Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2024., 09:28   #2131
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jeste li možda uzimali nešto iz SD na BF?

Uzeo aparate za kuću, 17.11. Narudžba u pripremi od onda, nitko se ne javlja na telefon niti odgovara na mailove.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 09:29   #2132
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Ista stvar. Odgovorili na mail da će biti odgoda zbog gužve ali to je neki generički mail

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2024., 09:53   #2133
devaa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2013
Kupnja bijele tehnike

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

Uzeo aparate za kuću, 17.11. Narudžba u pripremi od onda, nitko se ne javlja na telefon niti odgovara na mailove.

Nije utjeha, nisam uzeo ništa za BF na kraju. Ali sam prije 2 mj svojima uzeo mikrovalku, dosla nakon 2 tjedna, neispravna. Riješili reklamaciju, došao njihov kurir po to, ali se to još čekalo mj dana. Znači 45 dana za mikrovalku od 50€ 😆

Edit: klimu su mi doduše dostavili za 4-5 dana nedavno, zaboravih.
devaa je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 09:54   #2134
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ista stvar. Odgovorili na mail da će biti odgoda zbog gužve ali to je neki generički mail

Poslano sa mog
Jebeno, ja moram do 31.12. to staviti u kuću...
Staro 10.12.2024., 13:11   #2135
tomislav10
Registered User

tomislav10's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
evo ovakav sam kupio

https://www.amazon.de/-/en/FC9332-09...e_kitchen?th=1

neko je rekao da ih ima i u elipsu za istu cijenu

napram "like-a-bosch" odrona, ovaj vuče kak treba
Zanimljivo da link baca na drugi naziv usisavača ...
tomislav10 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 13:28   #2136
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

U SD ne idem ni pišat

Naučio se na tuđim greškama.
Staro 10.12.2024., 13:31   #2137
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

A ja nikad problema s njima do sada.

Nadam se da će tako i ostati.
Staro 15.12.2024., 15:31   #2138
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Krepala pećnica, naravno 12 mjesec i žurno potrebna nova.
Tražim: 5 godina garancije.
Gornja viša klasa, cijena mi nije toliko bitna.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2024., 15:41   #2139
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ak je zurno onda pravac u trgovinu i kupis sto imaju za odmah/na lageru. Sve ostalo je samo izazov i sansa da nece stici "na vrijeme" za pec kolace .
Staro 15.12.2024., 20:21   #2140
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Idi u mielea u poljicku pa ako oni nemaju city i mall po boscha, miele ima neku 125 mjeseci garanciju
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.12.2024., 08:54   #2141
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Idi u mielea u poljicku pa ako oni nemaju city i mall po boscha, miele ima neku 125 mjeseci garanciju

Kad sam poklikao sve što mi "treba" dobio sam raspon cijena za Miele pećnicu od 2.159 pa do 5.299 €

Al ajde, zaletim se dolje to vidjeti, trenutna pećnica je krepala nakon 18 godina, pa ne moze se reći da nije svoje odslužila.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2024., 20:39   #2142
Ante001
Registered User

Datum registracije: Jun 2017
Pozdrav, ako moze savjet za do 500-600eura dali se isplati navedeni stednjak https://www.nabava.net/stednjaci/gor...jena-398628311
Kupio bi nesto do 500-600e s time da stednjak ima temp pecenja bar 300c
Ante001 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2025., 09:09   #2143
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Koristi ko perilicu i sušilicu u jednom uređaju? Na vikendici jednostavno nemam mjesta za odvojene uređaje, a i sušenje veša na štriku nije baš opcija. Čitam po Reditu iskustva ljudi. Navodno nije više tak čest slučaj da se kvare puno, ima dosta ljudi koji ih koriste po uputstvima i traju im godinama. Najveća greška kod korištenja je najčešće nakon pranja 9kg veša, uključit odma i sušenje istog, a kapacitet sušenja je manji, nešto tipa 6kg. Znači ili treba stavit pola bubnja kad pereš i sušiš istovremeno, ili nakon pranja izvadit skoro pola pa u dva navrata posušit veš.

Ako ima ko kakvu preporuku ili savjet za kupnju, bio bi zahvalan.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2025., 09:12   #2144
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Isto trebam za vikendicu, al sam uzeo odvojeno.
Ovo prije neki dan.

https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...ORENJE-DHNE82/
Staro 13.02.2025., 10:25   #2145
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Koristi ko perilicu i sušilicu u jednom uređaju? Na vikendici jednostavno nemam mjesta za odvojene uređaje, a i sušenje veša na štriku nije baš opcija. Čitam po Reditu iskustva ljudi. Navodno nije više tak čest slučaj da se kvare puno, ima dosta ljudi koji ih koriste po uputstvima i traju im godinama. Najveća greška kod korištenja je najčešće nakon pranja 9kg veša, uključit odma i sušenje istog, a kapacitet sušenja je manji, nešto tipa 6kg. Znači ili treba stavit pola bubnja kad pereš i sušiš istovremeno, ili nakon pranja izvadit skoro pola pa u dva navrata posušit veš.

Kada sam davno čitao o tome po hrvatskim forumima jer sam planirao uzeti kombiniranu dobio sam dojam da su kombinirane najveće smeće koje postoji i da se svima kvare i majstori dolaze iz mjeseca u mjesec. Još uvijek mi postojeća perilica radi i tek nakon kvara ću uzeti kombiniranu, ali logika mi govori da ljudi kao kokoši ponavljaju tvrdnje drugih koji su imali neko loše iskustvo bez da su ih sami ikada koristili i sad po forumima ponavjlaju jedni za drugima da su kombinirane perilice/sušilice smeće koje se stalno kvari. Možda se kvari češće, ne znam, nemam iskustva, ali toliko godina postoje na tržištu da mi nema nikakvog smisla da su toliko nepouzdane. Pogotovo sada kada dosta proizvođača daje po 5 godina jamstva. To bi im bio ogroman trošak za servisiranje da moraju svakih par mjeseci dolaziti nekome i mijenjati dijelove. A ako se i kvare toliko često onda pak imam drugu logiku da se kvare jedno te isti dijelovi na koje opet dobivaš jamstvo i možeš tako unedogled servisirati. Stvarno ne znam kojem bi se proizvođači tako nešto isplatilo imati u ponudi.

Na stranu moja logika, nemam isksutva s time, pa neka netko drugi veli iz prve ruke ukoliko je kupovao neki noviji model unazad par godina.
Staro 13.02.2025., 10:35   #2146
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ne znam kako s kvarenjem, ali nakon programa susenja treba obavezno odvrtiti program pranja bubnja na praznu masinu ili te u slijedecem pranju ceka sva roba puna mucica...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 13.02.2025., 13:10   #2147
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ne znam kako s kvarenjem, ali nakon programa susenja treba obavezno odvrtiti program pranja bubnja na praznu masinu ili te u slijedecem pranju ceka sva roba puna mucica...
A jel ima spremnik koji treba prazniti nakon sušenja ko i klasična sušilica? I filtere za čistiti? Vidim neke imaju, dal je to pravilo ili od modela do modela?
Staro 13.02.2025., 14:13   #2148
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Spremnik moja nije imala, jednostavno ispumpa vodu van.

Filtere ima kao klasicna susilica.

Ali vjerujem da ima milijun kombinacija

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2025., 17:29   #2149
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Mi imamo kombu, i mogu potvrditi da mi najnormalnije peremo s našom perilicom/sušilicom nakon ciklusa sušenja. Nisam primjetio nešto ekstra mucica da ima.

Ja da imam mjesta, išao bi na odvojeno jer standalone sušilica sigurno bolje suši i može više robe osušiti odjednom. Ali kod nas jednostavno fizički ne stane jer je iznad mašine bojler a u kuhinji ili spremištu mi ne pada na pamet imati sušilicu.
Staro 16.02.2025., 16:02   #2150
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Znači je*emti Gorenje! Novoj novcatoj perilici je pukao šeraf koji drži unutarnji lim od vrata dok je majstor montirao prednju frontu na vrata:

Dodatno, uz perilicu ne dolaze nosači za frontu već su dali 5x5cm ljepljivi čičak (i šit you not!) Koji bi kao trebao držati frontu na vratima dok se fronta podešava i izdržati otvaranje perilice kako bi se fronta mogla ušerafiti.
Jedva je to na kraju nekako podesio sa stegama.
Što je najgore, uopće nije jeftin model GV642D90

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 16.02.2025. u 16:07.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2025., 16:51   #2151
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:

Mi nismo imali izbora u novom stanu zbog prostora pa smo morali uzeti kombinaciju iako su svi pričali nemojte to, niš nevalja, kvari se, ne pere dobro, ne suši.....

Uzeli Haier 12/9 kg kombo sa 7 god jamstva. Direct drive je, tiha, pere dobro, suši dobro. Radi svaki dan već 5 mjeseci zbog bebača.

Preporuka je da nakon svakog sušenja ubaciš brzinsko pranje na prazno sa malo alkoholnog octa.

Ako bude tako radila 5 godina nama super.

https://www.mall.hr/perilice-susilic...ilica-susilica
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2025., 18:05   #2152
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Mi nismo imali izbora u novom stanu zbog prostora pa smo morali uzeti kombinaciju iako su svi pričali nemojte to, niš nevalja, kvari se, ne pere dobro, ne suši.....

Uzeli Haier 12/9 kg kombo sa 7 god jamstva. Direct drive je, tiha, pere dobro, suši dobro. Radi svaki dan već 5 mjeseci zbog bebača.

Preporuka je da nakon svakog sušenja ubaciš brzinsko pranje na prazno sa malo alkoholnog octa.

Ako bude tako radila 5 godina nama super.

https://www.mall.hr/perilice-susilic...ilica-susilica
Gledat ću i ja nešto s dugim jamstvom. Ty
Staro 16.02.2025., 18:42   #2153
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Zanimljiv model ali nešto mi ne stima sa tvojim opisom i opisom na linku.
Kazes 12/9kg a na linku u specifikacijama Pise 12/8kg ?

Isto tako pise 2god garancija a ti spominjes da je 7god?

To bi značilo da si dokupio "kasko" jos 5 godina ili?

Sto se tice kombiniranih kod nas u stanu (mala kvadratura) je bila kombinirana zanussi i izdržala je 8 godina (2 godine je prala 2puta na dan a onda 4-5 tjedno) otiso lezaj i zdrmao plastični bubanj. Nakon nje smo i u kucu kupili isto kombiniranu ( neki Ariston). Ta je imala jedan kvar nekog ventila u garanciji i onda isto nakon 5-6 god otiso lezaj a naravno trebalo je rastaviti cijelu mashinu za zamjeniti lezaj (uzasan dizajn). Sad imamo neku Electrolux kombiniranu sa 5god tvornicke garancije.

Jednostavno cini se da svi proizvodjaci gledaju da to traje koliko i garancija i da se kupi drugo .

Ali nama kombinirana super jer nema potrebe za prebacivanjem vesha iz perilice u susilicu. Jednostavno namjestis timer kad da bude oprano i suho dok dodajemo s posla ili rano ujutro ( za one koji čekaju jeftinu struju ) i to je to, rublje oprano i suho..
Staro 17.02.2025., 05:33   #2154
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Greškom stisnuo 9, 12/8 je. Bila je neka akcija 2g + 5g ako se dobro sjećam, uzeli je u Harvey Normanu. Tada kada smo gledali bila je najbolji omjer uloženo dobiveno.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2025., 09:27   #2155
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Haier uvijek ima sedam godina garancije. Samo se za tih dodatnih pet treba registrirati

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2025., 09:33   #2156
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:

Imao sam ja kao podstanar 3 godine.

Najveća greška je to što kažeš.

Ali ima još jedna stvar. Ako redovno ne čistiš od vode i mucica, ostane nešto vode u gumi i s vremenom se guma usmrdi. To se više ne da oprati, doslovno moraš mjenjat gumu.

Moja nije imala filter i to nam je postao proble nakon nekih 2 godine, ručnici i gaće npr. imale miris onog ustajalog, pljesnivog, probali s limunom, octom, ničim. Kada sam zvao majstora, rekao je da je to normalan problem, ako ljudi ne obrišu papirom ili nečim one utore za vodu u gumi. Da ide specifična guma na te dvojne aparate, koja je puno mekanije (ekspanzija zbog temperature) i da se puno lakše upije miris u nju.

I onda se nakon 3 godine pokvarila. Servis je bio u to vrijeme nekih 1500kn (pričamo o 2015.-2017.), to nam je bilo jako puno novaca.

Osobno, čujem sve više da su sve kvalitetnije i kvalitetnije, ali ja iz izbjegavam.
Staro 18.02.2025., 20:50   #2157
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Upravo sam došao iz Elipsa gdje sam bezveze malo gleda i naletim na ovu perilicu na nekoj super akciji:
https://hr.gorenje.com/proizvodi/pra...00000000741980

I uz nju gratis daju ovaj usisavač
https://hr.gorenje.com/proizvodi/dom...00000000678532

Sve zajedno 511€.

Pošto kući u gradu imam 2 stare perilice - jednu garažnu Gorenje iz valjda 1989. i jednu iz Whirpool top loading isto iz prošlog tisućljeća ovo će biti preporod, pogotovo kad trebam oprati 4 seta posteljine

Nisam se puno premišljao , uzeo i bila je zadnja. Ovako mi djeluje jako solidno, usisavač je super, proba sam ga večeras.
Staro 18.02.2025., 21:43   #2158
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Gorenje je sad kineski Hisense, par postova iznad imas rijeci o kvaliteti, a i ja sam imao neugodna iskustva s ganc novom Gorenje perilicom.

Ali nadajmo se da ces ti imati vise srece
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2025., 14:18   #2159
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Za mali prostor postoje opcije da se stavi jedno na drugo s pravim cvrstim adapterima, kod mene je Beko komplet i beko adapter (andabaka split webshop).

Nisam bio ljubitelj onih ljepljivih vakumskih zabica...

Super funkcionira ako bi dva uredaja odvojena ipak...
Staro 21.02.2025., 17:55   #2160
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Upravo sam došao iz Elipsa gdje sam bezveze malo gleda i naletim na ovu perilicu na nekoj super akciji:
https://hr.gorenje.com/proizvodi/pra...00000000741980

I uz nju gratis daju ovaj usisavač
https://hr.gorenje.com/proizvodi/dom...00000000678532

Sve zajedno 511€.

Pošto kući u gradu imam 2 stare perilice - jednu garažnu Gorenje iz valjda 1989. i jednu iz Whirpool top loading isto iz prošlog tisućljeća ovo će biti preporod, pogotovo kad trebam oprati 4 seta posteljine

Nisam se puno premišljao , uzeo i bila je zadnja. Ovako mi djeluje jako solidno, usisavač je super, proba sam ga večeras.
Imam ovu već godinu i pol i so far so good.
Nema filter pa nakon sušenja obrišem gumu od mucica i puknem 15-minutni program da ispere ostalo.
Ubacim svakih nekoliko pranja i W5 tabletu protiv kamenca.
Htio sam probati neku koja ima spremnik za deterdžent i omekšivač jer sam se s bombica vratio na tekuće.
generic je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno