|
![]() |
#181 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 26.04.2010. u 17:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#184 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
OT: nigdje nisam vidio da je i đukac uključen u cijenu Obsidiana. Jel' to bila neka specijalna ponuda? ![]()
![]() |
#185 |
Premium
|
Hahahah, da, čuvar gazdarice. Da ne odhebe nekamo dok me nema doma ![]() Nego, evo kratki dojmovi. Slaganje OBSa - 3 sata Sllaganje Cosmosa - 6 sati Buka i Protok: Cosmos je bio daleko tiši i usudio bih se reći da više protoka zraka, tu se možda varam, čisto dojam, vidit ćemo kad složim OS kak spada. Pozitivno mu je veličina i prostor, zbilja nisam naišao na nikakvu prepreku prilikom slaganja, odnosno da sam rekao sam sebi: "hesus, ko te smisli ovako blesava" ![]() UD7 se lijepo uklopila, mrak mrak ploča, šta sve podržava i sam sam ostao paf. Naravno, ono štugavo staklo već je pobralo brdo prašine, zato mi je Cosmos bio draži. Sve u svemu, dobio sam što sam htio, još malo hotswapa, veličinu i mjesta za 3 grafu. Trenutno se bavim testiranjem SATA3 (s kojim imam zasad samo probleme) i praćenjem NB temperatura, pošto namjerno nisam instalirao NB heatpipe.
![]() |
#186 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Dolazi mi UD5, pa da vidim što sam propustio u odnosu na tvoju UD7. Mrak kućište, no jedino je cijena paprena. No glavno da si ti updateao Desktop Workstation ![]()
![]() |
#187 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#188 |
Premium
|
[QUOTE=fran123456;1630795]Dolazi mi UD5, pa da vidim što sam propustio u odnosu na tvoju UD7. /QUOTE] Review (nije moj): http://www.tomshardware.co.uk/forum/...te-x58a-review Kad sam složio ploču, zove me frend i veli oš vratit ploču, reko na telefon: "NE DAM!!!!"
![]() |
#189 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Da ne otvaram novi topic, vidim da vas ima par koji imate Airflow Dominator u kucistu. Ovo malo djubre sam spojio na PWR fan konektor (svi drugi su mi zauzeti) i malac se vrti na 5500 okretaja, i buci za poludit. Gdje je kod vas spojen i na koliko se vrti te kako ga "utisat" |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 29.04.2010. u 15:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#191 |
Premium
|
Yup, mali zalmanček, neki 150 kuniča. Srećom da je mali, nešto više sada nebi ni stalo u case ![]() 2x je ošlo na 3bay HDD 2x je ošlo na DVDRW 1x je ošlo na zalmančeka Jako sam zadovoljan, 6 ventova kontrolira, svaki posebno, ali pošto ću uzimat još jedan 140mm vent, onda ću njega morat dijelit s jednim potenciometrom ![]()
![]() |
#192 |
Premium
|
Moram pohvaliti case zbog toga što se mogu zamjeniti stranice. Čista yebenica! Znači, window stranica se bez beda može staviti na desnu stranu kućišta (iza mb ploče). To mi je ok, jer mi ide naživce da dok mi je komp ugašen da mi iz ploče svjetle ledice. Negativno: Negativno je jedino to što case ima samo 5x5,25", odnosno na dnu casa se iz kućišta mogu staviti 2 diska, bolje da su se na to mjesto spustili 4xdrive bays, a da je gore ostalo 7x5,25 gdje se od prva dva od dna mogu napraviti 2x3.5" držaći za diskove. Ovako samo sa 5x5,25" nemam više mjesta ništa staviti, kao što sam napisao u postu iznad. edit: ps: Iako draga pak sad hoće da se radije vidi taj window, jer joj je ljepše, a mene nerviraju plava svjetla koja svjetle ko u betlehemu kad je komp zgašen. Em ti miša, nikak savršenstvo dobit ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 01.05.2010. u 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
|
Neću radit edit, zato jer neće nitko skužit da sam digo temu. Naime, prekjučer sam stavio u ona 4 bay slota 4x2TB Hitachi diskove. Prije toga nutra su bila 2xSSD i 1x1TB Seagate. Tu i tamo sam palio vent koji puše po diskovima, jer nije bilo puno zagrijavanja. Sinoć, neda meni nešto mira, upali Everest tek tako, i kad ono vidim diskovi 70-80C. Reko, Vot da fak ?!?! Skužim da nisam upalio vent! Odmah ugasio komp, išćupal diskove da se ohlade. Jutros stavio da se kopira nešto, s upaljenim ventom, nakon 30min temp se držala oko 37-40C. Sad ću još danas malo testirati kako se ponaša taj cage i diskovi u njemu s 4 diska, s ventom, bez venta, s poklopcem, bez.... Pa eto, da se nekome ne dogodi da skuri disk ![]()
![]() |
#195 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Da 80C je way too much, Obicno su do 60C neke Temp na kojima diskovi rade ispravno, nakon toga hmmm.
![]() |
#197 |
Premium
|
Nije Everest krivo pokazivao. Opekao sam se i to fest. I to na sva 4 diska ^^ Čuo sam da neš rošće čudno, neka čudna frekvencija je bila, i upalio everest i imo sam što vidit. Diskovi su se hladili cca 30min. Bili su fakat zapečeni! Sva 4 su radila u isto vrijeme kopiranje i možda su se zato zapekli. Jedan drugoga je zagrijavao i tako se očito loop stvorio. Otišao sam na posao, upalio ujutro komp, ostavi torrent da se skida, ostavio vent da gori i namjestio da se diskovi koji su idle ugase nakon 30min. Vidit ćemo što će me dočekati kad se vratim.... Samo se bojim da se se malo deformirali, mislim, nekako mi vise nisu tihi ko na početku. Imam feel da jedan malo jače se čuje. Samo da nije vatre ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 27.05.2010. u 11:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
|
Evo, kad radi samo 1 disk, temp je 30-33. Kad rade 2, temp je 40-43 Kad rade 3, temp je 47. Kad rade 4, nisam testirao... To je sa upaljenim ventom i minimalnim propuhom u caseu. Kad stavim propuh na maximum, padne 1-2 C. Znači, sad je 47 max. Nakon nekih 20min rada. Pod "rad" smatram kopiranje s jednog diska na drugi. Transfer rate, cca 90MB/s
![]() |
#202 |
|
Ajde, treba mi par dojmova ponosnih vlasnika vezano uz zvučnu izolaciju. Sad imam Chiefa big tower, hoću li dobiti i koliko tiši case prelaskom na Obsidiana?
![]() |
#203 |
Freelancer
|
Imam 4*Chieftec BT (dva kuci i dva na poslu) i Obsidian je tishi case ali nevjerujem da je izolacija u pitanju jer je nema (isto limovi/plasitke kao i kod Chieftca tj. nema damper materijala) ali ventovi su vecih dimenzija (Chieftec ima 92mm) i samim time se sporije vrte tj. tisi su ![]()
![]() |
#204 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
|
Meni je do sada najtiši case bio Cosmos S, protok zraka do yaya, tišina također. OBS jest uredan, ali Cosmos S je ipak ima 200mm vent koji upuhuje-ispuhuje zrak na ploču-s ploče. Čak i bez venta, direktna rupa je bila dovoljna da toplina izađe van. Poanta je, kao što sam rekao, OBS ima više mogućnosti, uredno, kablovinja, vodeno, i to sve lijepo izgleda.... kavez za diskove, vratašca, ali reko bi da Cosmos S ima puno bolji protok, a ventovi su bili daleko tiši... Nije OBS uber glasan, ali naspram Cosmosa koji je bio "nečujan" je čujan ![]()
![]() |
#206 |
Freelancer
|
Stos kod Obsidiana je da topli zrak ispuhujes gore na vrh kutije, Ja ima 3 kom 12cm venta gore na Scythe kontorleru pa ih "doziram" zavisno dali rendam ili radim normalno i sa svom tom silom ventova (3*14cm tvronicki + 3*12cm dodatno) opet je tishi od mog Chiefteca sa 3*92mm ventovima. Ali nije necujan, pogotovo ako stoji na stolu. Moj je ispod stola pa se ne sekiram za buku jer i malo bicniji case se ne cuje ispod stola ![]()
![]() |
#207 |
|
Obsidian ispod stola? ![]() Pa to je grijeh držati ispod stola s paucima ![]() Evo, meni je čini mi se najglasnija stavka vent na TRUE (1200rpm 24/7) i WD AAKS koji svako malo nešto prede (nisam se još do kraja prebacio na sistem na SSD-u, lazy ass ![]()
![]() |
#208 |
Freelancer
|
Ja na stolu imam btinije stvari od kutije (http://www.lewis.tomsoft.hr/temp/Lewis_Desk_001.jpg) ![]() ![]() Iskreno ako mislis mjenajti Chiefteca za Obsidiana (3x veca cijena) samo zbog malo tise kutije NEMOJ, Ne isplati se, nije toliko tise ![]()
![]() |
#210 |
Premium
|
Baš pročitah na hitachi webu, radna temp od -40 do 70C http://www.hitachigst.com/deskstar-7k2000# dobro, znači kad skočin na 50, nije greda ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|