Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2011., 13:30   #181
Stratofortress
Registered User
Moj komp

Stratofortress's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ima li tko problema sa pucanjem veze ili restartanjem rutera nakon pokretanja MP-a?
Prvi put mi učita severe ali nakon refresha linija puca i sljedečih 5 min nemam internet.
Stratofortress je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 19:41   #182
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Imam ja. Od prvog dana, iako je to kak ti "spatchirano", meni problem nije nestao.

Samo koristi Steam server browser i nemaš problema.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2011., 22:46   #183
Stratofortress
Registered User
Moj komp

Stratofortress's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Imam ja. Od prvog dana, iako je to kak ti "spatchirano", meni problem nije nestao.

Samo koristi Steam server browser i nemaš problema.

Ovdje ima nekoliko rješenja koja meni nisu pomogla ali možda nekome pomognu.
Izgleda da je problem u jeftinim ruterima.

https://support.steampowered.com/kb_...4487-YUOC-6922

Isti problem imam sa svim Valve ili Source Engine igrama.
Stratofortress je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 13:38   #184
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Zašto mi neki puta lik ostane u suppressing stanju? Prestane se pucati, prestane artiljerija, ali i dalje ostajem ošamućen. Legnem se iza kuće, u rov, ništa ne zuji oko mene i jednostavno neće proći.

Bug ili..?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 15:58   #185
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

I meni se to zna dogodit. Makni se sa lokacije i potraži Squad Leadera za brz 'oporavak' ili se udalji s prve linije za sporiji 'oporavak'.

Citiraj:
Autor Stratofortress Pregled postova
Ovdje ima nekoliko rješenja koja meni nisu pomogla ali možda nekome pomognu.
Izgleda da je problem u jeftinim ruterima.

https://support.steampowered.com/kb_...4487-YUOC-6922

Isti problem imam sa svim Valve ili Source Engine igrama.
Hvala, ali nekak ne vidim da se ovo od T-Coma da popravit. Steamov Server browser odrađuje svoj posao čist solidno.

Staro 07.12.2011., 10:44   #186
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Konačno sam ušao u štos (trebalo mi malo više vremena, ipak imam skoro 35 godina haha)....i krenulo je, nisam više krpa za napucavanje...a probao sam kod svog (dosta mlađeg ) bratića igrati i BF3 (isto online) i moram reći da je osim lošije grafike RO2 ipak dosta realnija igra. E sad nekome je to bolja igrivost (realnija "simulacija" FPS fajta) a nekome je bolja igrivost (zabavnije) ono što nudi BF3 ili MW3. Kad bi RO2 imao još veće mape, kad bi dodali neke featurese i kad bi imao grafiku kvalitete BF3, RO2 bi bio daleko najbolji shooter.
Iako ARMA2 će uvijek imati posebno mjesto kod mene jer sam ljubitelj svih vrsta simulacija.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2011., 01:10   #187
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Navodno će bit dosta besplatnih add-onova za RO2. IIRC trebali bi među prvima ubacit laganije transportere - to nadam se i povlaći veće mape...?

Staro 08.12.2011., 10:08   #188
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Navodno će bit dosta besplatnih add-onova za RO2. IIRC trebali bi među prvima ubacit laganije transportere - to nadam se i povlaći veće mape...?
Već dugo nismo ništa novog čuli o onoj expanziji smještenoj u WW1...i koji je status PTO expanzije?
Staro 08.12.2011., 10:57   #189
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Ništa novog koliko vidim. Imam frenda koji radi na jednom od modova za te patcheve / expansione pa ću ga priupitat prvom prilikom.

Staro 09.12.2011., 14:40   #190
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Jučer izašao update (nisam jučer igrao)...

December 8th Update Notes:

1) New achievement Fighting The War on Christmas - Participate in a successful territory capture on Commissars House
2) Improved CPU performance for all players
3) Spectators will now respect the server's roaming restrictions if the viewed player is killed
4) Fixed occasional crash when changing teams in the role selection menu
5) Weapon upgrades that have been unlocked no longer have a lock icon next to them in the profile menu

Countdown

There is now a 5 second timeout after using a reinforcement wave in countdown. This addresses problems where several waves get used up at once.
If the last player alive is still bleeding out they will now be able to live out their last few seconds before the round ends

Territory

Fixed the round end screen not displaying if the spawn select menu is open

Server

Servers that become unranked will now attempt to become ranked again after the map changes. We are still working on fully solving the issue with some servers going unranked, but this will help improve the issue.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.12.2011., 21:38   #191
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Uzeo sam headset (običan stereo) i zvuk mi pucketa kao i ljudima s ovog linka.
Na zvučnike super radi no na headset pucketa bilo da je spojen na daljinski zvučnika ili direktno u zvučnu.
Ima kakav fix? Samo sam zbog te igre i uzeo headset i sada pizdim jer mi je beskoristan.
i kupuju skupe lance

Staro 10.12.2011., 10:05   #192
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Znalo mi se to pucketanje dogodit tu i tamo, nikaj novoga za ovaj patch. Dapače, jučer sam igrao malo navečer da isprobam novu "zakrpu" i ništa više nego uobičajeno mi se to pojavljuje.

Doduše, prema YT filmiću iz tvog linka ja ni izbliza ne čujem kao da mi svako oružje pucketa. Tu i tamo samo, u pojedinim uvjetima. I to od prvog dana igre.

Staro 12.12.2011., 10:04   #193
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Evo popravilo se nakon što sam iskopčao i ostale kanale iz zvučne kartice - nije neko rješenje jer mi se ne da svaki put zavlačiti iza kompjutera, pogotovo što nemam dovoljno duge kablove da ga izvučem do kraja.
Sada još mrvicu zna na lijevom kanalu, ali ništa strašno.

Izgleda da ću morati pecati neku Xonar koja ima opciju spajanja na front panel, valjda onda ugasi ostale izlaze makar bi trebalo i ovako jer sam u Creativeom cp-u isprobao 5.1, 2.1/0 i headphones opcije
i kupuju skupe lance

Staro 13.12.2011., 01:19   #194
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Naravno bez scopea, a u međuvremenu je pao i gold
Napokon sam počeo igrati u blagom plusu, sada još samo nadoknaditi 337 minusa
i kupuju skupe lance

Staro 22.12.2011., 16:52   #195
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

spartanovka, moja omiljena mapa....sinoć mi loše krenulo a onda je neko skinuo snajpera do mene...ostalo je povijest :-)

šteta kaj nema više tih velikih mapa, čak bi volio da su još i veće od Spartanovke..postoje dvije velike custom mape ali malo je igrača tamo jer nisu official i linkovi za download su na official forumu...ova igra bi bila još bolja s tim ogromnim mapama....moja noćna mora su male mape di doslovno spawnaš pored neprijatelja (ili blizu njega) što je totalna debilana i samo me podsjeća na arkadčinu tipa COD....
Staro 22.12.2011., 19:04   #196
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Imaju i male mape svojih prednosti, ali da Spartanovka rula - u to nema sumnje.

Još kad otkriješ pojedina mjesta otkud te ekipa nemre skužit, ma divota. Osim toga vjerojatno mapa gdje me najviše strah artiljerije. Team sa dobrim leaderom može tako promijenit situaciju u korist svoje ekipe...

Staro 24.12.2011., 17:53   #197
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Meni su sve dobre, jedino ne mogu smisliti Station
i kupuju skupe lance

Staro 25.12.2011., 11:30   #198
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
ako može mala pomoć...

čital sam i tražil po netu , ali ovo se izgleda drugima ne događa

nemogu proći obuku...zaglavim kod machine gun , kada upucam kamione... i žuto mi svjetli i mitraljez i neki box, ali igra kao da ne može da me prepozna da sam pobio "kamione i da sam se "skunul" s guna ...i tamo nemam kamo dalje...

dal netko zna koji način da se to prođe ?
solved , koje gluposti ...

Zadnje izmijenjeno od: Brzi Picek. 25.12.2011. u 17:06.
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 13:36   #199
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
E kako realnost? Gledao sam one preview snimke prije nego je igra zašla. Pogodak srce, strah, rane po nogama, šepanje, krvarenje...

Kad sam gledao gameplay snimke čuo sam nešto regereration HP itd?
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2011., 17:43   #200
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
ako može mala pomoć...

čital sam i tražil po netu , ali ovo se izgleda drugima ne događa

nemogu proći obuku...zaglavim kod machine gun , kada upucam kamione... i žuto mi svjetli i mitraljez i neki box, ali igra kao da ne može da me prepozna da sam pobio "kamione i da sam se "skunul" s guna ...i tamo nemam kamo dalje...

dal netko zna koji način da se to prođe ?
solved , koje gluposti ...
Kaj to je zbog onog zooma? Ja sam tu skoro puko, pogotovo nakon što sam našao "rješenje". Nisam mogao vjerovat koji debilni bug. S tim da je mene zaglavilo na štaciji prije kamiona.
Staro 26.12.2011., 19:41   #201
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
E kako realnost? Gledao sam one preview snimke prije nego je igra zašla. Pogodak srce, strah, rane po nogama, šepanje, krvarenje...

