|
![]() |
#2011 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Da rasvjetlim dvojbe. Dolazio je s makadama, i postoji stop. Samo taj stop je metar i pol niže od pozicije di sam slikao. U tome i je kvaka cijele situacije. On je stao na stop, i onda lagano išao do pozicije gdje bi mogao vidjeti dal se može uključiti na glavnu cestu jer se ne vidi od onog zida. Kad je s prednjim dijelom auta provirio na cestu, ženska je na bicu lupila u blatobran. Nema spora da je on kriv, samo se nadam manjoj kazni jer je stvarno nepregledno.
![]() |
#2013 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
AK je došao do stopa i stao pa lagano krenuo naprijed jer je nepregledo, onda se ne radi o oduzimanju prednosti po čl. 57 nego o radnji neopreznog uključivanja u promet ili samom uključivanju u promet. Razlika u kazni je ogromna. E sad kako to dokazati. Drugoj strani koja si mora naplatiti štetu apsolutno je nebitno dal je krivac platio 1500 ili 5000kuna kazne i ostao bez vozačke. Krivcu baš i nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Netočno, uključivanje u promet je definirano čl. 45. st. 1 i ne odnosi se na ovaj slučaj.
![]() |
#2015 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo i jedan današnji video, malo Međimurja... https://www.youtube.com/watch?v=zEZn...ature=youtu.be Ne znam čime ovi razmišljaju da se na brzoj cesti stanu ovako. Srećom sam vozio ispod ograničenja, a tegljač iza mene je bio dovoljno daleko da oboje ne završimo u gepeku ovog Saxa.
![]() |
#2016 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
To nije brza cesta (nadam se da mislimo na isto)
![]() |
![]() |
#2019 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() Ne idem uopce za tim koji debos moras biti stati nasred ceste.. ali - kao sto je meni frajer objasnjavao u skolici za sigurnu voznju: u zavoj trebas uci brzinom da se mozes sigurno zaustaviti u slucaju da se nesto dogodi. A to je 1/2 udaljenosti koliko daleko vidis. Dakle, ako vidis u zavoj 100m, ti bi trebao ici brzinom da se mozes zaustaviti u 50m. E, sad.. sto to prakticki nitko ne prakticira (khm.. kriv i ja ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Premium
|
![]() |
#2022 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ne govorim konkretno za ovaj slučaj. Uvijek je najbitnije prilagoditi vožnju uvjetima na cesti, zato se i razvezala ona sapunica o gumama. Mnoštvo je slučajeva u crnoj kronici o ljudima stradalim po noći, u magli i na autocesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Premium
|
To je uvijek tako. No problem je samo gledati tuđe greške, nikad svoje. O precjenjivanju vlastitih sposobnosti da ne govorim, posebno u situacijama koje si naveo.
![]() |
#2024 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ja se ne zaustavljam na idiotskim mjestima jer se ne želim dovesti u situaciju da me netko pokupi. Imao ja pravo na zaustavljanje ili ne, svejedno mi je. Živa glava mi je bitnija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Premium
|
Naravno da je živa glava bitnija. No ne opravdava ovog koji napravi nesreću.
![]() |
#2026 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Šta ako je čovjeku baš tamo crko auto? Trebao je to predvidjet i bacit trokut kroz prozor prije zavoja. Ali nitko ne spominje da je prije zavoja bio neki trokut. Taj bi trebao bit dovoljan da se uspori... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
.. a sto ako je nesreca na ravnici, ali se stvorila kolona, i taman naletis na sleper koji stoji u koloni, u zavoju? A nema trokuta... jer je trokut 200m dalje, posto je nesreca jos 100m iza trokuta. I tko je kriv? Ti. Jer nisi prilagodio brzinu - tj. vozio si tolikom brzinom da se nisi mogao zaustaviti ako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Premium
|
Može mala pomoć Cura je danas dobila kaznu od 60kn za parkiranje od ZG Holdinga. Živi i radi u Rijeci. Nikada nije bila sa svojim autom u ZG. Sutra šalje poštom prigovor. Dali netko zna što možemo dodatno učiniti, ili se već susreo sa sličnim problemom? Hvala
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 19.12.2014. u 19:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Premium
|
Da li kazna odgovara njenim tablicama? Ako odgovara, vjerojatno je greska, i trazite sliku koju holding mora imati. Tu ce se rijesiti moguca greska ako se potkrala.
![]() |
#2032 |
Premium
|
Naravno da odgovara, pa ljudi znate da ionako sve ide preko MUP-a. Kontrolor na prakingu samo upiše tablicu i vjerojatno dobije sve podatke. Holding nažalost ne slika aute. Ne da je moguća greška, nego je itekako GREŠKA ![]() Nikada nije bila sa autom u ZG.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Premium
|
Mora slikati ako je kazna za parking. Nemogu ti na temelju nicega pisati kaznu, jer tak bi pisali kazne svima ![]()
![]() |
#2034 |
Premium
|
Evo sada piše prigovor i spominje da provjere slike osobnog vozila i/ili nadzorne kamere. Đizus koja glupost..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 19.12.2014. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Dobar dan svima. Prije svega molim bez osuđivanja jer sam sam svjestan da sam zajebao i da sam si sam kriv, ali da vidim ipak ima li neko svjetlo na kraju ovog tunela. ![]() Dakle nocas se popilo, te me je kolega zamolio da ga prevezem doma. Krenuli smo iz Tvrđe u Osijeku i tu se u voznji 50 metara koprcamo kako sigurno ima policije i da bolje stanemo sastrane. To sam naravno i učinio, ali je policija taman i stajala na kojem sam predpostavio da će biti. Ono što se dogodilo je da sam izašao iz automobila i krenuo prema taxiu i oni su me presreli i rekli zašto bježim. Na što sam rekao da sam samo preparkirao jer sam bio na nedzvoljenom parkiralištu kod crkve gdje nije bilo ocrtanog parkirnog mjesta. Naravno to nisu popušili i pitali su me hoću li puhati, rekao sam da sam konzumirao alkohol i spreman sam puhati i sve ostalo. Napuhao sam 0.67 i ne vodim se kao mladi vozač iako imam 23 godine. (Hrvatsku vozačku dozvolu imam 2 mjeseca prepisao sam svoju iz New Jerseya) Kazna 1000 kuna (rekao mi je da mogu platiti u nekom roku pa bi ispalo 670 plus sto kuna troskova) i zabrana upravljanja motornim vozilom mjesec dana. E sad ono što me najviše brine je to što sam se pravio pametan i htio pročitati napisano na što je on rekao da je taj potpis "samo kako bih to na papiru ljepše izgledalo" i ja sam rekao u redu ako nemate vremena ne želim potpisati to. Ugl ono što me zanima to je kada mi kreće ta zabrana vožnje? Je li ona trenutna ili mogu tražiti odgodu zabrane radi puta na koji idem za dva dana? Mogu li i dalje platiti kaznu iako nisam potpisao ili to sada ide dalje na sud i ja sam se time pretpostavljam "usosio"? Također redoviti student sam nikad kažnjavan i nemam nikakav posao itd.. Eto hvala svima, molim bilo kakav savjet ili iskustva.. Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
kazna je kazna bez obzira bio ti zaposlen ili ne...potpis ne znači ništa jer ionako imaju tvoje podatke... na kraju šuti i plati. možeš i žalbe pisati al opet nisi siguran da ćeš uspjeti poništi kaznu jer si bio alkoholiziran - mislim da tu oprosta nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Za cugu, crveno na semaforu i saobraćajke nema popusta zbog nezaposlenosti, studiranja i nekažnjavanja. Tj, možda možeš ublažiti kaznu, ali svakako ćeš dobar dio morati platiti. Drugo da si prešao preko pune crte ili nisi stao na znak stop u 3 ujutro, pa ajde de, ali cuga... Moj savjet je da platiš odma pola kazne u roku od 3 dana. A za vozačku se žali pa ti možda je i vrate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Odlicno. Mogu li onda ipak sad platiti kaznu iako nisam potpis ostavio i mogu li se onda žaliti da mi se ne oduzme vozačka na mjesec dana? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |
Premium
|
Citiraj:
Nakon što se pismeno i usmeno žalila, dobila je odgovor u roku par dana da je došlo do pogreške kontrolora. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
zato uvijek se isplati žaliti i žaliti i žaliti
![]() |
![]() |