|
![]() |
#1621 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Lite verzija se bazira na MV3, jer Google gasi MV2, pa je uBlock Origin Lite najkorisniji za sve Chromium preglednike, kad se Google jako trudi svima servirati što više reklama.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 02.10.2024. u 20:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima li kakav add-on za skidanje YT, a da ne traži pretplate/donacije/... za skidanje materijala u 1080p rezi? Probao Video DownloadHelper, Easy YT Video.. i SaveFrom.net. Svi oni imaju takve fore.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1623 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nije addon, ali s njima nisam imao neke srece. Ovaj servis koristim vec godinama https://www.y2mate.com/
![]() |
![]() |
#1624 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije add-on, ali je vjerujem baza većine downloadera - yt-dlp. ![]() Code:
yt-dlp --no-part -o "D:\Download\%(title)s.%(ext)s" -f "bestvideo[height<=1080][fps<=64]+bestaudio/best" --all-subs --embed-subs --add-metadata https://youtu.be/xxxxxxxxxx
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1625 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
U proxmoxu imam yt-dlp kontenjer i pejstam link u oneliner kaj sam si spremil i dobijem max kvalitetu sa titlovima.
![]() |
#1627 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za one koji su tvrdoglavi kao ja ![]() Ako već niste sami ili za vas to uradi njihova update rutina, treba se prebaciti na ESR varijantu (ja sam odavno na ESR varijanti). Nisam zabilježio precizan txt ali do nekog datuma u siječnju 2025 treba se / mora se napraviti update na "zadnju" verziju jer za starije verzije ističu određeni certifikati ..... Ja sam bio na 91.6.0 ESR, odradio update unutar samog FF (na About tabu), prvo je išao na 115.13.0 ESR a u drugom koraku (jer ima još jedna bitna zakrpa) na 115.18.0 ESR koji je trenutno zadnji. Zašto ova varijanta update kroz sami FF ? Zato da vam povuče odgovarajuću varijantu nadogradnje jer na njihovom webu (ako ne pazite na detalje) ćete dobiti varijantu koja traži minimalno W10. E da, za divno čudo sve je odrađeno uredno, na živo, bez reboot winsa ![]() Još malo i ne gine odheb winsa > Linux i amen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1628 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#1629 |
Moderator
|
Znam za njega ... ovo poviše je više namijenjeno onima koji se ne znaju snaći, da znaju šta napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1631 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
već kad smo u temi firefox - danas popodne mi je crko youtube. štagod da mu napravim - ne radi. gašenje svih extenzija, update svih extenzija, update firefoxa na zadnju verziju, štagod da sam probao neće otvorit niti jedan youtube video - video not available. od ekstenzija koje utječu na youtube imam ublock origin enhancer for youtube sponsorblock. u edgu radi normalno. edit umre i edge čim se logiram na google. ovo je identičan pljunuti problem: https://www.reddit.com/r/youtube/com...n_videos_will/ dakle, na mom google accountu je ubijen youtube. i samo na kompjuteru. na mobu radi najnormalnije i na tv boxu radi najnormalnije (na piratskim aplikacijama naravno). hoće mi reć da idem spavat. Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 11.12.2024. u 22:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 |
#erase startup-config
|
Mozilla Firefox
Imam iste pluginove kao i ti bez sponzorblocka. Imam BlockTube. Morao sam ga disejblati da mi proradi. Ali neki dan sam morao očistiti cijeli cache i sve te promijeniti javnu IP adresu. Nakon toga je proradilo na toj Linux kanti. Na svim ostalim uređajima uvijek radi. BTW: ako netko želi zadnji Firefox ESR koji radi na W7... https://download.cdn.mozilla.net/pub...18.0esr/win64/ Zadnje izmijenjeno od: medo. 11.12.2024. u 22:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Cisto BTW - VueScan. Imam dva Canonova "stara skenera" (koja su meni dovoljno brza i stakla su im i dalje cista, jedan passthrough a drugi flatbed) koji iako nemaju W10/W11 drivere, s VueScanom rade na ARM64 Linuxu, a isprobao sam ih i na Intel te na ARM Macu takodjer.
![]() |
![]() |
#1634 |
Moderator
|
Ovaj link od kolege medo je za W7 x64, za x32/86 treba iz win32 foldera > https://download.cdn.mozilla.net/pub...18.0esr/win32/ pa izaberite jezik po želji, en-US je > https://download.cdn.mozilla.net/pub...15.18.0esr.exe |
![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
#erase startup-config
|
Pa backupiraš njihov folder u Appdata/Local i Appdata/Roaming. Excludash cache foldere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Postoji li neko rješenje za prepoznavanje ovih log-in polja za email od strane Firefox-a? Nešto su se pogoršali u zadne vrijeme. Npr. booking.com, ne prepoznaje kada se želiš prijaviti i ne nudi spremljeni email / lozinku. Isto i za Aliexpress. Ove dvije sam zadnje primjetio, ali malo malo naletim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Možda te jebe "enhanced tracking protection" feature? Imaš ikonicu za to gore u url traci, izgleda ko štit, pa probaj isključit za problematične sajtove. I očistit cookies, ikonica u obliku lokota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Booking nudi sada, password mi je bio na "nesiguran" pa ga valjda zato nije nudio. Aliexpress ne nudi nikako. Sve sam isključio (enhanced protection, i u postavkama stavio poboljšanu zaštitu od praćenja na standardno), imam spremljen password pod aliexpress.com i pod login.aliexpress.com, i neće da ponudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
49%winner
|
Jedno vrijeme prosle godine sam proveo na Firefoxu i eksperimentirao s 1pass i bitwardenom i rezultati su bili doslovno sareni. Gdje 1pass daje password autofill opciju, bitwarden ne daje i obratno. Bilo je svega, ali nisam bio nesto pametniji. To me u principu samo vratilo na Vivaldija gdje mi se opet bitwarden pokazao boljim jer 1pass mi za neke sajtove nije nudio loginove. Ali u globalu na jako malo sajtova sam primjetio probleme i to mi je bilo dosta. Nisam pametan oko cega to ovisi. Ista iskustva sam imao i na android mobu (Vivaldi i Firefox), ali ne zelim povlaciti paralele jer su prerazliciti sustavi da bi usporedjivao mob i komp. Malo iritantno i zapravo je to jedan od vecih razloga zasto jos uvijek nisam promjenio browser. Testove na kompu sam radio na cistim profilima.
![]() |
![]() |
#1642 |
49%winner
|
Ahaaa to je interni pwd manager, e s tim nemam nikakvih iskustva. Prva stvar koju ugasim kod instalacije ![]()
![]() |
![]() |
#1643 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Firefox, Debian 12 download stane na 500 mb (fajl je od 2.5GB). Najzanimljijvije je kaj je to nova instalacija D12, a FF sam samo povukao s prijašnje instalacije. Sad jel tu možda problem? Htio sam zadržati sve postavke.
![]() |
#1644 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Jel si išao ovom metodom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 | |
Premium
|
Citiraj:
Jes, na D12 sam išao tom metodom kao i svaki puta. Skopirao .mozilla folder i vratio ga. Budem vidio popodne u čemu je problem. Možda pukne zbog hosta (manje vjerojatno ali mi se sinoć nije dalo više istraživati jer se onda zakomp i dođe 2 sata).
![]() |
![]() |
#1646 |
Premium
|
Jučer isprobao download test file s neke stranice i to je prošlo. Ovo je očito do servera odakle sam skidao backup stranice. FTP je prošao normalno sa tog servera. Vidjet ću s hosterom u čemu je problem ali iskreno koga briga. Nije do mene.
![]() |
#1647 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
jel ovaj danas v135 ima to vec u sebi? gdje nac zadnji prije toga, ne uspjevam na FF stranicama nac download previous verzije (offline). sta se nije prije moglo stare verzije birat kod njih direkt? edit: naso: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/releases/ ipak ne, znaci imaju listu, al kad oces download opet te gura na najnoviji. lol. edit2: this: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/....0.2/win64/uk/ Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 05.02.2025. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1650 | |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Nema ništ pretjerano AI strašno u novoj verziji. ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|