Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.12.2016., 11:57   #2101
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Eto, da su pokazali neki slabiji CPU odmah bi bilo da je Zen sranje pa eto pokazuju to. Kad su pokazali najjaci, isto nevalja jer vas to ne zanima
Tko bi svima ugodio. Polako, saznat ce se sve. Normalno da su sad odabrali najjace sto imaju, da posalju poruku da se vracaju u igru.
Staro 14.12.2016., 11:59   #2102
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Nevjerovatno mi je slinjenje za 8C na ovom forumu, a rijetko ko ima skuplji procesor od 1000kn.
Hehe, bas ce se AMD zabrinuti ako su u HR neko nemoze prisutiti novi Ryzen za prkeo 1000 kn, mi smo inace njima ogromniiii dio trzista pa ce ih to jako jako nasekirati ?

BTW iznenadio bi se koliko ljudi ima i5/i7 procesore a nerade nista "pametno" na kompu niti im je potreban takav CPU. Znaci ako AMD bude isao nisko sa cijenom (naravno da nece biti 300$ ali nece biti ni 900) ljudi ce kupiti bez problema tek tolko da imaju za kasnije. Kolko god to zvucalo smijesno i netreba tako kupovati nazalost dobar dio ljudi kupuje da ima "rezervu za kasnije" i to je tako, ne kupuje se uvijek sa razumom, nekad i srce ili placebo ili "moram imati jace od susjeda" prevladaju, pogotovo od kad se svi "kartaju" na 24 rate pa kupuju konfe za 10, 15000 kn za igranje kad 100 kn mjesecno nije "puno" .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2016., 12:00   #2103
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Najjače na desktopu da nadodam

Pare su u serverima, tu će najviše profitirati. Deep learning, heterogeni kompjuting ovo-ono (16c32t apu, 32c64t cpu dual socket i sl.)
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:01   #2104
Smartic
Premium
Moj komp

Smartic's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
@Manuel & Rino

+1

Vjerojatno će nekakav Zen refresh na jesen iduće godine, pa ću tad ciljati na zamjenu mog trusty 2500K

Prema ovom previewu, očekujem:

4C/8T 199$
6C/12T(ako ga bude) 349$
8C/16T 549$

S eventualnim razmacima od 30-50$ ako bude više modela istog broja jezgri.
Smartic je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:11   #2105
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Rino Pregled postova
Nisi u pravu

Zašto misliš da onaj tko je sad na Intelu (a izdvojio je 2500+Kn za proc) ne bi prešao na AMD?

Sve više igara zahtjeva veći broj jezgri za igranje na 1080p i 144Hz monitorima jer u tom slučaju CPU postaje bottleneck.
Mislim da sam u pravu, al neželim se natezat.

Ak je netko izdvojio više od 2500+ kn za intela teško da mu treba brži. Naprimjer 6700k, pa da sad mijenja ploču da si prebaci na AMD 6C ili 4C, ne vidim smisao (jer će bit tu negdje).

Bit će takvih, koji će htjet 8C, al ih neće bit puno.
Za igranje na 144HZ je bitan IPC i frekvencija, znam jer ja ganjam što više FPS na FHD, a tu neće bit dobar više jezgri uz slabiji IPC i manji takt. Kao što sam napisao, da nije, već bi imao 8C.
Tu si totalno u krivu.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:12   #2106
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Za 550 Amerikanaca ja cu ga prvi kupiti.

Ali ja bi rekao s obzirom da se hvataju za i7 6900k koji kosta 1100Eura, ovaj AMD ide na oko 700+ eurica.

Budemo vidjeli. Jako sam nestrpljiv. Treba mi cijena.
Staro 14.12.2016., 12:14   #2107
markecSMB
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Hehe, bas ce se AMD zabrinuti ako su u HR neko nemoze prisutiti novi Ryzen za prkeo 1000 kn, mi smo inace njima ogromniiii dio trzista pa ce ih to jako jako nasekirati ?

BTW iznenadio bi se koliko ljudi ima i5/i7 procesore a nerade nista "pametno" na kompu niti im je potreban takav CPU. Znaci ako AMD bude isao nisko sa cijenom (naravno da nece biti 300$ ali nece biti ni 900) ljudi ce kupiti bez problema tek tolko da imaju za kasnije. Kolko god to zvucalo smijesno i netreba tako kupovati nazalost dobar dio ljudi kupuje da ima "rezervu za kasnije" i to je tako, ne kupuje se uvijek sa razumom, nekad i srce ili placebo ili "moram imati jace od susjeda" prevladaju, pogotovo od kad se svi "kartaju" na 24 rate pa kupuju konfe za 10, 15000 kn za igranje kad 100 kn mjesecno nije "puno" .
Ti spadaš u potencijalne kupce ovog 8C.

Jel tebe zanima za rendanje?
Staro 14.12.2016., 12:14   #2108
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Smartic

6c/12t po ovoj matematici je OK. S time da me veseli činjenica da AMD nebu menjal socket svake godine da će biti ploča u izobilju.
Da imam u ormaru novu zapakiranu Z77 ploču istu kakvu imam u kompu, nebi Zena ni gledao. Ovako, ako rikne, znam da za istu takvu moram dati koliko i za vrlo solidnu novu AM4, onda lako prodam 2600K i DDR3 ram, nadodam 200 eura i piknem Ryzena i DDR4.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:20   #2109
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Ti spadaš u potencijalne kupce ovog 8C.

Jel tebe zanima za rendanje?
DA, za renderslave uvijek dobro dodje jeftinija opcija od 9000 kn za 6900K . Do nedavno sam drzao dva komada i7 4790K za renderslaveove (prodao nakon 18-20 mjeseci) tkao da c enagodinu taman biti potrebna zamjena (sad se "krpam" sa jos jednim dual xeonom koji ce se vjerojanto pretvorit u GPU renderslave nagodinu)

Ali jos vise me zanima sto ce biti sa opetronima na ZENu ili kako ce se zvati Dual socket verzije jer spominju 32 jezgre / 64 threada. ako to mogu izbacit a da ne kosta 3500-4000$ po procesoru kao intelovi Xeoni v4 to ce meni biti jos zanimljivije .
Staro 14.12.2016., 12:20   #2110
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Ak je netko izdvojio više od 2500+ kn za intela teško da mu treba brži.
Kako znaš to? Previše generaliziraš ili gledaš iz svoje perspektive. Zar ne kužiš da ne koriste svi pc za armu 3, bave se ljudi i drugim stvarima. Točno se zna koliko milijardi nosi svako tržište godišnje, a amd će neminovno ugrabiti dio tog kolača. Simple as that, nema tu neke velike mudrosti

Naravno netki će uzeti 8c16 i za gayming, čisto jer mogu, jer im se hoće. Možda netko i streama. Jednom zgodom sam posredno "pomogao" odabrati (u biti odabrala je sve jače nego što sam rekao) nekoj gaymer youtuberici/streamerici pc sa i7 5960x, 64gb ram i gtx 1080 za gaming. Tako da ima i toga. Intelu je marža na takvom procesoru tolika da zaradi više nego na 10-20 ili pitaj boga koliko običnih quad i7-ica.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2016., 12:23   #2111
markecSMB
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Smartic

6c/12t po ovoj matematici je OK. S time da me veseli činjenica da AMD nebu menjal socket svake godine da će biti ploča u izobilju.
Da imam u ormaru novu zapakiranu Z77 ploču istu kakvu imam u kompu, nebi Zena ni gledao. Ovako, ako rikne, znam da za istu takvu moram dati koliko i za vrlo solidnu novu AM4, onda lako prodam 2600K i DDR3 ram, nadodam 200 eura i piknem Ryzena i DDR4.
Ma to da se ne mora mijenjat ploča je po meni najveći sell point.

Meni financijski nije neprihvatljivo kupovat nove ploče, al mi se neda više šarafat, tu je AMD stvarno bio dobar, samo pikaš nove procesore. Nemoraš ni drajvere ni windowse reinstalirat. Tak da sad netko ko nema love, upikne neki jeftini, i kasnije ga kad skupi lovu zamijeni.
Staro 14.12.2016., 12:29   #2112
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Poanta priče je što ti treba a što ne treba.
Da mi treba Skylake i7, imao bi ga odavno. Čak sam budaletina i razmišljao o kupnji. Na kraju sam se zapitao "za koji qrac". Meni osobno ne treba ni ovaj i7 2600K jer u životu nisam nešto "zarendao". Igre su mi najdalje što sam išao i to ne da sam ganjao zadnji FPS. Ali eto, uzeo ga tada jer ajde, hype train i to.

To kaj ti imaš para na bacanje i svaka nova Intel platforma ti must have, ne znači da su svi drugi sirotinja i kmetovi jer imaju procove od soma kuna i sad sline nad Ryzenom.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:35   #2113
markecSMB
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Kako znaš to? Previše generaliziraš ili gledaš iz svoje perspektive. Zar ne kužiš da ne koriste svi pc za armu 3, bave se ljudi i drugim stvarima. Točno se zna koliko milijardi nosi svako tržište godišnje, a amd će neminovno ugrabiti dio tog kolača. Simple as that, nema tu neke velike mudrosti

Naravno netki će uzeti 8c16 i za gayming, čisto jer mogu, jer im se hoće. Možda netko i streama. Jednom zgodom sam posredno "pomogao" odabrati (u biti odabrala je sve jače nego što sam rekao) nekoj gaymer youtuberici pc sa i7 5960x, 64gb ram i gtx 1080 za gaming. Tako da ima i toga. Intelu je marža na takvom procesoru tolika da zaradi više nego na 10-20 ili pitaj boga koliko običnih quad i7-ica.
Gledam iz svoje perspektive i samo za svoju perspektivu govorim.

Al mislim da ima više ljudi koji igraju procesorski zahtjevne igre nego koji obrađuju video, streamera (pa to se može i preko grafičke i uz posebne kartice (AVR)...tak da mi taj dio nije jasan), onih kaj arhiviraju i ljudi koji objektivno koriste aplikacije koje iskorištavaju više jezgri.

Nekako mi je za taj 8C je ekipa koja polu profesionalno rendera, i slično i čini mi se da je takvih malo.

Ovo što je AMD sad pokazao je za takve super, al takvih objektivno nema puno.

Nek pokaže 4c i 6C usporediv s intelom, i da je bolji ja bi ga bez problema odmah kupio. Da bude malo lošiji je super za ekipu koja ima stare konfiguracije.
Ne želim da ispadne da preferiram neki brand, to mi je debilno. Baš i želim da AMD ima uspjeh, da postoji konkurencija, jer konkurencija vodi nižim cijenama kod svih, kao i napretku.
Staro 14.12.2016., 12:39   #2114
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ha čuj, možda je čak i više kupaca amatera ili onih koji se bave time polu-profesionalno nego baš pravih profića. Pa koliko sam puta po forumima vidio nekog da mu treba 5820K ili i7 4c8t "za youtube" (a vjerojatno baci video od 2-5 minuta par puta godišnje na yt), ili "za streaming" (a možda ga ne gleda dvoje ljudi i sl.). I to samo kod nas, možeš onda misliti koliko toga ima vani (i to za skuplje cpu). Mislim da su ti "wanna be" zapravo jako veliko tržište
Staro 14.12.2016., 12:43   #2115
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
DA, za renderslave uvijek dobro dodje jeftinija opcija od 9000 kn za 6900K . Do nedavno sam drzao dva komada i7 4790K za renderslaveove (prodao nakon 18-20 mjeseci) tkao da c enagodinu taman biti potrebna zamjena (sad se "krpam" sa jos jednim dual xeonom koji ce se vjerojanto pretvorit u GPU renderslave nagodinu)

Ali jos vise me zanima sto ce biti sa opetronima na ZENu ili kako ce se zvati Dual socket verzije jer spominju 32 jezgre / 64 threada. ako to mogu izbacit a da ne kosta 3500-4000$ po procesoru kao intelovi Xeoni v4 to ce meni biti jos zanimljivije .
Trenutno se zovu Naples, a već ima i fotki na dual-CPU pločama ... tih 128 threadova i mene zanima (za sad su jedino malo obeshrabrujući taktovi, 2.8GHz boost).
Glede starih makina kao render-slaveova, meni je još uvijek žao baciti stare Phenome II X6 sa 16GB jer tu i tamo i oni mogu bar nešto izrendat i spasit deadline, a da ih idem sad prodavat ne bi dobio ni za 2 gajbe piva . Trenutno sam na 5820k i7-cama koji su dobar odnos cijena/snaga ali je malo tužno da su "samo" 2.2 jači od tog 6 godina starog X6 (a trenutno skuplji bar 7-8 puta).
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 12:54   #2116
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Trenutno se zovu Naples, a već ima i fotki na dual-CPU pločama ... tih 128 threadova i mene zanima (za sad su jedino malo obeshrabrujući taktovi, 2.8GHz boost).
Glede starih makina kao render-slaveova, meni je još uvijek žao baciti stare Phenome II X6 sa 16GB jer tu i tamo i oni mogu bar nešto izrendat i spasit deadline, a da ih idem sad prodavat ne bi dobio ni za 2 gajbe piva . Trenutno sam na 5820k i7-cama koji su dobar odnos cijena/snaga ali je malo tužno da su "samo" 2.2 jači od tog 6 godina starog X6 (a trenutno skuplji bar 7-8 puta).
Takt od 2.8GHz na 32 jezgre je sve samo ne obeshrabrujuci Itelovi E5 Xeon boost taktovi sa 20-22 jezgre su 2.1-2.3 GHz .

Ako taj Naples ponudi 32 jezgre po cijeni od sadanjsih 20 jezgri kod Intel Xeona to ce biti moj slijedeci ZenWorkstation .

A nisam imao AMDa u kompu jos od njihovog pokusaja da stignu Intel Pentium sa 5x86
Staro 14.12.2016., 13:08   #2117
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Takt od 2.8GHz na 32 jezgre je sve samo ne obeshrabrujuci Itelovi E5 Xeon boost taktovi sa 20-22 jezgre su 2.1-2.3 GHz .
Ako taj Naples ponudi 32 jezgre po cijeni od sadanjsih 20 jezgri kod Intel Xeona to ce biti moj slijedeci ZenWorkstation .
Mišljah reći ako im je to max, za cherry-picked primjerke
U toj klasi su konačni taktovi i inače konzervativniji.

Citiraj:
A nisam imao AMDa u kompu jos od njihovog pokusaja da stignu Intel Pentium sa 5x86
Onda si preskočio fazu single-core Athlona "mobilca", Athlona64 i Athlona X2 dual-corea ? . Svi su bili daleko jeftiniji a brži od Pentiuma 4, ali je još bitnije da su natjerali Intel na veliki redizajn iz čega je nastala Core arhitektura čiji tik-tok gledamo i danas. Usput su se pojavili i Win XP x64, 64-bit verzije 3D softvera ... ništa bez konkurencije
Staro 14.12.2016., 13:14   #2118
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Da, preskocio sam AMDove sve odreda od 5x86 na dalje dok sam kod Intela isao redom svaku generaciju bar jedan model . Bio je cak jedno vrijeme u upotrebi i Dual Pentium Pro 200 Mhz, Skupo ko vrag .....

Ali da se vraitmo na temu meni ovo za sad sto su prikazali izgelda jako dobro i sad jedino ostaje nepoznanica cijene jer bez toga tesko mozemo znako "koliko" dobro.
Ako intel sad ne najavi rezanje cijena onda znamo da ni Ryzen 8c/16t nece biti bas jeftin kako se ekipa nada .
Staro 14.12.2016., 13:26   #2119
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Da, preskocio sam AMDove sve odreda od 5x86 na dalje dok sam kod Intela isao redom svaku generaciju bar jedan model . Bio je cak jedno vrijeme u upotrebi i Dual Pentium Pro 200 Mhz, Skupo ko vrag .....

Ali da se vraitmo na temu meni ovo za sad sto su prikazali izgelda jako dobro i sad jedino ostaje nepoznanica cijene jer bez toga tesko mozemo znako "koliko" dobro.
Ako intel sad ne najavi rezanje cijena onda znamo da ni Ryzen 8c/16t nece biti bas jeftin kako se ekipa nada .
Bitno je ispravno krenuti, od Motorole na Amigi

Da, i meni ovih $350 koji se spominju zvuči "2 good 2 b true", možda prije $450-500.
S druge strane, tu su onda i7 5820k/6800k koji nisu puno slabiji ...
Puno ljudi komentira da je to nebitno, da je malo tržište, ali možda baš jeftin 8c16t proc pokrene novi val još boljih igara jer zbog sadašnjeg monopola Intela jaki više-jezgreni procesori nisu ni mogli postati mainstream. Npr. o VR-u se počelo pisati prije 20-tak godina a tek danas vidimo nešto opipljivo jer postoji relativno dostupan hardver koji to može pokrenuti.
Staro 14.12.2016., 13:33   #2120
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Pa evo meni bi 8c 16t sjeo ko budali šamar.
Malo video editinga, 2 masine 0-24 u pogonu, hrpa programa, ovaj i7 na 4.2 nekad zakasljuca, ono, multitasking na maxxx
A triba mi i jos rama
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 13:38   #2121
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:

Ovo je dobro rečeno. Intel itekako zna kako treba postupat. I prema njihovim reakcijama znati cemo i za zen
Staro 14.12.2016., 13:44   #2122
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
Ovo je dobro rečeno. Intel itekako zna kako treba postupat. I prema njihovim reakcijama znati cemo i za zen
Kretanje dionica AMD-a od ove zime do danas se poklapa (u grubo, rast 350%) ... na stranu da li je bilo neki nemoralnih insajderskih informacija, sad je pitanje da li dioničari očekuju profit visokim cijenama po komadu ili masovnom prodajom
Staro 14.12.2016., 13:47   #2123
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Kretanje dionica AMD-a od ove zime do danas se poklapa (u grubo, rast 350%) ... na stranu da li je bilo neki nemoralnih insajderskih informacija, sad je pitanje da li dioničari očekuju profit visokim cijenama po komadu ili masovnom prodajom
Za to se nemoras brinuti, dionicari ocekuju MIX od toga dvoje tj. Masovnu prodaju po visokim cijenama . Srecom ono sto dionicari ocekuju (bolje receno spekuliraju) nije bas stvarno stanje trzista .
Staro 14.12.2016., 14:22   #2124
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Koliko sam ja upratio nitko od novinara nije prognozirao preko 500-600$ za flagship. Znači ono worst case, maximalne predviđene cijene skoro duplo jeftinije od konkurencije. Pobogu osim što je 6900K 9000kn (US 1000$ +), faking 6850K (6c12t, 40 lanes) je 5000kn. Znači ako izbace flagship za 600$ i to će mnogima će biti meh, ain't life bitch.

Mada misliti je kuratz znati. Ja osobno mislim da će biti i bolje cijene.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 14.12.2016. u 14:29.
Staro 14.12.2016., 14:32   #2125
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
...da je malo tržište, ali možda baš jeftin 8c16t proc pokrene novi val još boljih igara jer zbog sadašnjeg monopola Intela jaki više-jezgreni procesori nisu ni mogli postati mainstream...
Konzole diktiraju stanje današnjih igara! Dakle, skoro pa sve igre se rade za konzole pa se portaju na PC.

Nazad na temu - mislim da bi bilo suludo očekivati da AMD ponudi 8c/16t za neku sitnu lovu, no bilo bi OK kada bi bili osjetno jeftiniji od onoga što Intel dere za HEDT.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2016., 14:48   #2126
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Konzole diktiraju stanje današnjih igara! Dakle, skoro pa sve igre se rade za konzole pa se portaju na PC.

Nazad na temu - mislim da bi bilo suludo očekivati da AMD ponudi 8c/16t za neku sitnu lovu, no bilo bi OK kada bi bili osjetno jeftiniji od onoga što Intel dere za HEDT.
Ne pratim toliko igre, ali da, konzole su bitne i vjerojatno uvjetuju da i razvoj igara odmah bude više-platformski i time jeftiniji. Ja pak gledam iz svoje perspektive, odnosno što veći bang for bucks .
Birani, malo nategnuti testovi i puno marketinškog bs-a govori da Ryzen baš i nije toliko nadmoćan 6900k što nije problem sam za sebe, ali vrlo blizu su mu po snazi 5820k/6800k koji su oko $400 a dodatno AMD se mora jako potruditi vratiti kupce u tom segmentu nakon svih ovih godina ... to je onaj tračak nade koji i onih $350 čini mogućim

Do sada su Intelovi eXtreme modeli uvijek bili $999, pa bi 6900K "morao" biti $600-700 ... to što je $1100 je već malo pretjerano (a posebno 6950X za $1700).
Nekako me to potsjeća na hrvatske rasprodaje, najprije dignu cijene za 40% a onda se hvale nevjerojatnim sniženjima od 50%

Zadnje izmijenjeno od: Max Rockatansky. 14.12.2016. u 14:58.
Staro 14.12.2016., 15:06   #2127
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Testovi korisnika u Blenderu na techpowerup forumu stavljaju Ryzen u rang 4790k vise-manje
Ista verzija Blender-a iste postavke kao u prezentaciji
Staro 14.12.2016., 15:24   #2128
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Nekako me to potsjeća na hrvatske rasprodaje, najprije dignu cijene za 40% a onda se hvale nevjerojatnim sniženjima od 50%
Oni ako ne zarade po nekoliko puta po primjerku (nasrpam troškova) nisu napravili ništa. Radi zarade od 50% se nebi uopće ni zajebavali s tim. Zato mislim da postoji ogroman luft za snižavanje cijene, da zen bude tipa 3500-4000kn ne smatram SF (ako je takav kakvim se prezentira), mada je i 5000-6000kn OK deal ako gledamo konkurenciju
Staro 14.12.2016., 15:31   #2129
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Oni ako ne zarade po nekoliko puta po primjerku (nasrpam troškova) nisu napravili ništa. Radi zarade od 50% se nebi uopće ni zajebavali s tim. Zato mislim da postoji ogroman luft za snižavanje cijene, da zen bude tipa 3500-4000kn ne smatram SF (ako je takav kakvim se prezentira), mada je i 5000-6000kn OK deal ako gledamo konkurenciju
Po današnjim reakcijama izgleda da nije ... ovo što je već napisao danijel_b, već su ih počeli razapinjat da je test u Blenderu namješten, odnosno da su tako frizirali postavke da ispadne povoljan rezultat.
Za Cinebench nisam ni očekivao da će biti jer je on malo naklonjeniji Intelu, posebno R15 (Embree optimizacija) ali da baš moraju tako nešto radit ...
Staro 14.12.2016., 15:51   #2130
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor danijel_b Pregled postova
Testovi korisnika u Blenderu na techpowerup forumu stavljaju Ryzen u rang 4790k vise-manje
Ista verzija Blender-a iste postavke kao u prezentaciji
Ako su testirali side by side i rezultati su skoro isti s 6900 onda je 4790 u rangu 6900.
Nema teorije da su lagali jer se to vidi a i što bi im to trebalo. Pa to bi ih pokopali za sva vremena.
gil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno