oke... Nisu mi ni drugi stradali koji su duže tamo. Mislim da je sve oke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma skužio sam ja njega, samo ti nisi mene (tj. moj odgovor). Ako su neki proizvođači kućišta (i to ovi malo "jači") napravili tako da diskovi stoje kao u poziciji 1 i 3, onda valjda neće niti HDD patiti.
![]() |
#223 |
Señor Audiophile
|
Ma bitno da se kuzimo ![]() Eto kao sto svi kazu ( ![]() U svakom slucaju bi trebao radit prema tvornickim specifikacijama (3-5 god ovisno o firmi, modelu). Jedan WD300BB star 8g jos uvijek radi kao urica (kod mene sa WD hardovima dosad sve u redu), dok s druge strane nekima nakon par dana/tjedana HDD otidje. Tko ce ga vise znat, iz kojih razloga ![]() @mod: sorry za OT
![]() |
#224 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Rasprave o buci harda (ne ovog modela, već općenito) naspram "buke" koju proizvodi neka igra i slično nemaju blage veze s ovom temom. Već je ranije bilo nekih postova koji su bili na granici off-topica, ali su se ipak bar malo ticali ovog konkretnog harda, pa nismo brisali. Ovo sam morao. Stoga, molim cijenjene forumaše da se drže teme. ![]()
![]() |
#229 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Meni je stari Tagan počeo klecati kada sam mu uvalio 3. disk i dok su bila uvaljana 2 dodatna. Sada ima pomoć za taj posao i puno bolje izgleda. Povrh toga, olakšao sam njima dvojici zadatak tako da sam prestao igrati igrice. ![]()
![]() |
#230 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Bill Gates
|
Programom HD Tune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Señor Audiophile
|
Ako ti se da shtelat, imas jedan jaaako fin programcic - Iometer (Input-output meter). S njim mozesh testirat ponasanja hdd-a u bilo kakvim uvjetima (opterecenje, vise korisnika, vise hdd-a zajedno, razliciti TRS-ovi, sequential-random read i write, udio specifikacije pristupa i distribucija citanja/pisanja, razne visestruke sekvence itd.) IMHO jedan od najboljih polu-profi alata u storage branshi.
![]() |
#237 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
![]() ... e kad ga cijela "avlija" ima... i čič`ca ga nabaviJo (jel sam sad i ja bekrija i bećar ? ![]() ![]() P.S. ... dobar komad teKnike... što jes` jes` (baš ono pravo naočit i lijep... onako baš muževan)... nadam se našem dugom i uspješnom "suživotu" ![]()
![]() |
#238 |
Premium
|
jel imao tko priliku usporediti ovaj WD i Seagate-ov 640 GB model, vidim da ima 32 mb cash memorije? kakve su mu performanse i buka naspram ovog WD-a? pitam pošto je cijana jako slična... EDIT: Seagate ima 2 god više jamstva za cca 40 kn veću cijenu od WDa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
|
Danas se ide po WDića pa postam rezu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|