|
![]() |
#2311 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Guest
|
Ne trebaju mi preporuke za alternativna napajanja jer je taj Xilence praktično već kupljen, mijenjam ga samo ako je smeche. ![]() Zahvaljujem se. Nov je i ispravan. ![]() Kakav je 600W Xilence Gaming Edition?
![]() Točnije, oće moć vozit ovu konfu: Ne trebaju mi preporuke za alternativna napajanja jer je taj Xilence praktično već kupljen, mijenjam ga samo ako je smeche. ![]() Zahvaljujem se. Nov je i ispravan. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 02.07.2011. u 01:48. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2314 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2315 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
napajanje za moju konfiguraciju
dali bi cx 400 moglo drzati ovu konfu maticna: asrock n68-s3 ucc proc:amd athlon x3 450 koji se moze otklucati u x4 hdd:500 gb caviar green grafa:4890 hd(najvjerovatnije da cu je zamijeniti za slabiju) ram:ddr3 2x2gb corsair 1600 mhz ako nemoze drzati kako treba onda mi preporucite neko drugo posto je ovo moja prva tema ujedno i prva poruka nadam se da je sve u skladu s pravilima i ovim putem vas sve pozdravljam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2318 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Novi mislim da je koštao ~330kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
Koje je napajanje bolje?
Posto moram uzeti novo napajanje, zanima me dal su ova ok- LC POWER Silent Giant G POWER LC6650GP3 V2.3 650W Seasonic ss-500ht |
![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2321 |
uglymadafaka
Datum registracije: Dec 2008
|
exer1234, procitaj sve pod temom koja te zanima, vjerovatno je odgovoreno, a usput ces naucit dosta. Forum je riznica znanja/iskustva, njegova prvobitna namjena nije postavljanje/odgovaranje na stvari o kojima je pisano/raspravljano nebrojeno puta. Koristi search opciju. Postavljanje pitanja bez osnovnog razumijevanja i stancanje isto takvih threadova bi mogli biti nezgodno. Citaj, guglaj, nije komplicirano. edit: popuni Moj Komp, na forumu si vec dosta vremena, napajanje ce ti vjerovatno biti prejako preskupo za konfu.
![]() Zadnje izmijenjeno od: sultz34. 02.07.2011. u 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2322 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Mene zanima koliko lufta ja imam za neku jaču grafičku karticu? Tj. ograničava me napajanje i zanima me koja je najjača grafa koju mogu uvalit a da to sve uredno radi. (GTX560Ti, HD6950 ?) Komp je pod "Moj komp". Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
GTX 560 Ti pa i spomenuta 6950 će raditi OK, ali ako slučajno želiš clockati bilo što ili cijeli sistem to možeš zaboraviti jer je taj Corsair preslab. Osobno bi njega prodao i uzeo npr. Seasonic 520/620W, Corsair 550W, XFX 550/650W kako bi bio siguran da se sistem neće rušiti pod malo jačim opterečenjem pogotovo ako želiš to sve podebljati clockom radi performansi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da je cors iz moj komp lagano otisao na vjecna lovista,komp me vec dulje je.....a nisam siguran što je,sumnjao prvotno na monitor pa na grafu,jer ponekada je stroj samo odlučio ne dati sliku (nekada je normalno odlučio raditi),a i ovako sam gledao novi ekran i grafu pa promjenio,ali ne radi opet. sumnje su još ostale na napajanju i maticnoj/ram ( ne isplati mi se tesitrati odvojeno memorije i ploču,to ako pada ide zajedno )...ima napajanje već godina,a po indikaciji na 4870 kad sam je piknuo u komp čovjek bi rekao napajanje(sad više uopće ne posta,a svijetle mi one 3 indikacije na grafi),pa reko ajde možda je ( makar je slovilo kao neloše) sutra cu testirati s drugim napajanjem,pa budem valjda pametniji.......... uglavnom ako se ispostavi da je napajanje što uzeti za adekvatnu zamjenu,konfa u moj komp ali uglavnom AMD x4 945 radeon 4870 5 diskova 2 optike gledam corsair GS 800,ili nešto tog cjenovnog ranga,kakav je taj novi cors (malo sam ispao iz štosa)--čitao sam nešto da su mjenjali proizvodnju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
GS serija od Corsaira nije za preporučit..Corsair se stvarno nešto kvari u zadnje vrijeme što se tiče napajanja..bar što se tiče mid segment tržišta..uglavnom za tu konfu bi i XFX 450W odrađivao posao..al budući da očito ulažeš malo u budućnost, ja bi uzeo neka od ovih: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9545 ili modularno: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8577 Uglavnom oba su seasonic, također preporuka za XFX 750W koji je vidim postao nedobavljiv u dosta dućana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2326 |
Premium
|
ok cool,izgleda ko dobro napajanje ( modularnost mi stvarno ne treba ) thx za savijet,vidim da je 750w nestao,ali pojavio se 850w za nekih 870kn? jel bi se isplatilo protegnuti,jer napajanja u prosjeku kod mene prežive 3-4 remodeliranja konfe......corsu je sada 4 godina bila btw steta sto je corsair presao u skart,ali boze moj |
![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kakva te nova napajanja spopala uz važeću garanciju na taj Corsair? Ako je stvarno manje od 5 godina staro i imaš račun, nosi ga na servis.
![]() |
#2330 |
Registered User
|
Kao prvo pozdrav svima, vec sam dugogodisnji clan foruma, samo sto nista ne postam nego citam vrlo poucne rasprave i clanke (hvala svima sto se toliko trudite), pa evo nekoliko mojih problema: Pošto bi ove godine za bozic trebao izaci Diablo 3 odlucio sam malo investirati u moju kantu koju mozete viditi pod Moj komp iz sljedecih razloga: Po ovim ljetni vrucinama Ovaj AMD procesor sa tvornickim Coolerom postize temp 80 stupnjeva prosle godine sam promijenio termo pastu, ali kad god pokrecem neke novije naslove tipa Fable 3 komp se gasi. Uglavnom to je problem sa procesorom(iako mi nije jasno da tvornicki hladnjak i fan nisu dovoljni za hladjenje, iako je procesor star 5 godina). Kad igram Fable 3 igra mi steka jer mi hard nenormalno loada tokom igre, to mi se desavalo u nekoliko igara(nekada mi hard nece ucititati po podizanju windowsa moram iskopcat i ukopcat sata cabla i sve radi normalno ). Cini se da je osao k vragu, ali radi 95% vremena normalno. PSU sam kupio jos prije 8 godina kada sam imao P4 zajedno sa nekim kucistem, uglavnom odsluzilo je svoje. Sad me zanima kako znam koje napajanje stane u onaj otvor za napanje na kucistu, jer ne kontam to bas atx 2.3 i to, pretpostavljao sam da su univerzalni utori ( kuciste je midi tower). E sada uzeo bih sljedece stvari ili neke slicne ovima u toleranciji od 20% po cijeni i performansama pojedine komponente) ove dijelove mislim na baviti do zime tako da je moguce da ce doci nekakvi novi i bolji komad hardvera pa slobodno predlozite : Napajanje http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.712.066 Hard disk http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.144 Memoria http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.142 Procesor http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.603.192 Maticna http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.303.489 zahvaljujem na svim konstruktivnim prijedlozima Edit: popravljen link na HDD (za hard su mi vaznije preformanse od kapaciteta, ali opet bih zelio iskesirat oko 500kn) Zadnje izmijenjeno od: Kranc. 15.07.2011. u 21:59. Razlog: popravljen link za HDD |
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Moderator
|
MBO: Gigabyte 970A-UD3 CPU: Phenom II X4 955BE ili Phenom II X6 1055T RAM: OK HDD: ne vidim, link vodi na home page Napajanje: XFX 450W
![]() |
#2332 |
Registered User
|
jel taj shop sto si mi linkao wolverine, ima jedino u Zagrebu? Vidim da je recimo cijena Phenom II X4 955BE 150kn niza nego kada bih ga kupovao u linksu, da i jos me zanima samo kako znam da ce mi stimat PSU u otvor na Kucistu jel to svako napajanje jednakih dimenzija? (mozda je malo glupo pitanje, ali ja stvarno nisam siguran) i hvala na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Premium
|
Svako je jednakih dimenzija, jedino ona jača napajanja (preko 1Kw) su eventualno nešto duža i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Premium
|
Evo ovom ništa ne fali: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.029 a može i ovaj: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.019 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
pozdrav narode, imam pitanje... kupujem novu grafu 6950 ili 5870 i pitam se oce li izdrzati sa sadasnjim napajanjem Aopen 350 w (400 peak) ostatak konfe: intel E7300 duo core 2.66, 4 gb ram, stime da je na ovoj konfi vec bila 8800 gt i ati 4850 i bez problema su radili sta mislite dali ce bit dovoljno to napajanje? na jednoj stranici sam nasao da 6950 trosi 320W, 5870 -300W , a 4850 280W... po nekoj logici trebalo bi moci podnjeti tih dodatnih 50 w u usporedbi sa starom grafom? hvala puno na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2338 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
znaci ovo moje napajanje nemoze podnjeti te grafe? quad core cu nabaviti za koji mjesec, znam da duo core nije dovoljan ali neisplati mi se kupovat neku grafu tipa 4870 i tipa takve grafe za oko soma kn, jer dodam par glave vise i dobijem grafu nove generacije npr 6870 ![]() (performanse me nebrinu znam da nece ici punim potecijalom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2340 | ||
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ovako napamet ja bih ti preporucio nesto tipa 6850 ili gtx460 po mogucnosti rabljeno i novo napajanje, vec navedeno XFX 450W. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|