|
![]() |
#211 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
klasican prime95 kojeg svi dobro znamo testira samo 1 jezgru, dakle 50% proca dakle nije dobar za testiranje dual core... zato je nedavno izaso novi prime 95 koj testira obje jezgre, ako koristis njega onda netrebas orthos... |
![]() |
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nešto krivo radiš. Pokreneš dva Prime-a tako da u shortcut-u dodaš npr. za prvi -A0, za drugi -A1. Postaviš pod Advanced>Affinity kod -A0 affinity na prvu jezgru (0), za -A1 na drugu jezgru (1). Za maksimalnu temp. staviš In-place large FFTs. To je to. Ako hoćeš 'zapaliti' proc., samo pokreni TAT. P.S. Dobra ploča u krivim rukama ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
|
nope, dobro to napravim i dobijam nekih 4c manje nego sa orthosom... kolko ja znam prime i orthos ne testiraju proc na isti nacin, mozda je u tome razlika? jel opce vazno? a TAT sam presto koristit nakon 2-3 dana jer sam skuzio da to jednostavno nema smisla, NISTA nece tolko zagrijat proc... |
![]() |
![]() |
#217 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Orthos je Prime preuređen za dvije jezgre. I to je bilo kada je Prime bio samo za jednojezgrene. Danas imate prime koji može otvoriti worker threadova koliko jezgri imate, pa i više (ali naravno, onda nema koristi od toga). Orthos i Prime računaju istu stvar... |
![]() |
![]() |
#218 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo veliki OT, ali potreban mi je odgovor. Kako da naravim da snimim ponovo windowse,. Stisne F12, odaberem odakle da radi i samo nastavi dalje i upali mi se windows... U cemu je problem. ploca p35 DS3 |
![]() |
![]() |
#220 |
Drift king
|
Ma to sam vec bio sve uradio (i nisam toliko glup da ne ubacim cd)... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Premium
|
a dobro :P eh onda nemam blage veze, tako ti MORA radit, si siguran da je cd ok? mislim neostecen edit: sumnjam da je problem u nekom jumperu jer bios sve to overrida, ali mozes probat stavit hdd na slave a dvd rom na master micanjem jumpera |
![]() |
![]() |
#223 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
evo, ovo je neki max koji sam dobio, probao sam bootat na 410x7 sa maksimalnim mem djeliteljem, ali nije htjelo bootat ![]() e sad, imam pitanje, imam 2 opcije: FSB overvoltage control MCH overvoltage control dal bi koja od ovih pomogla u OC-anju? prvu sam digao na +0.1V reda radi, ali neznam dal smijem vise ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav i hvala na savjetima
Kupio preporučenu ploču GA-P35-DS3 i danas dobio memoriju i sve posložio isada samo moram poštelovati stroj na 3.0GHz.Bit če malo muke to sve posložiti ali nadam se da ču uspjeti uz vašu pomoč. Pozdrav i hvala. |
![]() |
![]() |
#226 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nemoj se igrati previse sa MCH voltažama...preko 0.5+ _nikako_...imao sam veselih avantura s pločom... Btw, pritisni malo tu memu...ja sam na 3.5ghz imao mrvicu lošiju rezu... |
![]() |
![]() |
#227 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
sto je uopce taj MCH? ![]() imam samo +0.1, +0.2 i +0.3 opcije, ali jos nisam dizao... a kaj se tice meme, pitao sam tamo u jednom drugom topicu: sto mogu i na kojim latencijama/voltazama ocekivat od te meme i koju max voltazu da joj lupim ![]() thnx unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
.
|
Za memu ti napisah na onom threadu ![]() Mislim da je MCH voltaža čipseta ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
.
|
Dizanjem voltaže ćeš dobiti ako tjeraš FSB preko 400mhz...sve manje od 400mhz može na def voltazi |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
MCH - Memory Controller Hub, makar nisam 100% siguran da ta kratica označava ovo, pošto postoji mali milijun stvari što imaju MCH kraticu. Ugl. označava chipset.
__________________ |
![]() |
![]() |
#234 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
#235 |
Premium
|
evo neki su pogodili ![]() kao sta sam vec reko, netreba s tim preko +0.2v, Razer je spomenuo uzasnih +0.5v ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ma kakve muke, ide to na 3.0 bez beda |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ASUS P4S800 - koliko memorije podržava?
Ovo mi piše u specifikacijama za gore navedenu matičnu: Memory 3 x 184-pin DIMM Sockets support max. 3GB non-ECC DDR SDRAM memory (PC2100/PC1600 up to 3 DIMMs; PC3200/PC2700 up to 2 DIMMs; 1GB PC3200/2700 with 32 DDR chips up to 1 DIMM only) Jel to znači da neće prepoznati još jedan keks od 1Gb, ako već imam jedan od 512Mb? To me je stvarno iznenadilo, a baš sam danas mislio otić po gigu. |
![]() |
![]() |
#238 |
Soul Eater
|
Piše ti sa 1gb maksimalno 1 keks ako ima 32 čipa na sebi. A to te ionako i ne zanima jer iako podržava samo jedan keks od 1gb još uvijek ti ploča podržava ostalih 512mb, tako da možeš slobodno ubacit još jednu... |
![]() |
![]() |
#240 |
Soul Eater
|
Hmm...DA ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|