|
![]() |
#1412 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Imam FX8320 na 4GHz, nikad mi nije nedostajalo snage za bilo kaj da radim. S Intelom bi za tu cijenu, koliko sam ja platio komponente, dobio slabiju matičnu sa zaključanim procom na nižoj frekvenciji. I sa stock coolerom. Ovak se uvijek, ak mi zatreba, poigram sa OC-om i dam još malo snage za dalje. Osim u benchmarcima ali to me nekak, ne znam... osjećam da me boli dolje, pitam se zakaj.
![]() |
#1413 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ako ima fer cijenu i amd u tim okvirima čemu onda ova rasprava i pitanje zašto ga podržavamo? Zar ne bi bilo logično pitati zašto ga ne podržavate ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Druga stvar je decki,pitao sam zasto mnogo ljudi preferira AMD FX ovdje(oni koji ga imaju)i netko je rekao zbog price/perf.a ostali su pricali neke stvari koje nisu istestirane cak i kad sami postave link(adobe,sony vegas,cinema 4d nitko stavio).I nitko od spomenutih nije koristio u svome vlastitome sistemu intela u novoj eri osim jednoga koji ima fx i i intel na poslu(prastari nonK i5 i jos nije odgovorio ima li ssd u tome sistemu na poslu kao boot). I sad think,vjerovat 10 ak ljudi koji su napravili prijelaz ili onima koji nisu i nisu osjetili u vlastitome sistemu.
![]() |
![]() |
#1415 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nabavi i5, ili još bolje i7 pa nam onda iz prve ruke pokaži koliko više novaca si zaradio sa tom promjenom procesora. Ja sam osobno uzeo FX-a jer mi ne treba bolji procesor (s matičnom me izašao 1300kn), a tada sam imao hladnjak kojeg sam tek nedavno zamijenio (Scythe Kama Angle - kupljen 2008, i do nedavno bio u upotrebi). Da se bavim poslom u kojemu je bitan procesor, i ako bi kupnjom intelovog procesora zarađivao više, naravno da bih ga kupio, a ne bi tu po forumu skupljao post count potičući nebitnu raspravu koja će na kraju vjerovatno završiti podjelom par ban-ova..
Origin: Dead_Body_cRo Zadnje izmijenjeno od: Tex Willer. 26.03.2016. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1418 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Ne trolam nikoga i to je jasno onome tko raspravlja o ovome od pocetka,takoder ne skupljam ni za što jer nisam tocno siguran sto je trznjak. Ja sam objektivno pokusavam saznat neke informacije od ljudi koji su mozda iskusili oboje.
![]() |
![]() |
#1419 | |
Premium
|
Citiraj:
Najbolje ti je da probaš, ako si možeš priuštiti, pa nam onda iz prve ruke možeš elaborirati.
![]() |
![]() |
#1420 | ||
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
slažem se.. evo stvarno bi volio da kupiš intela.. i da nam javiš usporedno iz prve ruke kako stvari stoje.. i to ne kao oni likovi koje uzimaš kao referencu "I SHOULD HAVE DONE IT SOOOOOOOOOOOOOONER", nego fino excel tablica i piši konkretne rezultate |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Ja isto tako mogu reci da sam imao Athlon 860K na Asrock FM2A75HD+ na 4.3 ghz i mogu reci da je procesor vrlo los,za blago receno bilo sto.Bottleneckao je R7 260x koja se odlicno klokala(1210/1833).I prijelaz na 8320,990fx chipset i crossfire je bio mnogo skuplji ali teško brži i bolji prijelaz. Naci ovo gore napisano sam ocekivao mozda naci ovdje,izgleda da cu se probat prebacit na Intel dio foruma jer su tamo intelaši,cisto da vidim ako tamo ima netko tko je bukvalno napravio prijelaz.To nije kritika vama ovdje ali treba pogledat obje strane.
![]() |
![]() |
#1422 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
sry frende, ali sad odjednom prebacuješ krivnju na nas.. mi smo tu bili prvi koji su rekli da je intel bolji, ali pitanje je koliko bolji, i dal je financijski isplativo.. slobodno pitaj gdje hoćeš, dobit ćeš iste/slične odgovore.. ako ti zarađuješ masnu lovu svojim radom, prijeđi an intel.. ako su to neki fuševi, ostavi fx-a, nađi curu i odvedi ju u kino i na ćevape umjesto da trošiš pare na novu platformu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Ne ma šta,ne krivim nikoga.Zato pitam tu vas,druge ljude da dobijem sto sire misljenje.A i takoder me zanima iskustvo.Volim debelo provjeriti prije nego prijedem...mozda sacekam Zen/Kabylake?Nikad se nezna...
