Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.02.2013., 08:47   #1831
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Imaš u postavkama da ti tipka glumi menu, a kada stisneš duže da tek onda budu zadnje pokretane aplikacije. To ti miče traku sa tri menu točkice pošto očitava da imaš menu dugme.
Mikeyy je offline  
Staro 21.02.2013., 11:40   #1832
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Ovako, presao sa Note-a na HOX, launcheri nebo i zemlja, zasad na strani TW-a, gdje su na Sensu serijski postoci baterije?? Notification bar, rly, postavke i sat. Takoder fali ona pozadina kad se saltaju aplikacije, ovo crno iza je dosadno. Serijski 4.1.1 je gore.

Znam da se mogu stavit aplikacije za sve to, osim pozadine, ali cudno mi je da toga nema. Nadalje, bootloader, koliko sam shvatio moze se relockati ali to je isto kao da je i otkljucan sto se garancije tice jer mora bas pisat locked, a jednom kad se otkljuca nema vise nacina da bude opet locked??

Whatsapp i fejs, ima li nacina maknuti dole onu crnu traku koja mijenja settings button?
Na stocku nema opcije za postotak baterije mislim.
Pozadinu u draweru na stocku se ne može mijenjati.
Bootloader, jep, pisat će relocked. Kod nas prema iskustvima korisnika to ni ne gledaju na servisu pa prolazi.
Za micanje crne trake bi trebao preusmjerit Recent apps da otvora na kratki tap Manu, u postavkama ima negdje.

Sumirano, isplati se stavit neki custom rom gore.
Juice je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2013., 20:42   #1833
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ok, hvala, pomoglo je, sjeda mi polako taj launcher, a i ledicu imam napokon

Koliko dobijete sa stock romom on screen time-a? Znaci ono, klasika, unutar jednog dana, 3G, wlan, sinkronizacije on.
Staro 21.02.2013., 22:01   #1834
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
instaliraj nova launcher i riješio si te dileme oko vizualnog podešavanja
Gabre je offline  
Staro 22.02.2013., 16:41   #1835
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
koji rom imate na htc sensation da je brz i stabilan a da ne trosi bateriju (imao JB 4.2.1 i sad 4.0.4. super threading i nisu mi bas nest sto se stabilnosti tice)
gbijelic je offline  
Staro 22.02.2013., 16:53   #1836
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ja na HOX koristim Android revolution HD sa smart launcherom, zasad zadovoljan baterijom
domis je offline  
Staro 24.02.2013., 15:38   #1837
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Odličan review HTC One-a.

Još kad bi napravili One Mini sa istim specifikacijama u ekranu od 4 inča.
rodriguez je offline  
Staro 24.02.2013., 16:42   #1838
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
napravit će 4,3" 720p. Za sad zvan htc m4
sh0kre je offline  
Staro 24.02.2013., 19:29   #1839
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ma One je zvijer, o cijeni se već nagađa, kak vele trebal bi u slobodnoj prodaji koštat 5999kn...
zvonac je offline  
Staro 25.02.2013., 09:00   #1840
domis
Premium
Moj komp

sve više i više mi se dopada igračkica
domis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.02.2013., 18:03   #1841
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

da li netko zna kako da "resetiram" sve postavke na custom OM-u, znači, da s nule instaliram samo appove koje želim a ne da mi sve povuče na mob kako je i bilo nakon flashanja

sinoć sam htio vratiti stock rom, pa sam nešto zbrljao, pa sam ponovno flashao isti rom, s tim da sam prije toga radio wipe, erase cachea, sve, i upali se mob i ponovno sve gore...
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 18:20   #1842
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
da li netko zna kako da "resetiram" sve postavke na custom OM-u, znači, da s nule instaliram samo appove koje želim a ne da mi sve povuče na mob kako je i bilo nakon flashanja

sinoć sam htio vratiti stock rom, pa sam nešto zbrljao, pa sam ponovno flashao isti rom, s tim da sam prije toga radio wipe, erase cachea, sve, i upali se mob i ponovno sve gore...
settings-backup and reset-reset phone

A tokom flashanja kod fleshanja drugog roma moraš uvijek u recovery prvo odabrat fatory reset/full wipe
Ako si vraćao nandroid onda normalno da je sve bilo nazad.
Juice je offline  
Staro 25.02.2013., 18:41   #1843
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

što je nandroid? da ne googlam sad

pokušao sam vratiti stock Sense backup koji sam napravio pa nisam mogao, smrzne se na bootanju, pa mi je rečeno da moram koristiti superwipe scriptu...?

želim se vratiti na stock Sense jer mi ovo ne radi kako treba, svakih malo se stilta, gubi mi gsm signal, pifdarije razne...

ili ako moš preporučit neki Sense based rom a da sve radi
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 19:32   #1844
domis
Premium
Moj komp

flashaj zasebno stock bootloader, nalazi ti se unutar backupa koji si sa cwm napravil
domis je offline  
Staro 25.02.2013., 19:35   #1845
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

ViperX
Ali ovi tvoji problemi bi rekao da su povezani s HBOOTOM, koji je na mobu, i koji rom uopće imaš?
HBOOT provjeriš tak da ugasiš uređaj i upališ s volume down+power.

Ne razumijem što misliš pod "vraćanje sotck sense backupa".
Juice je offline  
Staro 25.02.2013., 21:47   #1846
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

hboot je 1.39

rom imam Icecoldjelly od lordclockana tu s foruma

sinoć sam morao ponovno flashati ovaj ROM, ali danas radi užasno, smrzava se, sporo reagiraju tipke. koma.
nov sam na androidu i gubim se totalno po ovim triper kombinacijama romova boot.imga, kernela i ni sam ne znam čega sve ne, ništa mi nije jasno

znači, što bih ja htio, da kad flashnem novi rom gore da mi mob bude clean, bez ikakvih aplikacija, sifri, postavki ikona, blabla, da me doslovno trazi email adresu pri prvom bootu, jer pošto sam friški ovdje svašta sam instalirao i sam mi to nekako odmah sam sve vraca

ono što ja želim je vratiti stock Sense koji je došao na mob-u, imam recovery file koji je napravljen nakon root-a.

kako to vratiti na mob?
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:17   #1847
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Re: HTC mobiteli

Najlakse je da na xda potrazis prerootan bloatwarefree stock firmware. Fleshaj ga preko cwm recoveryja i na kraju svega napravi wipe u recoveryju ili u samom android osu.
spawn je offline  
Staro 25.02.2013., 22:25   #1848
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Bootaš u CWM i izabereš wipe/erase everything, nakon toga flashas koji god rom imaš pohranjen na (virtualnoj) sd kartici. S time dobiješ ono što hoćeš, sve clean.
Stock rom imaš na xda, ili recimo na ovoj stranici.

No vraćanje u baš stock stock stanje se i ne isplati jer ćeš prije ili kasnije poželjeti ponovno flashat, staviti noviji JB isl. pa ćeš ponovno morat otključavat bootloader. Stoga ako želiš 99% stock ROM, instaliraj HD revolution, stime da ćeš i dalje imati prednosti rootanog moba.
sh0kre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:38   #1849
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ma nisam mislio da ga unrootam, nego da imam ponovno sense sučelje, prevenstveno zbog kamere jer ovaj rom, (nisam ni probao druge još) ima 4.2.2. kameru koja je očaj, nit radi panoirama, nit burst mode, komande su u banai itd...

idem sad staviti zadnju verziju ICJ pa ću vidjet.
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:44   #1850
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Pošto si imao iphone, zašto si ne isprobaš MIUI? mislim da bi mogao bit zadovoljan, nije ICJ jedini rom... u tome i je ljepota androida (uz dužno poštovanje lordclockanu) poskidaj prvih 20 sa ove stranice i laganini.... za ufuravanje sve će ti bit jasnije! Drugim riječima da to niš nema smisla i kupit ćeš w8 telefončić i za mjesec dana opet htjet android
sh0kre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:50   #1851
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Bootaš u CWM i izabereš wipe/erase everything, nakon toga flashas koji god rom imaš pohranjen na (virtualnoj) sd kartici. S time dobiješ ono što hoćeš, sve clean.
Stock rom imaš na xda, ili recimo na ovoj stranici.

No vraćanje u baš stock stock stanje se i ne isplati jer ćeš prije ili kasnije poželjeti ponovno flashat, staviti noviji JB isl. pa ćeš ponovno morat otključavat bootloader. Stoga ako želiš 99% stock ROM, instaliraj HD revolution, stime da ćeš i dalje imati prednosti rootanog moba.
znači, tamo imam mogućnost brisati system, dalvik, cache, android secure, i ne znam što ono još, sve to pobrišem, samo moram još i Super wipe skriptu pokrenut, samo ne znam da budem iskren kako? jer ne mogu na neki Sense Rom sa AOSP Rom-a ( koji je ovaj ICJelly) jer neće bootat.

probat ću još ovu 2.2 verziju, pa nakon nje, na viperX ću otić, želim nešto Sense based

edit: ma po netu gledam MIUI i kad sam vidio da je pun kineskih znakova i slova i da ga kinezi rade, zgadio mi se odmah.

još jedno pitanje, kako staviti druge ikone u rom? jer su mi ove android jadne
drugo: da li postoji neki tweak da mi na lockscreenu izbaci notifikacije za propuštene pozive, mailove, fajs poruke, tipa ko na iphone-u? a da radi kako treba, jer sam probao lockscreen pro, i generalno to je ta ideja, no slabo reagira, kasni na komande, nekako nepouzdan, i plus, ne vidim ni stanje signala i baterije s njim...
unlock hvata svaki drugi put i to kasni jedno 2 sekunde nakon swipanja
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:54   #1852
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Pa za svaki rom moraš flashat njegov boot.img, zato ti ni ne rade drugi romovi.
Juice je offline  
Staro 25.02.2013., 22:55   #1853
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

na ovoj slici sam stavio objašnjenje, + to što kolega reče, svaki rom ima svoj boot.img koji također moraš flashat (iako ponekad nema potrebe ako je riječ o istim verzijama androida, a možeš staviti i neki drugi kernel koji opet ima svoj boot.img)... ali ne iz CWM neg iz windowsa u cmd-u upišeš određene komande...u uputama kod manje više svakog roma piše točno koje su to, tj. ove: fastboot flash boot boot.img te nakon toga fastboot erase cache, dosta bitno! Ili skineš skriptu sa xda koja to obavi sama...
Dali ćeš prvo flashat boot.img ili ROM je nebitno.

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 25.02.2013. u 23:09.
sh0kre je offline  
Staro 25.02.2013., 22:56   #1854
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

najprije uđi u fastboot mode i flashaj boot.img, nakon toga u recovery mode
moraš napravit full wipe, mada većina romova već ima aroma installer pa to možeš napravit odtamo

ako trebaš detaljne upute javi se na pm
karlanal je offline  
Staro 25.02.2013., 22:58   #1855
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

ako ti je do brzine probaj lexterminu, ako ti je do modibilnosti uzmi viper x i miran si

Zadnje izmijenjeno od: karlanal. 25.02.2013. u 23:04.
karlanal je offline  
Staro 25.02.2013., 23:02   #1856
domis
Premium
Moj komp

ako hoces rootan mob us stock feeling - android revolution hd is the way to go
domis je offline  
Staro 25.02.2013., 23:09   #1857
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Viper je također stock feeling, tj UI, samo ima hrpu tweakova uz sebe.
Juice je offline  
Staro 25.02.2013., 23:09   #1858
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
nisam odavno probao, ali ako ide baš na stock stock možda mu je insert coin čak i bolja solucija pošto ima battery percentage i advanced power managment, nešto što revolution prije nije imao
karlanal je offline  
Staro 25.02.2013., 23:16   #1859
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

meni je zapravo do što funkcionalnijeg mobitela, u njegovim osnovnim fukcijama kao mobitela, znači da mogu normalno razgovarati, da mogu normalno primiti drugi poziv na čekanju, i šaltati se između poziva, da mi normalno radi bluetooth jer ga koristim u autu s auto radiom, da imam fully functional cameru, sa svim mogućnostima koje je donio Sense u kameri, itd itd, ako me razumijete..

igre na mobu uglavnom ne igram, ako i da to su neke za ubijanje vremena, ali moram imati stabilan mob koji je praktičan, svakodenvna komunikacija mailovima, fejsom, whatsappom, itd mi je presudno da bude 101% funkcionalno.

jedino što bih volio je da vizualno nije dosadan, da se dade složiti lijepi homescreen

nije mi nitko odgovorio, kako to pokrenem Super wipe skriptu?

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 25.02.2013. u 23:23.
Gabre je offline  
Staro 25.02.2013., 23:20   #1860
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
meni je zapravo do što funkcionalnijeg mobitela, u njegovim osnovnim fukcijama kao mobitela, znači da mogu normalno razgovarati, da mogu normalno primiti drugi poziv na čekanju, i šaltati se između poziva, da mi normalno radi bluetooth jer ga koristim u autu s auto radiom, da imam fully functional cameru, sa svim mogućnostima koje je donio Sense u kameri, itd itd, ako me razumijete..

Tebi Gabre treba iPhone

srale7 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno