|
![]() |
#2041 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Hvala puno kolega i ja sam isto mislio hehe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2043 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Naravno da se treba žaliti. Uvijek u žalbi navesti financijske i zdravstvene probleme te za gubitak vozačke navesti da je potrebna za posao. Točka. Ako i već ne smanje kaznu, većinom za one koji su rijetki prekršitelji opraštaju oduzimanje vozačke.
![]() |
#2044 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Svaki put se žaliti pismeno, ako ništa drugo odgoditi će ti oduzimanje vozačke/zabranu upravljanja. Čak se i na novčanu kaznu treba žaliti. Ja sam se žalio i smanjili mi kaznu i ostavili vozačku. Jest da nije alkohol u pitanju, ali 0,67 nije nešto previše, pa mislim da bi ti trebali spustiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2046 | |
®
|
Citiraj:
A gdje mogu tu žalbu uputiti? Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2047 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2048 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja zadnje imam opomenu zbog provlačenja među pješacima na zebri dostavnim vozilom (tj. propustija sam svoju desnu stranu pješaka, a ovi s live taman došli do pješačkog otoka - kako nisam bija kažnjavan godinu dana dalo mi samo opomenu). Sramota me i napisat ovo gori, + plaća mi je ionako mala pa da još plaćam kazne, ali oštro osuđujem ovakve vidove prekršaja (ni meni, ni kolegi "pimpu" ne bi značilo ništa par minuta strpljenja u vožnji, da svi budu sigurniji). I bez brige pisa bi i ja žalbu da me nije opomenilo, ali ne bi ohrabrujućim tonom potica ovako javno za žalbu ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#2049 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo moja situacija ( long story short ). Prije cca 6 god. kad sam tek polozio vozacki vracam se kuci. Prodem na zeleno na semaforu. Nakon cca 100-ak metara ( i svega par metara od moje kuce ) prestigne me policajac na motoru i mase rukom da stanem. Dode do mene, pita me prometnu i vozacku te mi kaze "zasto kroz crveno"? Ja kazem kakvo crveno? Prosao sam na cisto zeleno. On svoje a ja svoje. I napise mi kaznu, nista nisam potpisao niti me pitao da potpisem. Pisao zalbu, isao na sud dati izjavu. Onda je doticni policajac bio na sudu te izjavio da sam ja njemu uletio ispred motora. ![]() Sve skupa se oduzilo dobre 4 godine da bi mi doslo pismo kako je otislo u zastaru i da se sve ponistava. ![]() Nepravda me najvise smetala jer uvijek kad vozim pazim na svaku sitnicu. Pouka je sljedeca, bez obzira bili vi krivi ili ne, pravosude radi za vas. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2050 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2051 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Nećeš doživjet ukidanje tog zakona, izmjenu već da. Prije ravno godinu dana zakon je izmijenjen da ljudi koji su u struci vozači a imaju ispod 24 mogu voziti iznad 80kw ako su u službenom vozilu. U isto vrijeme je ustavni sud zatražio od MUPa da prati prekršaje sljedećih godinu dana pa ako statistika bude pozitivna možda i dođe do izmjene, ukidanja nikako. A sad izguglaj mladi vozač i rezultate sortiraj u zadnjem mjesecu pa ćeš vidjet da svaki tjedan neki idijot ubije sebe a i druge u autu kojim nije smio upravljati.. IMO treba maknut godine i stavit godine iskustva, ak imaš vozačku dulje od 4 godine onda vozi kaj oćeš. Ovak tulavci polože s 24, ne znaju krenut s mjesta a kupuju si aute od 140ks. Takav živi dvije kuće dalje od mene pa je pomeo susjedu ogradu nakon 2 tjedna kaj je sjeo u auto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ma taj je zakon totalno u qrcu. Sad sam ušparao neke novce i trebat će mi jedan polovni auto, ali ima 6KS više od dopuštenog i naravno, sad moram kemijat sa sranjima i gledat modele koji mi ne odgovaraju iz više razloga. Da budem konkretan, treba mi karavan s dobrom nosivošću i kvalitetnom izradom, a Audi A4 1.9 TDI je upravo to. 690 kg nosivosti i vrlo dobra izrada, a ne dođe puno i nije prestar (2007.). Ali onda zbog šugavog zakona moram gledat kojekakve karavančiće (Peugeot 308, Opel Astra i dr.) koji imaju 500-550 kg nosivosti i jednostavno nisu tako dobro napravljeni kao A4, koji je baš pravi mali tenk.
