|
![]() |
#2011 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
stigla mi 34" iiyama.. nisam jos spojio, ipak nema pivot tj kad se okrene, ne moze stajati okomito nego nakoso jer donji dio udara u stalak.. narucen X1-3d nosac pa cu ga onda namontirat.. ugl izgleda predobro, taman ono sto mi treba od vertikalne radne povrsine.. nadam se samo da ce nosac izdrzati, svasta sam citao po netu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Volio bih cuti dojmove nakon sto ga malo testiras, tnx ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2013 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2016
|
Prvi negativni review i potencijalni problem [heise German] Alienware monitor with QD-OLED tested: Samsung's display technology is screwed up ![]() Edit - iz komentara: Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Old.machine. 17.03.2022. u 22:52. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Vocna iglica u mudante
|
Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Arctic X1-3D monitor je namontiran i u upotrebi zadnjih par dana.. što se tiče same Iiyame, oduševljen sam.. nijedan mrtvi piksel, kutovi gledanja odlični.. spojen je preko mini DP, odmah je bio naštiman na 144hz.. imao sam problema sa scalingom aplikacija koje koristim, ali to je do njih, softverski to treba riješiti - malo se kolju Quadro P620 i intel igpu 630 tj problem je u igpu podršci za multiple monitor setup e sad, monitor je odličan ali nosač X1-3D je li-la.. testirali su ga svi s manjim dijagonalama i vjerujem da tu drži kako spada, ali s ovom mrcinom se ne može nositi.. monitor je stavljen vertikalno, i s obzirom na težinu i dijagonalu ne može opet stajati okomito nego ga baca unazad premda je onaj prihvat gdje se steže skroz zategnut.. moram staviti neku daščicu iza donjeg dijela da ga drži pravo pod 90 stupnjeva.. i još jedna zamjerka za stalak, prišarafi se s četiri jadna šarafića s većom glavom, nadam se da glave na šarafima neće popustit i da mi monitor odvali od stol.. imam dva SBOX LCD-352/2V dodatna nosača, puno su bolje izvedeni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bocnuo Alienware OLED ![]() Prelazim sa TN-a, dakle iz jedne krajnosti u drugu ![]() Netko je na Redditu slikao kako izgleda crna boja : https://www.reddit.com/r/ultrawidema...m_source=share Zadnje izmijenjeno od: sti. 22.03.2022. u 13:08. Razlog: naveden model |
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kupljen u HR ili ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Premium
|
Hvala, a cijena bi trebala ići dole kako se yieldovi poboljšavaju i više proizvođača počne kupovati panel od Samsunga. Također, Linus Tech Tips je dao neki poluinsajderski info kako Samsung uopće nema škarta ako reže motherglass u ovoj veličini (34") i može dobiti 18 panela po motherglassu. Zato cijena nije 3 tisuće € kako su svi predviđali kad je monitor najavljujen. @Matta - da, kupljen u Švabiji preko Dell.de. Rasprodan momentalno, ali isplati se pratiti zalihe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajde fino, čekam dojmove. BTW, izgleda malo čudno oko ovog dijamanta i kursora na toj slici sa reddita (podsjeća na FALD glow, nadam se da je samo do kompresije tj do šugave kamere s kojom je slikano): ![]() Cijena 1300€ ili je niža? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Vocna iglica u mudante
|
"i don't know, that photo looks kinda grey on my gaming IPS display...... /s" prvi komentar na redditu, slažem se totalno, i na mom IPS panelu ta crna ne izgleda baš kao crna :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2021 |
Premium
|
@Disco, to je do post-processinga kamere, baš je neka šugava. Cijena je sa kodom za popust kojeg sam imao preko "corporate benefits" 1065€ @John Creasy, dobro da ja gledam s mobitela (Oled) umjesto sa gaming TN-a, inače ga ne bi kupio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Narode koristi li itko Samsung LS28AG700NUXEN i kakvi su dojmovi? Jednostavno mi se neda čekati da počnu dolaziti novi 2.1 hdmi modeli i ovaj mi je ušao u prihvatljivi budžet za 4900 kn, pa sam ga upravo naručio u Santa Domenici. Koristiti će se primarno za gaming na ps5 i paralelno za PC (dekstop i neki laganiji gaming koliko rtx 2060 to dopusti, FHD rezolucija pretežito). Jednostavno nema ništa jeftinije u ponudi, famozni m32u kojega gledam već pola godine mi je jednsotavno preskup, a 28 iča verzija je preko 6000 kn također. Nadam se da nisam napravio zajeb ![]() Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 26.03.2022. u 10:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
https://www.rtings.com/monitor/revie...sey-g7-s28ag70 EDIT: E sada vidim da se razlikuju u nazivu, pa nisam siguran da je to isti monitor. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 27.03.2022. u 09:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Premium
|
Isti je, to su varijacije u oznakama samo, ovisno o regiji, barem sam tako pročitao na netu. Rtings mi je glavno mjerilo što se tiče ekrana, a vidio sam i još par recenzija gdje je monitor dosta dobro prošao. Sve u svemu se ne čini loš izbor, pogotovo s obzirom na ponudu i cijenu. Uspoređuju ga sa Gigabyte m28u, a koji je 1000 kn skuplji,a i slabo je dobavljiv kod nas. Prvi izbor mi je bio m32u zbog veće dijagonale, ali cijena je ipak prevagnula. Sve u svemu naspram trenutnog AOC 27G2U mora biti nebo i zemlja za PS 5. Malo me brine za desktop dijagonala od 28 incha u 4k, ali sa upscalingom bi trebalo ok biti ako se ne varam. PC igre će se i dalje vrlo vjerojatno igrati u FHD rezoluciji, tu i tamo neka igra u1440p, jer rtx 2060 obična ni ne može više pružiti. Uglavnom stigne za koji dan pa se javim sa dojmovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Prvoklasni Krkan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
Prvoklasni Krkan
|
Imam ja sve 3 verzije Vite (OLED,LCD,PSTV), OLED imam od mislim 2014-e, OK u zadnje vrijeme ju i ne palim baš, ali nikakav burn-in nisam primjetio (inače, razlika u ekranima između OLED i LCD Vite je OGROMNA kad ih se stavi jednu kraj druge, LCD izgleda grozno...dok kad ih se gleda odvojeno, LCD izgleda sasvim pristojno). Doduše mene bole oči od jakog brightnessa, pa mi je isti na svim ekranima/uređajima namješten na niske vrijednosti. Ista stvar i sa samsung mobitelima koji su imali AMOLED. Moji svi kao novi, dok sam u dućanima vidio izložbene koji su bili satrani od burn-ina...pa eto, očito ipak treba malo pazit, tj ne napucavat brightness na 100% i puštat statični ekran predugo. Ako niš drugo, kad god idem negdje ja uvijek zaključam windowse sa win+L kombinacijom i bok (profesionalna deformacija ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Premium
|
Stigao mi danas Samsung Odysey g7 LS28AG700 i nakon višesatnog testiranja mogu reći da je monitor ispunio očekivanja, osim jedne stvari, a nju ću ostaviti za kraj. Krenuti ću od dijagonale od 28 inča za koju sam bio skeptičan da će biti premala za 4k, ali to ipak nije slučaj. Odlično mi paše 4k na udaljenosti oko pola metra kada sam pozicioniran za mišem i tipkovnicom naslonjen u stolici da se osjećam ugodno. Oštrina na ovoj dijagonali je jednostavno odlična,pustio par 4k videa i izgleda bolesno dobro,boje su odlične inače i out of box je dosta dobro kalibriran, ali sam promjenio nešto sitno po kalibraciji s RTING-sa i čine mi se boje nešto bolje nego na AOC-u koji sam do sada koristio. Što se tiče podrške za PS 5, dobio sam ono što sam tražio, punu podršku za 2.1 hdmi koji radi out of box bez ikakvih updejtanja. Igrati se na ovom monitoru je jednostavno odlično, responzivan je,nema ghostinga,boje na nivou, sve u svemu ja zadovoljan. Prmjetio sam da čak da i ovaj fake HDR 400 izgleda dobro dok se igram na ps 5, Forbidden West mi bez HDR-a ima nekako manje žive boje, pa sam ga ostavio upaljenog za sada, iako dosta ljudi kaže da je taj hdr 400 drek, a meni opet izgleda bolje s tim nego bez...do sada nisam imao priliku probati HDR pa ne znam. Na kompu mi naravno ugašen, samo ga na ps5 upalio. Ergonomija monitoru je odlična, spušta se gore/dolje, lijevo/desno, tilt i ima pivot. RGB osvjetljenje je isto zanimljiva stvarčica, sve u svemu monitor je pravi bombončić. E sad ono što me u ovoj cijeloj prič pati je dosta izražen backlight, kao da AOC koji sam koristio nije imao baš toliko probijanja, a razlika u cijeni nebo i zemlja. Kakva je situacija s reklamacijom i povratkom u takvim situacijama i ima li smisla uopće vraćati ili ću opet naletiti vrlo vjerojatno na takav ako je do serije? Evo dvije slikice na linkovima da vidite o čemu pričam. Nisam siguran jesam tolika pciajzla jer znam da sam ga platio puno ili je to jednostavno za reklamaciju? https://postimg.cc/qh5fTK8D https://postimg.cc/sM9t2qYh |
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Sumnjam da ces ista postici sa reklamacijom jer je IPS bleed "feature" IPS panela koji je do neke mjere više ili manje izražen. Tehnicki monitor je ispravan. Nisi imao srece sa lutrijom panela. Vrati ga natrag ako si ga platio internet barkarstvom / preko webshopa , imaš pravo vratit ga bez navođenja razloga i dobit povrat novca te uzni isti takav iz druge trgovine.
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Premium
|
Uzeo sam ga u Santa Domenici koja ga jedino trenutno ima ispod 5000 kn pa sam mislio eventualno tražiti kod njih drugi ekran, jer se može desiti i u drugoj trgovini ista stvar, a platiti ću ga više nego ovdje. Ne znam ni sam iskreno šta da radim...u normalnom radu, gamingu i sl. to se uopće ne primjeti, samo kada je crn ekran i to po noći, cijelo popodne ga koristio jučer i skonto sam to tek navečer. Sad jbg, s obzirom na cijenu ja sam očekivao da neće imati mane, ali da, znam da je kod svih IPS panela navedeni problem izražen, iako na AOC 27G2U se nije toliko vidjelo. Mrtvih piksela nema uopće, eto jedina mana je taj bleed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Naviknut ces se i prestati primjecivati. Namjesti da ti ekran ide u standby nakon x min, a ne da ti radi blank crni screensaver pa ti nece svijetliti soba. Been there... IPS-ovi.
![]() |
![]() |
#2035 |
Prvoklasni Krkan
|
Da, to je lutrija i može te strefiti i gori primjerak, IPS glow i bleed su nažalost normalna stvar. Na više mjesta sam čitao da je ekipa tako promjenila i po 3-4 monitora i svaki pu dobivali i gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Tocno to, a ovaj njegov nije ni tolko los primjerak tako da lako moze naletit na gori. A opet ic drugi put mijenjat, sterat ce ga ovi u ducanu u neku stvar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Premium
|
Iskreno, ni ne mijenja mi se, jer je stvarno odličan monitor, pa dok dođe novi, i prolazit natezanja mi se neda. A opet gledam s druge strane, nije jeftin pa da vidim kakva su vaša mišljenja što napraviti, jer iskreno ni sam ne znam jel mi to problem ili ne. ![]() Aoc koji je koštao 2000 kn je izgleda bio dobar pimjerak, jer tamo nisam zamjećivao bleed ,a koristio ga godinu dana...na ovom odmah prvi dan, čim je mrak pao ubolo u oči dok je bio u igri crni ekran prilikom loadinga, i naravno vrag neda mira pa sam testirao dodatno s tim crnim ekranima po youtube i bleed je prisutan, što se vidi i sa fotki. Danas poslije posla ga još malo istestiram, poigram se pa odlučim hoću li se upuštati u natezanja ili jednostavno zanemariti, a nekako mi se čini da će ipak biti ovo drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam još veći bleed na benq 144hz monitoru, ne obraćam više pažnju jer mi je ok za oči dok radim na njemu. Jedino ne znam zašto kad ga isključim na dugmić i dalje ima bleed dokle god je spojen u utičnicu. Ali više ni to ne gledam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Prvoklasni Krkan
|
Mene zanima neš drugo, vidim da si na nV. Dakle upali si integer scaling u driverima i naravno prebaci scaling sa display-a na GPU i pliz mi reci kako ti onda igre izgledaju u FHD rezi. Jer navodno bi to na ovaj način trebalo izgledati identično kao da je taj monitor nativno FHD. Naime, 4k monitori su savršeni za integer scaling FHD reze jer je točno 4 puta viša reza. Malo sam to napisao zbrda-zdola, ali si valjda shvatio. Baš me zanima jer bi to IMHO bila win-win situacija, igre an FHD ako stvaro izgledaju kako treba, a sve ostalo na 4k. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|