|
![]() |
#151 | |
Plebium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Lupio bi SS ali prekasno je :]]]]] Mogu samo reci da sam zadovoljan karticom,te da mi je sumljivo da se 6970 toliko vise grije. Buka nije strasna na 50% venta ako igras sa zvukom. zz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
gadget freak
|
![]() |
#155 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Dobro, šta se pjeniš! Ista stvar. Ne, nego za 6970 ![]() No, više da završimo priču; štagod, riješit ću se ove grijalice, a vi čekajte ljeto i uživajte u zzzzzvuku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kartica je "malo" glasnija, ali budući da svi imamo zvučne kartice i nekakve sluške, zvučnike ili nešto treće, ne čujem problem u zvuku venta. Možda je stvar u meni jer igram ili sa sluškama, ili na zvučnicima, pa mi ne smeta. Kad gledam film, ionako je tiha. Neki očito igraju bez zvuka, pa im je glasan vent ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Glasnoća ventova i prekomjerno grijanje na referentnim modelima ATI 69xx, NVIDIA 460, 470, 480, 570, 580 kartica me i navelo da uzmem nereferentnu 460GTX sa twin frozr hladenjem. Imao sam prije ove HD5850 pa zatim 260GTX i ova sadašnja za njih je drugi svijet u pogledu buke i temperature. Jopis je spomenuo da je i twin frozr glasna, to je istina kada radi na svom maximumu od 80% ta dva venta se dobro cuju. No sa jednostavnim podesavanjem venta u MSI afterburneru cak i kada podignem malo voltazu GPU-a te ga naklokam do nekakvih 920 Mhz GPU grafa ne prelazi 70C s tim da je vent na oko 60% i tada stvarno nije glasna tj. jace cujem vent od proca recimo u Battlefieldu 2. Recimo ako ne dizem voltazu GPU-a na 870 MHz grafa ne prelazi nekih 52% okretaja ventilatora i tada se stvarno moram naprezati da je cujem dok igram neku igru. Kada to usporedim sa jednom HD5850 koja slovi kao "hladna" grafa razlika je nebo i zemlja. Zato i mislim da ce i moja slijedeca grafa imati twin frozr hladjenje jer sam jednostavno odusevljen sa istim. Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 27.02.2011. u 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
IT Consultant
Datum registracije: Feb 2007
|
Dakle ovaj tjedan mi stize xfx 6950 2gb, zanima me postupak koji smatrate da je najbolji otkljucavanje shadera ili samo flash na 6970 ili ? S druge strane mislim nabaciti malo testiranja i usporedbu 5870 vs 6950 vs CF od te dvije. Za sada sam planirao koristiti 3dmark 11, furmark, f1 2010 benchmark i unigine heaven. Ako bi nekoga zanimao jos neki test neka javi, pa mogu dodati. Kroz par dana stavim rezultate ![]()
![]() |
#159 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() A za ovo ovdje - najbolje je samo otključat shadere i to je to, taktove dizat po nahođenju, za čmarkove da ali za gejmanje nema potrebe nikakve jer trenutno sve igre vrti na stocku bez pol muke. Ovaj podcrtani dio ne kužim - nemoš napravit cross od te dvije, jer nisu cross kompatibilne.
![]() |
![]() |
#160 |
Banned
Datum registracije: Dec 2009
|
hmm, čitam malo temu , vidim da lijepo kuhaju ove nove kartice , jel mi moze netko nesto pojasnit , tdp oznacava maksimalnu količinu struje koja se moze pretvoriti u toplinu ? ili se varam ? moja gtx285 ima tdp od 183w i sad gainwardovim dvoventilatorskim hladnjakom dode do 62 u igrama kao crysis( s time sto sam ja ubrzao venttove na 60% i stavio artick mx3 na nju ) iako proizvodi poprililnu količinu topline jer je hladnjak masivan , ove npr gtx 580 i radeoni 6970 svi tdp od oko 250w imaju ? prema tome bi količina generirane topline trebala bit solidnih 60-70w veća ? pa covjece jel se može kosu sušit iza tih kartica ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#163 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() A tak i tak sam mislio na prve fermije, znao sam da sam trebao i to navesti ![]() Gle, meni je tf2 super na grafama na kojima sam ga probao, samo što nakon višesatnog gejmanja u dx11 mi bude žao viđenih temperatura, pa ga odvrnem na 70ak% pa onda bome ni on više nije tih, naprotiv.... No lagao bi kad bi rekao da ga ne bih volio imat i na ovoj sad grafi koju mislim duže zadržat.... Daleko kvalitetnije rješenje od trenutnog svakako.
![]() |
![]() |
#165 | |
IT Consultant
|
Citiraj:
![]() ovo za cf nisam bio ziher, dal se odnosi da ne moraju biti iste unutar "generacije" npr hd4xxx + hd5xxx, ili hd 5xxx + hd6xxx ili da ne moraju biti iste kartice unutar iste generacije npr hd6970 + hd6950...
![]() |
![]() |
#166 |
gadget freak
|
Evo ti lista kompatibilnosti za crossfire. http://sites.amd.com/PublishingImage...hart_1618W.jpg
![]() |
#167 | ||
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
![]() MSI Ready with Twin Frozr III Equipped Radeon HD 6950 2 GB Graphics Card Citiraj:
![]() source: http://www.techpowerup.com/141271/MS...hics-Card.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Otvaram prvi hladnjak - krš i lom, hrpa metala. Otvar... u biti, ne diram drugi hladnjak dok ne dobijem Accelero ![]() ![]() ![]() Tad javim neke bitne razlike.
![]() |
![]() |
#169 |
IT Consultant
|
evo kako sam obecao stvaljam testove koje sam napravio na sapphire 5870 1gb i xfx 6950 2 gb. racunalo mozete vidjeti pod moj komp, windows 7 x64 sp1, catalyst 11.2 furmark 1.9.0 @ benchmark mod (no preset) 1280x720 3dmark11 1.0.1 @ basic edition @ benchmark tests only f1 2010 1.01 benchmark @ 1920x1080, sve na max ili ultra sta se gdje nudi heaven 2.1 @ 1920x1080, direct3d11, 8xAA, 16xAnisotropy, sve na max, FPS heaven 2.1 @ 1920x1080, direct3d11, 8xAA, 16xAnisotropy, sve na max, Score svaka vga, memorija, cpu je isla na stock postavkama i na oc postavkama, a testovi s 6950 su jos napravljeni dok je bila lockana i unlockana (thanks to jopis) GPU-Z CPU-Z ![]() ![]() ![]()
"All we have to decide is what to do with the time that is given us" J.R.R. Tolkien Zadnje izmijenjeno od: nathan. 02.03.2011. u 18:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
IT Consultant
|
AMD Catalyst 11.4 Early Preview Win7 x86/x64 > Desktop Driver < > Mirror < ___________________________ > Mobility Mod < > Mirror <
8.84.3-110226a-114256E DriverVer=02/26/2011 _____________________________ evo moj novi rez 5335
"All we have to decide is what to do with the time that is given us" J.R.R. Tolkien Zadnje izmijenjeno od: nathan. 09.03.2011. u 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Zamijenio dragona sa antecom i pala mi full-load temp na 82-83 stupnja. U dragonu bila na 90. Jedina je mana što žena misli da imam hover-craft na stolu ![]() Kartica je poprilično dugačka, tako da je u dragonu išla ispod kaveza za diskove, a u antecu sam uspio maknut kavez van potpuno, jer ima dosta mjesta za diskove u drugom kavezu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
jel tko od vas ima problema sa čitanjem temperature od HD6950 u everestu ili aidi64? nedavno sam zamijenio 4890 sa 6950 i aida i everest ne vide ni jednu sondu od 6950. sa 4890 i sa gts250 je sve funkcioniralo super. probao sam više puta reinstalirati, brisati drivere (uključujući Driver Cleaner) i sve na novo snimiti, ali me vidim temperaturu tamo. još jedna zanimljivost je kad snimim nove drivere u Windows Graphic - uredno vidi 6950, ali u opisu stoji 4800 series ????? to mi nikak nije jasno, pošto sam sve pobrisao. EDIT: skužio sam, izgleda da je problem u Aidi i Everestu, jer sa betom uredno vidi sve temperature. Sad ću ih fino promatrat na G15 ![]() Zadnje izmijenjeno od: JVC HX-Z10. 21.03.2011. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |