|
![]() |
#21931 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ok, možda si 5% vozača/vlasnika vozila može priuštiti ulupati cijenu jedne Dacije u ovjes, kočnice, gume i sl... no realno, onome tko nema (ili samo ne želi) je bolje kupiti novu Daciju od izraubanog polovnjaka. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21932 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Govorim kak nema šanse kupiti sandero za 55k kn. Na tu cifru dodatno plaćaš trošarinu od 3800kn. Tu si već skoro na 60k. A kupuješ auto bez klime, bez radija, s ručnim podizačima stakla u 2016. godini. Pa daj me nemoj zajebavat da ćeš radije to posjedovat čija daljnja prodajna vrijednost je nula zbog straha od kupnje polovnog... Za iste pare imaš par godina stariji autić, s opremom, i koji ti izvlači osmijeh na lice. vs. taj teror od dacie od kojeg poželiš kupit godišnju zet kartu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#21933 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
http://www.autohrvatska.hr/automobil...ande-punto-1-4 Ja sam kod njih uzel i30 i jako sam zadovoljan.
![]() |
![]() |
#21935 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vozio sam frendov fokus 1.4 sa 60 konja, troši ko ferrari a ne ide s mjesta. Po boardu, na 150 km/h je bila oko 14 litara potrošnja. A ide 160 ![]() Što se tiče ove usporedbe staro vs novo, ja bi uvijek odabrao nekoliko godina stari a4 nego novu daciu koja ne valja ni kad izađe iz tvornice. Da ne govorim o osjećaju unutra, kao da si u renolu 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21936 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
majketi kakve fine guzice, eto kod punice sandero ide treca godina, 65k km, samo toci i vozi... dci 90ks, apsolutno nikakav problem do sada...
![]() |
#21938 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Pričamo o autu od 55k kn, otvori konfigurator pa vidi kakav sandero dobiješ za tu lovu. DCI ima susjed i isto je zadovoljan, samo kaj dci ne košta 55k kn nego 80. Normalno da nema nikakvih problema kad je taj auto na platformi s motorima koji su provjeren recept zadnjih 15 godina skoro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21939 |
|
![]() |
#21940 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#21942 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ovi svi početni 1.4 motori u kompaktima (ne turbo) su tromi, treba ih stiskati da bi išli i dosta troše, vozio sam novu neku Kiu 1.4, u odnosu na 10tak konja jačeg turbo benzinca, čini se ko da ima 60ks, stvarno. Al zato su ti modeli i jeftini. Frend je uzeo Civica 2007.g 1.8, super auto, iako sam očekivao puno više od tog 140ks benzinca, al ide osjetno bolje od ovih 1.4, uz prosječno istu, pa čak i manju potrošnju za jednog benzinca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21943 |
Premium
|
Smrdi po jeftinoj plastici koja škripi na svakoj neravnini, upali svaki put mašina iz prošlog stoljeća koja je anemična kao anoreksičarka a troši poprilično, od opreme ima desni retrovizor, sjeo sam iza i porezao nogu na otvoreni lim (negdje ispod sjedala gurnuo nogu)... ružan je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21944 |
|
ta masina iz proslog stoljeca zadovoljava EURO6 normu i nadzivit ce sve ove 3 cil turbo isprdke...
![]() |
#21947 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Mašina 1.5 dci od 90ks se ugrađuje u renoe, mercedes a klasu, tak da ne znam iz kojeg si ti filma ispao. Oprema nabacano par stvari: Električni podizači stakala straga Električni podizači stakala sprijeda Kožni upravljač Električna vanjska osvrtna ogledala Vanjska osvrtna ogledala u boji karoserije Odbojnici u boji karoserije Uzdužni krovni nosači Kontrola pritiska u gumama Stop & Start Komande pri upravljaču Radio CD MP3 AUX Bluetooth USB Putno računalo Ovo izgleda ko neka relativno ok oprema. A ti se očito nikad nisi ni vozio, ni ti osobno vozio auto koji ima od opreme ono kaj si naveo, ja jesam i dacia nema veze sa time. Osim tog nađi mi novi auto koji ima ovo od opreme, mjesta ko dacia i košta 100 000 kn. Veliš da je ružan, nekome je i golf lijep ![]()
![]() |
![]() |
#21948 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Radije onda daj 10 somova više za LPG i vozi bez brige i jeftinije =) Dacija baš i nije takav drlog kako se priča. Čisto solidan auto s kojim su kupci i više nego zadovolji. Iznutra je tiša i bolja plastika (ono ljuštenje na Meganu bi nekome živce pokidao) nego u mog Megana, gledano za isto godište (Sandero). Nije da ih ima miljon na njuškalu. Limarija je lošija (čak i od Megana 2 ![]() Samo treba skinuti srh sa plastičnih kvaka prije prvog hvatanja, ako nisu oni to u tvornici dobro napravili ![]() Sandero plavi ili crveni za po gradu - zašto ne.
![]() |
#21949 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa meni je onaj sandero stepway prošli, a pogotovo aktualni jako lijep tutač i ne bi stvarno ništa imao protiv njega + taj 1.5 je meni možda jedini dizelaš na kojeg bi pristao jer se jako lijepo vozi i ne uopće me ne čudi da od svega na tržištu se merc odlučio baš za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21950 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Eto kolega bi rađe vozio audi a4 star 7-8 god, sa 150 000 - 200 000 km nego novu daciju, jer taj audi je sigurno bolja kupnja, pogotovo ak želiš još love ostavit na servisu ![]() Nisam rekao na pamet godišnje i cijene, živjelo njuškalo. http://www.njuskalo.hr/?ctl=browse_a...gearNumberId=0
![]() |
#21951 | |
Premium
|
Citiraj:
To je bila tema Uvijek bi radije odabrao ovako nešto, od prvog vlasnika: http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-...oglas-18379017 Zadnje izmijenjeno od: tomislav_sb. 01.06.2016. u 10:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21953 |
Premium
|
90 000 kn je Sandero LAUREATE s plastičnim volanom (520 kn doplata), bez naslona za ruku u sredini (750 kn), bez metalik boje (3100 kn), na čeličnim felgama (2000 kn za 15¨)... da ne nabrajam dalje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21954 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne znam... Ja sam uzeo Lagunu s 260k km. I ne vidim nekih problema na njoj. Zamijenjeno je kaj je trebalo bit zamijenjeno i to je to. Meganea sam vozio do 350k km i opet nisam vidio nekih problema na njemu. U ovoj Dacii bi zivot ostavio od dosade. Jednog dana bi samo odlucio sletit s litice. Lako je sad tu filozofirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21955 |
|
rabljeni audi od prvog vlasnika i slicni ispadi su samo da selo vidi da se vozi audi... riga mi se od toga... umesto novog scenica sam mogo kupit rabljeni A8 od prvog vlasnika i bit glavni baja u selu...
![]() |
#21956 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Upravo to....tu se priča o Daciji kao o nekoj šugi/sramoti, ali A4 može imati i milijun kilometara, to je nebitno samo da je Audi (a samim time i selo odobrava)....čisti primitivizam... Mislim da se razumijemo i meni je Dacija ružna ali ono brate mili pa novi auto je novi auto s tim da onak mislim da nema bolji best buy od te dacie.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21958 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Automobili
Nije ni šuga ni sramota, ali vozit tu Daciu i navedenog Audija je razlika nebo i zemlja. I to kazem uz to da me ne zanima preseravanje pred selom. Ne vidim da ima trilijun kilometara, a to kaj ljudima čak i 100k km izgleda puno ne zelim komentirat. Svi bi djevicu (po mogucnosti vise puta istu), a platili bi ju kao onu koja je vidjela svijeta. I još ne bi niš dodatno uložili. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 01.06.2016. u 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21959 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
bio sam jednom pročitao da je najveće dačijino tržište dojčland... a znamo svi kako dojčlander razmišlja i kalkulira ![]() naravno da je audi uss enterprise za sirotu dačiju, ali kad si on-budžet (a obično kod nas jesi), zanimala bi me razlika izraza lica kad dođeš na audi i dacia servis i frajer ti veli: - trebalo bi zamijeniti prednje diskove sa paknama i sve amortizere. brijem da za dijelove tog rabljenog audija možeš kupit nemalo rabljenu kompletnu dačiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21960 |
Premium
|
Nisam nigdje napisao da je sramota voziti daciu, samo da dobiješ 4 točka i dasku za sjediti. Ako hoćeš staviti nešto opreme, cijena se već značajno penje. Što syss kaže, cijena servisa je za audi još i ok jer su pod vauvau, ali kod BMW-a, recimo od E90 pa na dalje, nema ništa ispod 1500 kn... promjena ulja i filtera u automatskom mjenjažu ZF (1500 ulje + 1500 filter), akumulator obavezno AGM, DPF 15 000kn, remenica 3500... ![]() premium marka, premium održavanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|