|
![]() |
#1831 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Buka je relativan pojam ![]() Kada igram igrice ne primjetim zbog slusalica, sad sam pokreno furmark malo da vidim kako ide i temperature se drze na oko 73° pri 42% ventilatora. Pri tom % malo cujem ventilator ,ali je tisi od ostalih ventilatora u kucistu (nemam fan controler ,a imam naprijed 3x 120mm i nazad 1x 140 sa 3 pina pa ih nemrem kontrolirat po volji) Sobna je 25° |
![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Đizus men ako su ti ostali ventovi bučniji od Asusice na furmark mukama ![]() Bit će da je buka, mnogo relativna ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1833 |
Premium
|
Pri tih 40ak% se cuje samo malo strujanje zraka tako da mi to nikako ne smeta ![]() A ostali ventilatori su koma ali posto sam poceo gasit PC po noci kak sam nabavio SSD ni to mi ne smeta pa mi nisu na listi prioriteta za zamjenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Kupio sam MSI R9 390 gaming, ugradio i malo prije instalirao drivere amd-Catalyst - 15.7.1, i sve radi kako treba i u igrama i ovako dok sam na netu, ali imam problem sta kada resetiram komp i kada hocu uci u BIOS, u BIOSU je sve koda je namjestena veca reolucija i slika zumirana, i pola toga fali, i kada stisnem an nesto izbaci me iz BIOSa, izbaci enku poruku i normalno boota u windowse, stvarno neznam sta je, jel ima neko neka saznanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Spoji monitor na integrusu pa vidi ako je ista stvar.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Banned
|
Spojio sam i kada upalim komp nista se ne događa samo stoji crni ekran bez slike. Evo neke slike kakva je tocno stvar dok je graficak spojena i kada resetiram komp i uđem u BIOS Kada uđem u BIOS je ovako: http://postimg.org/image/570by71zv/ http://postimg.org/image/58qnc8eel/ Kada kliken na ovo settings: http://postimg.org/image/srqv04gvd/ Kada klikenm ESC jednom se pojavi samo jedna poruka, kada vise puta nastave se mnozit i pocinje se ovo događat, posto enmogu normalno izac iz BIOSA jer nista en vidim, onda resetiram i on nastavi sam bootat i u windowsima i igrama nema problema: http://postimg.org/image/5if483ozj/ http://postimg.org/image/lgcf4mp0b/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
http://www.tomshardware.co.uk/answer...s-problem.html https://forum-en.msi.com/index.php?topic=175027.0 http://www.overclock.net/t/1415103/m...ure-bios-issue Izgleda da je cijeli složenac košenja matična/monitora/grafičke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Banned
|
Tv je ovaj koji imam u potpisu, nije FullHD ali meni odobrava da ga drzim an toj rezi, ali sa gtx 760 nisam imao problema sa tim televizorom, i na integruši je normalno radio jucer, tj dalo se normalno uc u BIOS i sve je bilo kak se spada. Stvar je u tome sta meni ovako sve normalno radi dok ne ulazim u BIOS, mislio sma cak da nije do maticne da nju reklamiram, ali probat cu sa monitorom od starog kompa pa vidjet oce li bit isto kao i sad, malo me i brine sta mi sad ni kad HDMI stavim u integrušu nece uopce sliku pokazat.... EDIT: Inace grafa je ko tenk em teska em glomazna, i tesko ju je zasarafit jer nemam šarafciger koji ima magnetni vrh pa sam imao muke bozje dok sma ju zasarafio zbog toga jer je hladnjak širok pa nisam mogao manevrirat sa prstima da si šrafic namjestim u rupicu Ako neko ima neki savjet u vezi mog problema neka javi... Zadnje izmijenjeno od: Sphere. 14.08.2015. u 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ako ti ne radi ni integruša onda je mbo pošandrcala. Jel ima neki noviji bios za mbo? Da nisi što sjebao/otkinio prilikom instalacije gpu? Ovi linkovi od smartica kažu da svi imaju te probleme dok su na plazmi/lcd tv-u ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1841 |
Banned
|
BIOS za mbo je zadnji 1.9, nisam mogao nista potrgat dok sam instalirao grafu, sve sam pazljivo radio. Probat cu na monitoru sutra, pa javim jel onda bolja situacija, ali necu ga ostavit cak i ako sa njime sve bude ok zato jer ima slabu rezoluciju i samo 17 incha. Valjda ovakvo stanje nece sjebat maticnu dok ne kupim novi monitor kroz mjesec dana?? napominjem da mi ostalo sve perfektno radi sem tog odlaska u BIOS. Nego, da mi malo o temperaturama popricamo, meni su u idleu dok sam na youtubeu,fejsu, forumu temperature oko 55- 60 stupnjeva ovisno o dobu dana, ventovi se ne vrte do 65 stupnjeva mislim, to je takozvani zero frame feature, a citam ima ekipa kojima je oko 35 stupnjeva dok su u idleu. Evo slika http://postimg.org/image/lrkqdg36j/ Dok igram temperature su max do 80-81 stupanj, to mi se cini ok, al vidim da ima ekipe kojima ne prelazi 75 stupnjeva, to ovisi i o kucistu i broju ventova. Zadnje izmijenjeno od: Sphere. 15.08.2015. u 06:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja samo ne mogu vjerovati da još nisu riješili problem prikaza BIOSa putem HDMI-a. Imam doma HTPC sa 7870 spojenom na fullHD plazmu na kojoj nema slike prilikom boota sve do "starting Windows" ekrana. Btw, 35 stupnjeva u youtube-u bez upaljenih ventova nije realno. Prije bi rekao da su to temperature sa isključenim Zero Frozr feature-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Na gtx 750 imam spojeno preko hdmi monitor i sve se vidi...normalno mogu uci u bios...njima to radi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Premium
|
CrossFire nema veze s tim, to se događa i kod single GPU konfi. Očito u razdoblju od izlaska 7870 (možda i prije, ne znam) do danas se nitko u AMDu se nije sjetio spojiti komp putem HDMIa na telku i pokrenuti ga. Valjda su bili prezauzeti rebrandanjem epske GCN arhitekture po treći put. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1845 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
Pa i furyx je isto gcn arhitektura...najbolja arhitektura svim vremena,nemaju razloga išta mijenjat...najveći problem amd-u je potrošnja i zagrijavanje a to se riješava kad se smanjuje proizvodni proces...iduća generacija amd gpu-a GCN4 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Premium
|
Dakle, ne samo da ne radi HDMI za ulaz u BIOS u single GPU konfi, sad ne radi ni DVI u CFu? Ovo postaje sve bolje... Osobno, nisam imao takvih problema na 7970 CFu, ali opet, nisam koristio video outpute na sekundarnoj grafi. Jesi li siguran da si prikopčao DVI na primarnu grafu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
Da bi ušao u bios moram uključit monitor-dvi na drugu grafičku a onda CF više ne radi. Sa hdmi nisam probao. Neznam kako je tebi bilo sve ok a meni sad ne radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Premium
|
Da li imaš u BIOSu neku opciju tipa "Init PCIe slot", možda ti je grafa u drugom slotu označena kao primarna? edit: sad kad vrtim film, sjećam se da u CFu sekundarna grafa uopće ne daje video output, pa mi sad više ništa nije jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
kako ti nedaje video output,pa ja kad prebacim na drugu onda imam bios i sve ali tada se više CF neda enajblat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Lynnfield
|
gasim,kako sam glup...imam da init display first...tu sam opciju već koristio sto puta...jako davno sam je stavio na PEG2 i tako mi je stalno jer do sad nisam nikad imao cf i sve je radilo normalno...zato ni ne radi na primarnoj,treba stavit na PCI ili PEG Idem sad to napravit pa ću onda vidit hoće li radit |
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Premium
|
Meni radi normalno BIOS preko HDMIa, sliku mi prikaže odma nakon 2-3 sec od paljenja Tako da je mozda slucaj samo na 7xxx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Premium
|
U idleu su temp 38-40ak stupnjeva moja nema taj feature da ugasi ventilatore pa se vrte na 20% uvijek A dok igram nisam pratio previse ,ali nisam vidio da idu preko 80 stupnjeva, igrao sam CS:GO sad 20-30 ak min i nije presla 71 stupanj ,ali to nije neka zahtjevna igra Budem malo pratio vise dok igram pa cu javit Sobna temp mi je 25° |
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Banned
|
S time da ti imas i 900D ![]() Sta se tice mog problema sa TV-om i BIOS-om nisam isao spojiti na monitor zato jer nemam usrani prikljucak za VGA ulaz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kakva komedija od postova ![]() na istoj stranici možeš pročitati stvari poput: - ne mogu u bios - ne mogu zašarafit grafu - problem oko grijanja i potrošnje - nisam prebacio primarnu grafu u biosu i grand finale: - najnaprednija arhitektura (koja je btw. iz serije u seriju inferiorna onoj drugoj arhitekutiri op. a.) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|