Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.08.2024., 15:33   #1531
Deathwish
overpowered
Moj komp

Deathwish's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jel ima netko ideju zašto bi jedan od radijatora u kući radio samo MIN/MAX?

Drugi rade ok, ovaj ako je imalo otvoren kuri na maximum, jedino ne radi ako je skroz ugašen
Staro 10.08.2024., 22:44   #1532
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor Deathwish Pregled postova
Jel ima netko ideju zašto bi jedan od radijatora u kući radio samo MIN/MAX?

Drugi rade ok, ovaj ako je imalo otvoren kuri na maximum, jedino ne radi ako je skroz ugašen
Zaglavila ti je ona metalna stanica na ventilu. Skini plastičnu glavu i podmazi ju

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2024., 11:46   #1533
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Treba mi nekakav sustav ventilacije za lođu. Imam lamperiju i sad gledam nekaj ovak ugraditi.

Ili ima nekaj bolje da preko ljeta mogu ostaviti da ulazi zrak. Inače je u lođi prevruće, ali u kuhinji koja je iza je super a opet bi htio da mogu zatvoriti preko zime da ne ulazi hladan zrak.

A treba i s nutarnje i s vanjske strane imati rešetku. Debljina je cca 5 cm.
Staro 11.08.2024., 12:01   #1534
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Ekipa, trebam savjet kako očistiti tj. pokositi zapušteni parking sa tlakavcima? Vidio sam po netu da neki koriste čelične okrugle četke za trimer? Imam trimer pa bi mogao sa time ako je sigurno za sam tlakavac da ga neće oštetiti. Da li je netko radio da takvim četkama ili ima neka bolja opcija. Inače je jako zaraslo i zapušteno a dosta velika površina je, oko 16 parkirnih mjesta.

Ovako nešto:

https://www.amazon.com/Boomway-Trimm.../dp/B07VXT3Q4L
Možeš šišati ili riješiti uzrok, Miniwash sa najjačim mlazom i polako očistiš sve fuge. Kupiš sitni pijesak za nove fuge i obnoviš da bude ko novo. Puno posla, imam isti problem i neda mi se.

Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2024., 05:30   #1535
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kod mene je zaraslo skroz toliko da ima i mali grmova. Parking je stajao nekorišten godinama. Još se nisam poigrao s time ali probati ću ovih dana sa čeličnom četkom jer mi je stigla, nije bila skupa a trimer imam pa reko da probam. Ako bude četka to much za tlakavce onda ću morati drugom metodom. Javim rezultate ovih dana, samo da ova vrućina malo popusti
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2024., 06:09   #1536
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Kupiš sitni pijesak za nove fuge i obnoviš da bude ko novo. Puno posla, imam isti problem i neda mi se.

Ili ljepilo za kamen i sa ručnom tlačnom pumpom napraviš maglicu da padne na ljepilo po fugama i to je to. Trajnije od kvarcnog pijeska i super za lokacije gdje se isti brzo ispire.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2024., 08:30   #1537
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Znači suho ljepilo rasporediš metlom i onda zaliješ sa miniwashom na lagano? Nema ljepila i oko fuga?
Staro 14.08.2024., 09:35   #1538
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Ma kakav miniwash

Nanosiš ljepilo kao i što bi nanosio kvarcni pijesak, a prskaš sa ručnom tlačnom prskalicom na "modu" maglica. Znači ne MLAZ, ne MALO jače nego doslovde da ti "sipi" kao maglica...mist..maglica..kako god već.
Staro 14.08.2024., 11:41   #1539
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Dobro takvu maglicu imam i na miniwashu, doslovno za nježno zalijevanje bilja.
Brine me samo ljepilo koje bi rasporedio po fugama metlom/partfišem, isto kao i kvarcni pijesak, da ne ostane i oko fuga pa kad ga nakvasim da ne izgleda ružno sve skupa.
Sve skupa mi djeluje bolje pd klasike sa pijeskom, jer imam dosta uske fuge pa bi trebalo brijem duže izdržati i sprječavati izbijanje drača.

Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 14.08.2024. u 11:55.
Staro 14.08.2024., 12:31   #1540
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

A gle moraš počistiti dobro jer kaj ti se zalijepi....znaš i sam kak to ide dolje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2024., 21:20   #1541
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Preporuka za dobar stroj za farbanje zidova bijelim jupolom. Nesto do 300-400€ da brzo odrađuje. Moram farbat cijelu kuću na 3 kata i volim cesto osvjezit radi djece i milijun crtica a ne da mi se rucno pa trazim nesto povoljno a dovoljno dobro da ne ostavlja fleke da ima ok snop i brzinu. Moze i nesto bolje da je na akciji za 300-400€ .
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2024., 08:07   #1542
Chandler
Premium
Moj komp

Chandler's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Jel ima netko prijedlog kako najlakše riješiti pukotine na spoju zida (beton) i knaufa ?

Vjv je i onaj potres pripomogao, no budući da se sada spremam na krečenje; prilika je da se i to riješi.
Uzdužna crta od vrha skoro do dna.

Sve je gletano + mrežica ali svejedno puca. Jel ima nekakav silikon ili nešto što se da prefarbati ?
Neda mi se ponovno gletati; budući da glet mora na tanko, vjv će opet puknuti.
A i gletati samo taj čošak isto znači da će biti dosta brušenja jer je dosta nedostupno.
Evo i slika, mada mislim da ne treba.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pukotine.jpg‎
Views:	210
Size:	12.0 kB
ID:	27535  
Chandler je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2024., 08:46   #1543
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Preporuka za dobar stroj za farbanje zidova bijelim jupolom. Nesto do 300-400€ da brzo odrađuje. Moram farbat cijelu kuću na 3 kata i volim cesto osvjezit radi djece i milijun crtica a ne da mi se rucno pa trazim nesto povoljno a dovoljno dobro da ne ostavlja fleke da ima ok snop i brzinu. Moze i nesto bolje da je na akciji za 300-400€ .
Ja ću ti predložiti ono s čim sam ja radio i bio sam zadovoljan. https://www.bauhaus.hr/sustavi-za-ra...xio/p/23861675
Znači daleko od nekog profesionalnog stroja, ali vrhunski odradi posao. Ja sam s tim strojem farbao cijelu kuću ( novogradnja ). Kantu farbe treba malo razrijediti, stavi se crijevo unutra s nekakvim ko malim filterom i rokaj. Kada je pregusto neće vući iz kante. Cijelu kuću sam prošao 2x, na nekim mjestima i 3.
Ono što trebaš obavezno : sve dobro zaštititi, ali apsolutno sve jer boje bude posvuda
Kupio sam ga na akciji, nakraju sam ga opet po istoj toj cijeni prodao
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2024., 06:49   #1544
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Chandler Pregled postova
Jel ima netko prijedlog kako najlakše riješiti pukotine na spoju zida (beton) i knaufa ?

Vjv je i onaj potres pripomogao, no budući da se sada spremam na krečenje; prilika je da se i to riješi.
Uzdužna crta od vrha skoro do dna.

Sve je gletano + mrežica ali svejedno puca. Jel ima nekakav silikon ili nešto što se da prefarbati ?
Neda mi se ponovno gletati; budući da glet mora na tanko, vjv će opet puknuti.
A i gletati samo taj čošak isto znači da će biti dosta brušenja jer je dosta nedostupno.
Evo i slika, mada mislim da ne treba.
Akrilna masa za pukotine?

https://www.bauhaus.hr/akrili/probau...uba/p/22879170
Staro 22.08.2024., 08:31   #1545
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor blackshtef Pregled postova
Moguće da je onda od zgrade do zgrade tak, i kod mene su preko ljeta praznili sustav, ali su sa zadnjim punjenjem (jesen 2023., jel) stavili obavijest da se više neće prazniti osim na zahtjev.
evo bas su nam jucer ispraznili sustav. i puni se nekad sredinom 9 mjeseca.
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2024., 15:24   #1546
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Gledam sloziti ogradu za balkon, radio bih klasicno sa metalnim stupovima i drvene horizontalne letve. Ima li netko tko dila tikovinu?
Vidio sam sibirski aris u teak.hr, ima li netko jos?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2024., 18:11   #1547
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Imaš u Bauhausu decking daske, to lijepo figura na takvoj ogradi. Imaš termo bor (super za te namjene jer je stabilan i otporan na atmosferske uvjete), ariš, duglaziju (više manje isto kao i ariš) pa vidi što te zanima i koja dimenzija.

Računaj da uzmeš malo dulje jer često te daske od prirodnog drva (nisam siguran za termo bor) znaju biti ispucane na krajevima pa ih treba rezati. Također znaju biti iskrivljene pa proberi kad kupuješ jer ako ti je malo veći razmak među stupovima nećeš moći ispraviti.

Ja bih još jedino prilikom vidanja koristio gumene podloške između stupova i dasaka zbog drenaže i činjenice da se drvo i metal drugačije ponašaju pa da imaš tampon zonu da ne dođe do uvijanja i pucanja drva.

Najbitnije ti je dobro zaštititi od vlage i sunca, moja preporuka ti je neka poliuretanska lazura tipa Hempel Dura Satin varnish i Hempel nr. 1 razrjeđivač i što više ruku to bolje.

Zgodno ti je staviti i WPC zbog trajnosti ako nađeš koji da ti se sviđa izgled.
Staro 25.08.2024., 12:19   #1548
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Stavio bih i WPC, ali me strase prodavaci da ne smije biti razmak izmedu stupova bit veci od X, gdje je X nesto jako malo. a ja gledam staviti na barem 2 m razmaka,... nisam pametan.

Imam sve skupa 35m balkonske ograde i vrtio sam razne opcije, ali nekako se uvijek vracam na to drvo, makar ga treba odrzavati

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2024., 16:14   #1549
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Stavio bih i WPC, ali me strase prodavaci da ne smije biti razmak izmedu stupova bit veci od X, gdje je X nesto jako malo. a ja gledam staviti na barem 2 m razmaka,... nisam pametan.

Imam sve skupa 35m balkonske ograde i vrtio sam razne opcije, ali nekako se uvijek vracam na to drvo, makar ga treba odrzavati
Navodno se wpc na više od 2m piga svremenom,ja zato odustao i stavio ariš na razmak 2.5m al farbanje svaku 2 godinu

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
Staro 25.08.2024., 16:53   #1550
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Zna li netko gdje u Osijeku kupiti vanjske klupice za prozore duljine oko 2.8m, odnosno da rezu na mjeru?
Koliko vidim Izolirka i jos par trg imaju ali do 1.8m duzine.
Pretpostavljam da trebam otici do firmi koje se bave PVC stolarijom pa naruciti?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2024., 17:36   #1551
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

@Renesis ako stavljaš drvo možda ne bi bilo loše staviti metalne inserte sa navojem za željezo u drvo tako da kad ih budeš skidao za bojenje i brušenje bude kvalitetnije i trajnije rješenje od vidanja direkt u drvo.
Staro 26.08.2024., 09:30   #1552
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova

Za WPC ti ima tu susjed u Samoboru kaj ih prodaje, a i nudi usluge pomoći kod montaže.

Ja sam u dvorište iza stavljao ali stupove koje sam dao manje više custom raditi.

Mogu to poslati sve na wacap ako te zanima.
Staro 26.08.2024., 16:04   #1553
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Zadnjih par dana se malo pozabavio izradom poštanskog sandučića/kućice za ptice za vikendicu pošto nemam nikakav, a izgledalo mi fora napraviti pa evo

Staro 26.08.2024., 20:00   #1554
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Pametni si odlučio odvojiti gornji pretinac od donjeg tako da ti gosti ne seru po pošti
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 14:13   #1555
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Da, da to je bio prioritet da mi ne pokenjaju račune

Evo jučer sam napravio dva stolića za ležaljke od starog recikliranog ariša, samo ih trebam obrusiti finalno i dati lazuru.

Staro 27.08.2024., 14:24   #1556
simpleplan
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2013
Uvijek me privlacila obrada drva, jedini zajeb je sta nemam niti znanja niti opreme. Kad se uspijem uselit u neku kucu, dobit cu novi hobi
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 23:01   #1557
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Obrada drva je bio odličan način za dobiti dopaminski udarac. Dok nije došao facebook Sada ljudi gledaju druge kako obrađuju drvo.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 09:38   #1558
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Prije par dana bio u Bauhausu uzeti neke stvari i naletim na ekstra snižene murale od sibirskog ariša sa 12 na 2e pa sam mora kupiti desetak

Nisu bili u nekom bajnom stanju ali sam probrao bolje i uz malo posla ispast će dobro.

Evo prvi projekt od njih, ploča stola. Imam neku metalne noge odnosno postolje iz Ikee pa ću vidit kako se ljube to dvoje ili napraviti od drva, ali zato bi trebao kupiti neke 8x8 gredice što je uglavnom jelovina ili smreka pa ne znam baš ili ovaj ariš spojiti od dva komada da dobijem cca 8x7 ali vidit ću cu još...

Da, magnetna ploča za pisanje super paše u radionicu. Genijalna stvar za skiciranje u hodu
Staro 02.09.2024., 15:50   #1559
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Je li moguce detektirati ovako "iz daljne" koje grlo/navoj/kako li se vec zove to cudo bi trebalo kupiti za ovo na slikama dolje (radi se o "javnoj" rasvjeti koja nije javna pa ja moram pribaviti zarulju a iz xyz razloga trenutno ne mogu do nje).

Zarulja

Htio bih, naravno, staviti nesto iz LED asortimana.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2024., 16:57   #1560
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

E40?
Teško je ovako odoka reći ali to je standard za vanjsku uličnu rasvjetu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno