Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2008., 00:10   #121
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Fadolf Pregled postova
Pa čuj, s obzirom na to da imam iPhone cca 8 mjeseci, a ti ne onda je glupo reći da nisam mislio ozbiljno...

Kada dobiješ iPhone prvo ćeš se uvjeravati kako je bez mana, a onda ćeš vidjeti koliko on mana ima.

Nije da govorim protiv iPhonea, ja sam zbilja zadovoljan s njime, ali glupo je favorizirati nesavršen proizvod. Prema onome kaj sam vidio Omnia ga dere!

I da, ovo za iPod ozbiljno mislim!
Mislio sam ovo "ozbiljno" što se dizajna tiče. :P Ovo, sleek and stylish.

Jednostavno osjećam da Omnia nije pravi mobitel za mene, i da mi ne bi sjeo.

Jednostavno je do toga što mi se ne sviđa taj Windows unutra, sam oblik mobitela i funkcije. Istina, ima neke stvari koje iPhone nema, ali bez problema ću bez njih preživjeti.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 00:22   #122
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Mislim da je iz tvojih XY zadnjih postova i vise nego jasno koji je tebi ljepsi. Ali ako vec velis da se ne mislis prepucavati oko toga ciji je ljepsi (ili veci?) onda se drz toga... osim toga kaj koga briga kaj ce tebi ovo ili ono? Bacaju se usporedbe sto koji ima, a sto koji nema, a ne sto kome treba/ne treba na mobu i kakvih jos gadjeta misli imati sastrane.
Stvar je u tome da je Omnia nakrcana stvarima koje vecina nas nece trebat. Uzmi u obzir ovo: ja nisam poslovnjak i zamisli takvog covjeka. Na to treba ciljat u ovom trenutku. Veći i bolji ekran, dobra multimedija, jednostavna upotreba, dobra proširivost (aplikacijama) -> iPhone.

Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
- kaj će mi još 8GB meme, kad već imam 16GB na iPhoneu? pa nebum na mobitel nabildaval terabajte? ima i omnie od 16GB htjedoh reći da nema potrebe nabildavat mobitel u neke nebeske granice, barem u nekom realnom slučaju. Mislim, navedi mi što ćeš sve tako veliko gore držati? Trenutno imam taj SE K800i i MMC od 2GB, a još mi je 512MB slobodno uz sve slike, videe, muziku...
- bluetooth mi nije toliko važan budući da ga jako rijetko koristim - jednom mjesečno, isključeno za bežičnu slušalicu neznam ja dosta cesto koristim bluetooth jer kad nesto uslikam na faxu od biljeski (uvijek nes nemam a neda mi se pisat) onda si posaljem na brzinu na mob il ako vec nekom drugom trebam poslat sa čega na što ti šalješ na mobitel? istina, nekad treba nekaj poslat frendu, ali nikad mi nije bilo niš hitno, nekad se desi da je pjesma (koju mi pošalju na komp pa je stavim na mob i ovak i onak, tak da nema problema), a ak trebam nekaj nekom drugom poslat, jebiga nek se strpi
- kaj je EMS?, kolko ja znam, mobiteli još ne dostavljaju pakete od 10 kila. , iPhone ima MMS iphone NEMA MMS, omnia IMA, ems sam naveo jer se tamo spominje što je EMS?, iPhone ima MMS
- fotić mi nije toliko važan dok slika izgleda normalno na mobitelu, novi fotić imam, tak da sve manje koristim fotić na mobu (imam SE K800i), a ako je slika normalna na mobu, kao na iPhoneu i ima velki ekran, sve slike ću sa njega pokazivat frendovima govorim o tome koji je bolji a ne o tvojoj potrebi... tebi ocito ne treba ovaj mobitel iz potrebe za koristenje vec pokazivanje prijateljima rekoh gore, tražim mobitel sa kvalitetnim ekranom, dobrom multimedijom, sa gro dodatnih aplikacija koje su po potrebi ultra jeftine, dobrim media playerom, a ima i odličnu podršku kvalitete videa na velikom ekranu; uglavnom, reci mi što ja to točno ne mogu koristiti na iPhoneu, a da mi je od životne važnosti i da mogu koristiti na Omniji?, ne shvaćam pod što vi to točno uvrštavate magičnu riječ "korištenje", kakvo je to magično svojstvo korištenja, to su spominjali i uz nokiu N95 vs. iPhone... Oba ova mobitela imaju i više nego što trebam. A sad kad je nešto nakrcano stvarima koje ćeš pokrenut jedamput za probu...
- ak baš trebas radio, kupis si addon, meni ne treba pretjerano, ustvari imaš internet stream danas rade dodatke za sve stvari, pricamo o originalnim stvarima koje dobis s mobom... radio bi i samsung puno dodataka da ima previse nedostataka :P , uglavnom ne shvaćam sad prenatrpanost stvarima sa jedne i druge strane, poanta je u tome dal ćeš to koristit il ne, za nekog je ovo dobro, za nekog ne
- ah, office... bit će neš i na iPhoneu, ak već nije opet nema sam iphone nego opet dodaci jel tak teško instalirat aplikaciju?
- u stvari, iPhone ima ekran bolje reze, podržava H264, MPEG-4... neznam bas da podrzava H264, jer je to malo prezahtjevno i za neciji komp, moze li neki link otkud ti to (jedino ako sad ne mijesam HD filmove sa H264, sry ako jesam) podržava... http://www.apple.com/iphone/specs.html
Nadam se da za ovo nisi mislio ozbiljno. rekao sam da o izgledu nemozemo raspravljati jer je to subjektivna stvar odsad nadalje ne spominjem dizajn, ali iphone ima veći ekran i ne izgleda kao običan mobitel
ti si vec odavno odlucio da ces uzet iphone i zato ga kupi

EDIT: jedan sa naseg foruma je nabavio iphone od 16gb ubrzo nakon je izasao u americi i nakon tjedan dana il 2 je vec odlucio prodat
frend sa faxa je isto odlucio prodat jer ga nes zeza touch, neki dijelovi ekrana vise ne hvataju
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2008., 00:24   #123
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ice a jesi gledao ove nove HTC modele ? Baš moj frend planira uzet HTC touchDiamond ili neki slični.....u svakom slučaju sve mi se sad čini bolja kupnja od iPhone-a...
http://www.htc.com.hr/
Staro 04.11.2008., 00:25   #124
maax
Registered User
Moj komp

maax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Exclamation

hej...

samo par napomena... sto se tice backupa, radi se automatski i sam saki puta kada iPhone spojis na komp... on se synca i ti radi brate sto te volja.

a sada dalje... od omnie je bolji(vec sam napisao) Samsung i8510 (iNNOV8) model. To je trenutavno najbolji mob na trzistu... koliko je vas culo za njega?

poanta nije u tome koji ima vise pod haubom, nego koji predstavlja vrijednost kupcu...

da od iPhonea ima boljih, ima to je sigurno, samo je upitno koliko su ljudi spremni tolerirati greske drugima, a koliko appleu... iz prodajnih rezultata na temelju 2 uređaja u ponudi, mislim da je to itekako vidljivo...

m
...these lines are dedicated to all the enthusiasts out there, to whom I can give an answer, whether a gamer's notebook exists, with these words: "If you want a computer for gaming, buy yourself a Gameboy or a Playstation..."
maax je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 00:36   #125
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
Ice a jesi gledao ove nove HTC modele ? Baš moj frend planira uzet HTC touchDiamond ili neki slični.....u svakom slučaju sve mi se sad čini bolja kupnja od iPhone-a...
http://www.htc.com.hr/
Gledao sam, ali nisam tako detaljno. Ima mi opet nekako mali ekran, ali nisam siguran još koje pluseve ima nad iPhoneom i Samyjem.

Citiraj:
Autor maax Pregled postova
hej...

samo par napomena... sto se tice backupa, radi se automatski i sam saki puta kada iPhone spojis na komp... on se synca i ti radi brate sto te volja.

a sada dalje... od omnie je bolji(vec sam napisao) Samsung i8510 (iNNOV8) model. To je trenutavno najbolji mob na trzistu... koliko je vas culo za njega?

poanta nije u tome koji ima vise pod haubom, nego koji predstavlja vrijednost kupcu...

da od iPhonea ima boljih, ima to je sigurno, samo je upitno koliko su ljudi spremni tolerirati greske drugima, a koliko appleu... iz prodajnih rezultata na temelju 2 uređaja u ponudi, mislim da je to itekako vidljivo...

m
Taj Sami nije tač skrin. Ne znam, kraj ovih mi nekako taj sustav izgleda zastarjelo. Osobno me fascinira promjena sučelja, opcija po potrebi, a ne da imaš jedno stalno.

Ima boljih mobitela od iPhonea, naravno.
Ajmo uzeti za "grešku" bluetooth, i nekako kameru (jer ovisi o zahtjevima korisnika, neki će je pokrenuti općenito par puta mjesečno, jer imaju bolju alternativu, a svaka alternativa je bolja od bilo kojeg mobitela). Koje su onda još greške? Ali baš greške. Greška ne može biti to što iPhone nema npr. radio. Jednostavno nema, kao što ni Ferrari nema spojler na hidrauličko podizanje kao Bugatti Veyron. Nemoj reći MMS.
Staro 04.11.2008., 00:39   #126
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

pa rekao sam da omnia IMA MMS jel citas ti to il trazis nacin da branis iphone
ovdje navedimo sta koji ima a sta nema. znaci prednosti i nedostaci. na tebi je da odlucis cemu ce tebi sluzit mobitel
rekao si da je iphone ipod pa po tome zakljucujem da ces slusat preko njega i bit ce ti potrebna veca memorija. ja imam ipod od 8gb, na pocetku sam mislio da ce mi biti dovoljno, ali eto stalno je full jer mi je zao obrisat neke albume jer nikad neznam kad ce mi se to slusat dok budem putovao, bio na faxu il bilo gdje.
ne sjecam se da si uopce naveo sta uopce trazis. ovo je tvoj prvi post u ovoj temi. a poslije si samo komentirao cijenu i svojstva a ne svoju potrebu za mobom.
tesko mi je instalirat trazit i instalirat aplikacije jer zaste se j***t sa trazenjem kad sam za slicnu cijenu mogao dobit gotov paket a ne da se ja mislim jel neki majmun to lijepo napravio i hoce li to radit kako treba. ovako znam koga cu krivit kad mi nes ne radi.
opet spominjes izgled, a rekao si da neces vise spominjat. i meni je lijep iphone a ovdje pricamo o KARAKTERISTIKAMA MOBITELA
radio sam spomenuo jer smo radili usporedbu. e pocinjes me full zivcirat sa tvojim pricama sta ti treba a sta ne. radio sam imao i na mp3 playerima i na mobitelu i u cijelom zivotu nemam do nedavno 50 sati slusanja radia. nedavno sam poceo preko winampa slusat radi promjene. i da ne nabavljam xy albuma da bih nasao par dobrih pjesama. uzmi si vise taj iphone i bok. oces da ti nadem prodavaca?

EDIT: sto se tice kamere sa svojom usranom kamerom na u600 sam danas napravio 2009 sliku, ne da bih slikao okolo gluposti vec jer mi je trebalo u situacijama kad nisam imao digitalac
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 00:55   #127
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
pa rekao sam da omnia IMA MMS jel citas ti to il trazis nacin da branis iphone
ovdje navedimo sta koji ima a sta nema. znaci prednosti i nedostaci. na tebi je da odlucis cemu ce tebi sluzit mobitel
rekao si da je iphone ipod pa po tome zakljucujem da ces slusat preko njega i bit ce ti potrebna veca memorija. ja imam ipod od 8gb, na pocetku sam mislio da ce mi biti dovoljno, ali eto stalno je full jer mi je zao obrisat neke albume jer nikad neznam kad ce mi se to slusat dok budem putovao, bio na faxu il bilo gdje.
ne sjecam se da si uopce naveo sta uopce trazis. ovo je tvoj prvi post u ovoj temi. a poslije si samo komentirao cijenu i svojstva a ne svoju potrebu za mobom.
tesko mi je instalirat trazit i instalirat aplikacije jer zaste se j***t sa trazenjem kad sam za slicnu cijenu mogao dobit gotov paket a ne da se ja mislim jel neki majmun to lijepo napravio i hoce li to radit kako treba. ovako znam koga cu krivit kad mi nes ne radi.
opet spominjes izgled, a rekao si da neces vise spominjat. i meni je lijep iphone a ovdje pricamo o KARAKTERISTIKAMA MOBITELA
Citiraj:
Autor A.J.
iphone NEMA MMS, omnia IMA
Znamo da Omnia ima, ali je poanta u tome da i iPhone ima.

Sad sam naveo što tražim, početkom ovog novog razgovora.

Reci mi sad, instaliranje i traženje aplikacija... Da bi dobio ono što fali, snimanje videa, bolje fotografije, MMS trebaju ti 3 aplikacije. I to je to. Sve ostalo je bonus i dobivaš još mnoge funkcije koje npr. Zamzung nema.

Naravno - karakteristike mobitela.
Utvrdili smo da oba imaju MMS.
Oba imaju po 16GB iz boxa, Omnia više sa MC.
iPhone nema radio, Omnia ima.
iPhone ima mulitouch, Omnia nema.
Omnia ima bolju kameru, ali i iPhone nudi solidno za ono što ima.

Gledaj sad realno. Nekome tko nema nikakve svrhe od poslovnog mobitela (općenito korisnici), u što bi Omnia mogla spadati, već je orijentiran na multimedijsku stranu i kompletnu jednostavnost, koji mobitel bi mu pasao?
Istina, Omnia je nakrcata stvarima, ali koje su joj točno karakteristike koje bi prosječnom korisniku kojega zanima jednostavnost, brzina i multimedija, a da su bolje od iPhoneovih? Stvar je u onome što ćeš koristiti i koliko živaca ćeš potrošiti dok dođeš to toga što trebaš, a ne o tome koliko opcija imaš koje nikada nećeš ni vidjeti.
Staro 04.11.2008., 01:12   #128
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

ok j***s MMS ionako ga nisam poslao ni 5 komada u zivotu
priznajem, lakse je upravljat iphone-om jer je jednostavniji. rekao mi je lik da se jos nije priviknuo na omniu iako ga ima vec dosta vremena. ne sjecam se tocno koliko.
prosjecni korisnik nebi ni usao u ovo temu jer n95 nije za prosjecnog korisnika. sto se tice instaliranja programa, ako bi mi to uzelo par min bez nekih muka ok i dobio sve servisirano. ali j***mu sve, ako sam vec dao tolike pare de ga napravi do kraja a ne da se moram regat na svakakve stranice, ucit kako to instalirat (neki prosjecni korisnici neznaju ni igru na kompu instalirat iako je vecinom sada sve na next-next...). trazenje po raznim stranicama spominjem zato sto prepostavljam da se ti dodatci na itunes naplacuju, sry ako sam u krivu. ako jesam potrazit cu si koju igru za nano .
prije godinu dana sam uzeo u600 i potrazio sam igrice da si nastavim na mob da mi brze prode vrijeme dok cekam npr kod doktora (mrzim cekanje).
ako ti sebe uvrstavas u prosjecnog korisnika trebao si odmah reci da ti ne treba mobitel s puno funkcije poput omnije i bok, a ne opravdavat iphone i dalje ga usporedivat
Staro 04.11.2008., 01:21   #129
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
ok j***s MMS ionako ga nisam poslao ni 5 komada u zivotu
priznajem, lakse je upravljat iphone-om jer je jednostavniji. rekao mi je lik da se jos nije priviknuo na omniu iako ga ima vec dosta vremena. ne sjecam se tocno koliko.
prosjecni korisnik nebi ni usao u ovo temu jer n95 nije za prosjecnog korisnika. sto se tice instaliranja programa, ako bi mi to uzelo par min bez nekih muka ok i dobio sve servisirano. ali j***mu sve, ako sam vec dao tolike pare de ga napravi do kraja a ne da se moram regat na svakakve stranice, ucit kako to instalirat (neki prosjecni korisnici neznaju ni igru na kompu instalirat iako je vecinom sada sve na next-next...). trazenje po raznim stranicama spominjem zato sto prepostavljam da se ti dodatci na itunes naplacuju, sry ako sam u krivu. ako jesam potrazit cu si koju igru za nano .
prije godinu dana sam uzeo u600 i potrazio sam igrice da si nastavim na mob da mi brze prode vrijeme dok cekam npr kod doktora (mrzim cekanje).
ako ti sebe uvrstavas u prosjecnog korisnika trebao si odmah reci da ti ne treba mobitel s puno funkcije poput omnije i bok, a ne opravdavat iphone i dalje ga usporedivat
Uglavnom se varaš.
Instalacija je u možda 2 tipke. I ove aplikacije su besplatne. A sve plaćene aplikacije variraju od 1-2 dolara. Te aplikacije se nalaze kod Applea, u AppStoreu.

Ne svrstavam se u korisnika pod bussiness klasu i to. Slažem se da bi Omnia bila možda bolji mobitel za nekog tko treba Winse i još neke stvari, ali za neke druge stvari nema do iPhonea. Pa i on ima puno funkcija. Samo je manja razlika u tome što ne dolazi sa svim mogućim instaliranim, već ti odlučiš što želiš u dva klika, Apple cilja na jednostavnost.

Mislim da se kod Omije malo teže naviknut jer ima nekako prividno uzak screen. iPhone je prostraniji i nekako ima jednostavnije funkcije za koristiti. (nisam probao Omniu, ali sad sam dosta gledao svakakve videe i sl.). Također sam primjetio da se neki ljudi služe stylusom za navigiranje po Samyju, a toga se odmah u startu želim riješiti.

EVO SLIKE:

EDIT: Također mi nespretno izgleda ovaj scroll sa desne strane u Winsima... Dok kod iPhonea rješavaš to prstom.
Staro 04.11.2008., 01:29   #130
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

nema slika
ja sam prije isto htio iphone kad sam cuo da ce izac. htio sam probat appleove proizvode. sa nanom sa zadovoljan samo me jebe sto tipka play ponekad ne reagira i sto se cesto zna zaledit kad ga spojim na komp.
ali kad sam vidio da nisu poboljsali kameru i nema flash. a kameru jako cesto koristim.
meni je tesko bilo na pocetku upravljat samsungom jer me bilo strah da ga necu ostetit, prejako stisnut ekran i tako. jbg nije moj....
ali da iphone izda mob sa boljom kamerom. vjerojatno bih i razmislio da ga uzmem. neznam dali si naletio na ovo, ali citao sam da kod iphone-a zna pucat plastika sama od sebe
jesu li i igre za nano besplatne? radim za fax pa nemam vremena trazit
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2008., 01:43   #131
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
nema slika
ja sam prije isto htio iphone kad sam cuo da ce izac. htio sam probat appleove proizvode. sa nanom sa zadovoljan samo me jebe sto tipka play ponekad ne reagira i sto se cesto zna zaledit kad ga spojim na komp.
ali kad sam vidio da nisu poboljsali kameru i nema flash. a kameru jako cesto koristim.
meni je tesko bilo na pocetku upravljat samsungom jer me bilo strah da ga necu ostetit, prejako stisnut ekran i tako. jbg nije moj....
ali da iphone izda mob sa boljom kamerom. vjerojatno bih i razmislio da ga uzmem. neznam dali si naletio na ovo, ali citao sam da kod iphone-a zna pucat plastika sama od sebe
jesu li i igre za nano besplatne? radim za fax pa nemam vremena trazit
Nisam ziher za nano...

Čuo sam da zna pucat sama od sebe, ali kao rijetko se desi.
Ima slike sad.

Uglavnom moje mišljenje je da osobno nema smisla gledati koji mobitel bi kupio po broju funkcija koje ima, već po funkcijama koje bi ti koristio. Ništa ti ne znači što mobitel u sebi ima neke posebne funkcije koje ćeš samo preskočiti. Naravno tu je i udobnost... A k tome ubrojiš naravno i vlastiti dojam, jer ćeš naravno kupiti ono što ti leži, u čemu se nađeš i što ti pristaje.

iPhone mi se prvenstveno sviđa zbog dizajna, jednostavnosti, a i količini aplikacija s kojim ga mogu proširiti.

PCEkspertovci uvijek gledaju po količini funkcija, performansa, svega što je na papiru i u praksi, makar ti i ne treba.

Samo što kod mene igra sve moje navedeno, a i cijena od 1 kune za iPhone, tako da... A Samyja nema u T-mobileu, kako vidim. No to nije glavno stajalište s kojega ga branim.

http://www.apple.com/iphone/appstore/ -> idi na Education dolje i na GraphCalculator. Pa ko će to bolje od iPhonea? I još mi pomaže u školi. :P
A da ne spomenem periodnu tablicu elemenata sa svim điđama. A takvih aplikacija ima milijun. To volim kod iPhonea.

EDIT:
Evo ti video di je prikazana instalacija:
http://www.apple.com/iphone/gallery/ads/ -> klikni na reklamu Lonely Planet.
Staro 04.11.2008., 01:54   #132
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

ja sam scrolao bez da sam dirao onaj rub sa strane. stisnes i vuces prema gore ako zelis ici za dolje. kao da npr uhvatis papir i guras prema gore da bi vidio sta ispod pise.
pa ja sam radio usporedbu znaci ko sta ima jer nemogu odlucit u tudje ime cemu nekom sluzi mob i sta ce sve koristit na njemu tako da si me krivo shvatio. ali ajd glavno da se sad kuzimo. kupi si taj mob, jer za tvoje svrhe dobar i bok... uzivaj u njemu...
jel ima mozda konstruiranje i dimenzioniranje nosivih elemenata, to bi mi sad full posluzilo - malo da se nasalim a ne da se stalno prepiremo

samo da navedem za one koje zanima omnia. nije samo onakav izgled menija kao gore. mislim da sam vidio 2 nacina ako ne i 3. gubio sam se po mobitelu pa neznam sta sam sve dirao
ali eto lijepo je vidjet da postoje skinovi
ne podnosim M$ u zadnje vrijeme...
stalno problema sa njihovim "ispravljanjem" i "nadogradnjama"
Staro 04.11.2008., 02:02   #133
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
ja sam scrolao bez da sam dirao onaj rub sa strane. stisnes i vuces prema gore ako zelis ici za dolje. kao da npr uhvatis papir i guras prema gore da bi vidio sta ispod pise.
pa ja sam radio usporedbu znaci ko sta ima jer nemogu odlucit u tudje ime cemu nekom sluzi mob i sta ce sve koristit na njemu tako da si me krivo shvatio. ali ajd glavno da se sad kuzimo. kupi si taj mob, jer za tvoje svrhe dobar i bok... uzivaj u njemu...
jel ima mozda konstruiranje i dimenzioniranje nosivih elemenata, to bi mi sad full posluzilo - malo da se nasalim a ne da se stalno prepiremo

samo da navedem za one koje zanima omnia. nije samo onakav izgled menija kao gore. mislim da sam vidio 2 nacina ako ne i 3. gubio sam se po mobitelu pa neznam sta sam sve dirao
ali eto lijepo je vidjet da postoje skinovi
ne podnosim M$ u zadnje vrijeme...
stalno problema sa njihovim "ispravljanjem" i "nadogradnjama"

Cuj stari, odo ja sad na spavanac, a kad nabavis Zamzunga, javi se.
Staro 04.11.2008., 02:18   #134
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

i ja cu uskoro. neda mi se vise ovo racunat. mislim da ce netko prije mene uzet. ali ako budem javit cu se
laku noc
Staro 04.11.2008., 09:05   #135
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

HTC TouchDiamond ima ekran 2.8" ali mislim da je i to dosta, ali gle karakteristike:

Code:
Općenito
                          Mreže:
                             HSDPA 900/2100 
                             GSM 900/1800/1900
                          Dimenzije:
                             102 x 51 x 11.35 mm
                          Masa:
                             110 g (s baterijom)

Zaslon 
                           Tip:
                             TFT VGA ravni zaslon osjetljiv na dodir
                           Veličina:
                             2.8'', 481 x 640 pixela
-  TouchFLO 3D navigacija pomicanjem prsta
                              - akcelerometar/senzor za auto-rotaciju
                              - na dodir osjetljiva navigacijska kontrola
                              - prepoznavanje rukopisa

Zvono                       
                           Tip:        Polifone melodije (40 tonova), MP3                                                                                                            Vibracija:     Da                                                                                                  
                      Memorija i procesor 
                            Imenik:          Dijeljena memorija, slike pozivatelja                                                                                                             Dnevnik poziva:    Da                                                                                   
                            Memorijska kartica:      4GB ugrađene memorije                                                                                   
                            Memorija:      198 MB RAM
                                               256 MB ROM                                                                                   
                            Procesor:    Qualcomm® MSM 7201, 528 MHz

Podatkovni prijenos 
                                     GPRS:
                                          Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
                                     EDGE:      Da
                                     3G:   Da
                                     HSPD:  Da, do 7.2 Mbit/s
                                     WLAN:   Wi-Fi 802.11b/g
                                     Bluetooth:   Da, v2.0, A2DP, EDR
                                     Infrared port:  Ne
                                     USB:  Da
                                     GPS navigacija:  GPS i A-GPS

Ostala svojstva 
                                     OS:  Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional
                                              - SMS, MMS, Email, Instant Messaging, Direct Push
                                     Preglednik:
                                               WAP 2.0/xHTML, HTML (PocketIE)
                                     Igre:
                                               Da
                                     Kamera:
                                               3.2 MP, video, auto-fokus
                                               druga VGA kamera za video poziv
                                     Ostalo:
                                               Pocket Office (Word, Excel, Outlook)
                                               FM radio s RDS
                                               Diktafon
                                               Java MIDP 2.0
                                               Diktafon
                                               MP3/AAC player
                                               Video/audio album
                                               T9
                                               Ugrađeni hands free

Baterija 
                                     Standardna baterija, Li-Ion 900 mAh                                                                                   
                          Na čekanju:               Do 396 sati                                                                                   
                          Vrijeme razgovora:           Do 330 minuta                                                                                   
                          Trajanje video poziva:       Do 145 minuta                                                                                                           

/// _Preispitujući percepciju naprednih mobilnih telefona, HTC Diamond ostvaruje značajan pomak kombinacijom hi-tech snage sa intuitivnom uporabljivošću i nadahnjujućim dizajnom.
///_Uz oštar touch screen veličine 7.1 cm, smješten unutar čeličnih okvira zadivljujućeg sjaja i besprijekorno izbrušenih rubova, HTC Diamond pruža jednako zadovoljstvo u korištenju i promatranju. 
/// _ Vibrirajuće korisničko sučelje osjetljivo na dodir, 3D TouchFLO tehnologija i dokazano brza HSDPA povezivost, odlike su kojima HTC Diamond ravnopravno konkurira prijenosnim računalima, omogućujući nesmetanu interakciju sa Google, YouTube i Wikipedia portalima. 
///_Kontakti, glazba, video zapisi i fotografije dobivaju novu dimenziju – listajte i pretražujte dodirom i uživajte u 3D prikazu poruka, kontakata i albuma. Kreirajte osobno umjetničko djelo uz album artwork inovaciju, pretvorite video zapis u fotografiju snapshot tehnologijom, zabavite se i pokrenite uz samo jedan dodir prsta.
///_Zaustavite vrijeme uz kameru sa 3,2 megapixela i autofokusom, a sa 4GB interne memorije ponesite sa sobom sve što vam treba. Brzo i jednostavno pronađite svoje odredište integriranim preciznim GPS sustavom. 

///_Stilski oblikovan? Ili funkcionalan?
Razmazite se uz oboje - HTC Diamond.
EDIT: složeno preglednije
Staro 04.11.2008., 09:33   #136
Beastoz
PC mašinerija
Moj komp

Beastoz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
da li mi netko moze objasniti kako idu ove cijene za iphone...da li platim 700 kn odma ako cu na tarifu 300 i onda 300 svaki misec ili... nije mi bas jasno...
Beastoz je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 10:09   #137
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Beastoz Pregled postova
da li mi netko moze objasniti kako idu ove cijene za iphone...da li platim 700 kn odma ako cu na tarifu 300 i onda 300 svaki misec ili... nije mi bas jasno...

Platiš 700 kn uređaj na licu mjesta i svaki mj. 300 kn pretplate
Staro 04.11.2008., 12:33   #138
Nehaj007
gamer/hardveraš/mrežaš
Moj komp

Nehaj007's Avatar

Datum registracije: May 2004
ovaj naslov početka mi je malo upitan ako je nokija 2750 kod t-moba a iphone 2000 kuna.

nije upitno koji je bolji i koji ima više opcija pa je zato i skuplji. Usput stigao je i N96 koji oba prijašnja jede za doručak.

Zna li netko koja je cijena samo iphone-a zaključanog na t-mob ili u simpa mix-u, nešto se i to spominje kao opcija?
Staro 04.11.2008., 14:20   #139
ladovina
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
za GPS iPhone koristi google maps i za te mape se mora spojiti na internet. Je li se to onda naplaćuje kao prijenos podataka?
ladovina je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 14:25   #140
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Nehaj007 Pregled postova
ovaj naslov početka mi je malo upitan ako je nokija 2750 kod t-moba a iphone 2000 kuna.

nije upitno koji je bolji i koji ima više opcija pa je zato i skuplji. Usput stigao je i N96 koji oba prijašnja jede za doručak.

Zna li netko koja je cijena samo iphone-a zaključanog na t-mob ili u simpa mix-u, nešto se i to spominje kao opcija?
8gb je 3898kn u simpi i 3298 u simpa mixu , a 16gb 4498kn i 3898kn .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 14:29   #141
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Nehaj007 Pregled postova

glede skuplji = bolji to je u ovom slučaju daleko od pravila, a n96 nije nikakva revolucija (u nekim stvarima je i lošija) u odnosu na n95 8g koja bi bila moj izbor
cijene imas na t-mobile stranicama u svim mogucim kombinacijama
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 15:11   #142
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor ladovina Pregled postova
za GPS iPhone koristi google maps i za te mape se mora spojiti na internet. Je li se to onda naplaćuje kao prijenos podataka?
Da, naplačuje se promet. Nešto sam malo gledao, postoji open sorce aplikacija maps offline i neke slične, koje spremaju mape na iphone, kako bi se mogle koristiti offline. Pročitao sam još kako TomTom ima spremni navigacijski software za iPhone. Nisam dubinski proučava kako to radi, nekima je bugovito, nekima ne. Neda mi se sad to proučavati. Uglavnom google sve zna
Staro 04.11.2008., 15:43   #143
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor maax Pregled postova
koliko je vas culo za njega?
Nitko, mi živimo u kutiji ispod mosta.
Staro 04.11.2008., 17:48   #144
Terminator02
Premium
Moj komp

Terminator02's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Kako kombinirati povoljan pristup internetu i povoljno telefoniranje u jednom mobitelu?
Npr. uzmem li Tele2 mobilni internet i za 3GB podataka platim 195 kuna.
A preko "knock-out tarife imam pozive prema svi mrežama za 0.5 kuna/min.

Tako bi za cijenu i300 paketa za iPhone dobio 3GB prometa i 200minuta razgovora.

Međutim problem je što se takva usluga ne može realizirat samo preko jednog SIM-a, nego treba odvojeno jedna SIM kartica za razgovore, a jedna za DATA (čitaj dva aparata!)
Terminator02 je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 19:22   #145
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Ajd nastavite u istom tonu , pa da Lock padne . Nema potrebe za ovakvim tenzijama i prepucavanju , a sve oko ukusa kome je kaj bolje i kome sto vise odgovara ili se svidja .

I dosta paraleli sa Omniom , N 96 i ostalim glupostima ...
Router je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 14:40   #146
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Zna neko ako se može uzet iPhone na i300 tarifi, nakon 4 mjeseca smanjit na i150 i onda nakon mjesec smanjit na 60 kn pretplatu ?
CsH_58 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 14:48   #147
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
nazovi i provjeri, ali koliko se sjecam obicno su dozvoljavali promjenu za samo jedan stupanj na nize
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 21:31   #148
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
'

Cisto znatizelje radi, moze li mi neki vlasnik N95 reci kakva je kvaliteta onboard speakerphonea? Posebno u relaciji prema sugovorniku, odnosno da drugoj strani bude identicno kao i preko "slusalice" razgovor. Neki modeli to imaju odlicno, a neki osrednje realizirano. Kakva je situacija kod N95?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 08:46   #149
PERO-1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
IPHONE 3G

Pozdrav ! Da li mi netko moze pomoci kako da usnimim video na Iphone 3G ? Zahvaljujem !

Zadnje izmijenjeno od: Router. 20.11.2008. u 09:03. Razlog: Sljedeci put pisi bez Caps locka
PERO-1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2008., 09:40   #150
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
instaliraj si cycorder
Spirit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas