![]() |
Corsair Obsidian 800D
http://www.fudzilla.com/content/view/14016/1/
izgleda jako dobro...a i cijena je tu...valjda bude koji review uskoro |
300*5,3= 1590kn
+200 kn poreza na hrvatsku domovnicu i dolazimo do 1800kn.Nije toliko dobro. Ali fino izgleda.Minimalizam FTW.Smrt Thermaltakeu! :D Dobra im je ova fora da s gumom štite kablove u vodilicama. |
Citiraj:
|
stvarno dobro izgleda case, pogotovo mi se sviđa kako su rijesili ove rupe za kablove, bolje nisam vidio, ali brate ako bude tolika cijena!
|
jos ona rupa iza ploce za naredit backplate FTW :beer:
predobar kejs |
Kučište OK, izgleda ne-loše, mada može i bolje. ALi po toj cijeni bi puuuuno prije uzeo CM Cosmos. :)
Ovaj cage za diskove je predobar Citiraj:
Citiraj:
Inače to mi je predobra stvar Makar meni više nije od koristi otkad sam prešao na i7 :( Rupa na kučištu je visoko u odnosu na "spuštenu" matičnu ploču. :( Makar kod C2D i C2Q procesora super paše |
Jako dobro kuciste, bar ovako na prvi pogled, samo sto ce cijena biti onako, narodna..
|
dizajn fenomenalan, iznutra standarno dobro. al ovo je big tower i vrlo vjerojatno visoki high-end od njihove "buduće ponude kučišta", tako da treba pričekati neki mid-tower ako će ga izdat, koji bi, nadam se, trebo bit jeftiniji :D
|
Oličenje kvalitete, minimalizma, funkcionalnosti... Ma pre predobar case, hoće li to u prodaju i bez napajanja pa da ne bude baš kao Sv. Petra kajgana? :D
Evo i malog filmića da si napasemo oči a ja već znam što želim pod bor za žićBo :goood: http://www.corsair.com/cinema/movie.aspx?id=992173 |
vanjskim dizajnom dosta vuče na lian li, što mi se sviđa, ali i cijenom, što mi se nimalo ne sviđa :D
|
zbilja lijepo izgleda - po mom ukusu ali
Corsair always marketed this as a premium product and it should start selling sometimes next month with a US $299 price tag. It looks cool as you can see it below, but definitely not $299 cool. |
Citiraj:
|
po meni je jedina utješna stvar što tvrtke uglavnom prvo izdaju najbolji proizvod neke serije, a tek ona nadopunjuju sa manjim, tak da bi moglo očekivat neki "Obsidian 600D" ili tako nešto :D, koji bi već mogo bit prihvatljiviji cijenom.
|
Posebne pohvale za odlično rješenje za skrivanje kablova, a tek dimenzije (609mm X 609mm X 229 mm), vrlo blizu Chieftecovom big toweru, znači prostora k'o u priči - za brdo komponenti i još 2 metra drva za zimu :D
|
Citiraj:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=17431 |
case izgleda odlično ali jedini minus hlađenje bočne strane prema diskovima. na tim jadnim rupicama nema nikakvog dobrog protoka...
eh da, kupujmo corsair (vodeno hlađenje, napajanje, ram i vent ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali opet čim zatvoriš veliki bočni poklopac a ventilator intezivno slabije usisava s gornje strane |
pa to sam i reko :D možda me nisi dobro skužio :D
kažem trebali su napravit da kavez nije toliko zatvoren sa te strane gdje je vent i eliminirati taj besmisleni poklopac. kad si već spomeno to da svejedno nebi imo protok jer je stranica preblizu ventu, trebali su napravit da stranica ima rupice na tom mjestu i da se točno poklopi s ventom kad su već savljali vent sa strane. meni je svejedno više fensi kad vidim da se nešt vrti, nego da je to skriveno :D dobro onda nebi bilo tak fensi šmensi... :D al opet on samo vrti zrak iz kučišta, a nema direktnog usisa izvana. :nono: |
Citiraj:
ima ipak usis gornji ali kod diskovlja nedovoljno zbog razmaka venta i poklopca bočne da usiše s gornje strane. nešto mi izgleda loša cirkulacija zraka ( iz gornje usiše i zadnje izlazi. a mjesta za grafičku i hardove ravna nuli ) moglo bi se reći totalni promašaj. edit. sjetih da bi case bio idealan za vodeno i plus ssd diskove. ( nikako mehanički jer griju ) |
Citiraj:
|
Jedino sta su bolje mogli rijesiti su slotovi za optiku... Debilno je danas vidjeti optiku ovako golu vani jer kvari cijeli izgled kucista.
Inace, mijenjam Anteca za to i uzimam vodeno, ako ću imat para. Šta sa WD Veloci Raptorima koji nisu hot swappable? EDIT: Aha, moze se skinut ona pločica. |
Vrhunsko kućište sa odgovarajućom cijenom, po mom sudu cijena je ipak previsoka, no sigurno će naći svoje vlasnike.
Što se tiče slotova optike, to se može riješiti uz malo volje i truda uz malu pomoć dremela. |
Citiraj:
|
|
bilo bi dobro da se dobije neka maska za pržilicu odma uz kučište koja bi se naravno savršeno slagala s kučištem
nešto tipa ovoga što ima lian li: http://www.lian-li.com.tw/v2/en/prod...=6&ss_index=38 |
Isuse, izvadit komad aluminija, onaj koji ti smeta kod stavljanja optike, odrezat držače sa strane, priljepit komadić nečeg kod gumba optike i priljepit sa obostrano ljepljivom trakom. Nije baš nuklearna fizika.
|
a čuj, nitko ne želi """modat""" po kučištu vrijednom skoro 2000kn. moraš uzet u obzir i da bi to kučište možda nekad mogo i prodavat, a sve to odbija potencijalne kupce. i sve to sam zato jer ti je ružna plastična pržilica na ljepo brušenom aluminju.
|
I to.Kutija je tu da osigura pristojan protok komponentama unutra,a onda ide pokraj stola u rupu da je ne vidim i ne čujem :kafa:
Osim toga,vidim je i ovako taman dovoljno da ne znam je li pržilica koju sam kupio u drugom mjesecu uopće ispravna :D Majstoriranje po kućištu od 300$ je apsolutno neprihvatljivo. |
Gle, ja sam samo rekel da se taj problem može riješit uz malo volje i truda, nebi ulazil u to da li je netko u stanju napravit ili ne. Šta se tiče potencijalne prodaje, ne kupuješ case od 2k kuna da bi ga išel prodavat za 2 tjedna.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:22. |