Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2016., 19:27   #1411
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
A vi isto pustite da vas netko zatrolla, odmah u borbu s vjetrenjačama ne bi li se sačuvao obraz amd-u
nub je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2016., 19:28   #1412
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Imam FX8320 na 4GHz, nikad mi nije nedostajalo snage za bilo kaj da radim. S Intelom bi za tu cijenu, koliko sam ja platio komponente, dobio slabiju matičnu sa zaključanim procom na nižoj frekvenciji. I sa stock coolerom.

Ovak se uvijek, ak mi zatreba, poigram sa OC-om i dam još malo snage za dalje.

Osim u benchmarcima ali to me nekak, ne znam... osjećam da me boli dolje, pitam se zakaj.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2016., 19:43   #1413
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
6700K košta 3100 kuna,8370 košta 1650 kuna.Što se tiče 8300,doguraj ga do 4.7 redovno i skidam kapu.6700K je u tome videu na istom clocku brži 70% i skuplji 87%-fair enough.
Ne kužim logiku. Intel ima fer cijenu a AMD nema sobzirom na omjer uloženo/dobiveno?

Ako ima fer cijenu i amd u tim okvirima čemu onda ova rasprava i pitanje zašto ga podržavamo? Zar ne bi bilo logično pitati zašto ga ne podržavate
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2016., 19:53   #1414
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Imam FX8320 na 4GHz, nikad mi nije nedostajalo snage za bilo kaj da radim. S Intelom bi za tu cijenu, koliko sam ja platio komponente, dobio slabiju matičnu sa zaključanim procom na nižoj frekvenciji. I sa stock coolerom.

Ovak se uvijek, ak mi zatreba, poigram sa OC-om i dam još malo snage za dalje.

Osim u benchmarcima ali to me nekak, ne znam... osjećam da me boli dolje, pitam se zakaj.
Ja čak i i5ice vodim u benču(neke)ali to nije bitno,ljudi ovdje moraju svatit da ja stvarno uzimam pare od toga što radim i maksimalne performanse su bitne i nije problem doći i potrositi nešto više za bolje(tipa i5) naspram mog 8320 ako je i5 bolji u tome sto radim(a 15 ljudi gdje sam pitao jest reklo da je mnogo bolji u svacemu od i5 do 5820k).
Druga stvar je decki,pitao sam zasto mnogo ljudi preferira AMD FX ovdje(oni koji ga imaju)i netko je rekao zbog price/perf.a ostali su pricali neke stvari koje nisu istestirane cak i kad sami postave link(adobe,sony vegas,cinema 4d nitko stavio).I nitko od spomenutih nije koristio u svome vlastitome sistemu intela u novoj eri osim jednoga koji ima fx i i intel na poslu(prastari nonK i5 i jos nije odgovorio ima li ssd u tome sistemu na poslu kao boot).
I sad think,vjerovat 10 ak ljudi koji su napravili prijelaz ili onima koji nisu i nisu osjetili u vlastitome sistemu.
Staro 26.03.2016., 19:59   #1415
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nabavi i5, ili još bolje i7 pa nam onda iz prve ruke pokaži koliko više novaca si zaradio sa tom promjenom procesora.
Ja sam osobno uzeo FX-a jer mi ne treba bolji procesor (s matičnom me izašao 1300kn), a tada sam imao hladnjak kojeg sam tek nedavno zamijenio (Scythe Kama Angle - kupljen 2008, i do nedavno bio u upotrebi).
Da se bavim poslom u kojemu je bitan procesor, i ako bi kupnjom intelovog procesora zarađivao više, naravno da bih ga kupio, a ne bi tu po forumu skupljao post count potičući nebitnu raspravu koja će na kraju vjerovatno završiti podjelom par ban-ova..

Zadnje izmijenjeno od: Tex Willer. 26.03.2016. u 20:10.
Tex Willer je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2016., 20:24   #1416
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor Tex Willer Pregled postova
Nabavi i5, ili još bolje i7 pa nam onda iz prve ruke pokaži koliko više novaca si zaradio sa tom promjenom procesora.
Ja sam osobno uzeo FX-a jer mi ne treba bolji procesor (s matičnom me izašao 1300kn), a tada sam imao hladnjak kojeg sam tek nedavno zamijenio (Scythe Kama Angle - kupljen 2008, i do nedavno bio u upotrebi).
Da se bavim poslom u kojemu je bitan procesor, i ako bi kupnjom intelovog procesora zarađivao više, naravno da bih ga kupio, a ne bi tu po forumu skupljao post count potičući nebitnu raspravu koja će na kraju vjerovatno završiti podjelom par ban-ova..
Ja necu zaraditi vise odlaskom na intela,ali cu biti puno produktivniji,brži i bolji samo me zanima konkretno za i5(ne i7)ta razlika.Takoder,htio sam vidjeti ima li netko direktna iskustva sa razlikom jer svi na AMD temi imaju vecinom AMD(a oni na intel dijelu puno cesce intele).
Staro 26.03.2016., 20:32   #1417
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Trolaš buraz,vjerojatno skupljajući postove za tržnjak. Nastavi tak, pa možeš sa Hawkerom na pivu...
Staro 26.03.2016., 20:50   #1418
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Trolaš buraz,vjerojatno skupljajući postove za tržnjak. Nastavi tak, pa možeš sa Hawkerom na pivu...

Ne trolam nikoga i to je jasno onome tko raspravlja o ovome od pocetka,takoder ne skupljam ni za što jer nisam tocno siguran sto je trznjak.
Ja sam objektivno pokusavam saznat neke informacije od ljudi koji su mozda iskusili oboje.
Staro 26.03.2016., 20:53   #1419
Tex Willer
Premium
Moj komp

Tex Willer's Avatar

Citiraj:
Ja necu zaraditi vise odlaskom na intela,ali cu biti puno produktivniji,brži i bolji samo me zanima konkretno za i5(ne i7)ta razlika.Takoder,htio sam vidjeti ima li netko direktna iskustva sa razlikom jer svi na AMD temi imaju vecinom AMD(a oni na intel dijelu puno cesce intele).
Čisto sumnjam da bi ti netko tko je prešao sa AMD-a na Intela napisao da mu taj prelazak nije bio najpametniji, jer ipak mora nekako opravdati taj prelazak (makar sam sebi).
Najbolje ti je da probaš, ako si možeš priuštiti, pa nam onda iz prve ruke možeš elaborirati.
Staro 26.03.2016., 21:00   #1420
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Ne trolam nikoga i to je jasno onome tko raspravlja o ovome od pocetka,takoder ne skupljam ni za što jer nisam tocno siguran sto je trznjak.
Ja sam objektivno pokusavam saznat neke informacije od ljudi koji su mozda iskusili oboje.
Citiraj:
Čisto sumnjam da bi ti netko tko je prešao sa AMD-a na Intela napisao da mu taj prelazak nije bio najpametniji, jer ipak mora nekako opravdati taj prelazak (makar sam sebi).
Najbolje ti je da probaš, ako si možeš priuštiti, pa nam onda iz prve ruke možeš elaborirati.

slažem se.. evo stvarno bi volio da kupiš intela.. i da nam javiš usporedno iz prve ruke kako stvari stoje.. i to ne kao oni likovi koje uzimaš kao referencu "I SHOULD HAVE DONE IT SOOOOOOOOOOOOOONER", nego fino excel tablica i piši konkretne rezultate
John Creasy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2016., 21:01   #1421
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Zato sam pitao tu,vjeruj,ljudi koji su prešli sa athlon 860k na i3 6100 su sretni sa time.Neki koji su presli sa g3258 na 8350 su sretni s time.Ja sam iskljucivo htio vidjeti ima li netko iskustva opisanoga ispod(ocigledno ne,zasad)te sam malo propitao drugdje.
Ja isto tako mogu reci da sam imao Athlon 860K na Asrock FM2A75HD+ na 4.3 ghz i mogu reci da je procesor vrlo los,za blago receno bilo sto.Bottleneckao je R7 260x koja se odlicno klokala(1210/1833).I prijelaz na 8320,990fx chipset i crossfire je bio mnogo skuplji ali teško brži i bolji prijelaz.
Naci ovo gore napisano sam ocekivao mozda naci ovdje,izgleda da cu se probat prebacit na Intel dio foruma jer su tamo intelaši,cisto da vidim ako tamo ima netko tko je bukvalno napravio prijelaz.To nije kritika vama ovdje ali treba pogledat obje strane.
Staro 26.03.2016., 21:05   #1422
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Zato sam pitao tu,vjeruj,ljudi koji su prešli sa athlon 860k na i3 6100 su sretni sa time.Neki koji su presli sa g3258 na 8350 su sretni s time.Ja sam iskljucivo htio vidjeti ima li netko iskustva opisanoga ispod(ocigledno ne,zasad)te sam malo propitao drugdje.
Ja isto tako mogu reci da sam imao Athlon 860K na Asrock FM2A75HD+ na 4.3 ghz i mogu reci da je procesor vrlo los,za blago receno bilo sto.Bottleneckao je R7 260x koja se odlicno klokala(1210/1833).I prijelaz na 8320,990fx chipset i crossfire je bio mnogo skuplji ali teško brži i bolji prijelaz.
Naci ovo gore napisano sam ocekivao mozda naci ovdje,izgleda da cu se probat prebacit na Intel dio foruma jer su tamo intelaši,cisto da vidim ako tamo ima netko tko je bukvalno napravio prijelaz.To nije kritika vama ovdje ali treba pogledat obje strane.

sry frende, ali sad odjednom prebacuješ krivnju na nas.. mi smo tu bili prvi koji su rekli da je intel bolji, ali pitanje je koliko bolji, i dal je financijski isplativo..

slobodno pitaj gdje hoćeš, dobit ćeš iste/slične odgovore.. ako ti zarađuješ masnu lovu svojim radom, prijeđi an intel.. ako su to neki fuševi, ostavi fx-a, nađi curu i odvedi ju u kino i na ćevape umjesto da trošiš pare na novu platformu
Staro 26.03.2016., 21:28   #1423
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
sry frende, ali sad odjednom prebacuješ krivnju na nas.. mi smo tu bili prvi koji su rekli da je intel bolji, ali pitanje je koliko bolji, i dal je financijski isplativo..

slobodno pitaj gdje hoćeš, dobit ćeš iste/slične odgovore.. ako ti zarađuješ masnu lovu svojim radom, prijeđi an intel.. ako su to neki fuševi, ostavi fx-a, nađi curu i odvedi ju u kino i na ćevape umjesto da trošiš pare na novu platformu

Ne ma šta,ne krivim nikoga.Zato pitam tu vas,druge ljude da dobijem sto sire misljenje.A i takoder me zanima iskustvo.Volim debelo provjeriti prije nego prijedem...mozda sacekam Zen/Kabylake?Nikad se nezna...
Staro 26.03.2016., 21:31   #1424
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

ja bi ti iskreno savjetovao, s obzirom da imaš ok opremu, uloži pare u znanje umjesto da kupuješ intel procesor od 2-3-4k kuna.. upiši neki tečaj, nešto, bilo što.. neće ti pomoći brži procesor osim u nekoj uštedi vremena.. a ne vjerujem (tko zna možda sa svojih 18g i jesi) da si već neki pro u svom poslu, znanje će ti više pomoći od intela u ovom slučaju
Staro 26.03.2016., 21:36   #1425
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

860k los procesor? botleneckao 260? your for real? To kaj ti ocigledno neko stalno kupuje novu platformu, nema veze sa ovime kaj pricas. 860k se dosta prodaje, osobno sam ga imao u HTPC i procesor je odlican, zamjenio ga intelom iz razloga jer sam zelio Miracast. Na 860k su igre radile daleko bolje, nego na intelu sada. Sorry ali brijem da si razmazen totalno.
Staro 26.03.2016., 22:10   #1426
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Bariarnil ne kužim tvoju logiku. Znači manje te zanimaju točni podaci iz detaljnih recenzija, koje su radili profesionalci u kontroliranim uvjetima od nekih subjektivnih dojmova od pitajbogakoga s fejsa i komentara na yt, koje ćeš što? Opet subjektivno probrati kako bi dobio neke konkretne zaključke? Good luck with that. Da se razumijemo ne kažem da ne pređeš na intel, nego su čudni kriteriji po kojima ćeš se odlučiti na taj potez.

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
ja bi ti iskreno savjetovao, s obzirom da imaš ok opremu, uloži pare u znanje umjesto da kupuješ intel procesor od 2-3-4k kuna.. upiši neki tečaj, nešto, bilo što.. neće ti pomoći brži procesor osim u nekoj uštedi vremena.. a ne vjerujem (tko zna možda sa svojih 18g i jesi) da si već neki pro u svom poslu, znanje će ti više pomoći od intela u ovom slučaju
Najs parenting advice
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2016., 22:12   #1427
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

dupli
Staro 26.03.2016., 22:13   #1428
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Ja sam u svom poslu dobar,na način da jbg zaradim si novac(živim sam između ostalog,ne sa roditeljima iako me znaju posjetit)i konstantno se nadogradujem u radu i softwareu.Ovo cime se i bavim sam naucio,ovako sa strane,ne sve sam.Poanta je da treba biti produktivan i kada si u stisci s vremenom nesto odraditi mnogo brze i moci uz 2 stvari raditi i trecu,to sada nemogu sa FX-om i zato pitam...postajem kratak s vremenom kada se nakupi par gustih dana.
860K je procesor jako "zeznut" upgrade path nema nigdje,vrlo slabašan ništa da se istakne.G3258 s druge strane ima upgrade path i ima jak IPC sto je vrlo bitno za taj cjenovni rang,iako su donekle slicni u testovima pa je relativno.
Staro 26.03.2016., 22:19   #1429
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Poanta je da treba biti produktivan i kada si u stisci s vremenom nesto odraditi mnogo brze i moci uz 2 stvari raditi i trecu,to sada nemogu sa FX-om i zato pitam...postajem kratak s vremenom kada se nakupi par gustih dana.
A o čemu se konkretno radi ako smijemo znati? Ovako mi se čini kao da hoćeš reći da imaš problema sa multitaskingom kod fx-a. Onda je za tebe minimum 5820K iole važniji upgrade.

Citiraj:
860K je procesor jako "zeznut" upgrade path nema nigdje,vrlo slabašan ništa da se istakne.G3258 s druge strane ima upgrade path i ima jak IPC sto je vrlo bitno za taj cjenovni rang,iako su donekle slicni u testovima pa je relativno.
S ovim se ne slažem. Mislim da je za taj cjenovni rang bitnije da cpu može pokrenuti sve igre, a ne imati bolji ipc na dvije jezgre. U produktivnosti je isto bolji (render). Ako uspoređujemo baš ta 2 procesora. Za upgrade path stoji.
Staro 26.03.2016., 22:59   #1430
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
A o čemu se konkretno radi ako smijemo znati? Ovako mi se čini kao da hoćeš reći da imaš problema sa multitaskingom kod fx-a. Onda je za tebe minimum 5820K iole važniji upgrade.
E tako nešto već tražim,iako obični i7 bi bio cudo,5820k je nivo iznad.

S ovim se ne slažem. Mislim da je za taj cjenovni rang bitnije da cpu može pokrenuti sve igre, a ne imati bolji ipc na dvije jezgre. U produktivnosti je isto bolji (render). Ako uspoređujemo baš ta 2 procesora. Za upgrade path stoji.
U takvom cjenovnom rangu se bas nece narenderirat ni sa 3258 ni sa 860k,a bome streaming je na intelu sigurniji zbog quick synca.
Staro 26.03.2016., 23:07   #1431
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

?

Jel se uopće može streamat na dual core i igrati? Jel znaš da dual core neke igre ne može ni pokrenuti? Evo baš guglao želiš ako želiš iskustvo s neta

Citiraj:
I tried playing and streaming minecraft on my g3258. Didn't go too well. Even though it's overclocked to 4.4 it was really laggy with obs and streaming was just crap
izvor

Rendat se može na oba, pitanje je samo vremena
Staro 26.03.2016., 23:13   #1432
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
?

Jel se uopće može streamat na dual core i igrati? Jel znaš da dual core neke igre ne može ni pokrenuti? Evo baš guglao želiš ako želiš iskustvo s neta?

izvor

Rendat se može na oba, pitanje je samo vremena
Prvo za streaming,Intel je bolji gdje god jer quick sync jednostavno...msm usporedba nije moguca,quick sync je predobar i koristim ga na laptopu(smijao se,na linku lik ima OBS i ne koristi quick sync a to je jedini record software sto zasad supporta).
https://youtu.be/idhkZy-tMTU

A što se tiče igara,za SW Battlefront i FarCry 4 ne idu 2 thread procesori i za oba ima fix.
http://www.techspot.com/review/1017-...cpu/page4.html

Edit:evo jedan test na yt oba.Mozes ili nemoras uzet kao realno ili ne,samo da je tu.
https://youtu.be/WVJv3TYAV8I
Staro 26.03.2016., 23:21   #1433
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Tko s djecom spava budi se zapišan

Spominjao se video. G3258 nema AVX koji video encoding aplikacije koriste na veliko. Potencijalno overclockani G3258 može imati brutalan single-thread što je dobro za software deinterlace jer se to ne može multithreadati. Međutim samo prve serije G3258 su se dobro overclockale dok se nisu napisali reviewovi i popunili forumi. Kasniji primjerci su bili vrlo različiti po OC mogućnostima.

QuickSync je super ako ti kvaliteta encodiranog videa nije bitna Za reprodukciju je jako dobar (brz i štedljiv) iako AMD i nVidia imaju bolji deinterlacer Postprocessing je koliko sam vidio na AMD UVDu daleko bolji nego na QuickSyncu i još ti ne treba nikakva posebna podrška za UVD već sve radi kroz DirectShow.

Moj A10-5800K je bez problema tjerao grafu 7970 3GB dok sam ju imao na 1920x1200. Imao sam zakucanih 60fps na svemu što sam pokrenuo na High/Ultra postavkama. Ako je 860K (koji je u biti A10 Kaveri) bio bottleneck za 260x koja je dva koplja slabija kartica onda je nešto žešće bilo krivo podešeno ili složeno.

Frend je nedavno uzeo FX 8350 i neku prilično dobru ASUS ploču. Oboje smo u drugoj polovici 30-tih godina. Rekao je da za te novce od Intela ne može dobiti ništa slično odnosno da bi morao nadoplatiti bar 1000kn da ima "Intel Inside" sličnih performansi i jednako opremljenu ploču. Ekstra lovu je potrošio na puno jaču grafičku karticu i sad uživa
Staro 26.03.2016., 23:26   #1434
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Najs parenting advice
ne mogu mu biti ćaća, tek mi je 26 .. al što je je, savjet je dobar.. ne samo za njega, nego za hrpu ljudi

edit: care jesi ovo ti Bariarnil

Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 26.03.2016. u 23:39.
Staro 26.03.2016., 23:32   #1435
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tko s djecom spava budi se zapišan

Spominjao se video. G3258 nema AVX koji video encoding aplikacije koriste na veliko. Potencijalno overclockani G3258 može imati brutalan single-thread što je dobro za software deinterlace jer se to ne može multithreadati. Međutim samo prve serije G3258 su se dobro overclockale dok se nisu napisali reviewovi i popunili forumi. Kasniji primjerci su bili vrlo različiti po OC mogućnostima.

QuickSync je super ako ti kvaliteta encodiranog videa nije bitna Za reprodukciju je jako dobar (brz i štedljiv) iako AMD i nVidia imaju bolji deinterlacer Postprocessing je koliko sam vidio na AMD UVDu daleko bolji nego na QuickSyncu i još ti ne treba nikakva posebna podrška za UVD već sve radi kroz DirectShow.

Quick Sync je istina da manje resursa uzima i losiji je kvalitet,ali na 860K sam morao snimati na 720p i 20mbit bitrate zbog snage cpu-a pa dode na isto.De mi reci koje app koriste taj AMD-ov vrag ili kak se to vec koristi?AMD ima onaj program za snimanje koji debelo je težak.

Moj A10-5800K je bez problema tjerao grafu 7970 3GB dok sam ju imao na 1920x1200. Imao sam zakucanih 60fps na svemu što sam pokrenuo na High/Ultra postavkama. Ako je 860K (koji je u biti A10 Kaveri) bio bottleneck za 260x koja je dva koplja slabija kartica onda je nešto žešće bilo krivo podešeno ili složeno.
Ovo je sys prije nego sam prodao 7700K jer sam bio dobio 860K(kloko se šupak isto).
http://www.3dmark.com/fs/5381037

Frend je nedavno uzeo FX 8350 i neku prilično dobru ASUS ploču. Oboje smo u drugoj polovici 30-tih godina. Rekao je da za te novce od Intela ne može dobiti ništa slično odnosno da bi morao nadoplatiti bar 1000kn da ima "Intel Inside" sličnih performansi i jednako opremljenu ploču. Ekstra lovu je potrošio na puno jaču grafičku karticu i sad uživa
Staro 26.03.2016., 23:33   #1436
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
@medo Imao si u GTA 5 i Crysis 3 zakucan 99 % GPU usage ?To mozda u nekim igrama koje su GPU bound,ali ovim AAA naslovima koji su i CPU i GPU podjednako ovisni,cisto sumnjam jer se ja mucim sa i5 na 4 GHz da potjeram 99 % GPU na R9 280x,a kamoli A10-5800k u tim igrama...
blava je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2016., 23:43   #1437
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
@medo Imao si u GTA 5 i Crysis 3 zakucan 99 % GPU usage ?To mozda u nekim igrama koje su GPU bound,ali ovim AAA naslovima koji su i CPU i GPU podjednako ovisni,cisto sumnjam jer se ja mucim sa i5 na 4 GHz da potjeram 99 % GPU na R9 280x,a kamoli A10-5800k u tim igrama...
ulijećeš kao padobranac.. medo je lijepo napisao na igrama koje je on pokrenio, ne mora značit da je igrao gta5 i crysis..

ali ionako znamo da su to izrazito zahtjevne igre za bilo koji procesor a kamoli za navedena dva, tako da nema smisla o tom raspravljat..

po mom medo je samo htio pokazat da je 5800k solidan procesor, a ne smetje kako bariarnil govori
Staro 26.03.2016., 23:59   #1438
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Ja sam rekao kako sam ga doživio.Da sam ga doživio bolje bih tako i rekao,260x sam doživio odlično,20% dobio klokanjem,daleko se klokala.I jedno i drugo su budget komponente,kao i ona kantica od ploče.Uzevši u obzir cijene,to su moja mišljenja a ispod je firestrike test.
Staro 27.03.2016., 00:14   #1439
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zakucan mi je bio frame rate na 60fps, a ne grafička kartica ili proc Monitor radi na konstantnih 60Hz pa je isto toliki bio frame rate. Moglo je to više, često i puno više, ali čemu kad monitor ne može prikazati. Bitno mi je da ne pada ispod toga.

Da se nadovežem:
  1. Neke igre ne možeš ni pokrenuti na dvojezgrenim procesorima. Postoje neki patchevi da se može, ali kako dobro to radi.... ne bi ulazio u to. Dakle dvije jezgre nisu (više) ni za igranje.
  2. Bez AVXa, a neki stariji Intel modeli bez AESa i virtualizacije nisu baš ni za produktivnost. Mislim da najokorjeliji Intelovci po tom pitanju nisu u stanju dešifrirati što koji procesor podržava, a što ne.
Dakle ostaje jedino uredski posao i HTPC. Za takve procesore upgrade path je nužan, a opet upitan jer tko će ti za godinu-dvije kupiti procesor koji ne pokreće igre i koji ne dekodira HEVC u ulozi HTPC-a

S druge strane (pra)stari FX sa osam jezgri može još godinama služiti kao VMWare/Xen/Hyper-V/VirtualBox kućni server s nekoliko operativnih sustava. Može istovremeno biti fileserver, NAS, HTPC, encoding/rendering/compiling mašina i još možeš isprobavati operativne sustave bez da se muči. Ako ja to sve mogu na 5800K onda FX to itekako može.
Staro 27.03.2016., 00:23   #1440
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Zakucan mi je bio frame rate na 60fps, a ne grafička kartica ili proc Monitor radi na konstantnih 60Hz pa je isto toliki bio frame rate. Moglo je to više, često i puno više, ali čemu kad monitor ne može prikazati. Bitno mi je da ne pada ispod toga.

Da se nadovežem:
  1. Neke igre ne možeš ni pokrenuti na dvojezgrenim procesorima. Postoje neki patchevi da se može, ali kako dobro to radi.... ne bi ulazio u to. Dakle dvije jezgre nisu (više) ni za igranje.
  2. Bez AVXa, a neki stariji Intel modeli bez AESa i virtualizacije nisu baš ni za produktivnost. Mislim da najokorjeliji Intelovci po tom pitanju nisu u stanju dešifrirati što koji procesor podržava, a što ne.
Dakle ostaje jedino uredski posao i HTPC. Za takve procesore upgrade path je nužan, a opet upitan jer tko će ti za godinu-dvije kupiti procesor koji ne pokreće igre i koji ne dekodira HEVC u ulozi HTPC-a

S druge strane (pra)stari FX sa osam jezgri može još godinama služiti kao VMWare/Xen/Hyper-V/VirtualBox kućni server s nekoliko operativnih sustava. Može istovremeno biti fileserver, NAS, HTPC, encoding/rendering/compiling mašina i još možeš isprobavati operativne sustave bez da se muči. Ako ja to sve mogu na 5800K onda FX to itekako može.
Ako 5800K može onda može i3 4130 ili i3 6100,manje troši i manje topline puca van i ima mnogo bolji single thread...ako ćemo s te strane 😛
Onaj link odozdola pokazao je mnogo AAA naslova i u 2 msm da je AMD jedino bio bolji,ako i tolko.U FarCryu 4 koji nativno ne radi na 2 thread,Pentiuk je sitno brži...što reć.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno