|
![]() |
#1831 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad si spomenuo grijanje, Home Assistant i Mitsubishi se ne vole - ne mogu grupirati jedinice, napraviti scene, automatizaciju, ništa, ide samo ručna kontrola preko nenormalno velikog widgeta. Imam hrpu scena u MELCloudu, ne mogu ni to importati, šteta. Import scena s Tuye je moguć tako da je sve stvar API podrške.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1833 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ja sam to rijestio tako da sam napravio novu scenu u kojoj uredzaji daju notifikacije a u drugoj ne. Malo je workaround ali funkcionira. Nažalost ne vidis sto je dalo notifikaciju, npr otvorena zadnja vrata nego samo vrata ali jbg. Za 10$ ne mozes ni puno ocekivati.... Zeza me samo aktivacija tih scena preko GPS lokacije 😑 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1834 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam sad neke Bosch klime...uzas od appa i nis nemres s tim 🤦 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Također za neke/mnoge Mitsubishi klime ima mitsubishi2mqtt (https://github.com/gysmo38/mitsubishi2MQTT). Uploadas na esp8266,radi pouzdano Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Premium
|
Ja nemam HA, tek ga planiram nabavit i onda nutra sve napucat da vidim kako to sljaka prije nego cijelu kucu zbuksam u tako nesto. Zato i pitam dal je to uopce pametno ili da idem na nasto provjereno kao KNX, DALI, C-bus i sl... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1838 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Zato što HA nema podršku za sve što ima native app, eto ta sirena je prva, onda scene za klime itd. S druge strane, Tuya app mi ne dozvoljava napraviti grupe uređaja što HA podržava, ali opet ne i za klime.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne govorim o HA automatizacijama nego o Node-RED automatizacijama, Node-RED integriras sa HA i on pokupit sve entitije koje imas u HA i dalje radis svasta s time, doslovno sto god ti pada na pamet. + dodatno se mogu neke stvari integrirati u Node-RED van HA ako postoji potreba za time + ono sto mozda nije lagano napraviti uvijek se moze programirati kroz JS |
![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
EMP moderator
|
Na ovo misliš? https://github.com/zachowj/hass-node-red Kako mi to može pomoći ako nemam neki entity jer uređaj nije ili je djelomično podržan? Dodao sam bio HVAC Group i sve otišlo u materinu. Temp zakucana na 31°C i ne mrda, maknem add-on, klime same mijenjaju temp pa sam vratio backup. https://github.com/tetele/hvac_group Svakako piše da je preporuka ne koristiti, ali kad nema ništa slično dostupno što bi omogućilo da sve jedinice odjednom prebacim u drugi mode.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1841 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
eto ovo za grupu bi bas mogao rijesiti kroz node-red malo je kompleksnije, ali da se napraviti node-red imas, ako koristis hassos, u addonovima, ako ne koristis hassos onda ga mozes instalirati u dockeru ili lokalno ili ili https://nodered.org/docs/getting-started/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 | |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Npr. kod sebe vidim da bi trebao napraviti neki "high availability" setup jer kako više stvari dodajem u home assistant, tako mi on postaje kritična točka. Npr. prvo me zezao Zigbee USB kordinator jer bi nakon X dana samo prestao raditi. Pa sam nabavio mrežni kordinator koji je stabilniji ali opet ukoliko se nekad dogodi ispad s mreže, Zigbee2mqtt će imati par pokušaja da se spoji i onda odustati. Velik je problem jer u tom nekom random trenutku više ne rade zigbee uređaji pa onda slušam žalopojke kako ne rade svjetla, prekidači itd. Druga stvar je da Home Assistant svaki tjedan dobiva updateove i trebalo (ali ne mora se) voditi brigu da se to updatea. A u nekim rijetkim updateovima može biti i breaking changesa. U vezi automatizacija, koristim neke već gotove blueprintove, tu se stvari isto mogu jako zakomplicirati. Dakle, ne znam kako je kod KNX i drugih sustava ali imam dojam da je to više profi sustav i kad se jednom podesi da korisnik zaboravi da postoji. A ponekad bi htio baš to, da kad nešto podesim da nemam više problema ili prigovora ukućana da nešto ne radi. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|