![]() |
![]() |
#1424 |
Vocna iglica u mudante
|
ja bi ti iskreno savjetovao, s obzirom da imaš ok opremu, uloži pare u znanje umjesto da kupuješ intel procesor od 2-3-4k kuna.. upiši neki tečaj, nešto, bilo što.. neće ti pomoći brži procesor osim u nekoj uštedi vremena.. a ne vjerujem (tko zna možda sa svojih 18g i jesi) da si već neki pro u svom poslu, znanje će ti više pomoći od intela u ovom slučaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Premium
|
860k los procesor? botleneckao 260? your for real? To kaj ti ocigledno neko stalno kupuje novu platformu, nema veze sa ovime kaj pricas. 860k se dosta prodaje, osobno sam ga imao u HTPC i procesor je odlican, zamjenio ga intelom iz razloga jer sam zelio Miracast. Na 860k su igre radile daleko bolje, nego na intelu sada. Sorry ali brijem da si razmazen totalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Bariarnil ne kužim tvoju logiku. Znači manje te zanimaju točni podaci iz detaljnih recenzija, koje su radili profesionalci u kontroliranim uvjetima od nekih subjektivnih dojmova od pitajbogakoga s fejsa i komentara na yt, koje ćeš što? Opet subjektivno probrati kako bi dobio neke konkretne zaključke? Good luck with that. Da se razumijemo ne kažem da ne pređeš na intel, nego su čudni kriteriji po kojima ćeš se odlučiti na taj potez. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Aiden Fierce
|
Ja sam u svom poslu dobar,na način da jbg zaradim si novac(živim sam između ostalog,ne sa roditeljima iako me znaju posjetit)i konstantno se nadogradujem u radu i softwareu.Ovo cime se i bavim sam naucio,ovako sa strane,ne sve sam.Poanta je da treba biti produktivan i kada si u stisci s vremenom nesto odraditi mnogo brze i moci uz 2 stvari raditi i trecu,to sada nemogu sa FX-om i zato pitam...postajem kratak s vremenom kada se nakupi par gustih dana. 860K je procesor jako "zeznut" upgrade path nema nigdje,vrlo slabašan ništa da se istakne.G3258 s druge strane ima upgrade path i ima jak IPC sto je vrlo bitno za taj cjenovni rang,iako su donekle slicni u testovima pa je relativno.
![]() |
#1429 | |
Premium
|
Citiraj:
S ovim se ne slažem. Mislim da je za taj cjenovni rang bitnije da cpu može pokrenuti sve igre, a ne imati bolji ipc na dvije jezgre. U produktivnosti je isto bolji (render). Ako uspoređujemo baš ta 2 procesora. Za upgrade path stoji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1431 | |
Premium
|
? Jel se uopće može streamat na dual core i igrati? Jel znaš da dual core neke igre ne može ni pokrenuti? Evo baš guglao želiš ako želiš iskustvo s neta ![]() Citiraj:
Rendat se može na oba, pitanje je samo vremena |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
https://youtu.be/idhkZy-tMTU A što se tiče igara,za SW Battlefront i FarCry 4 ne idu 2 thread procesori i za oba ima fix. http://www.techspot.com/review/1017-...cpu/page4.html Edit:evo jedan test na yt oba.Mozes ili nemoras uzet kao realno ili ne,samo da je tu. https://youtu.be/WVJv3TYAV8I
![]() |
![]() |
#1433 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Tko s djecom spava budi se zapišan ![]() Spominjao se video. G3258 nema AVX koji video encoding aplikacije koriste na veliko. Potencijalno overclockani G3258 može imati brutalan single-thread što je dobro za software deinterlace jer se to ne može multithreadati. Međutim samo prve serije G3258 su se dobro overclockale dok se nisu napisali reviewovi i popunili forumi. Kasniji primjerci su bili vrlo različiti po OC mogućnostima. QuickSync je super ako ti kvaliteta encodiranog videa nije bitna ![]() ![]() Moj A10-5800K je bez problema tjerao grafu 7970 3GB dok sam ju imao na 1920x1200. Imao sam zakucanih 60fps na svemu što sam pokrenuo na High/Ultra postavkama. Ako je 860K (koji je u biti A10 Kaveri) bio bottleneck za 260x koja je dva koplja slabija kartica onda je nešto žešće bilo krivo podešeno ili složeno. Frend je nedavno uzeo FX 8350 i neku prilično dobru ASUS ploču. Oboje smo u drugoj polovici 30-tih godina. Rekao je da za te novce od Intela ne može dobiti ništa slično odnosno da bi morao nadoplatiti bar 1000kn da ima "Intel Inside" sličnih performansi i jednako opremljenu ploču. Ekstra lovu je potrošio na puno jaču grafičku karticu i sad uživa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Vocna iglica u mudante
|
ne mogu mu biti ćaća, tek mi je 26 ![]() edit: care jesi ovo ti Bariarnil Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 26.03.2016. u 23:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1436 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
@medo Imao si u GTA 5 i Crysis 3 zakucan 99 % GPU usage ?To mozda u nekim igrama koje su GPU bound,ali ovim AAA naslovima koji su i CPU i GPU podjednako ovisni,cisto sumnjam jer se ja mucim sa i5 na 4 GHz da potjeram 99 % GPU na R9 280x,a kamoli A10-5800k u tim igrama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
ali ionako znamo da su to izrazito zahtjevne igre za bilo koji procesor a kamoli za navedena dva, tako da nema smisla o tom raspravljat.. po mom medo je samo htio pokazat da je 5800k solidan procesor, a ne smetje kako bariarnil govori |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Aiden Fierce
|
Ja sam rekao kako sam ga doživio.Da sam ga doživio bolje bih tako i rekao,260x sam doživio odlično,20% dobio klokanjem,daleko se klokala.I jedno i drugo su budget komponente,kao i ona kantica od ploče.Uzevši u obzir cijene,to su moja mišljenja a ispod je firestrike test.
![]() |
#1439 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Zakucan mi je bio frame rate na 60fps, a ne grafička kartica ili proc ![]() Da se nadovežem:
![]() S druge strane (pra)stari FX sa osam jezgri može još godinama služiti kao VMWare/Xen/Hyper-V/VirtualBox kućni server s nekoliko operativnih sustava. Može istovremeno biti fileserver, NAS, HTPC, encoding/rendering/compiling mašina i još možeš isprobavati operativne sustave bez da se muči. Ako ja to sve mogu na 5800K onda FX to itekako može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Aiden Fierce
|
Citiraj:
Onaj link odozdola pokazao je mnogo AAA naslova i u 2 msm da je AMD jedino bio bolji,ako i tolko.U FarCryu 4 koji nativno ne radi na 2 thread,Pentiuk je sitno brži...što reć.
![]() |
![]() |
|
|