|
![]() |
#2071 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Zen na 3.4 ghz (bez boosta), 6900K stock (3.2ghz + 3.7ghz boost) Al ono što je mene oduševilo je kad je potvrdila ono što mi je izgledalo kao SF - faking 95w za Zen vs 140w drugog ![]() BF1 4K titan x pascal kažu fps isti kao na 6900K, ako ne i malo brže kad krenu eksplozije i sl. Tu ja nisam vidio fps, no vjerovat ću im na riječ. Ipak je to 4K, isti je kuratz na mnogo čemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2072 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da, to mi je bio najnerealniji dio. Kad je pocela spominjat kako ce procesor prepoznat cime ga hladis (zrak, voda, tekuci dusik) odma sam pomislio da ce mi i zatrebat voda ili dusik da se to ohladi. Kad ono 95W... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2073 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Jedino je pitanje, AMD i Intel ne mjere TDP na isti način. To je par stranica spominjalo. Pa me zanima kad izađu baš testovi potrošnje, što će biti. U svakom slučaju, čudesan hajp ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2074 |
Premium
|
TDP doduše spada u sferu marketinga, kad izađe cpu treba vidjeti pravu potrošnju, no u svakom slučaju miriše na odlično. Čudo je da uopće mogu parirati i tom 140w s obzirom na intelovu vječnu prednost u proizvodnom procesu, a kamoli da ga nadjebe. Znači mora biti do briljatnog inžinjeringa ako bude još i trošio manje (što iskreno uopće nisam očekivao od čipa) Nego, našli način i za posrat se po i7 6700K u gaymingu. Znači 6700K na 4.5ghz dota 2 mislim i 1080p gayming + streaming, streaming šteka na 6700K Na onaj VR i modeling (game production) nisam baš obraćao pozornost kad ne znam o čemu se radi, niti koliko "troši". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2075 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2077 |
Aiden Fierce
|
![]() |
#2078 |
Premium
|
Dobar je znak što su osim onog blendera na kojem su ispali jednaki pokrenuli i handbrake, dakle još jedan softver, još relevantniji i ispao čak malo brži (nekih 10%, 59 vs 53 sekunde ako se ne varam). I još ponudili isti fajl za download da provjeri tko želi. Defintivno dobar znak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Aiden Fierce
|
Ok http://www.amd.com/en-us/innovations/new-horizon link je ovdje. ko se odvaži grunut test, i postat SS rezultata ![]() ja upravo krećem
![]() |
#2083 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Rezultat u Blenderu 2.77a = 36.80 sekundi kod mene ALI samo na jednom CPU (blender ne kuzi processor groups pa nezna raditi sa vise od 64 threada, da zna onda bi bilo upola znaci 18 sec).
![]() |
#2084 |
Premium
|
wccftech ima par slika Gigabyte GA-AX370 Gaming K3 Pre-Production Sample Samo pcb, odnosno nekakav 2d tlocrt ploče. http://wccftech.com/amd-ryzen-zen-cp...arks-official/ Nadao sam se da ćemo možda vidjeti gotovu x370 ploču (barem izvana) EDIT Za test nam treba netko sa i7 6900K |
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
kod mene 2:21 edit: Zen i 6900K su bili na 36 sekundi.
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bariarnil. 13.12.2016. u 23:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2089 |
Premium
|
Ma taj 8 core će biti za produkciju kome treba (i sl. radnje) + eventualno gayming + streaming, no pravo pitanje je imal hexe? Ako ima to bi mogao biti hit. Za high end AAA gayming, a moglo bi se i streamati na istom. Još ako nižejezgreni budu imali veće clockove jaaooo.. Ključna je sad cijena, očito će biti kompetitivan kad se ovoliko kurče. Samo da ne dođu 6900K is 1000$, how about.... 800$ ![]() Ja se i dalje nadam cjenovnoj revoluciji i da 8c16t prodaju do intelovih 6c12t cifra. Max. I onda naravno ovo sve nižejezgrenije sukladno tome, u nekoj mainstream zoni. Nepostojanje ploče (barem u 3d stanju ![]() Vege kao što rekoh u veginoj temi defintivno ne očekujem prije Q2 (na kraju krajeva i u skladu sa najavama i glasinama) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |
Premium
|
AHA Citiraj:
Kad su onomad pcperovci (prva prezenacija) pitali za potrošnju bili su rekli "comparable to broadwell-e" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ne kužim baš taj hype. Ako je usporediv s intelom, koji dođe 1050$ u US, onda će koštat možda 20, do maksnimalno 30% manje. Pa nije amd karitas, nego D.D. koje je dužno svojim dioničarima dat lovu. Što ga stavlja out of range većini ljudi...na kraju krajeva AMD opet radi isto, predstavlja proizvod kojeg nitko ne treba...ko to redovito rendera... Od ovog neće dobit nit pare nit market share. A ako mu 4C i 6C budu usporedive s intelom, gdje je i razlika u IPC (intel HEDT kasni za mainstreem) tu AMD ima priliku da zaradi i poveća market share. Očekujem 6c kao i7 4c, i 4c kao i5k, s 10-20 %lošijim performansama od intela u većini testova. To oću vidit, zaboli me za blender i HB kao i za meni nepotrebne jezgre uz nepotrebni $$ tag. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() Govoriš kao da je bio test Zena 10C/20T i 6900K 8C/16T pa ga je Zen jedva pobijedio u testovima gdje se koriste sve jezgre. 'Meni nepotrebne jezgre' - zašto misliš da bi benchali 4C/8C entry-level model ![]() Gledaj kako prolazi FX 8xxx/9xxx s 8 jezgri vs. 6900K, s istim softverom: http://images.hardwarecanucks.com/im...DWELL-E-43.jpg http://images.hardwarecanucks.com/im...DWELL-E-43.jpg Rekao bih da su jezgre jake najmanje kao Ivy Bridge iz ovog previewa(što znači jedva iza Broadwella/Skylakea/Kaby Lakea). Što se tiče cijene, to je druga priča... možda si u pravu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 | |
Premium
|
Citiraj:
4C8T neće bit entry model AMDu, to će bit ono što će ih pokopat il držat i ono što će većina kupovat. Entry model će bit bristol ridge, 2C, te modeli s sjebanom grafikom. Ako je 8 jezgreni procesor usporediv s intelom, samo budala može očekivat da bi onda bio u trećinu cijene. A i to je više nego što si većina ljudi može/želi priuštit. Nevjerovatno mi je slinjenje za 8C na ovom forumu, a rijetko ko ima skuplji procesor od 1000kn. Ja sam malo stariji pa se sjećam FX 55 (ak se dobro sjećam) i cijene od 6500kn (i tad je kuna vrijedila više nego danas), kratki period kad je AMD imao dobre procesore. Prije toga je bio za kurac, u devedesetima je ganjao megaherce i prodavali su ga ljudima koji ne kuže, kasnije su počeli isto i dodali bespotrebne jezgre. Logika ti je jaka, pa ako intel prodaje 4 jezgre s HT za 3000kn, da AMD daje isto za pola cijene, opet to nije entry model. Pa da je i trećinu cijene (1000kn) to je više nego što tipični AMD korisnik može/želi izdvojit. Da je meni intel 8C u mom korištenju kompjutera brži, ja bi ga imao odmah, naprotiv sporiji je i clocka se manje (isto vrijedi za AMD). Naravno postoje scenariji u kojima je brži procesor s više jezgri, (video obrada, arhiviranje, benchmarci), a to su stvari koje me ne zanimaju previše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
To je i moje misljenje. Ovaj 8Core ce biti mozda 100 eura jeftiniji od Intela ako je stvarno brz ili brzi, sto me nece potaknuti da eventualno predjem na AMD. Isto tako niti mi je potreban Intelov Broadwell-E niti ovaj AMD. ![]() A u nizem segmentu ce intel i dalje biti 15-20% brzi u svim testovima. Nazalost. Intel je dosao do zida, svake godine izdavaju par % brze procesore, a AMD jos nije pogodio arhitekturu. Sve je to obecavajuce ali na kraju nista. Isto tako ovog 8 jezgrenog AMDa necemo vidjeti jos bar 3. mjeseca.. Pa gdje su ploce?? I ono sto mene zanima hoce li se moci manualno OCat ovo cudo? Od automatike nece biti previse koristi ako se dobije "losiji primjerak" ili ploca ili lose hladnjenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2097 | |
Premium
|
Citiraj:
To što TEBI ne treba, ne znači da ne treba nikome. High end desktop čini tržište od 4 milijarde $ godišnje, tržište u kojem amd trenutno u ponudi ima ravno 0 proizvoda Serversko tržište čini 15 milijardi dolara godišnje u kojem amd nema novi x86 proizvod 4-5 godina, te negdje 1% market sharea. Kad su zadnji put izbacili opterone imali su navodno 20% marketsharea za max, a Lisa Su je rekla da očekuje "dvoznamenkasti" market share, što bi značilo barem 10% tržišta. Znaš ti koja bi to lova bila za malu firmu poput amd-a. Ravno 10 puta veći marketshare u sververima, minium Situacija je doslovce ovakva: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 | |
Premium
|
Citiraj:
Ko nekuži o čemu pričam https://www.youtube.com/watch?v=pBqXgd5UDLs&t=343s i tu su još na istom taktu, koji ono krajnji limit za HEDT dok nije za procesor za raju. I javit će se biseri,... "al će igre u budučnosti moć iskoristit xxx jezgri"...i onda će isto manjejezgreni mainstreem bit brži od najačeg HEDT te se za razliku u cijeni će se moć nadogradit bar 2x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 | |||
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2100 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Eto, nikad ne valja. Da je duplo brži i das je džaba opet nebi valjao jer je AMD. Ne bi ga ni da mi ga poklone. Kao da je škoda MB a ne superb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|