|
![]() |
#151 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Znam ja to sve, imao sam android na HDu, samo nisam znao od kojeg kuhara je najbolji hvala
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Ja sinoć pokušao staviti Android da ga malo provozam ali nisam uspio. Mislim da ga možda RADIO smeta. Trenutno je 2.07 ROM je Energy, sve napravim dobro, Android je naravno na root-u kartice pokrenem CLRCAD, te onda Haret, počne boot i dođe skoro do kraja, boot se uspješno završi ali mobitel se samo ugasi čim dođe do ulaska u Android OS. Naravno normalno se pali i funkcionira sa WM ROM-om Probano sa Froyo 2.1 i sa onim novim DarkStone 3.1, u oba slučaja isto. Update-at ću RADIO pa probati ponovo. Pitanje, dali se može staviti novi RADIO bez da mičem ROM? Dakle samo instalirat novi RADIO bez ikakvog diranja po ROM-u? Jel mi je sad sve lijepo sređeno i nebi htio TASK29 opet raditi i cijeli mobitel formatirati da stavim novi RADIO
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
samo skini novi 2.15 radio i update-iraj ga
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
mozes slobodno. tako sam ja radio. ja sam sa 2.5 presao na 2.7, pa na 2.12 i na kraju na 2.15 i sve radi kako treba. ako se ne varam normalno je da se mob "zgasi" (crn ekran) prilikom ulaska u android, ali se za minutu upali i android radi. probaj mu dat malo vise vremena. btw, stavi si 2.15.50 rom jer mi se on dosada pokazao kao najbolji za andorid. ako stignem snimit cu video da vidis kako se kod mene andorid boot-a. EDIT: lord me pretekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
|
OK, hvala na odgovoru, idem staviti novi RADIO. A što se tiće ovog bootanja, znam da je normalno da se mob ugasi ali u ovom slučaju kod mene mobitel ostane skroz ugašen dok ga ja ponovo ne upalim. Ostavljao sam ga bio tak ugašenog par minuta. Gledao sam po youtubu ima hrpa videa o Androidu na HD2 ![]()
![]() |
#157 |
|
Jesam naravno. 2 puta, i za 2.1 Froyo i za DarkStone 3.1 Ista stvar se dogodila, mobitel dođe do OS-a na sekundu i ugasi se. Pri ponovnom paljenju diže se samo Energy ROM Evo skinuo sam novi RADIO 2.15.50, ali naravno baterija je pri kraju a mora biti na bar 50% za flashanje pa moram prvo napuniti mobitel pa cu onda flashati RADIO. Evo ga. Stavio sam novi RADIO i Android 2.2 Froyo odnosno 3.17 DarkStone je proradio ![]() Ne mogu reći da me nešto impresionirao, HD2 Sense i Energy ROM izgledaju za 2 klase ljepše i bolje za koristiti a nisu nešto osjetno sporije. Lijepo je malo imati to za promjenu ali ipak je WM na HD2 prelijepo prekriven Senseom i to izgleda puno ljepše. Složit ću si sad dualboot da me pita pri paljenju koji OS ali vjerujem da ću puno više koristiti WM.
blaa Zadnje izmijenjeno od: Router. 10.10.2010. u 17:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
|
Al taj Android loče bateriju. Danas sam cijeli dan na Androidu, 2-3 poziva, par poruka, malo Wi-Fia i skidanja aplikacija i već preko cijelog ekrana "connect charger" poruka.
![]() |
#160 |
|
istina. bas sam na newsima pisao o tome. baterija na winmo mi bez problema uz neko normalno koristenje izdrzi 2 dana. ovdje je gotova za cas. jel ima neka fora da se flash 10 natjera na winmo? skyfire ne radi (hr nije podrzana pa ne mozes pristupit njihovim serverima). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
|
Izašao je i Nexus ONE Android ROM za HTC HD2 - http://www.youtube.com/watch?v=dzmcDtRBAJc - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=793924 Poprilično je dobar. Navodno je kamera na 5 MP i nema problema sa preuranjenim flashom. Također je i Desire HD ROM vani ali je poluispravan i još u beti, ne radi kamera ni ringtonovi, te još neke funkcije. http://www.youtube.com/watch?v=mtpzpZFTmDo http://www.youtube.com/watch?v=DR6lMjUiEhs
![]() |
#162 |
|
mozda isprobam danas kad dodjem doma ako stignem pa javim dojmove. EDIT: ja ga jos nisam stigao isprobat. yevga, guzva. al isprobat cu tokom tjedna. na darkstone-u me najvise zivcira taj uranjeni flash. Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 20.10.2010. u 09:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
|
Evo upravo sam stavio ROM od Nexusa. Dojam - malo je brži i fluidniji od Desireovog, ali mi se ne sviđa taj Nexus One homescreen, ima samo 5 screenova i pinch to zoom ne radi na homescreenu, tj, valjda nema te "Desire" funkcije da prikaže sve homescreenove pa da se onda odabere jedan. Menu jedosta fluidniji. Kamera i flash rade dobro, isprva je uslikana slika bila horor (odmah nakon slikanja) ali za sekundu izoštri. Flash radi kako spada, nije preuranjen. Definitivno je brži ROM ali malo nezgodniji od Desire-ovog EDIT: NIKAKO NE STAVLJATI! ![]() Baterija izdrži pola dana u najboljem slučaju uz neko umjereno korištenje. Izažao je i Froyo DarkStone v3.2, Desireov ROM kojeg sam danas stavio. Za sad mi se DarkStoneov čini najbolji ROM http://gamesquare.co.uk/froyostone.htm Kamera i flash rade dobro ali je kamera limitirana na 3 MPx, no ima workarounda za 5 MPx
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 20.10.2010. u 17:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
|
hd2 ima 576 rama. potpuno ista konfiguracija kao desire. na 448 je zakljucano zbog operaterskih fora. recimo u t-mobile us je otkljucano svih 576mb. skini si neki drugi rom i flashaj (imas par postova prije proceduru) i imat ces otkljucanih svih 576 rama. btw, pripazi da uzmes rom koji ide na europske i us modele. preporuka je energy rom. sto se tice androida 3 pitanje je dal ce ic. proizvodacima je u interesu da se prodaju novi modeli, al tko ce ga znat. ako bude isao na desire vjerojatno ce bit neki port na hd2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
|
Ako Desire bude imao podršku za Android3 onda nema razloga da ga ne portaju na HD2, pošto su ta dva mobitela hardverski gotovo identična. Evo ovaj FroyoStone 3.2 je puno glađi, baterija traje standardno, kamera i flash rade. Sve potrebno radi kako treba. Developeri još rade na riješenju da Android se stavi kao primarni OS na HD2, no to je naravno ogroman posao i ne očekujem 100% funkcionalne verzije uskoro. Tko zna kako će cijeli taj posao ispasti. Flashanje NAND-a je izgleda ipak preteško, a i postoji velika opasnost od brick-anja telefona jer nije zaštičen Hard-SPLom, pa jasno da nitko nije željan napraviti par cigli od high end mobitela.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 21.10.2010. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
pozdrav, mozda nije pravo mjesto za pitanje, ali sam jucher instalirao novi ROM http://ip208-100-42-21.static.xda-de...d.php?t=595318 ... sve je radilo super dok ga nisam ugasio jutro i ishao upaliti. Sada mi se pojavi samo HTC pocetni screen i ni vam ni tam. da li postoji neki način da ga 'ozivim' ili moram do servisa? LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
|
probaj ponovo flashat sa ovim uputama |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Registered User
|
Izvadi bateriju, pricekaj par sekundi, vrati bateriju, pritisni volume -, dok drzis pritisnuto pali telefon......nakon toga spoji USB kabal i ponovi postupak instalacije novog ROM-a. sada sam instalirao HSPL ver 1.66 i http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591784 ROM instalacija prodje uredu prvo paljenje isto, ali poslije gasenja opet zapne na boot on screenu. d |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
|
daj onda probaj stavit neki tvornicki rom bez hardspl-a. tj maknut ce se hardspl kad flashas tvornicki rom. Vidi s njim dal ce radit kako treba. Ako se i snjim bude rusio/smrzavo nosi ga na servis. Btw, nemoj slucajno odnijet sa kuhanim romom na servis ukoliko je u jamstvu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Registered User
|
a gdje bi mogao skinuti tvornicki rom? na htc stranici mi kada upishem serial ne ponudi nikakav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
|
procitaj upute na ovoj stranici. tu imas link na stock romove. prvo dobro procitaj sve prije nego krenes flashat jer moras mob flashat u onu regiju u kojoj je bio (da ti se ne desi da flashas nizozemski rom npr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Dobri ljudi pomagajte ![]() Nedavno sam nabavio HD2 i idem turistički u Srbiju pa sam si stavio IGO navigaciju...gledajući karte primjetio sam da je karta Srbije jako mala (cjeli rar je veličine 140kb) u usporedbi s kartom Hrvatske (4304kb). O čemu se radi? Da li će mi ta sitna karta biti od ikakve koristi? Ako ne ima li netko prijedlog šta drugo da stavim na uređaj? ---- naso sam uz dosta mke kartu oko 4 mb velicine i sad je ok ![]() Zadnje izmijenjeno od: MixLix. 28.10.2010. u 22:32. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
Ljudi dajte mi malo pomozite! Imam HD2 već dosta dugo. Prije nekog vremena sam instalirao Cookies Home Tab Editor zajedno sa NetFrameworkom. Otkako sam ga instalirao primjećujem probleme a to je konstantno resetiranje sense-a, smrzavanje u razgovorima tako da moram izvadit bateriju itd. Nakon prvotni problema instalirao sam 1.66 verziju ROM-a koji sam skinuo s xda foruma. To je verzija koja nije oficijelna ali može se instalirati bez HSPL-a. Ovaj put sam na friško instalirani ROM samo učitao kontakte sinhronizacijom sa Active Syncom jer sam se bojao da ću backupom koji sam prije koristio vratiti i bug-ove. Dakle na goli sustav sam ponovno instalirao NETFW, CHTE i CHT. Nakon nekog vremena testiranja opet isti problemi tj. reset Sense-a, smrzavanja ekrana itd. Što da radim, mogu li ti problemi biti uzrokovani SIM karticom? Dajte neki prijedlog!!!
![]() |
#176 |
|
probaj promjenit sim karticu ali sumnjam da je do nje. formatiraj sd karticu, ponovno flashaj mob, napravi tvornicki reset, i onda nemoj vracat kontakte pa vidi kako ce radit. ako i dalje bude zezao nosi na servis ukoliko je u jamstvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
frend mi ima problem sa hd2, nakon nekog vremena se resetira sam od sebe, a ako koristi aplikacije vezane za internet onda se pri startu aplikacije odmah resetira, nije pomoglao hard reset ni trpanje novije verzije original ROM-a tako da vjerujem da ni od kuhanog nema koristi, moze li se jos sta pokusati napraviti prije slanja na servis? on je u nizozemskoj i kaze da ce na mob cekati 3 tjedna ako ode na servis tako da mu je u interesu da se proba rijesiti ovako ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
|
zivili! imam pitanje...da li vama radi budilica ako se HD2 stavi preko noci ugasen puniti? Meni ne pa me zanima da li je to do nekog settingsa, ili je mob jednostavno tupavo napravljen po tom pitanju ![]() Srećom imam i pouzdanu Motorolu ZN5 koja odradi svoj posao neovisno da li je upaljena ili ugašena, da li se puni ili ne... U opisanom slučaju nije mi radila ni orginalna windows budilica ni g-alarm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
|
Meni G-Alarm uvijek svira, doduše nisam probao sa ugašenim mobitelom na punjaču, ali sa ugašenim mobitelom, upaljenim, i upaljenim na punjaču uvijek G-Alarm svira.
![]() |
#180 |
Premium
|
Meni jutros nije svirao ni kad je samo ugasen bio...bez punjenja koje su ti postavke sa sistemskim zvukovima? meni su ugaseni, ali pod clocks&alarms uključeno mi je "sound alarms even when the device is set to silent or vibrate." Pod "enable sound for" uključeno mi je za notifications (alarms, reminders) a isključeno za events (warnings, system events) thx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|