|
![]() |
#2132 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
mključ kaj prodaješ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2134 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#2136 | |
Premium
|
Citiraj:
POS natječaj je izašao već, govorimo o zgradi koje je skoro pa gotova i već su rezultati vani. https://www.varazdinske-vijesti.hr/a...arazdinu-82124 https://evarazdin.hr/etv/cijene-stanova-bosilj-408163/ https://varazdinski.net.hr/vijesti/d...a-u-varazdinu/ Iz prve ruke znam da je 1490 cijena, vjeruj mi. I da ti budem iskren, prvi put čujem za ovu cifru od 17xx EUR, a pratim te stvari već duže vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Kak si uspio upecat POS stan? Kaj nije POS prvenstveno za one koji nemaju riješeno stambeno pitanje? Ili je štela bila u igra? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2138 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2139 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
u sisku su isto POSovi stanovi isli pod 1500€ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 |
Premium
|
![]() |
#2142 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Zanimljivo je da 1nizPLAN izdaje ceritifikat dok račun izdaje obrt. Pa da li meni na čelu piše budala? Da li je uopće itko izašao na teren da bi izradili ovaj referat? Moguće lik na kojeg glasi obrt.
![]() |
![]() |
#2143 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Kak oni izrađuju certifikat? Kaj samo pogledaju kuću ili nekog vraga i izmjere? Nagnalo me na to pitanje mkey dio "Da li je uopće...".
![]() |
#2144 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Prije 2 god novogradnja koju sam radio je išlo na način da pošaljem slike od kuće, aparata i na temelju toga sam dobio certifikat koji sam platio 240€ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Premium
|
Ja sam dobio jedan pdf dokument od 31 stranice, koji ima zalijepljenje razne predloške (uvjerenje, ovjerenja, ovo ono) dok je ostatak jamačno izbačen iz neke excel tablice (gdje ni prored nije kako spada pa se do teksta ne može pročitati) gdje oni ubace neke kvadrature i dobiju se brojevi koji izgledaju jako ozbiljno a ne znače ništa. Najbolji poso je onaj koji država zakonom osigurava.
![]() |
#2146 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nabasao sam na par mjesta na to da se novim zakonom o porezu na nekretnine od 1.1.2025. ukida i porez od 3% na prvu nekretninu. Je li netko uspio saznati išta konkretno o tome kojim slučajem? Taman oko Nove godine bi supruga i ja trebali postati vlasnici stana.
![]() |
#2148 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Nitko ti ne može to još reći. Ako kupuješ novogradnju, ne plaćaš taj porez, nadam se da to znaš. Ako ne, na žalost, za sada se još uvijek plaća. Ja sam baš u toj fazi, samo čekam porezno riješenje. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Brat od Đon Vejna
|
Kupujemo starogradnju, idemo u dosta adaptacije + supruga je u 14. tjednu trudnoće, do Uskrsa bi trebao moći useliti, pa nam se kosi čekanje tog za sad samo potencijalnog zakona i hitrost radi adaptacije ![]()
![]() |
#2150 |
Fresh Juice
|
Pod "dosta adaptacije" misliš kozmetički samo sredit taj prostor ili ozbiljnija adaptacija od podova, instalacije do ostalog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ekipa, može mala assitencija? Planiram stan staviti na Air BnB i htio bih to napraviti do kraja godine kako ne bih trebao skupljati suglasnost stanara, etc. U zahtjevu za "izdavanje rješenja o odobrenju za pružanje ugostitieljskih usluga u domaćinstvu" stoji da je potrebno ovo: 3. Dokaz da se građevina može koristiti odnosno izdati rješenje za obavljanje djelatnosti sukladno odredbama Zakona o gradnji, Da li je to uporabna? Kako se do nje dođe? Hvala ![]() EDIT: Kasnije u samom .doc zahtjevu piše ovo: dokaz o uporabljivosti građevine (uporabna dozvola i druge isprave kojima se dokazuje uporabljivost prema Zakonu o gradnji) Imate savjet koji dokument mi je tu potreban i kako do njega doći? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#2153 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Majstore za sve imam dostupne po realizaciji kredita, fizikaliju radim s bratom i šogorom. Za useljenje nam treba funkcionalna kupaona i iole uredna spavaća. Prozori su gotovi za dan, unutarnja stolarija za dan...kupaona je najveći izazov
![]() |
![]() |
#2154 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2156 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Sretno. Poslikaj kad završite |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Ili tražit presliku iz arhive tijela koje ju je izdalo: https://dozvola.mgipu.hr/nadlezni-uredi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Ako kupuješ od pravne osobe, kao što je slučaj za novogradnju, ali i za slučaj da kupuješ rabljeni stan od pravne osobe, onda plaćaš PDV (25%). Firma koja ti prodaje je obvezna ispostaviti račun s iskazanim pdv-om. Porez na promet nekretnina (3%) plaćaš samo kada ne plaćaš PDV, tj kad kupuješ od fizičke osobe. Naravno, firme koje prodaju novogradnju obično iskazuju cijenu s uključenim pdv-om. Kako god okreneš gule te ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Premium
|
Da, ovo za pravne osobe znam. Slično kao za auto.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|