|
![]() |
#1412 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
CODEGEN midi tower 6099-CA, (BRIZA), 400W PSU sa 12cm ventilatorom (low noise), P4, USB+FAN, Fire wi ROFL pa nemoze to smece od napajanja niti pogonit tu konfu...pregorit ce pri prvom opterecenju i zasobom povuc pola komponenti ako si lose srece... ako si vec mislis uzet takav comp...daj uzmi posteno napajanje cca oko 500kn... jel ces ustedit na tom smecu 200kn a imat ces problema 100%...i viruj mi ta usteda ti onda nece predstavljat nikakvo zadovoljstvo... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1413 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
OK, ok... Nemojte odma ubit... Jel ovo ok: Chieftec power supply 400W, GPS-400AA-101A, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, 12cm FAN |
![]() |
![]() |
#1414 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Pogle mi sig... Biraj izmedju Fortrona PNF il nekog od jačih Čufova. |
||
![]() |
![]() |
#1416 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ja mislim da su ti čufteki 450W i Fortroni 400W slabiji od Fortrona 350W, jer imaju po 14 i 15 A na railovima a 350WPNF ima 16 i 18A, samo neznam jel 350W dovoljno? |
![]() |
![]() |
#1417 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Koju ploču uzeti?
koja ima GBit LAN, makar 6 sata konektora, da proguta celeron 420 ili 430 i 2 DDR modula... e da, i da je obavezno mATX... ima li takve nesto i sta? hvala |
![]() |
![]() |
#1419 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ono sto dizelaš želi reći je da matx ploće nemaju baš previše konetora..uglavnom jedan IDE, FFD, i cca dva sata porta..a neke znaju imati i samo dva dimma za memoriju tako da ces tesko (nemoguce) naci matx plocu sa 6 sata portova. |
![]() |
![]() |
#1420 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo ti jedna: http://www.formel.hr/artikl.php?id=4775 evo i druga: http://www.formel.hr/artikl.php?id=5863 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1422 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1423 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Bas sam nekai dan dobil plocu kakva te interesira - intel dg965wh. Mali dinamit ima sve i svasta na sebi - 6x sata, 10x usb, 2x fw, vga ... Ali - uvijek ima neki ali - je neispravna. Sumnja pada na socket. Neki pinovi su spigani. Interesira me jeli netko ravnao te pinove? Kolega mi je obecal nabaviti povecalo na stalku, pa budem onda detaljnije. Sad sam poslikal, ali mi ipak cudno izgleda plastika. Ima mozda neko osjecaj da je skurena? ![]() ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
#1424 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Jesam ja, ali sam napravio više s_anja nego koristi. ![]() Btw, meni ova ploca izgleda sumnjivo, na ova dva mjesta desno...pinovi mi ne izgledaju savinuti (ili ja dobro ne vidim), pa mi je jako jako cudno kaj je to rastopljeno? Brijem da to ne možeš popraviti. I ja ne znam kako mirnu ruku moraš imat da ispraviš savinuti pin, i to uz neko hebeno povecalo. Slažem se, nažalost. ![]() Edit: Pogledaj i još jedno mjesto, dolje na sredini. ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da moram nabaviti neko bolje povecalo. Jedino se jos nadam da je to mozda samo neka naslaga necistoce na socketu. Ako budem videl da je plastika skurena nebum uopce cpu del na plocu. Edit: Da i to dolje. Uglavnom nikaj bez povecala.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
#1427 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne čini mi se skureno. Obzirom da sam imao ploču sa sličnim problemom u rukama, čini mi se da je ovo označeno samo drugačije odbijanje svijetla od donjeg dijela socket pina koji je u obliku slova Z. Ja se nisam usudio to popravljat, jako su osjetljivi i jaaako sitni te trebaš nešto poput kreditne kartice za poravnanje redova, konca za izvlačenje pinova u vis, te nešto jako tanko za gurkanje istih. Naravno, bez dobrog povećala (ja imam ono laboratorijsko, sa svijetlom - pa mi je bilo premalo) ništa. Pogotovo sa treskavim rukama poput mojih. Pitanje je kolika je isplativost popravljanja istog, jer bez pažnje lahko ode i proc... Treba bit maher za popravit to. I imat sreće. |
![]() |
![]() |
#1428 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1429 |
Premium
|
Preporuka maticne ploce do 1000kn
Pozdrav forumasi Znam da ce me neki popljuvat jer ce reci da vec ima cijeli podforum o tome. Ali bi vas ipak molio da mi pomognete u izboru. Pa ovako, ducan u kojem bi se te komponente kupile je Links. U planu je kupovina ovih komponenti ali zbog neraspolozivog stanja trebam se odluciti za neke druge stvari, pa bi vas molio za pomoc. Proc Intel Q6600 Memorija Kingmax 2x2GB, 800mhz - posto tog nema onda ide 4x1GB Maticna: to je problem!!! On bi htio Asus maticnu do 1000kn, ja sam mu predlozio i Gigabyte P35-DS4 ali ju u Linksu nemaju. Znaci pitanje je koju maticnu od Asusa do 1000kn? |
![]() |
![]() |
#1430 |
.
|
Pročitaj, kako si i sam zamijetio, čitav podforum o tome koju ploču uzeti. Jer su ljudi počeli zvučati kao papige...neznam samo jednu stvar, a ta je kako vam više nije glupo otvarati teme pored toliko otvorenih? |
![]() |
![]() |
#1431 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Odustani, jer tak i tak već masa ljudi jedva čeka da mu po 500-ti put preporuči omiljenu ploču. |
![]() |
![]() |
#1432 |
Premium
|
Sve je to u redu, ali ne stignem sve to sloziti i prouciti do sutra. Sutra se ide u nabavu komponenti a nisam tip koji prati zbivanja na strani Intela. Da me pital preporuku neke AMD ploce onda bi mu znao odgovorit. Problem je kada mi nije dao izbor ducana i marke. Obavezno iz Linksa i to Asus ploca do 1000kn. |
![]() |
![]() |
#1433 |
.
|
Imaš cijelu noć da proučavaš. Onaj tko odgovori na pitanje zbilja nema pametnijeg posla nego recitirati ono što je već 150 puta rečeno...a ti što ''nemaš vremena'' pročitati par tema ispod tvoje, je obična lijenost, NHF. Inače jel ti palo napamet otići na webshop od Linksa (tko bi rekao, stranica trgovine u kojoj uzimaš ploču) i pogledati što ima u tom cjenovnom rangu i pitati na nekoj od postojećih tema jel taj izbor dobar? |
![]() |
![]() |
#1434 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih iz prve ruke preporucio da se rastegne jos malo do ove: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.213 EDIT: i naravno, slazem se sa ostatkom kriticnih forumasa. Lijenost ne opravdava gotovanstvo i komociju, pogotovo kad su informacije dostupne na 2-3 klika misem.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#1435 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
imas to objasnjeno bar 100 puta, izbor maticne ploče ovisi o tome sta mu treba, koliko usba, koliko mreznih, raznih pata/sata i sličnih portova, koliko pcie portova, koji chipset, i naravno koje oc mogućnosti |
![]() |
![]() |
#1436 |
Premium
|
Ljudi, ma neni je sve to jasno i znao sam da ce doci do toga. Npr. nađem neku maticnu do 1000kn i procitam o njoj ali kada ja neznam kakve ona ima probleme, nije kompatibilna s ovom ili ovom memorijom, itd. zato sam pital da mi preporucite neku jer ste vi mozda nju vec imali ili ste naculi da je ta i ta ploca dobra da je dobra za OC, da je stabila..... Hvala SU na preporuci. |
![]() |
![]() |
#1437 |
.
|
Svaka ploča ima svoju temu, u kojoj je sve lijepo objašnjeno. Imaš Tražilicu, pa i na Overclocking podforumu se da naći dosta korisnog štiva koliko koja ploča poteže, problemi/rješenja istih. Ako ja npr. mogu neobavezno proći 60 stranica jednog podforuma u ~3 sata, onda se ti možeš potruditi i upisati u Tražilicu ''Asus...'' i vidjeti što ima, za ono što ti treba, jel? U kojem ovo smjeru ide, to se identične teme otvaraju na dnevnoj bazi... Gdje si Swarm Dude ... |
![]() |
![]() |
#1438 |
Premium
|
Svaka cas ljudi, hvala Vam na preporukama. Saznao sam sve kaj me zanimalo. Pozz, ova tema moze slobodno LOCK |
![]() |
![]() |
#1439 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Savjet oko jednostavne ploče za serverčić?
Ovak, ploča treba biti od Asusa jer se sve kupuje u MSANu ![]() Na ploču ide: Q6600 8GB (4x2Gb) DDR2 rama TRANSCEND 667Mhz 2x320Gb WD SATAII PCI grafa, Nvidia neka prastara PCI mrežna ako kernel ne skuži integriranu P35 čipset bi bio više nego dovoljan, ICH sa RAIDom nije potreban ni poželjan jer će se prema potrebi slagati Linux SW RAID/LVM (još nije definirano). Važno da MBO bude solidna i da sve gore navedeno radi tip-top na duuuge relacije ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
P5K?
|
Oglas
|
|
![]() |