![]() |
#2053 |
Premium
|
Jebiga, ili gledaj nekaj drugo a ak si blizo 24. onda riskiraj. Za godinu dana bi se recimo provukao uz malo sreće. Auto koji sam si ja htio uzet je bio oko 80.7kw po specki, zaokruženo 81kw u prometnoj i tako sam završio u 82ks. ![]() Inače passat B6? 77kw onaj old skul PD dizlo, nosivost bi trebala bit tu negdje s A4, provjeri. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2055 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Da vidiš kak bi se srezalo to rvacko stanje uma..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2056 |
®
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2057 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Molio bih bez pametovanja i nepotrebnih svađa, pogotovo ne na ovakvim temama koje već samim svojim sadržajem nemaju ama baš nikakvu vezu s ovim forumom i njegovom tematikom. Tema je tu jer postoji određeni interes, no ako ovakva kakva je bude zahtijevala moderriranja više nego ostale teme koje su bitne i važne za ovaj forum - bude cap&close. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ne zalis se nego pises prigovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim da ovisi to od čovjeka do čovjeka. Osobno vozim auto od 250 KS i nemam niti jedan prometni prekršaj već 5 godina a i više. Čak ni za parkiranje. Tako da je, po meni, veći problem pod broj 1. kućni odgoj, pod broj 2. alkohol, i broj 3. neznanje i neopreznost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Premium
|
Sve to stoji, ali kad voziš na jednoj te istoj cesti svaki dan zadnjih 8 godina, nikad ne vidiš policiju, cesta 2km, ravna, komotno bi moglo se voziti preko 80, a tamo ograničenje 40km/h, i onda dobiješ kaznu za 64km/h? A i ne možeš reći da poštuješ svaki prometni znak, ograničenja brzine itd. Jer znam da ne poštuješ. I onda je samo manjak sreće upitan. Ili višak. Ja osobno u 8 godina imam 1 prekršaj (navedeni gore), 2 puta su me u životu zaustavili (uključujući i taj navedeni), nikad saobračajka, nikad čak niti da bi se nešto desilo pa da ne zovemo murju, nego po dogovoru. Što će ti i auto od 250 konjića, kad moraš takve nebuloze poštivati? Jasno je meni što ti govoriš, i razlikujem neodgovorne vozače od onih odgovornih, ali neke stvari nemaju smisla. Najbolje mi je kad mi kažu, a jebiga, naletio si na živčanog policajca, nije taj dan dosta kazni napisao itd. Za alkohol, saobračajke, crveno, vožnju kod škole preko 50km/h, ne poštivanje pješaka na zebri itd. bi stiskao kazne samo takve. A ne nekakve kazne od 500kn +/-, i onda nekakav tamo bauštelac koji nema ni osnovnu školu, zaradi minimalac, plati si i govori/hvali se svojom kaznom i govori okolo kako su male kazne kod nas. Karikiram. Ne bi to tako bilo da su zakoni propisani i kroz moralna načela, koja su po meni više od zakona, pa se ne bi crveno kažnjavalo isto kao pojas itd. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 13.01.2015. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2062 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
??? Pa i ne kažnjava se.
![]() |
![]() |
#2063 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne shvaćaš poantu moje priče, što se tiče samog kažnjavanja. Pričam o moralu, koliko ljudi znam/sjedio sam u autu da su prošli nekažnjeni za puno teže prekršaje, a meni niti opomena, a nikad kažnjavan ili slično. Ja ne kažem da nisam zaslužio kaznu, ali onda me boli srce kad za tako nešto platim, a frend se s više od 1 promil i bez pojasa dogovori npr. Vidim da si ti shvatio kao da ja komentiram propise i zakone, ni blizu, niti me ne diraju. Kako za sve, tako i za mene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2064 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Trebao bi pomoc,jednom clanu familije je izreknuta zabranja upravljanja vozilima B kategorije na tri mjeseca,zabrana je izreknuta u HR. Sad,posto posao iziskuje putovanje zemljama EU,vrijedi li ta zabrana cjelokupno za Europsku Uniju ili samo za HR,posto smo sad u EU pa da se ne igra sa vatrom. Rekla-kazala price kaze da nema veze Slovenija,Njemacka tj.da se moze bez problema voziti,ali eto ako moze samo citat iz zakona ili neko MUP priopcenje da bude sigurno. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Premium
|
Nisam upućen, to jest znam da je to nedorečeno. No, treba nekak doći van granice RH, a to misli kak napravit? I iz prakse, zaustavili me u njemačkoj u 10. mjesecu(zapravo na parkingu me provjeravali) i provjeravali su vozačke dobrih 15 minuta svih nas koji su bili u autu, pod nekom lampom i povećalom+ zvali su negdje da provjere jel važeća. Dakle ako napravi neko sranje vani, ili ga provjere ne piše mu se dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Dakle ovak, jedna nesvakidašnja vatafak situacija za koju još NIKAD nisam čuo, a iskusio sam na sebi. U petak me haltali s presretačem (noviji A4) na cesti iz D.Sela prema Vrbovcu (u Lonjici, za one koji znaju). Išao u goste, nisam znao točno koja je kuća i puštam ove iza sebe sa desnim žmigijem. I skužim A4 koji me je pretekao koči ispred mene, ali sam se ja već našao ispred odredišta i skrenuo u dvorište (automatski sumnjivo). Gasim auto i vidim rotirke idu zamnom. Standard šema: prometna, vozačka, jeste kaj pili (rekoh nisam JOŠ ![]() ![]() Uglavnom, nisam prvi kojem se dogodilo DA GA NA TEHNIČKOM "NISU UNIJELI U SUSTAV", što god to značilo. Savjetovali me da čim prije odem u yebene Sesvete i reć da me unesu u sustav (kad se već ne mogu sam, jel ![]() I da, vele da će mi možda doć kazna, ali da neće bit problem u vezi žalbe jer, naravno, nije i ne može bit moja greška što se lako dokaže. Dečki bili prva liga, uljudni, riječ ne bih rekao ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|