Kad sam gledao gameplay snimke čuo sam nešto regereration HP itd?
Većinom jedan metak ubija. To mi je i najveća zamjerka igre, onda kad preživiš - zakrpa i ko da se nije nikaj dogodilo. S druge strane, možeš i popit metak pa imaš još svega 3-4 sekunde prije nego ti se ekran zacrni da opališ metak dva. Već sam nekoliko puta tako probio lika koji me sašio.

Staro 30.12.2011., 01:20   #202
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Većinom jedan metak ubija. To mi je i najveća zamjerka igre, onda kad preživiš - zakrpa i ko da se nije nikaj dogodilo. S druge strane, možeš i popit metak pa imaš još svega 3-4 sekunde prije nego ti se ekran zacrni da opališ metak dva. Već sam nekoliko puta tako probio lika koji me sašio.
i sad se opet vraćamo našim igračima koji su navikli da igra treba bit smijeh od arkade tipa COD ili BF....u RL jedan metak obično ubija....kako znam?. Pa malo sam zagnjavio starije frendove koji su bili u domovinskom ratu Uglavnom, ako dobiješ (običan) metak u ruku ili nogu imaš veliku šansu preživjet (ako je medic blizu) a sve drugo je mala šansa, odn. moraš imati jebenu sreću da ti ne prođe kroz vitalni dio tijela ako te pogodi u torzo. Glava je u velikom dijelu slučajeva baj baj.....da ne velim da tko dobije metak je out odmah....ali igrice će uvijek biti samo igrice...dok ne uleti neka simulacija borbi jača i od ARME...
Staro 31.12.2011., 10:17   #203
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Arma mi je igra u srcu isto ko i tebi samo malo manje
Kod nje me nesto strasno smeta. Ai je jako los, smijesno trci u cudnim smjerovima a kad legne i puca po tebi cesto propadne u pod vidi se samo glava pa te napucava.

Ako igras neku multi igru opet a da je cilj pobijedit ai, imas pripreme od po 20 minuta gdje svi biraju oruzja i slicno da bi nakon 20 minutu kad poletite helijem najcesce 1 anti air skinuo heli sa svima unutra.

Držanje oružja je takodjer nekako neugledno. Ko kad recu da je colin dirt simulacija relija....
Hitbox da ne spominjemo. Kad smo u nekom klanu isli testirat kako reagira hitbox ispalo je da dobar dio tijela pod odredjenim kutevima ne reagira. Zato sam odusto od arme. (Imam armu 2, operation arrowhead, i british forces..)

Međutim kolicina jedinica i njihova detaljnost je nesto nevjerojatno tako da iskreno jedva cekam vidjeti tricu, samo se nadam da su rijesili ove banalne nedostatke. Btw red orchestra upravo nabavljena pa se nadam malo realnijem gameplayu od bf3
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2011., 14:00   #204
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Potpis za ovo gore. Ne samo to, nego ArmA 1 i 2 imaju jedno te isti engine kao i prastari OPF. Zato i ne mogu nikaj pošteno s AI-em napravit. Nekak sumnjam da će ArmA 3 imat nov engine...

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
i sad se opet vraćamo našim igračima koji su navikli da igra treba bit smijeh od arkade tipa COD ili BF....u RL jedan metak obično ubija....kako znam?. Pa malo sam zagnjavio starije frendove koji su bili u domovinskom ratu Uglavnom, ako dobiješ (običan) metak u ruku ili nogu imaš veliku šansu preživjet (ako je medic blizu) a sve drugo je mala šansa, odn. moraš imati jebenu sreću da ti ne prođe kroz vitalni dio tijela ako te pogodi u torzo. Glava je u velikom dijelu slučajeva baj baj.....da ne velim da tko dobije metak je out odmah....ali igrice će uvijek biti samo igrice...dok ne uleti neka simulacija borbi jača i od ARME...
CoD sam igrao jedno kratko vrijeme i svaka čast onome tko voli, ali ni blizu ne vidim tu gušt.

Kad malo bolje razmislim (uz ovo što si napisao), RO2 ima dosta dobar kompromis što se tiče pogodaka bez da su uveli dedicated medica. To mi jedino fali iz AA 2.8X.

Staro 31.12.2011., 19:03   #205
tigerija
Premium
Moj komp

Pa ne znam. Mislim da meci od puške rade manju štetu od metki pištolja jer su manjeg kalibra puške.

Ali da opet, samo ako te ne pogodi u vitalne organe ili ti okine neke glavne žile. 1 metak u tijelo te neće nužno ubiti, ali će te definitivno onesposobiti i to gadno.

Isto vrijedi i za udove...

U armi bi falilo ovo možda da nekad imaš mogućnost da vratiš paljbu. Ja jedva čekam da dođe ARMA III. Makar se čini da bude ili isto kao Arma II ili čak više arkadno...

RO otpada onda se čini... Toliko su brijali na tu realnost i preciznost po tom pitanju, a čini se da ipak nije nešto.
Staro 01.01.2012., 17:21   #206
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Prvi dojam RO je bio čisto oduševljenje, hvalospjevi. Spretno izvadim pušku
naciljam, pritisnem shift i čekam. Vidim ja njega ide, ciljam malo ispred i BUM HEADSHOT ! Deset sekundi kasnije ispricavam se covjeku na teamkillu.

Realnost je na zavidnom nivou koliko bi od igre čovjek očekivo. Malo smeta u početku što ne znaš gdje ko ide ni zašto. Moraš čak i prepoznavati uniforme jer ništa ne piše, pa ćeš svoga ubit ko ništa.
Korištenje zaklona mi se jako sviđa i sve ali opet... nešto tu nedostaje.
Prvo kako ugodno igrat kada mi fps šeta ko lud. Upalim fraps da vidim koji se đavo događa i nacijam u jednu tocku pise bijednih 20 fps, da bi potom pošlo na 45 pa na 50 fps. Opet padne na 20. To sve na dijelu mape bez granate, bez dima artiljerije ljudi zivotinja ili izvanzemaljaca cak.
Servera s normalnim pingom u blizoj okolici prakticki nema!? Što nije ovo kao relativan hit od igre..... ono... bar popularna amo rec? Tako da cesto igram protiv gospodina bota fritza ili ivana ?

Sve u svemu ono solidna igra ali opet cini se da ce jako brzo dosadit. daj boze da sam u krivu ali.....
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 21:51   #207
tigerija
Premium
Moj komp

Ha, da ovo s uniformama i nije tako loše.

Igao sam ja Ghost Recond Advanced Warfighter 2 sa svim HUD opcijama i time isključenim.

Igrali smo kao klan i sad par ljudi u našem klanu bilo u ratu na borbenim poljima.
U GRAW2 skoro sva odjela izgledaju isto, ali ne, ovi likovi to sve prepoznaju bez problema, ja se mučim da prepoznam tko je moj, a tko neprijatelj .
Staro 02.01.2012., 12:38   #208
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
Realnost je na zavidnom nivou koliko bi od igre čovjek očekivo. Malo smeta u početku što ne znaš gdje ko ide ni zašto. Moraš čak i prepoznavati uniforme jer ništa ne piše, pa ćeš svoga ubit ko ništa.
Korištenje zaklona mi se jako sviđa i sve ali opet... nešto tu nedostaje.
Hebeno je to napravljeno s uniformama. Kad je igra tek izašla bilo je brdo TK-ova po serverima. Treba pazit, jer recimo kod vatre Fritz izgleda kao Ivan. Opet ponavljam, tko nije probao Countdown sa full switch difficulty-jem, nije igrao RO2.

EDIT: Fritz kad trči nosi oružje samo u desnoj ruci. I uvijek nosi kacigu.

Što se tiče korištenja zaklona - totalno fora na prvu, i jedino korisno kad trebaš raspalit po neprijatelju u uskim hodnicima sa SMG-om. Na otvorenom to jedino koristim sa LMG-om (CTRL, a ne desni klik miša je super koristan). Ono kaj je bez sumnje najbolje riješeno kod toga je zapinjanje puške o okvir prozora i zidove. Oduševim se jednako koliko i naživciram kad zapnem puškom o zid.

- Totalni nedostatak (e.g. AA3.2 to ima) je mogućnost prolaženja kroz druge likove. Zakaj su to tak napravili nije mi jasno...

Kaj se tiče mapa, one su bez sumnje najveća čar igre. Ogromne su i metak doleti od niotkud. Ubrzo shvatiš važnost tzv. "flanking manevra" ili napada s krila. Da, treba gledat mapu i u početku se teško snać kaj trebaš radit i gdje je dobar zaklon.

Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
Sve u svemu ono solidna igra ali opet cini se da ce jako brzo dosadit. daj boze da sam u krivu ali.....
Odmah ću ti skratit muke da, dosadi nakon jedno 2 tjedna igranja - ali meni nije toliko da ju prestanem igrat kompletno. Jednostavno 2-3x tjedno ju upalim na 2-3 sata i to mi je taman. Više zato što nemam ekipu s kojom stalno igram nego igram solo.

Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
Pa ne znam. Mislim da meci od puške rade manju štetu od metki pištolja jer su manjeg kalibra puške.
NHF ali ne znam u kojem svemiru bi to bilo točno. Pogotovo kad pričamo o puškama iz WWII. I da, te puške su preciznije od današnjih (jurišnih).

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 02.01.2012. u 12:44.
Staro 02.01.2012., 19:19   #209
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Fritz kad trči nosi oružje samo u desnoj ruci. I uvijek nosi kacigu.
Oficiri nose kapu

Citiraj:
Što se tiče korištenja zaklona - totalno fora na prvu, i jedino korisno kad trebaš raspalit po neprijatelju u uskim hodnicima sa SMG-om. Na otvorenom to jedino koristim sa LMG-om (CTRL, a ne desni klik miša je super koristan).
Korisno je i kad si u rovu, samo treba bit brz i oprezan (koliko je to moguće).

Citiraj:
Totalni nedostatak (e.g. AA3.2 to ima) je mogućnost prolaženja kroz druge likove. Zakaj su to tak napravili nije mi jasno...
Ne bih rekao da je to veliki "issue".

Citiraj:
Kaj se tiče mapa, one su bez sumnje najveća čar igre. Ogromne su i metak doleti od niotkud. Ubrzo shvatiš važnost tzv. "flanking manevra" ili napada s krila. Da, treba gledat mapu i u početku se teško snać kaj trebaš radit i gdje je dobar zaklon.
Samo su neke velike a ja bi volio da su i veće. Možda neki MOD donese veće mape (ima ih par novih 3d party ali ne znaju svi za njih i moraju se skinut sa weba a ne ide prek steama; šteta)

Citiraj:
NHF ali ne znam u kojem svemiru bi to bilo točno. Pogotovo kad pričamo o puškama iz WWII. I da, te puške su preciznije od današnjih (jurišnih).
Inače takve puške datiraju iz Wprvog svjetskog rata a recimo legendarni Mosin-Nagant je nAstao i ranije (prva verzija, mislim negdje 1890). U nekim moderniziranim izvedenicama takve puške se koriste i dan danas.

I malo offtopic - iskustvo iz ratova 20-og stoljeća pokazalo je da su najbolje puške (i poluatomatske puške) one najjednostavnije konstrukcije i najrobusnije
Staro 03.01.2012., 12:37   #210
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Oficiri nose kapu
Da, zaboravio sam na njih. No oficira je koliko, 2-3 po timu?

Citiraj:
Korisno je i kad si u rovu, samo treba bit brz i oprezan (koliko je to moguće).
Istina.

Citiraj:
Ne bih rekao da je to veliki "issue".
Najdraži trenutak iz starog AA 2.85 mi je kad sam bio ranjen i dotrčao mi je medic u pomoć. Čim me zakrpao, sletila je iza njega (on je stajao na direktnoj liniji između mene i granate) 203 granata. Poginuli su on i još dvojica u zaklonu s nama - ja sam ostao neozljeđen (samo ranjen od prije). Kad bi se to isto dogodilo u RO2, svi bi bili mrtvi.

Slična situacija je bila s teškim snajperom, M82. U određenim slučajevima si mogao dvojicu prokinut ako su stajali jedan iza drugoga, što s drugim puškama nije bilo moguće.

Citiraj:
Samo su neke velike a ja bi volio da su i veće. Možda neki MOD donese veće mape (ima ih par novih 3d party ali ne znaju svi za njih i moraju se skinut sa weba a ne ide prek steama; šteta)
Nisam još probao, ali bit će free expansiona uskoro. Barem su tako najavili. Ponajviše se nadam da će one topove razbacane po mapama napravit 'usable'.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno