Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2015., 21:57   #1381
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Ali nije nvidia ta koja je prva izašla s tom tehnologijom, valjda i to nešto znači. Pogotovo investitorima.
Ma znači, ali očekivanja su bila da s novim proizvodom baziranom na tehnološkom iskoraku preuzmeš vodeću poziciju u performansama, ne da kaskaš za konkurencijom koja ne koristi najmoderniju tehnologiju.

Nakon što su izgubili dobar dio tržišta nakon završetka majnanja, očekivalo se da će Fury X napraviti iskorak i postati najjači single GPU, što bi bilo i logično.

Da je AMD predstavio novi čip koji nije baziran na novom revolucionarnom dizajnu i da je onda postigao ove rezultate, to bi IMO bilo puno prihvatljivije.

Ovako smo dobili tehnološku revoluciju koja je u kontekstu performansi (zasad) ipak evolucija.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 00:20   #1382
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Po svemu sudeci Fury ce biti 20% bolja po performansama od Titan X.
Samo da bumpam ovaj biser iz naftalina...

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2015., 00:43   #1383
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ugrubo 20% ako ne i vise
Staro 26.06.2015., 00:52   #1384
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Stigla je i parodija o Fury x ahahahah https://www.youtube.com/watch?v=xhVo7yPjQvE
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 01:05   #1385
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012

Prejako napravljeno šta je je
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 06:27   #1386
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Samo da bumpam ovaj biser iz naftalina...
Bumpat ću i ja ovaj tvoj za par mjeseci...
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 08:59   #1387
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Navodno ce ici do 1300mhz oc.
Vjerojatno ce benchevi izaći odmah po izlasku DX12.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 09:24   #1388
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Bumpat ću i ja ovaj tvoj za par mjeseci...
Zake, kad Fury X bude koštao toliko manje pa ga ljudi budu uspoređivali sa GTX960?

Mislim, budimo realni ovdje - ukoliko se i obistini priča o 20% boljim performansama to je još jedna šaka u oko AMD-u jer nisu sposobni za svoju flagship karticu, karticu koja bi trebala značiti il grande povratak u high end i koja bi trebala nakon 2 godine pokazati najbolje od AMD-a, srediti drivere za release.

Može hardver biti najjakiji ikad ali koji će k to ljudima ukoliko ga ne mogu iskoristiti?

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 09:32   #1389
Garro
Premium
Moj komp

Dakle, najprije se moralo čekati da izađe Fury (kojeg su najavljivali, koliko, 18 mjeseci?), pa sad treba čekati da slože drivere da bi se moglo OCati, pa da izađe win10/dx12 da bi performanse bile as intended...

Uopće ne sumnjam da će novi driveri popraviti performanse i da je Fury X nagovještaj stvari koje dolaze, ali kad imaš protiv sebe protivnika kakav je nVidia, ne možeš si priuštiti takve greške.

Na halo proizvodima kakav je Fury ili Titan se ne zarađuju neke masne pare nego na mainstreamu. Halo/flagship služe za reputaciju, jer kada ljudi čuju "nVidia ima jaču grafu", gledaju tu kompaniju, iako AMD ima jaču grafu za manje pare u tom segmentu. Vjerovali ili ne, ali hrpa ljudi tako razmišlja, a postotak ljudi koji temeljito istraže prije kupnje ne vjerujem da je jako visok.

U nedostatku bolje riječi, luzerski mentalitet je AMDov najveći neprijatelj. Ne možeš najavljivati novu eru pc gaminga i hypati sve u 16, a onda isporučiti proizvod koji je, eto, usporediv performansama i cijenom. Da su šutjeli i smješkali se, a onda roknuli Fury za 100$ nižu cijenu u dovoljnim količinama, napravili bi potez o kojem bi se godinama pričalo.

Ovako je hrpa ljudi koji su tražili high end grafu pričekali kako će izgledati FuryX, zaliha 980ti se povećavala, a kad su izašli benchevi, kupili su 980ti. Dapače, sumnjam da je Fury X namjerno stavljen u prodaju u malim količinama da se umjetno povisi cijena. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je Fury, a koliko 980ti kartica prodano u zadnjih par dana, pa ako netko nađe podatke...
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 09:38   #1390
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Fury x ce zasjati sa dx12,ali biti bolji 20% od 980ti nije dovoljno za promjenu stanja na trzistu.
Hawker je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2015., 09:56   #1391
Garro
Premium
Moj komp

Kako si došao do brojke od 20%? Na isti način na koji je prije tjedan-dva Fury X bio jači od Titana X za 20%?

Gle, ne kažem da će Fury promijeniti stanje na tržištu, ali je mogao promijeniti način na koji ljudi gledaju na AMD. I pritom ne mislim na forumaše nego na općenito ljude koji se ne kuže u kompove nego ih samo kupuju i koriste.
Staro 26.06.2015., 09:59   #1392
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Trla baba lan da joj prodje dan
Dobar proizvod u svim segmentima al šteta što je AMD, zaključak rasprave. Najbolje da firma promjeni ime.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 10:02   #1393
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Kako si došao do brojke od 20%? Na isti način na koji je prije tjedan-dva Fury X bio jači od Titana X za 20%?

Gle, ne kažem da će Fury promijeniti stanje na tržištu, ali je mogao promijeniti način na koji ljudi gledaju na AMD. I pritom ne mislim na forumaše nego na općenito ljude koji se ne kuže u kompove nego ih samo kupuju i koriste.
s obzirom na navedeno ima smisla, iako bi im bilo bolje da su podigli OC , driver, šta god, za taman još tih 5% da u večini testova ipak pobjede odmah u startu 980ti i opravdaju hype i onda bi svi bili najzadovoljniji koji pate od takvih stvari..

..malo nas je koji na to gleda drugačije (nemam namjeru kupiti nikad više grafičku koja košta više od 1500kn , puno sam i rekao) , ali nas ima i po meni fury x je napravio posao , i što je najbitnije bit će tu još natezanja slijedećih godina

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 10:17   #1394
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Stigla je i parodija o Fury x ahahahah https://www.youtube.com/watch?v=xhVo7yPjQvE

vahha je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 10:44   #1395
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

ja sam siguran da će oba vlasnika Fury X i 4k monitora u Hrvatskoj biti zadovoljni karticom
Staro 26.06.2015., 11:07   #1396
bati
Premium
Moj komp

bati's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
ima inforamcija kad će r9 380 biti na policama u našim dućanima?
bez ovih narudžbi, preordera i slično
bati je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 11:15   #1397
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor bati Pregled postova
ima inforamcija kad će r9 380 biti na policama u našim dućanima?
bez ovih narudžbi, preordera i slično
Koliko vidim, piše da je dostupna:

https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/3...nitro-4gb.html
Staro 26.06.2015., 11:41   #1398
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Hype koji je AMD radio je bio onaj teaser video i to je to koliko ja znam. Razni portali su pucali u prazno sa svojim "ekskluzivama". Od 1000 članaka pogodiš jednom i govoriš kako si ti onaj koji je razotkrio priču. "Ugledni" portali su prenosili bilo kakvu glasinu koju je izmislio neki žnj forumaš. AMD je čak i na konferenciji govorio kako je to njihova najbrža kartica, nisam čuo da je rečeno da je najbrža kartica na svijetu. HBM je zaslužio hype jer sumnjam da je nešto što je lako izvesti.
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 12:32   #1399
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ljudi su jednostavno imali prevelika očekivanja. Ja sam bio napisao (neda mi se tražit) da će biti fajt između trolista fury x, 980Ti i titan x - ovisno o igri, rezoluciji i driverima i tako je i bilo. Ja tu ne vidim nikakav fail, AMD ima konkurentan proizvod u najvišem segmentu i izgleda za nižu cijenu.

Izašlo je još dosta recenzija uglednijih siteova, ako se podvuče crta vidi se da je grafa al pari. Jača je od nvidijinog dvojca u najzahtjevnijim igrama najrazvikanijeg žanra (crysis 3, metro last light, far cry 4...), na 4K je također jača (u prosjeku). Nvidia je bila pritisnuta da odgodi 980Ti, da ju napravi jačom, te što je sigurno da ju prodaje za niže cijene nego što su planirali. Pa eto vam ta konkurentnost koju svi zazivaju. Ona djetinjasta očekivanja da će pojest titan x za 20% neću ni komentirati, jer to nije realno.

Poboljšali su perfomance per watt (nano bi trebala još više), podigli ukupne performanse, riješen dobar cooler (nije vruća, nije glasna), smanjena dimenzijama zbog nove tehnologije i sl... I to je sad kao neki fail? Jedino što ja vidim da se ta firma krenila lagano buditi
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 12:40   #1400
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor gil Pregled postova
Najbolje da firma promjeni ime.
Glasam za CoolermATIer
Staro 26.06.2015., 13:15   #1401
vahha
Premium
Moj komp

vahha's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Kako je jaka ova Hitler parodija! Text je pogođen samo tako, čak i scena iz filma kad većina napusti prostoriju "vlasnici NV kartica" je ajmo reć na globalnoj razini takav omjer za NV. AMDu se crno piše ma čak i sa famoznim dx12!
I koja je sad fora sa recenzijama ostatka serije?! Prije bi svaki site objavio masu recenzija isti dan kako bi kartice izašle sad jedva nađem tu i tamo koju recenziju!
vahha je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 13:17   #1402
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor vahha Pregled postova
Kako je jaka ova Hitler parodija! Text je pogođen samo tako, čak i scena iz filma kad većina napusti prostoriju "vlasnici NV kartica" je ajmo reć na globalnoj razini takav omjer za NV. AMDu se crno piše ma čak i sa famoznim dx12!
I koja je sad fora sa recenzijama ostatka serije?! Prije bi svaki site objavio masu recenzija isti dan kako bi kartice izašle sad jedva nađem tu i tamo koju recenziju!
Meni osobno jedna od slabijih...puno mi je bolja ona o 3.5GB VRAM-a
Staro 26.06.2015., 13:25   #1403
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor vahha Pregled postova
Rade na C/P i mijenjanju imena, to zna potrajati :P

Moraju izmisliti koju su kao recenzirali
Staro 26.06.2015., 14:23   #1404
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005

Sisa, tvoj p-p-potez

.
-->
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Poboljšali su perfomance per watt (nano bi trebala još više), podigli ukupne performanse, riješen dobar cooler (nije vruća, nije glasna), smanjena dimenzijama zbog nove tehnologije i sl... I to je sad kao neki fail? Jedino što ja vidim da se ta firma krenila lagano buditi
Glas razuma u ovoj temi. Svi drugi vuku u krajnost, bilo da je ona "fantastična" ili pokušaj diskreditiranja AMD-a jer im je stock hladnjak vodeno hladenje.

Razlog zašto vodeno još ima itekako smisla jest sam raspored komponenti na PCB-u. Kad su izvori topline, kao u slučaju HBM-a, vrlo blizu jedan drugome, bitno je da se toplinska energija može što prije odvesti s izvora. U mnogo slučaja metalni pasivni hladnjaci potpomognuti aktivnim zracnim hladnjakom budu previše termički inertni za ovakve stvari i bitno je što prije odvesti toplinu s takvog materijala.

Sisa, tvoj p-p-potez

.
Staro 26.06.2015., 15:26   #1405
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Pa o tome i ja pricam cijelo vrijeme al ova tema je ocito postala bojno polje onih koji seru protiv i onih koji srcano brane amd. Osim par ljudi koji argumentirano razgovaraju, kompletna tema je jedan shithole.
Staro 26.06.2015., 15:33   #1406
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

U čitavoj priči za mene je jedini AMD-ov fail preporučene cijene rebrandiranih kartica...nadajmo se da će i to pasti
Staro 26.06.2015., 15:38   #1407
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Quadfire je tako lako izvediv jer je kartica single slot. Navodno treba Intelov 5960 jako OC-ati da bi se došlo do limita takvog sustava...
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 15:42   #1408
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Quadfire je tako lako izvediv jer je kartica single slot. Navodno treba Intelov 5960 jako OC-ati da bi se došlo do limita takvog sustava...
A kućište sa 4 lako dostupna mjesta za 120mm ventove?
Staro 26.06.2015., 15:43   #1409
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Ako misliš na FuryX, onda nije single slot...

A i BOže sacuvaj sve te cijeve provesti na sve strane...
Staro 26.06.2015., 16:05   #1410
Garro
Premium
Moj komp

Ide single slot, ali ne sa referentnim hladnjakom: http://www.techpowerup.com/mobile/21...t-capable.html
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno