|
![]() |
#1381 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Što se tiče UAC-a, restartaj Windowse. Što se servisa tiče: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205232 http://www.speedyvista.com/services.html http://mostlysavingmoney.com/2007/06...-speed-tweaks/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1384 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
a čuj neke stvari se prenose na drugi desktop,al evo sad ja na prvom desktopu imam winamp,remote desktop,FF,WinZip i neke foldere otvorene i kad prebacim na drugi desktop ostane samo Winamp tak da po meni sasvim ok radi
![]() |
![]() |
#1386 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Neka me sad ne napadnu linuksaši, ali definitivno još uvijek fali dosta komercijalnih programa na linuxu a pogotovo igara.
![]() |
![]() |
#1389 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Pink Floyd fan
|
Ja se sjećam da je nVidia imala tako nešto u driverima. Naravno od kada imaju ovaj novi control panel i takve drivere nemaju više. Baci pogled na www.opencroquet.org
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
vista problem, desni klik miša, new, nema ostalih funkcija
imam jedan problem kod viste odem na c particiju na kojoj je instalirana i hoću da napravim novi text document, desni klik i new, zatim dobijem samo ovo http://img222.imageshack.us/img222/2...ifoldermi1.jpg da li to tako treba biti, ako ne u čemu je problem. inače imam više particija i nije samo na toj particiji tako. na tom disku gdje mi je vista sam ponovno reinstalirao sustav, formatirao disk, testirao da na bad sektore, provjerio jumpere, reset bios ... Zadnje izmijenjeno od: vita. 01.11.2007. u 03:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Sumnjam da vas zanima, al evo, da napomenem ![]() Izbrisa Vistu. Kad je i ako je buden ponovo stavlja, pokušat ću svakako nabavit 64 veziju ![]()
![]() |
#1393 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: vita. 01.11.2007. u 03:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovako stavio sam Vistu 64 i xp u dual boot, i imam laptop sa xp-om i oni su umrezeni preko obicnog d-link rutera preko kojeg idem i na internet i nemogu vidjet laptop a sa laptopom vidim ovaj komp. Ovo mi je na staroj konfi radilo bez problema(dakle u visti sam vidio laptop). Uglavnom zelim mapirat drajv. Pa ako mi moze neko pomoc kako da to sredim.... Valjda sam dobro objasnio... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 |
Premium
|
Disco imam jedno pitanje, pošto vidim da imaš dualboot viste i xp-a. ovako, kad si na visti, i odeš u windows explorer, zatim uđeš na c particiju od viste,, DA LI kad klikneš desnim klik mišem i odeš na new, jel dobiješ samo new folder, ili imaš druge opcije. jel dobiješ samo ovo http://img222.imageshack.us/img222/2...ifoldermi1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
Prvoklasni Krkan
|
Evo ja sam svoj problem rjesio, bilo mi je namjesteno na busines network i prebacio sam na home i sad sve radi ![]() A neznam ti pomoc al se mogu kladit da si negdje nesto kliknuo! 100% se to moze opet ukljucit, a kako neznam, evo ja sam cjelo popodne drko po visti dok sam sebi ovo rjesio... E da jel zna neko sta treba stavit u compatibility da TAT radi? instalirao mi se ali se ne pokrece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Premium
|
Gle disko ***em se drkam se več tri dana sa tim problemom na visti. u ova tri dana uspio sa 10-tak puta nanovo instalirat vistu na prije tog formatiranom disku. Jednostavno nemam pojma o čemu je riječ, nisam ništa klikno i ugasio, molim znalce sa foruma za pomoć. ![]() JEl mi itko može općenito reči što dalje, jel hardver ili softver u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Pink Floyd fan
|
vita: Počni koristiti Total Commander i nemoj se ljutiti zbog toga što ga drugi koriste. Mene te opcije čak osobno smetaju, postoje inače programi kojima editiraš što želi da ti tamo bude kao opcija ili kopaš sam po registriju. To programi sami stavljaju, ako imaš samo čiste windowse onda i nemaš drugih opcija. Umjesto što pi*diš na forumaše, instaliraš ponovo Vistu i sl. pokušaj iskoristiti google i upisati nešto tipa: How do I edit the right click menu in windows explorer?
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 28.09.2007. u 20:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
Premium
|
Citiraj:
Drugo, jasno mi je da ima razno raznih programa za editiranje opcija, ali me one ne zanimaju. Naime jedna od opcija, koju često koristim, a to je new text documnent je po nekom pravilu trebala biti tamo ali nije. Gdje su sad te opcije, nakon više puta čisto instalirane viste, a vid me dobro služi, ja ih ne vidim. Kažeš Lacy ako se imaju čisti windowsi da onda nema drugih opcija. Ne bi se složio. Disco mi je odgovorio da postoje te opcije za koje ja kažem da ih nema, ima i screenshot http://www.imagesforme.com/viewer.ph...427desktop.jpg. i to čovjek je napravio clean install viste. Čudno mi je samo kad odem recimo na d particiju od diska na kojem je vista, tamo je ok, ali kad odem na d particiju od drugog hard diska (Xp) u kompjuteru, tih opcija nema. Samo nudi new folder. Mislim dosad nisam imo takvih nezgoda, ali sad da. I naravno da koristim google i puno svog vremena riješavajući ne samo ovo, nego i druge stvari, ali me zanimalo što misle drugi članovi, jel je možda do hardwera ili slično. Nekam se problem teže riješi, ali nekad je potrebno čuti savjet iz onak, iz prve ruke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Pink Floyd fan
|
Mislio sam na druge opcije koje dodaju programi za vrijeme instalacije. Disco nema clean instalaciju VIste već koliko vidim i Office. Ono što sam ja propustio je da ti nemaš tih opcija samo na WinXp particiji, dok na ostalima imaš. Nije mi jasna ova rečenica "Čudno mi je samo kad odem recimo na d particiju od diska na kojem je vista, tamo je ok, ali kad odem na d particiju od drugog hard diska (Xp) u kompjuteru, tih opcija nema." Kako imaš više d particija?! Ja imam i WinXP i Vistu, ali ne dual boot, već dva diska. Pomoću bios opcije prilikom dizanja odredim što ću dizati. Možda je Vista iz nekog razloga zaključila da je ta WinXP particije zaštićena i ne daje ostale opcije. Ja se nebih previše brinuo i dodao bih New text document ručno. Eh da, kažeš da si više puta napravio clean install Viste? Ali da je problem ostao na WinXP particiji? Zapravo nisi napravio clean install svega, očigledno su nekakve opcije kao takve ostale na WinXP a Vista ih je pokupila nakon svake instalacije.
![]() |
#1405 |
Prvoklasni Krkan
|
Da nemam ja bas clean instalaciju, vec sam ja potrpao sve i svasta u vistu... A cekaj sad kazes da ti na particiji di ti je xp ovo ne radi a prije si tvrdio da ti ovo en radi na particiji di je vista?! Meni vise nis nije jasno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Evo rezultat isto kao i prije ![]() Citiraj:
I kad odem recimo na d particiju od SATA, tj kako bi se izrazio, na d particiju diska na kojem je XP, mada ona nije u exploreru, nego točnije f:, ali kužiš što mislim. E tu kad odem kliknem desnim klikom miša i hoču napraviti new text document ili new word document, tih opcije nema, gdje bi trebale biti. A takoder na sistemskoj particiji viste, desni klik nudi samo new folder. Citiraj:
![]() Citiraj:
Sad mene muči, jel vista zapamtila konfiguraciju, pa me sad zeka nakon više puta ponovnih reinstalacija (razlog : virusi, štekanje itd..). Jel uopće moguće da ona to namjerno radi. Nemam prilike, a možda uspijem odnijeti svoj hard disk na drugi kompjuter, da vidim jel isti slučaj, ali pitanje je jel moguće da nešto do hardwera nije ispravno, ili je u ovom slučaju samo softwer. Zadnje izmijenjeno od: vita. 29.09.2007. u 13:02. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Premium
|
Ovdje si vidi koja je razlika između disco desktop i mog . disco - http://www.imagesforme.com/images/9554w.jpg, i moj - http://www.imagesforme.com/images/44...69Untitled.jpg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Pink Floyd fan
|
Ovako, ja imam dva diska (imam još jedan ali taj nije bitan). Oba su SATA, osim tog trećeg ali ni to nije bitno. Na prvom disku (Samsung) imam dvije particije, na prvoj su WinXP, na drugoj podaci. Na drugom disku (Seagate) su također dvije particije, na prvoj Vista X64, na drugoj podaci. Znači vrlo slično kao kod tebe, samo si ti zakomplicirao objašnjenje sa slovnim oznakama. WinXP sam imao instalirane od ranije dok nije bilo drugog diska. Kad sam instalirao Vistu isključio sam fizički disk gdje su WinXP (izvukao SATA kabel) da mi Vista ne napravi boot manager. Znači ja nemam dual boot u pravom smislu riječi, već koristim opciju koju mi pruža BIOS prilikom boot-anja. Mislim da je esc ili tako nekako, već danima nisam gasio komp ![]() Na svim particijama imam sve te opcije u windows exploreru iako ga ne koristim, ali te iste opcije imam i u Total Commanderu (koji ti doista preporučam početi koristiti). Razlog ovakvom ponašanju kod tebe je možda u ovlastima na određenim particijama pod security, owner i sl. Nadam se da znaš o čemu pričam, pogledaj tamo kakve su razlike između tih particija. Možda ne koristiš isti username na WinXP i Visti, možda nisi admin na svim particijama, vlasnik..... Ono što sam ja primijetio je da Vista/WinXP znaju zbrljati ako se recimo jedan OS hibernira, pa se digne drugi dok je ovaj hiberniran. Isto tako obrišu si međusobno (ili samo Vista) restore pointe. Ispričavam se na podužem postu, ali Kozmo ![]() Edit: Ako hoćeš, možeš kreirati user-a, dati mu ovlasti, uključiti Remote Assitance ili mi samo dati IP, username i pass pa se zakačim sa Remote Desktop Connection, damewareom, vnc-om, logmein-om... i pogledam da li se da nešto napraviti.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 29.09.2007. u 15:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Premium
|
Lacy hvala ti na dugom postu, sve sam pročitao i sve od a do ž razumio. Tako što si ti napisao ja tako isto radim,već godinama, sve u svemu tu nema nikakve greška. Koja je kod mene stvar ne znam, sam imam neke meni osobno glupe razloge, ali opet ne znam. To je veliki problem viste ili mog diska. Ja mislim da je do hard, a prijatelj do viste, itd.. mada mislim da je on više u pravu nego ja. To ne radi i zbog toga imam i druge probleme tipa ovaj recimo. On vista uopće neče da ima veze sa new doc. u ovom slučaju, on ne prepoznaje putanju linka niti ime samog dokumenta. To je velik problem. ![]() Otišao sam u safe mode od viste, tamo neš vjerovat ta opcija radi, kad odem na new sve ima. Resetiro sam comp. otišao na vistu, njezin c particiju i opet isto. Sve u svemu sad dosad radio bez greške, ali jednostavno ovakav nonsense nisam doživio nikad kod vwindowsa. Tebi hvala na postu i svim unaprijeda postovima ako ih bude. Jednostavno ja pokušavam konstantno dok ne riješim taj problem. Ako ti šta padne na pamet bit če mi veoma drago čuti tvoje lacy, disco ili bilo koje tuđe mišljenje. btw: ispričavam se ako su moji postovi malo zakomplicirali sa tim slovima particija, ja pokušavam što bolje mogu se izraziti da me razumijete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Pink Floyd fan
|
Kreiraj novog usera, neka bude admin i onda se logiraj kao on.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|