|
![]() |
#1351 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Reci nam, zbog čega bi uopće forsirao Vistu na ovim slabijim konfiguracijama? Ako ne budeš mogao koristiti Aero (koji ionako nije vrijedan instalacije Viste) nećeš vidjeti skoro nikakvu razliku u odnosu na WinXP. Daleko od toga da Vista nije donijela nešto novoga (iako je većina najavljenog na kraju ukinuto), ali ići je forsirati pa gasiti procese na slaboj konfiguraciji čini mi se da nema smisla. Za konfiguracije koje zadovoljavaju kriterije, vrijedi probati Vistu (x64) ako zbog ničega drugog barem zbog DX10 podrške, prefetcha, šarenog Aera, možda nešto bolje stabilnosti, trenda ![]()
![]() |
#1353 |
Pink Floyd fan
|
Imaš SS mog Task Managera malo iznad (znam da je teško pročitati sve postove, ali ovo je na istoj strani), broj procesa ovisi od potrebama korisnika.
![]() |
#1354 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Potpisujem... Ja sam svoju uspio na 2GB rama dovesti na oko 400-450 MB ali s tim da nisam dirao superfetch niti mjenjao veličine cacheova tweakarima a Vista kao i svi ostali windowsi podešava kod instalacije svoje vrijednosti to više što više rama nađe kod instalacije... Inače na oko 300MB je možeš smanjiti... 32bitnu, za x64 neznam jer na x64 mi se nije dalo ić sve to opet tweakati...
![]() |
#1355 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedno pitanje još, možda će glupo zvučati - da li ima veze da li imam 1.5gb, jer sam cuo neke price da kada memorija nije uparena u smislu kolicine rama, komp sporije radi... recimo prije 128+256 ili danas 512 + 1024(1gb)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Za samu stabilnost kompa bi bilo bolje da je 2x512 ili 2x1024 al može i ta kombinacija ![]()
![]() |
![]() |
#1357 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
To nema veze sa Vistom, riječ je o dual channel modu koji traži dva ista memrijska modula. Također ploče većinom ne rade na 1T u takvim kombinacijama.
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ofakoc nabavio sam Vistu Ultimate, pa imam jedno pitanje. Za dual boot s win xp da li moram instalirat Vistu sa DVD na foru da si namjestim u BIOSu da mi prvo čita s DVD, pa onda u tom procesu obavit instaliranje viste ili mogu odmah ovak dok sam u XPu instalirat pa da bude u dual bootu, iako sumnjam da bi to radilo, jer sigurno bi ih presnimilio preko XPa... Ovo pitam reda radi ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako netko zna još koji koristan program tipa ko ona kocka ili tak nešt u tom stilu nek javi
![]() |
#1363 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
LOL,bilo je to već na forumu,Crn je stavio,evo linka pa se "Kockajte" ![]()
![]() |
#1370 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Start - Control Panel - User Accounts - Turn User Account Control on or off - skineš kvačicu - OK - resetiraš komp. Roštiljanje: Ugasi Index Search scheduled defrafmanting Možeš i automatic updates te defender schedule I da, stvarno ste pretjerali...
![]() |
![]() |
#1372 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
One koje zanima možda informacija, napokon su izašli driveri za Gigaset USB 108 Adapter te se dotični može bez problema koristiti i na 64-bitnoj Visti (dok sam ja sa starijim driverima uspjevao samo na 32bitnoj Visti koristiti dotični WLAN adapter). Drivers Link |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1376 |
Premium
|
Vista mi nece ugasit komp. Pa sta da radim ljudi, sta, a, staaa? ![]() Nije ni bitno, samo kukam, cim uhvatim vremena vracam xp... jednostavno nece i nece, odem na shutdown - nece, logoff - nece. Radi sleep (suspend to ram) i switch user, ali ni onda ne mogu ugasiti. A kad odem na shutdown ne mogu vise pokrenuti recimo task manager ili control panel. bljak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Pink Floyd fan
|
To je dio odgovora na tvoj upit (nisam support, samo predlažem. Pogrešno sam se izrazio, pogledaj USB uređaje u device manageru i u Power Management isključi opciju da taj uređaj budi komp. Meni se zbog toga nije htio u sleep tj. odmah nakon sleep-a ga tipkovnica uključi. Slijedeće što možeš pogledati je mreža, vrlo često zbog mreže Windowsi se ne žele ugasiti (iskljući IPv6, provojeri drivere...). Također driveri nekih uređaja znaju praviti probleme, disable-aj jedan po jedan i vidi koji te mući pa nađi novije drivere ili čačkaj po postojećim. Možeš pogledati u eventima da li ima errora i zbog čega su... Tvoj problem može imati više uzroka, i teško je točno reći što da napraviš.
![]() |
#1380 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo sad sam stavio vistu 64 u dual boot i sad mala pomoc, iskljucio sam taj UAC ali i dalje win za svaki k**** pitaju dali zelim da nije provjereno, nis mi nije jasno... I jel ima neki tweak guide da znam sta smijem poubijat, a i sa vliteom bi se pozabavio, pa bi izvadio hrpu nepotrebnih stvari? E da i instalirao sam sve drivere i bezicni usb i blutut(ovo dvoje je jedino sta imam ubodeno u komp), i u device manageru mi stoji jedan unknown device i stavio sam mu da preko neta nade drivere ali nista...rijec je o konfi iz potpisa. E jos nesto samo, jel ima neka verzija Total comander da radi u visti 64? Nemogu bez tog finog programcica... Skinuo sam verziju 7.02a i ne zeli mi uopce pokrenut instalaciju... EDIT ![]() Zadnje izmijenjeno od: Disco. 23.09.2007. u 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|