|
![]() |
#121 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Znači ili Win7, ili nikako...imam par floppy-ja, al to nista ne cita, a jos manje disketa. Prokleti XP. Morat cu preko nLite-a ocito.
![]() |
#122 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Skini drivere za raid kontroler i ubaci ih preko nlite-a 5 min posla |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
OK. Nakon 5 ispucanih CD-a slozio sam driver u instalaciskom CD-u. Znači oke, prepozna hdd-ove, ali...problem. Znači raid0, kad mi prikaze particiju pri particioniranju prije instalacije onda bude tih 470gb odprilike2x250gb), i ja napravim znaci maximalno veliku particiju. Instaliram WINxp normalno, ali cim pocne bootat desi se BSOD. Ja jesam njubara za ovakve stvari, al sam tvrdoglav, tako da idem glavom kroz zid makar... ![]() Ima li tko ideju kakvu?Jeli moguće da taj driver za RAID nije u redu a da svejedno vidi HDDove i to sve?
![]() |
#124 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Lijep pozdrav! Imam jedan problem s RAID 0 poljem. Uglavnom Intel Rapid Storage Technology mi svaki dan baci upozorenje da disk na portu 4 faila. Svaki puta kada stisnem onu tipku reset to normal, disk se vrati u normalu i piše da je RAID polje u pogonu i da normalno radi... Međutim rad u windowsima je i dalje normalan kao i bootanje istih. Jučer mi se pri bootu prikazao i u biosu fail na disku, ali su se windowsi digli. Ovo mi je stvarno čudno, koje su vaše preporuke? Probam bios updateati ili disk stavim na drugi port?
MacBook Pro 15" (late 2011), 16GB RAM, Quad 2.2 i7 Asus PA246Q Wacom Intuos 4 M Zadnje izmijenjeno od: NITROS. 04.05.2011. u 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Sličan problem sam i ja imao, pri skoro svakom restartu je pokazivao fail raid polja. Malo bih prodrmao sata kabel i radilo bi normalno. Mislio sam da je greška u sata portu na ploči, ali nakon samo zamjene sata kabela novim problemi su trajno nestali. Ne tvrdim da će pomoći i u tvom slučaju, ali ništa ne košta probati.
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
|
Zamjenio kabel, za sada je sve ok. Stari sata kada sam izvukao iz porta, ostala mi žica u ruci. Nadam se da je samo do toga... Hvala na pomoći.
![]() |
#129 |
Premium
|
A je*emu miša, mijenjaj ponovo kabel. Diskovi ne odlaze samo tako, a ni kontroleri. Probaj eventualno uštekati u drugi sata port. Inače, trebalo bi kazniti "izumitelja" tih klimavih sata kablova, jednako kao i nekadašnjeg scart-a.
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
|
Ma sumnjam da bi mi disk otišao kad ga svaki put s pritiskom na tipku vratim u normalu. Uzet ću skroz nove kablove i staviti ih unutra. Ovo nema smisla... Btw. ima kakve razlike ako maknem disk s istog porta. Znači koji je do sada bio na portu 2, stavim na port 4
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 |
Premium
|
Slobodno možeš šetati diskove, kontroler će ih ponovo prepoznati u raid polju bez obzira na kojim su portovima, naravno dok su na istom kontroleru. Eventualno treba u biosu ponovo podesiti boot priority.
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Premium
|
Promjenio sve nove kabele, izgleda da prdnuo disk ili će uskoro prdnuti. Ali ne shvaćam kako mi boota i dalje windowse? Na početku, u biosu napiše error 0. Poslije uđem u Windows i sve normalno radi, tu i tam se pojavi error u intel rapid storage technology, al stisnem reset to normal i opet sve štima. neznam više što da napravim?
![]() |
#133 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Up temi ![]() Ovak, imam problema sa driverima za raid Znaci stavljam 2xwd blue 500 u raid 0. Sada pri instalaciji winsa naravno trazi disketu, naravno ubacim ju i otvorim da nadje drivere, na disketi iako ima x86 i x64, nista mi ne nadje na x64 i onda moram instalirati sa 32bit. Jer ako odaberem sa diskete 32 i istaliram 64bit naravno pri restartu kaze da windowsi nesto ne valjaju i da moram ici na startup recoveri. Pitanje, da li imaju neki driveri za taj raid ali 64bit za moju ploču, s kojima cu moci uredno instalirati windows 7 64bit? Ploča je asrock 890fx deluxe 5 ty |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za Win7 ti ne treba nikakva disketa da bi ih instalirao na diskove u RAID polju na SB850. Imam 880G koja ima isti SB i uredno sam instalirao Win7 x64 na diskove u RAID0
![]() |
#135 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
mislim da bi trebalo tu biti Deluxe5 edit: i procitaj installation guide edit2: i slazem se s wolvom, dugo je proslo otkad sam delal raid al mislim da nisam koristil nikakve diskete
![]() |
#137 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jucer sam imao slucaj da mi win7 nisu "vidjeli" hdd na instalaciji. Ram je bio neispravan. Ubacen drugi i sve proslo. Dolazilo je do dijela gdje je trebalo izabrati disk i nista, amd ploca (Asus F1A75-M LE) u pitanju bila.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
MiningMod
|
A gle, znaci kada pokrenem instalaciju, kaze mi da moram ubaciti drivere...otvorim browse nadjem drivere na usbu...Sada ima folder x86 i x64...kada uzmem x86 nadje mi ahci raid blabla...a kada uzmem x64 nenadje nista... Znaci windows 32bit mi radi sasvim normalno Ali ja trebam 64bit...a ocito ovi driveri na webu od asrocka nesto ne stimaju kada mi ih ne vidi |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Reci jesi li spojio diskove na SB850 ili Marvell? Ako su na SB850 nikakve diskete niti posebni ne trebaju. Velim imam isti chipset i Win7 x64 na diskovima u RAID0. Dakle, odeš u BIOS odabereš način rada kontrolera RAID. Nakon reboota pita te za setup polja Složiš polje Reboot Onda ideš ubacit instal DVD Pri instalaciji te uredno pita gdje da instalira OS i ponudi diskove/particije
![]() |
#140 |
MiningMod
|
marvell mi je dalje, ispod grafičke...nisam u to štekao vec na dva od onih ostalih 6 portova za sata, valjda su tih 6 sb850... i sve sam napravio kako si napisao ali ja kada ubacim dvd on meni odmah izbaci da trebam drivere i tam imam browse i rescan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Premium
|
Molim vaše mišljenje o ovome: RAID disk 1 ![]() RAID disk 2 ![]() Disk 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Prvi disk ti je imao par ispravljenih gresaka, kao i treci (Reallocated Sectors Count), no ono sto tebe trenutno muci je jedan blok koji javlja 'Current Pending Sector Count' (na prvom disku u raid polju). Dakle, to znaci da postoji jedan bad block na disku. Za uspjesnu realokaciju tog bloka, moras nesto zapisati na taj block. Najjednostavnija opcija: ako imas mjesta, izbackupiraj sve. Uzmi recimo HD Tune Pro, i lupi erase cijelog RAID polja (nule su OK). Nakon toga provjeris sa CrystalDiskInfo da vise nemas 'Current Pending Sector Count', tj. da je 0. Kad to zavrsis, normalno slozi particije, i peglaj dalje. Druga opcija je recimo da bootas Linux Live CD, pa sa dd-om trazis gdje ce puknuti, tj. na kom blocku izbaciti gresku na prvom disku (iz Linuxa mozes vidjeti zaseben diskove iz RAID polja). I nakon toga iz istoga sa dd-om zapisati taj jedan block. To ce ispraviti gresku na disku. U ovom slucaju, pozeljno prije napraviti i check iz Windozaa, da ti markira gdje je taj bad block (sa chdsk), jer ako imas neki file na tom mjestu, on je izgubljen. U suprotnom, samo s nuliranjem, imat ces korumpirani file. PS: Mozda postoji neki tool koji automatski trazi bad block i 'pokrpa' ga na ovaj nacin, ali ne znam koji je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Premium
|
Koliko sam shvatio nema potrebe za novim sistemskim diskom ili...? Čime je najbolje napraviti kopiju sistemske particije? Probam sa dd-om iako sam sa linuxom na Vi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Premium
|
Problem je malko sto se bas ne kuzis u Linux. No, ajmo redom: koliko imas particija na disku (tj. RAID polju)? Da li je ikoja od tih particija sistemska? .. i da li imas dovoljno mjesta negdje drugdje za backup? Zadnje izmijenjeno od: Nick7. 17.02.2013. u 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Premium
|
Citiraj:
U RAID polju su tri partcije i jedna od njih je sistemska. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Premium
|
OK.. napravi sljedece. Posto nemas iskustva bas s Linuxom, na drugi, laksi nacin: Prvo, za svaku particiju na RAID polju napravi sljedece: chkdsk /R /F d: (ili koje vec jesu particije). Na jednoj od particija ce otkriti bad block. Ukoliko to nije na sistemskoj particiji, rekao si da si izbackupirao. Dakle, na toj particiji napravi full format particije. To ce zapisati podatak na taj bad block i ispraviti gresku. Mozes, naravno, i drukcije. Uzeti neki imaging program (kao Norton Ghost ili sl.), i napraviti image svih particija. Zatim bootat s nekog LiveCD-a, full arease cijelog RAID polja (dakle bas prepisati cijeli disk! - to ce trajati..). I nakon toga restore. Imas dosta opcija.... Poanta je jedino - da moras na taj pending sector nesto zapisati da ga ispravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Premium
|
Ok..idem u akciju |
![]() |
![]() |
|
|