|
![]() |
#1381 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Nakon što su izgubili dobar dio tržišta nakon završetka majnanja, očekivalo se da će Fury X napraviti iskorak i postati najjači single GPU, što bi bilo i logično. Da je AMD predstavio novi čip koji nije baziran na novom revolucionarnom dizajnu i da je onda postigao ove rezultate, to bi IMO bilo puno prihvatljivije. Ovako smo dobili tehnološku revoluciju koja je u kontekstu performansi (zasad) ipak evolucija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1384 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Stigla je i parodija o Fury x ahahahah https://www.youtube.com/watch?v=xhVo7yPjQvE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Omicron Alpha resident
|
Zake, kad Fury X bude koštao toliko manje pa ga ljudi budu uspoređivali sa GTX960? ![]() Mislim, budimo realni ovdje - ukoliko se i obistini priča o 20% boljim performansama to je još jedna šaka u oko AMD-u jer nisu sposobni za svoju flagship karticu, karticu koja bi trebala značiti il grande povratak u high end i koja bi trebala nakon 2 godine pokazati najbolje od AMD-a, srediti drivere za release. Može hardver biti najjakiji ikad ali koji će k to ljudima ukoliko ga ne mogu iskoristiti?
![]() |
#1389 |
Premium
|
Dakle, najprije se moralo čekati da izađe Fury (kojeg su najavljivali, koliko, 18 mjeseci?), pa sad treba čekati da slože drivere da bi se moglo OCati, pa da izađe win10/dx12 da bi performanse bile as intended... Uopće ne sumnjam da će novi driveri popraviti performanse i da je Fury X nagovještaj stvari koje dolaze, ali kad imaš protiv sebe protivnika kakav je nVidia, ne možeš si priuštiti takve greške. Na halo proizvodima kakav je Fury ili Titan se ne zarađuju neke masne pare nego na mainstreamu. Halo/flagship služe za reputaciju, jer kada ljudi čuju "nVidia ima jaču grafu", gledaju tu kompaniju, iako AMD ima jaču grafu za manje pare u tom segmentu. Vjerovali ili ne, ali hrpa ljudi tako razmišlja, a postotak ljudi koji temeljito istraže prije kupnje ne vjerujem da je jako visok. U nedostatku bolje riječi, luzerski mentalitet je AMDov najveći neprijatelj. Ne možeš najavljivati novu eru pc gaminga i hypati sve u 16, a onda isporučiti proizvod koji je, eto, usporediv performansama i cijenom. Da su šutjeli i smješkali se, a onda roknuli Fury za 100$ nižu cijenu u dovoljnim količinama, napravili bi potez o kojem bi se godinama pričalo. Ovako je hrpa ljudi koji su tražili high end grafu pričekali kako će izgledati FuryX, zaliha 980ti se povećavala, a kad su izašli benchevi, kupili su 980ti. Dapače, sumnjam da je Fury X namjerno stavljen u prodaju u malim količinama da se umjetno povisi cijena. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je Fury, a koliko 980ti kartica prodano u zadnjih par dana, pa ako netko nađe podatke... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Fury x ce zasjati sa dx12,ali biti bolji 20% od 980ti nije dovoljno za promjenu stanja na trzistu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
Premium
|
Kako si došao do brojke od 20%? Na isti način na koji je prije tjedan-dva Fury X bio jači od Titana X za 20%? Gle, ne kažem da će Fury promijeniti stanje na tržištu, ali je mogao promijeniti način na koji ljudi gledaju na AMD. I pritom ne mislim na forumaše nego na općenito ljude koji se ne kuže u kompove nego ih samo kupuju i koriste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Trla baba lan da joj prodje dan ![]() Dobar proizvod u svim segmentima al šteta što je AMD, zaključak rasprave. Najbolje da firma promjeni ime. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ..malo nas je koji na to gleda drugačije (nemam namjeru kupiti nikad više grafičku koja košta više od 1500kn , puno sam i rekao) , ali nas ima ![]() ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/3...nitro-4gb.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Hype koji je AMD radio je bio onaj teaser video i to je to koliko ja znam. Razni portali su pucali u prazno sa svojim "ekskluzivama". Od 1000 članaka pogodiš jednom i govoriš kako si ti onaj koji je razotkrio priču. "Ugledni" portali su prenosili bilo kakvu glasinu koju je izmislio neki žnj forumaš. AMD je čak i na konferenciji govorio kako je to njihova najbrža kartica, nisam čuo da je rečeno da je najbrža kartica na svijetu. HBM je zaslužio hype jer sumnjam da je nešto što je lako izvesti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ljudi su jednostavno imali prevelika očekivanja. Ja sam bio napisao (neda mi se tražit) da će biti fajt između trolista fury x, 980Ti i titan x - ovisno o igri, rezoluciji i driverima i tako je i bilo. Ja tu ne vidim nikakav fail, AMD ima konkurentan proizvod u najvišem segmentu i izgleda za nižu cijenu. Izašlo je još dosta recenzija uglednijih siteova, ako se podvuče crta vidi se da je grafa al pari. Jača je od nvidijinog dvojca u najzahtjevnijim igrama najrazvikanijeg žanra (crysis 3, metro last light, far cry 4...), na 4K je također jača (u prosjeku). Nvidia je bila pritisnuta da odgodi 980Ti, da ju napravi jačom, te što je sigurno da ju prodaje za niže cijene nego što su planirali. Pa eto vam ta konkurentnost koju svi zazivaju. Ona djetinjasta očekivanja da će pojest titan x za 20% neću ni komentirati, jer to nije realno. Poboljšali su perfomance per watt (nano bi trebala još više), podigli ukupne performanse, riješen dobar cooler (nije vruća, nije glasna), smanjena dimenzijama zbog nove tehnologije i sl... I to je sad kao neki fail? Jedino što ja vidim da se ta firma krenila lagano buditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Kako je jaka ova Hitler parodija! Text je pogođen samo tako, čak i scena iz filma kad većina napusti prostoriju "vlasnici NV kartica" ![]() I koja je sad fora sa recenzijama ostatka serije?! Prije bi svaki site objavio masu recenzija isti dan kako bi kartice izašle sad jedva nađem tu i tamo koju recenziju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Moraju izmisliti koju su kao recenzirali ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Razlog zašto vodeno još ima itekako smisla jest sam raspored komponenti na PCB-u. Kad su izvori topline, kao u slučaju HBM-a, vrlo blizu jedan drugome, bitno je da se toplinska energija može što prije odvesti s izvora. U mnogo slučaja metalni pasivni hladnjaci potpomognuti aktivnim zracnim hladnjakom budu previše termički inertni za ovakve stvari i bitno je što prije odvesti toplinu s takvog materijala.
![]() |
![]() |
#1405 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa o tome i ja pricam cijelo vrijeme al ova tema je ocito postala bojno polje onih koji seru protiv i onih koji srcano brane amd. Osim par ljudi koji argumentirano razgovaraju, kompletna tema je jedan shithole.
![]() |
#1408 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
A i BOže sacuvaj sve te cijeve provesti na sve strane... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Premium
|
Ide single slot, ali ne sa referentnim hladnjakom: http://www.techpowerup.com/mobile/21...t-capable.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|