|
![]() |
#121 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
A vi se isto cudite tom fair useu kao kokos jajetu. Onaj tko je imalo pratio stanje broadbanda na inozemnom trzistu primjetio je da postoji svega nekoliko ISP-ova koji imaju ponudu broadband flatrate paketa bez naznacenog fair use-a, takvi ISP-ovi bi se dali nabrojit na prste ruku. Neki su dobili metodu fair use-a u ogranicenju prometa na 1 GB dnevno (bilo slucajeva u VB-i) dok drugima samo stoji napomena na fair use. Fair use je dosao i prije ovog u vidu kabelskog interneta od strane DCM-a i do danas postoji samo nekolicina ljudi kojima su zbog prekomjernog iskoristavanja linka srezali brzinu. Dakle ukoliko ne opterecujete svoje veze s 80-90-100% full loadom nebi smjelo biti problema. Oni vicni matematici neka izracunaju koliko iznosi full load od pojedinog paketa i od toga odbe 25%, dobiti ce okvirnu kolicinu prometa koju smiju potrositi bez da bi dobili kakve sankcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da nešto pitam... kome je potrebno mjesečno skidati 20gb podataka?! jedino onima koji će skidati divx-e i mp3-ce koje će dalje prodavati u "piratske" svrhe... correct me if I'm wrong. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Potrebno je i manjim tvrtkama čiji se direktor ne želi zamarati ograničavanjem internet prometa. Jednostavno da 700 kuna za najbrži link i baš ga briga, da ne gnjavi admine previše. Dobar je za internet caff-e. Ima iCaffe sa 4 kompa? Uzmi 768 i miran si. Možeš sa 768 furati i 8 kompova bez beda. Sigurno ima "poduzetnih" (čitaj škrtih) vlasnika koji bi furali i 16, ali to je way too much... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
MadModerator
|
http://www.ht.ba/telefonija/htadsl%20cjenik.htm Nabijem ih ja na onu stvar.... ![]() Samo da se ovaj "Mreža" ISP potrudi pa razvede vise Wireless....cccc...onda zbogom HT::Suckers ![]() Mislim da ne bi trebalo biti problema ako se ne koristi preko 70% kapaciteta...mislim na flat.
![]() |
#125 | |
Premium
|
Citiraj:
E sad je drugi par rukava sto ce kod nas 95% korisnika MAXADSL Flat usluge skidati upravo ilegalne programe. Ja mjesecno potrosim do 5GB i meni je ovaj paket OK medjutim nije mi ni FLAT na odmet ali ne uz te brzine. 500kn mi je ipak previse a 384/64 je preslabo za bilo kakav ozbiljniji streaming video sadrzaja visoke kvalitete. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
|
Ja nemrem biti Iskon user i da hocu jer sam na staroj infrastrukturi, u biti za tih 4kn jeftinije mi se neisplati prelazit na njih ali druga stvar je sto je Iskon u CIX-u dok T-com nije tako da cu i ja vjerojatno na Iskon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Pitanje za miljun kuna: "Kojim korisnicima HTTTTHHTH-Com ne pruza uslugu flat ratea?" a)poslovnim b)poslovnim c)poslovnim d)poslovnim Predlazem djoker pola pola i djoker "uzmi stalni link na 64kbps za 2.5k kn". Kurvini sinovi, jos se do sada i nisam previse zamarao THTHHT-Comom, ali nakon ovoga, pfuj, stoka, gamad!
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Lika u mom srcu
|
Marac, ajde mi reci čega ti to dnevno možeš posrkati 5gb? ajde daj, jer ja nemam pojma što bi to bilo tako pametno... korisno. Pratiti TV program uživo (možda Oprah show Live?) ![]() Elven, pa ja govorim za ljude (privatne osobe) a ne firme, poduzeća, bla bla.. firme ni prije nisu išle preko "carneta".. ![]() a njima je i svejedno hoće li platiti mjesečno 700 ili 900kn (karikiram sad) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Da skopiram mail koji sam dobio od wispa: Obavije?tavamo Vas da su cijene izmjenjene . Ukida se 64k pristup i svi korisnici 64k su automatski prebačeni u 128k brzinu po cijeni od 122kn. Ostale cijene su također sni?ene , i aktivira se brzina 384k po cijeni od 350 kn. WISP rula, ![]() Zadnje izmijenjeno od: rendula. 01.02.2005. u 20:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
@gabre dnevno mozes posrkati brdo stvari ako imas flat rate. Izracunao sam da sam u zadnja 3 dana dlao cca 32GB i ulao 30GB (samo sa 1 dl programom). Znaci na dan 10GB dl i 10GBul * 30 dana = 300GB +300GB Pustis PC preko noci i kada nesto dlas onda i ulas (ako koristis programe koje necu navesti jer se admin ne slaze sa imenovanja programa). + nemaju svi TV (ali imam srecu da imam flat rate za 35kn /mjesec)
![]() |
#133 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
jedan od dobrih nacina kak potrositi tak puno bw-a je npr internet radio i tv. samo radio ak streamas na 192 kbps izracunaj koliko mores potrositi. osbono mi je to i najzanimljivije kod flat rate-a a kaj se tice tv-a to bas nebu islo na 384 nazalost :-(
![]() |
#134 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Lika u mom srcu
|
and back again, nobody says what to download! konkretno pitanje, konkretan odgovor? ČEGA 10gb dnevno?? pa ljudi, kupite satelitsku i eto i tv-a i programa ko u priči.. RADIO?? bože sveti, davati mjesečno par stotina kuna tako da bi mogao slušati radio preko neta :clap: :clap: :clap: svaka čast |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da rezimiramo: T-com je uveo flat za privatne korisnike novi paketi se mogu poceti koristiti TEK od 1.3.2005. Iskon DSL isto nudi flat i privati i poslovnim korisnicima (doduse razlika je u cijeni, ali za razliku od HTa...) Iskonov flat DSL je dostupan od 1.2.2005. tako da Iskon ima mjesec dana prednosti da pokupi "flat korisnike" ht-u upravo su dobili jednog ![]() Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 02.02.2005. u 00:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Premium
|
kako volim ovakve brijace! jesi mozda razmislio da se na internet raduju pusta mjuza kju recimo ne pustaju na obicnom radiju iktome jos sve mozes legalno streama pa ti ispadne jos usput ko da skidaj mjuzu!
![]() |
#138 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#139 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
zadnje glasine o granici fair usea za flatrate.... 30GB.... ljudi govore da im na iskonu to potvrde na helpdesku, ne znam za HT.... trenutno sam samo ubrzao vezu... nista drugo...
![]() |
#140 |
Premium
|
Rado bih ti odgovorio sta dlam samo me je admin foruma upozorio da ne smijem govoriti o serijama koje dlam i s kojim programima to cinim. ![]() Meni se vise isplati dlat (valjda ce jednog dana biti tako i u hr) nego kupiti TV i satelitsku. Kada se izselim iz studentskog doma uzet cu studentski ADSL (govorim za SLO) i HDTV jer ce mi se i dalje vise isplatiti dlati.Lijepo necu placati niti pretplatu niti gledati glupe reklame.
![]() |
#141 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ajd da pitam za svaki slučaj da se ne zeznem ![]() Imam ovaj ADSL paket 384/64 i sad kad bi prešao max adsl super 2gb paket plačao bi 138kn mj,sa svime,bez još ovo,još ono...?Zvao sam onu službu za informacije i tako su rekli ali da provjerim za svaki slučaj ![]() Evo novog cijenika,cijene su s PDV-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
čuj, ja kažem da mi je glupo davati takvu lovu (par stotina kuna) da bih gledao tv i radio preko neta. get a life ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Premium
|
Citiraj:
Zbog povećanog interesa korisnika za novim MAXadsl paketima, samo do 15. 2. 2005 promjena paketa može biti važeća već u ovom obračunskom razdoblju. U tom slučaju se cijena odabranog paketa (i cijena prometa i mjesečna naknada) primjenjuju od 1. 2. 2005, te će Vam po toj cijeni biti obračunati na računu za veljaču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
doktor, trekkie, amd-ovac
|
Da, upravo taj flat sam JA.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
dakle kao sto Elven napisao, ja jutros provjerio kad su me zvali da potvrde promjenu brzne, promet koji je napravljen u ova dva dana bit ce priznat pod paketom prometa koji odaberen za ovaj mjesec takoder na newsima ima dosta polemike oko fair use klauzule, pitao sam i to i zenska mi je ponovila dva puta da nema ogranicenja jer je to flat-rate, prema mom misljenju ovo vrijedi za T-com jer njih to nista ne kosta,a sto se tice Iskona oni bi mogli provodit malo drasticne mjere, s obzirom da placaju T-comu promet oni bi mogli bit gubitku ako korisnik potrosi preko 30Gb jer im je placeno toliko sa mjesecnom naknadom za flat, preko toga oni su duzni otplatit T-com sve sta se potrosi...
![]() |
#146 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() Ovdje se dogadja nesto cudno. Nema postova vec 3 dana, a nakon procitanih 10 stranica koliko mi se pojavljuje, ima puno ponovljenih. Ovom porukom testiram stanje 6.02.2005. u 03:11 ...
![]() |
#147 |
Premium
|
Ja jesampijan ali jos uvijek vidim 5 a en 10 stranica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Premium
|
ne kuzim sto mislis ? Posalji mi PM
![]() |
#150 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
nisam na tebe mislio, mislio sam na onog "veki-os" on je poslao screenshot nečega, a onaj visual style u tom screenshotu mi se svidio... zabuna.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|