|
![]() |
#1741 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
To ne mora biti lose, ako su instalacije radjene po podu onda su se kutije od uticnica i prekidaca koristile kao razvodne. Jel ti napon i izmedju faze i uzemljenja tih 170V? Ako nije, vjerojatno ti je negdje slaba nula kako kaze kolega |
![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Isto je 170
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1743 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Svi govore "nađi dobrog električara, mehaničara, ovo ono..." jbte, kao da svima piše iznad glave "dobar, loš, fušer". Ne znaš kakav je (ako nemaš preporuku, a uglavnom nemaš jer onda ne bi pitao po netu) dok ne dođe i krene raditi, a onda je uglavnom kasno. Sranje je to danas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Želim promijeniti staru bravu na sobnim vratima no da bi ju mogao izvadiit, moram prvo rastaviti kvaku. E sad, kvaka je stara i pričvršćena čavlom koji je dobro zabijen u nju i očito se zapekao jer nikako da ga izbijem van. Prihvat za kvaku, onaj pravokutni metal što ide iz kvake u kvaku se sastoji od dvije nazubljene ploče gdje je čavao pogađa prorez između tih zubaca i na taj način onemogućava da se kvaka izvuče. Probao sam kombinirkama uhvatiti čavao no samo sam mu izglodao rubove na glavi, a glava mu je jako tanka. Debljina čavla je svega 2mm a širina glave 3mm. Probao sam i našpricati WD40 i ostaviti da djeluje ali ništa. Probao sam i skalpelom podbost ispod glave čavla i izbit ga van ali skalpel puca. Očito se dobro zapekao ima li tko savjet kako da iščupam taj čavao van i rastavim kvaku? Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 01.10.2024. u 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo update, citiram se da s eodmah vidi na što se referiram. Značio bio majstor, nakon što sam ja tjedan dana doma testirao, svaki dan po 4-5 puta, i niti jedan dan ni u kojem trneutku nisma imao ok napon... Uštekam opet vellemanov uređaj u utičnicu sat vremena prije nego je majstor došo... 195V. Dođe majstor, pogleda glavnu ploču, i vodim ga do utičnice, pokazuje 236V. ma nemoj me jebat. tjedan dana to testiram, nem mogu dobiti više od 196 ni na jednom štekeru kad je sve upaljeno, a uglavnom je bilo 173-175V, i sa don dođe i napon je 236V. unfakinbilivabl ![]() uglavnom: - pogledao je oko bojlera i tamo gdje je vodoinstalater radio, nema nigdje probijanja napona (ostaje misterij kako je lika i zašto spekla struja, što je to uzrokovalo) - fidovka radi ok - kažu oni da ovdje u zg, pogotovo što smo na/pri kraju kruga, može biti da imam pad napona na mreži i da im s eljudi često žale, da nerijetko nek iimaju i napon od 16x volti...(samo, je li onda normalno da na FIDovki imam 234, a na utičnicicama pad na 17x v? hmmmmm) - meni uistinu svi uređaji rade ok, nemam problema, nigdje nije nikog pecnula struja, ni na pipi ni na kadi što zna bit... Jedino što sam danas radio da ima veze sa strujom, je da sam upalio grijanje na par sati da vidim kak funka, i sad jel možda u bojleru bio problem koji se samopopravio danas kad sam grijanje upalio, pojma nemam... tako da se prestajem zamarat, ispada da ja sam tražim problem a problema izgleda nema ![]()
![]() |
![]() |
#1748 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja bih svakako pratio situaciju, jer 230 V na fidovki a 170 V na uticnici meni zvuci na potencijalni pozar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni zvuči da su ti najmanje ti instrumenti/unimeri/whatever, ili za smeće ili su baterije prazne. Pad napona od 60V na par metara kabela je nenormalno s velikim N. Ako su ti instrumenti ok,bez uvrede,dovedi još jednog električara jer onda i dalje imaš problem. Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Ajmo help, lud sam. Slomio sam maloprije priključak na prijenosnom kompresoru koji mi malo malo treba. Crijevo se od pustog frkanja otkinulo baš na ulazu u 'uvodnicu' u kompresor, i ja konj živčani dok sam pokušavao skinut, otkinuo sam sve skupa. Gugl mi ne pomaže, samo amazon ili aliexpress imaju iste, kod nas ne pronalazim, u bilo kojoj trgovini pneumatskim priborom koja mi je pala na pamet. Trebam 4mm navoj dolje, i 4mm gore nazubljeni dio za nataknut crijevo. Link na ali
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1751 | |
Premium
|
Citiraj:
To je i meni palo napamet, pa sam otišo malo prije do punice istestirat oba uređaja kojima sam mjerio. Imam vellemanov uređaj za mjerenje struje (to je onaj uređaj koji uštekaš u utičnicu i onda preko njega možeš uštekavati uređaje i mjeriti im potrošnju i sl.), i imam lidlov parkside multimetar, velleman je star 10-15 godina, parkside sam kupio pred par tjedana Kod mene doma izmjereno danas popodne: velleman - 236V parkside - 173V električarov uređaj - 236 V Kod punice: velleman -233V parkside - 233 V Opet nije najčišća situacija, ali uz još malo konteksta rekao bih da je parkside neispravan. Naime s njim sam jedino dobivao 17x V rezultate, velleman nikad nije pokazivao manje od 191 V. Vrh tog parkside ispitivača se čine krhak i loš... Ok, ne lajkam ni ovih 19x koje je velleman pokazivao proteklih dana, al danas pokazuje ok napon. Ne znam jel taj velleman ima u sebi neku bateriju, pa mu je trebalo neko vrijeme da ju napuni. Ono što sam primjetio a nemam nekih naglih padova napona vezanih uz paljenje nekog uređaja ili bilo čeg, napon takav kakav je je bio stabilan. Tipa nisam s vellemanom proteklih dana dobivao različite rezultate u toku dana, uvijek bi isto pokazivao, tako i parkside. Drugo, test na FIDovki radi i prema sve sudeći ona je ok i trebala bi izbaciti ako nedaj Bože dođe do problema. Ne mogu objasniti zbog čega je i kako majstora kad je popravljao cijevi od grijanja zdrmala struja i kako je došlo do napona na cijevi, jel to bila neka indukcija ili nešto što je on uzrokovao svojom opremom/radom, pojma nemam. Nije se ponovilo, a od tada ja sam svaki dan nekoliko puta testirao, i kad bojler radi i kad ne radi, nisam ni jednom vidio da bi igdje bilo napona gdje ga ne smije biti, dva probirštifta sam koristio, čisto da budem ziher ![]()
![]() |
![]() |
#1752 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1753 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Torus Pneumatika u Rakitju, ako oni nemaju nema nitko ![]()
![]() |
![]() |
#1754 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://www.presing-doo.hr/o-nama/ Ja sam od ovih kupovao davno neki specifičniji manometar. Možda imaju to kaj trebaš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1755 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Tnx, vidit ću prvo hoće li tizhu šta riješit ![]()
![]() |
![]() |
#1756 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
statički elektricitet ti može bit na cijevima, zato se metalne cijevi u kotlovnicama uzemljuju. ormar ti je stvarno uzas, a najvise jer je gurano više žica pod jedan šaraf. jesi probao stavit instrument na nulu kod fidovke, a drugi kraj na šaraf od osigurača (gornji i donji šaraf), jer tebi ili je loš spoj na osiguraču, loš osigurač ili negdje u razvodnoj ili utičnici je loš spoj. baš nedavno sam išo sanirat sličan problem i majstor koji je postavljao utičnice nije dobro zašarafio žice, doslovno je primio izolaciju a ne bakar. spoj je bio jako loš, al je radilo i stvaralo probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Premium
|
Prije nekoliko dana sma provjerio te spojeve i prišarafio ih gjde je bilo labavo, i nije bilo nikakve promjene nakon toga. Ne mogu isključiti na negdje povrmeeno gubi kontakt, ali opet ne znam je li moguće da se kontkat izgubi, eto, jednom u tjedan dana, jer do jučer sam imao manje voltaže, ali stabilne bez oscilacija, a od jučer stabilno stoji 236V, imam sad velleman uštekan u utičnicu cijelo vrijeme i pratim ga. Ovo s fidovkom i osiguračima nisam testirao, budem, al moram novi multimetar uzet jer mi se ovaj parkside čini neispravan/nepouzdan. Uzemljenje cijevi u kotlovnici, vizualno ne vidim ništa takvo. Da li je moguće da je cijev negdje u zidu spojena na uzemljenje od kuće?
![]() |
#1758 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Bitno da ti je bojler uzemljen, trebalo bi bit ok. Opcenito se cijevi u kotlovnicama moraju uzemljit,poslovne zgrade i to. Ja sam na starini imo slucaj statickog el. Na hidroforu, ali samo kad bi pumpa bila istekana, kad bi se ustekala nebi bilo elektriciteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Zaključak, čovjek me odgovorio od prebačaja na 1F jer em sada nemam limitatore, em je rekao da kada dođe to novo brojilo koje se očitava komplet daljinski, neće imati limitator po fazi, nego će biti jednostavno na 14kw i to je to, nebitno koliko je po fazi, bit će limitiran zbroj. Reko super, ostajem na 3F onda. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1760 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
gadget freak
|
![]() |
#1762 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Moderator
|
![]() |
#1764 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta se čudiš, poznato da svi pljačkaju na rezervnim dijelovima, kako vidiš na baterijama i sl. stvarima pogotovo. Da ne govorim kako često bude slučaj da za manje love staviš baterije većeg kapaciteta u odnosu na tvornički origigi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() U glavnom, dela bolje nego nov ![]()
![]() |
![]() |
#1767 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Miele C3 usisavač kojeg sam nedavno kupio za 185€, što je bila kao neka akcija, neka je inače 200-220. Samo nastavak za usisavanje (ima nekoliko varijanti) košta 99€. Teleskopska ručka je isto cca 100€. ![]()
![]() |
#1770 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ne žalim se ja ništa, vidio sam te cijene unaprijed. Jasno je da ako bi mi bilo koji od tih dijelova zatrebao, jednostavno bih kupio novi usisavač, ako ne mogu to što imam nekako pokrpati. Djeluje to sve skupa dosta kvalitetno, tako da ne očekujem da se bude strgalo narednih 5-10 godina. Tema koju je kolega prethodno načeo su opsceno skupi zamjenski dijelovi i ja sam tome priložio još samo jedan primjer. Što se tiče samog usisavača, mnogo sam zadovoljan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|