|
![]() |
#181 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
A recimo meni i satelitski kanali kasne na kompu, kad usporedjujem kablovsku i skystar2. Dakle software je kriv za kasnjenje, jer i kablovski operater uzima signal sa istog satelita, valjda ![]()
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ljudi na kojoj je sada frekvenciji HRT HD? Ili vise uopce ne ide? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#183 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#184 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: brletheking. 03.06.2008. u 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ako zivim u Novom Zagrebu, te hvatam OiV signal na 522 sa 100% te sa quality koja varira izmedju 80-100% onda bih trebao hvatati i taj na 754 ili? Jucer nije bilo nista, bar ne u ono vrijeme kada sam ja isprobavao. Idem skoro doma pa probam jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Super Moderators
|
Prije je SD išao sa Sljemena a HD Promo sa HTV doma...ne znam jesu kaj mjenjali od onda...
![]() |
#188 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
frende ja sam ti u jednoj sobi imao grundig tv, u drugoj philips i imam gore tri antene koje su okrenute na isti odašiljaš i ista im je dužina kabla i uvijek je ova philips kasnila (govorim o analognom signalu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jok, mislim da su odašiljači sa Sljemena i HRT Doma drugačije jačine. Ako se dobro sjećam, sa Sljemena je 4 puta jači (koja god to mjerna jedinica bila).
![]() |
#190 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
HRT HD u Rijeci
Nevidim da itko spominje Rijeku... Na škurinjama, DVBViewer 3.6.1.2 decoderi CoreAVC 1.7 Pro (ffdshow je neupotrebljiv) kartica: neka PCI Kworld DVB-T only (ona prva ima oznaku 100 u sebi) PC iz siga UHF 36 kanal (594MHz) ![]() Ovo je fullscreen, na monitoru 1440x900. Pozz... opterećenje procesora je poprilično, jedna jezgra na cca 90%, druga na 20%. Kako sam čitao da i DVBViewer (namješteno u opcijama) i CoreAVC koriste multicore mislio sam da će to biti ravnomjernije ili to tako mora biti? Zadnje izmijenjeno od: pogi. 04.06.2008. u 08:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#191 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kolko si ti ubil sa JPEG kompresijom sliku, jer ne izgleda mi baš reprezentativno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Prvo je risajz napravio sam DVBViewer na 1440x900 (zapravo horizontalno je 810 jer je ekran 16:10, a slika 16:9, dakle oduzmeš 45 pixela gore i dole, ovi crni rubovi) i onda sam onaj klizač kod jpeg kompresije stavio na 50%. Poslati ću danas popodne FullHD rezoluciju, sa manjom kompresijom. Hvataš ti gore na grobniku signal? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
zasada neman DVB-T karticu, ali pošto ja uredno vidin učku sa poneštre, mislin da neće bit problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Jel se taj HRT HD u Rijeci stalno prikazuje ili povremeno? Probao sam ga sinoc naci i jutros, i nalazi mi samo SD kanale... Imam Vistu, probao sam i sa default codecima a jutros sam instalirao Nero i PowerDvd i opet nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
kada scaniraš kanale prvo podesiš na Terrestial, e onda imaš one postavke (neznam kako se to zove) A, B i C. E pa ja sam ga našao na "B" na UHF 36 kanal (594MHz) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Registered User
|
Probao i tako...nista |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Pitanje za stručnjake i one koji se tako osjećaju ![]() Živim u zgradi, imamo zajedničku antenu i preko te antene i preko Airstar 2 kartice i DVBViewera sam mogao gledati Croatelove MPEG4 programe (dok ih je bilo) pa i njihov testni HD. Sada kad skeniram kanale, pronađe mi samo 4 SD programa na CH 27. Nije mi jasno kako mi ne pronalazi HD promo kanal s HTV doma i s odašiljača SV. Nedjelja koji je danas pokrenut. Moja lokacija je Špansko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Premium
|
Zanima me ako je netko pratio HRT HD za vrijeme kise koja je nedavno padala u Zg, da li je imao problema sa prijemom. Meni na primijer slika trza ako brzina padne ispod 15 Mbit-a. Mogu li nekako optimizirati komp za DVB-T? Primjetio sam da ako povecam Priority na procesu u real time, da mi je i slika bolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Problami s dvb-t signalom -Sljeme
Primate li vi normalno dvb-t singnal sa sljemena??? Imam Pinnacle PCTV 330e USB tuner, te od ponedjeljka nemogu primiti ni jedan kanal osim HRT HD Promo kanala. Ili je nešto krivo sa signalom ili je za to kriv ChrisTV (to je počelo nakon instlacije tog programa). Sve instalacije/reinstalacije Pinnacle TV Center-a nisu pomogle tako da please pomagajte ako nekto nešto zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Registered User
|
Ako imam signal za SD kanale, jel to znaci da bi trebao i taj HD lovit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Super Moderators
|
Dakle, ostalo je dva dana i 18 sati do Eura a pol Rvacke nema HD-a ![]() Mislio sam da je Croatel dobio produženje i da će krenuti sa radom ali isto štanga... Seronje.
![]() |
#205 |
Super Moderators
|
![]() |
#207 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Pozdrav grupi! Kako naslov kaže iz Vinkovaca sam i zanima me dali netko zna kada će se i kod nas moći gledati digitalna TV a da nije MaxTv?Što se tiče mog samog položaja imam optičku vidljivost sa odašiljačem Borinci ali ne znam kada če početi sa emitiranjem digitalije i hoće li uopće.Udaljen sam nekih 3-4km od odašiljača bez i jedne prepreke. Ako ne postoji takva opcija dali je kako moguće uhvatiti signal sa odašiljaća iz Višnjevca kraj Osijeka i ako da,kako.Mislim šta mi je potrebno od antene i pojačala da to napravim. Sve ovo pitam jer sam si nabavio Pany TH-42PV80P i slika je dobra ali bi naravno digitalna bila još bolja.Hoće li se možda puštati HD materijal sa Višnjevca.Mislim na Euro 2008. Hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
ok možda sam krivo napisao. svima kojim HRT HD na tv kartici ne radi kako spada tj. da imaju samo zvuk ima nade za vas. btw. sad sam mislio testirati HTPC sistem i pustiti HRT HD da radi par sati pa da vidim da li sistem može izdržati bez pregrijavanja, a kad ono opet nema HRT HD. Mislim da nas 2% koji imamo mogućnost gledati HRT HD na HD televizorima/monitorima trebamo imati jako puno strpljenja. Provjerio sam ORF HD i ORF radi bez problema na SS2 kako je i najavljeno. Pisalo je u medijima da će HRT puštati signal iz Austrije i da oni nemaju ništa sa produkcijom prijenosa da to sve rade austrijanci. OK imaju prava samo za nogometne utakmice tako da nemogu u cijelosti puštati program ORF ali su mogli nabaviti neki reprezantativniji promo sadržaj. Također mi nije jasno pa ako netko zna molio bih za pojašnjenje. Da li će se za vrijeme Eura 2008 na HRT HD prenositi cijeli program HRT-a vezan za nogomet ili samo utakmice. Ako HRT pušta signal austrijanaca onda će se na poluvremenu vrtiti statistika i kratki sažetci, a ne program iz studia ili što već bude. Nerazumijem zbog čega se ovaj projekt i sve vezano uz njega drži u takvij tajnosti. Kao da spremaju neku invaziju, a ne prijenos nogometne utakmice. Ako je pola europskih TV kuća odredilo početak emitiranje HD kanala zašto je to na prisavlju takava problem. Oko HRT HD ima toliko upitnika. Mi smo ipak u HRV gdje se sve radi u zadnji čas ili ako te netko natjera na to, pa će tako biti i sa HRT HD. ![]() ![]() ![]() ![]() slika ORF HD nije bajna ali to je trenutno bilo na njemu.
_ knock' yourself out Zadnje izmijenjeno od: markal. 05.06.2008. u 14:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
|
imas tenis na HRT HD :-) mora li se koristiti i posebna HD kamera ili je svaka kamerea HD, a onda HRT to sreze na SD? Tipa veceras na drugom je nogometni maraton. Kako je promo kanal zapravo HRT2, hoce li te utakmice biti HD kvalitete ili ce to biti SD kvaliteta upscalana na 1080i? Zadnje izmijenjeno od: mirek. 05.06.2008. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
koliko ja vidim ovo je čisti upscale. slika je katastrofa. trenutno je na TV zvijetdane staze i ovo je koma. Znači utakmice će biti HD a ostalo SD. Koliko znam HRT ima jednu HD kameru i program iz studija će biti SD. Jedino ako nisu nabavili par HD kamera. Sad sam tek primjetio. Kaj su oni glupi puštaju HD u omjeru 4:3. Nadam se da će se do Subote sve srediti i da neće ispasti budale.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|