Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2024., 18:14   #1321
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Putovanja

Colop ne znan kad si zadnje gleda pa govoris za te cijene, ja sam bia pocetkom devetog miseca i jedino je ibis (budapest city) bia ravno 100, radison i ostali preko 130.

Za bozic kad sam bia sam bia u k46 residence i mogu preporucit, ima garazu ispod zgrade i vise je hotelski apartman, ali nema dorucak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 16.10.2024., 18:35   #1322
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ajd bas poslaji kad stignes jer ja sto god vidim na booking.com je cca 100+ EUR nocenje (s doruckom) po sobi tj. dva nocenja (sob za dvoje) 190-250 EUR i to jos traze 20-25EUR/dan za parking tri ulice dalje.
ALI nemogu mi garantirat da ima mjesta (to sam danas dobio na mail od hotela koji sam planirao bookirati) pa kao najbolje da dodjem, sam nadjem negdje parking i onda napravim check in u hotelu.
Ono super ja bi trebo sad ispitat di sve ima za platit parking i onda tek doci u hotel jer hotel nije sposoban organizirat parking za svoje goste, netrazim da je besplatno ali brate da ja lutam po Budimpesti trazeci parking i onda vucem kofere 3-4-5 ulica da napravim check-in.... .

I BTW jeste skuzili kako na bookingu nisu iste cijena preko mobitela i preko PCa (mob obicno jeftinije) niti je ista cijena u svako doba dana/noci.
Evo maloprije kako je proslo 18h mi kosarica sa nekih 444 EUR poskupila na 482 EUR (za dvije sobe po dva nocenja) ..
Pogledaj Locktrip

Booking ima svoje šeme i mušice. Osobno mi Booking u 90% slučajeva ispadne povoljniji jer imam maksimalni popust koji daju, ali uvijek usporedim s Locktripom jer nekad u tih 10% bude isti smještaj koji bude jeftiniji

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2024., 19:19   #1323
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Thx, bas gledam sad taj Lock trip i oni jos imaju cijene u Kunama .
Staro 17.10.2024., 09:46   #1324
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Booking na mobile app isto tako ima jos u kunama.
Ko ima Revolut bacite oko i tamo jer zna bit i tamo dosta povoljnije nego na oba.

Tipa sad za slijedeći tjedan idem u Maranello i preko Revoluta mi je soba bila 20% jeftinija nego na Bookingu i još ima uključen doručak, a na Bookingu uopće nije bilo opcije za tu sobu s doručkom
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 14:45   #1325
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Idem u Beč sljedeći tjedan autom, ima tko kakvu preporuku, prijedlog za rutu ili nešto treće, na što eventualno moram paziti?

AT/SLO vinjete sam mislio uzeti online dan prije.
Staro 13.11.2024., 15:13   #1326
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
ako se nešto nije promijenilo, AT vinjetu ne možeš uzeti online dan prije
ispravak, sad se može, prošle godine kada sam išao za beč nije se moglo, nego najranije za nekih 14 dana, tako nešto, pa sam kupio negdje u slo na benzinskoj
ruta klasika, maribor, graz, dalje pratiš table za beč...
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 20:03   #1327
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Jel bukirao itko preko check24.de stranice? Poznanik me uvjerava da je stranica skroz legit, cijene budu po onom što vidim bolje nego preko bookinga, locktripa ili direktno ali jedan red flag vidim za smještaj kojeg želim bukirati je taj da hotel nema raspoloživ smještaj za moje datume kad se gleda direktno na stranici, također i na booking.com a preko chech24.de ima raspoloživo...
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 21:22   #1328
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Sve ok . Legit je

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 21:35   #1329
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
ako se nešto nije promijenilo, AT vinjetu ne možeš uzeti online dan prije
ispravak, sad se može, prošle godine kada sam išao za beč nije se moglo, nego najranije za nekih 14 dana, tako nešto, pa sam kupio negdje u slo na benzinskoj
ruta klasika, maribor, graz, dalje pratiš table za beč...
Bila je neka kvaka sa time, ovisno jesi fizička ili pravna osoba, vezano za zakon o zaštiti potrošača.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2024., 21:51   #1330
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Bila je neka kvaka sa time, ovisno jesi fizička ili pravna osoba, vezano za zakon o zaštiti potrošača.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
I privatne osobe sada mogu bez problema uzeti. Za Austriju isti ili dan prije ide samo za vinjete 1dan i 10dana.
2mj i dalje ostaje početak važenja 18dana nakon kupnje

Oglas
Staro 14.11.2024., 09:22   #1331
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Evo, vratio se s putovanja, 15 dana sve skupa, 6 zemalja, možda netko razmišlja o istome. Kruzer je u pitanju, Europa ovaj puta.

Išli smo ponovo na kruzer, Virgin Voyages ponovo, s njim smo već bili u Americi (Bahami i Karibi), sada smo odlučili Europsku rutu odraditi.

12 dana kruzera, 1 noćenje u Ateni dodatno i 2 noćenja u Barceloni.

Ruta:
Atena - Mykonos - Siclija (Catania) - Rim (Civitavecchia) - Korzika (Ajjacio) - Cannes - Barcelona.
Zagreb - Atena avion i Barcelona - Zagreb avion.
Temperature u svim državama slična, 18 kroz noć, kroz dan 23 max, savršeno, čak smo se i kupali u studenom.

Virgin kao kruz i dalje na razini, hrane, cuge, zajebancije do mile volje. Tko voli dobru hranu, dobru cugu, to je mjesto za njega.
Nama je ovo 3. puta na Virginu i ovaj puta nam je bilo već dosta tamo 5., 6. dan, i amerikanaca preforsiranih, masne hrane i broda.

90% gostiju Ameri, 5% Englezi, 4% autralci i nas par parova ostalo.

Sama ruta, po meni nije dobro složena.

Usporedivši to s Karibima, ideja na karibima je, izađi s broda ujutro, prošetaj, popij kavu/koktel/pivu, legni na pjesak, uživaj s iguanama i plivaj u tirkiznom moru.

Ovdje, izađi što prije van broda, nađi taksi, shuttle do grada, kodaj 20-30k koraka, vrati se na brod, odmori se i tako u krug danima.

Same luke nisu namjenjene za kruzere, tako da u 3/7 luka smo bili na pučini, gdje su nas bacili čamcima na obalu, što znači, gužve, guranja, čekanje i ostale stvari da bi došao nazan na brod, što nas je dodatno ljutilo.

Od država, Atena, smeće prljavo, popišano, meni užasna.
Mykonos - zanimljiv gradićak, mali otok, fora vidjeti, ali realno 3-4 sata, nemaš što tamo raditi.
Sicilija - ista kao i Atena, prljava, smrdljiva, svaki ugao netko ti nešto dobaci, želi prodati ili te za ruku vući negdje.
Korzika - Ajjacio - jedan od najljepših gradova u kojim sam bio, Korzika je predivna.
Rim i Vatikan - Tu smo otišli u Rim vlakom, nekih 1h vožnje, to mi je bilo dobro. Rim sam po sebi, solidno, izbjegavati kolosej jer će ti tamo ili netko nešto ukrasti ili prodati, Vatikan smo otišli vidjeti, čak nije bila ni gužva, vidjeti, otići dalje i to je to.
Cannes i Monako - predivni gradovi, cijene prihvatljive, išli vlakom iz Cannesa u Monako, azurna obala predivna, Nica predivna, vlakovi 170km/h, 5EUR Cannes-Monako (110km). Nešto za vidjeti. Monako priča za sebe, drugi svijet.
Barcelona - došli u krivo vrijeme, došli u vrijeme kiša, poplava i tako, nismo to planirali niti znali 3-4 mjeseca prije kada smo kkupili putovanje, tako da, nisam puno vidio, nisam prvi puta u Španjolskoj, ali kao i Valencia i Madrid, onako, li-la, niti smrdi niti miriši.

Sve u svemu, zanimljivo putovanje, ali ne bi nikada više išao Mediteranom na kruzer. Nemirno more, vjetar, luke su onako, osrednje, cijene u EU stvarno visoke (Rim - 2 kave 20EUR, 2 sladoleda 20EUR, 2 pive 25EUR).

Na kraju, let zbog kiša iz Barcelone bio otkazan, imali smo let tek drugi dan, što nam je uzrokovalo probleme s smještajem u Barceloni, morali ostati 1 dan dulje itd. Sad je borba s povratom love, ali koliko čitam, pošto su vremenske neprilike u pitanju, dobiti ću srednji prst, ne lovu nazad.

I ono što me svi pitaju, takvo jedno putovanje, avioni, kruzer, smještaj, hrana i ostale gluposti, 6k EUR cca.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 09:38   #1332
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova

Sve u svemu, zanimljivo putovanje, ali ne bi nikada više išao Mediteranom na kruzer.

Mene više zanima kakvo je stanje po Virgin Voyages kruzerima jer tamo nema djeca, tj adults only je?

Ja sam išao Zapadni mediteran sa kruzerom, i super je bilo.
SVe luke su bile prilagođene kruzerima, i nije bilo onih malih brodića nego su te doslovno iskrcali u centru gradu (iznimka Marseille, gdje je luka u tri pm u odnosu na grad).
Znači Genova - Napulj - Mesina - Valleta - Barcelona - Marseille.
Ako ćeš svaki dan šprintati po gradu, naravno da ces doci mrtav na kruzer.

Meni su svi gradovi osima Marseillea bili super, tamo se ni po danu nisam osjećao sigurno.
Staro 14.11.2024., 09:59   #1333
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

A gle, to je party cruiser u suštini, ali za napiti se na kruzeru (barem ja, Zagorec), trebam sigurno 200-250$ po danu. Žena i ja smo potrošili oko 350$ dodatno na brodu na alkohol, čisto jer sam htio probati neke bolje viskije i đinove, koktel uz večeru ili nešto slično.

Ono što je VAŽNO napomenuti, Virgin naglašava da su oni drag/gay frendly, tako da bi rekao da je 30% tih istih Amera gore navedenih gay/swing/drag parova.

Tako da, nemam ništa protiv, ali i ženi i meni, koji oboje radimo u firmama koje su diversity orjentirane, vlasnici i njene i moje firme su stranci te moramo i paziti što i kada govorimo, znači od nas se očekuje ujedno da budemo kompletno pozitivni i otvoreni prema tome, nama je to bilo previše.

Ima pijanih, ima golih, ima svega, ali opet, ne u toj mjeri da ne možeš odmarati i uživati s partnerom. Mi smo ove godine išli sami, doslovno čitali knjige, jeli, odmarali i šetali gradovima.

Ali eto, imam u društvu frenda koji je radio 5 godina na kruzerima, Virgin je daleko najbolji u tom rangu, all inclusive, hrana bogovska, možda i bacim koji album što smo jeli.

Što se gradova tiče, prošao sam cijeli svijet više puta, Afrika, Amerika, Azija, Europa cijela, ovo gore što sam naveo meni je ispod razine prihvatljivosti, pogotvo Atena i Sicilija. Atena, ovaj kvart gdje smo mi bili, čak smo na redditu našli da je jedan od gorih u Europi, hotel se zaključava u 18h, metalne rešetke idu na vrata, morali smo zvoniti da nam dođe zaštitar otključati vrata...

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.11.2024. u 10:11.
Staro 14.11.2024., 10:26   #1334
Colop
Premium

Citiraj:
A gle, to je party cruiser u suštini, ali za napiti se na kruzeru (barem ja, Zagorec), trebam sigurno 200-250$ po danu. Žena i ja smo potrošili oko 350$ dodatno na brodu na alkohol, čisto jer sam htio probati neke bolje viskije i đinove, koktel uz večeru ili nešto slično.

Aha, znači niste uzimali one pakete sa pićem? JA i žena smo isto bili izračunali da nam se ne isplate jer smo po čitave dane šetali po gradovima, i ostatak vremena bi se na cruiseru doslovno morao oblokovati da isplatim tih 80-90 € po danu.

Citiraj:
Ali eto, imam u društvu frenda koji je radio 5 godina na kruzerima, Virgin je daleko najbolji u tom rangu, all inclusive, hrana bogovska, možda i bacim koji album što smo jeli.

Ajd baš stavi slike hrane, ako ti se da.

Citiraj:
Što se gradova tiče, prošao sam cijeli svijet više puta, Afrika, Amerika, Azija, Europa cijela, ovo gore što sam naveo meni je ispod razine prihvatljivosti, pogotvo Atena i Sicilija. Atena, ovaj kvart gdje smo mi bili, čak smo na redditu našli da je jedan od gorih u Europi, hotel se zaključava u 18h, metalne rešetke idu na vrata, morali smo zvoniti da nam dođe zaštitar otključati vrata...

Je, pričali su mi prijatelji da ulicu dvije od hotela na top lokaciji u Ateni usred bijela dana narkomani se bodu, dileri ti nude kokain i slično.
Staro 14.11.2024., 10:55   #1335
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Imam malo drugačija iskustva s ovim gradovima koji su “užasni”, ali to je do toga što se točno zna kad kruzer uplovljava i znaju se rute kojima ekipa ide prema gradu. + imaš narukvicu i točno se zna gdje je krdo ovaca spremno za šišanje u kojem trenutku
Grad se transformira u sasvim nešto drugačije zbog tog.

Meni ovo zvuči kao odmor iz noćne more. Bacio bih se s tog broda da me netko zatvori tamo na dva tjedna, a jedina opcija da pobjegnem od ljudi je da se zatvorim u kutiju 3 sa 3

Staro 14.11.2024., 11:16   #1336
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Aha, znači niste uzimali one pakete sa pićem? JA i žena smo isto bili izračunali da nam se ne isplate jer smo po čitave dane šetali po gradovima, i ostatak vremena bi se na cruiseru doslovno morao oblokovati da isplatim tih 80-90 € po danu.
Nema toga Virgin, sve je free osim alkohola, za to smo imali bon od 250EUR + ja sam dodatnih 150 potoršio van tog bona. To je samo za alkohol.

Ali jebiga, jedan Negroni je 17-20$, pive 9-12$, kokteli 20-25$, ode lova u 12 dana.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Meni ovo zvuči kao odmor iz noćne more. Bacio bih se s tog broda da me netko zatvori tamo na dva tjedna, a jedina opcija da pobjegnem od ljudi je da se zatvorim u kutiju 3 sa 3
A eto, meni je to najbolji godišnji koji sam probao u životu, zato smo već 3. put na cruiseru.
Scarlet je hotel s 5 zvijezdica na vodi, doslovno. Od mišelinovih restorana do cuge, smještaja, usluge, svega.
Problem je što smo i žena i ja to probali jednom, sad nam je sve drugo, onako, bezveze.

Ova ruta je slabija i to je mana, nemam šta drugo za dodati.

Ali Karibi ili Florida, top, godišnji diglo na višu razinu.

NIsi ti na brodu praktički ništa, od tih 12 dana, 7 si vani cijele dane, od jutra do mraka. Navečer, tuš, odeš na neku prestavu, događanje i večeru. Večera na tim brodovima traju od sat i pol do 3 sata, više slijedova hrane itd.
U sobi si, ako ne cugaš i ne partijaš oko 23h, videoteka puna filmova i serija, odgledaš film, spavanje, drugi dan opet buđenje u 7-8 i izalazak na kopno.

Vidiš svijeta, 6 zemalja u 12 dana, jedeš i piješ fino, spavaš ko beba, usluga da te sram na momente koliko su pristojni, why not?

Najgore, nagovorio me tvoj i moj zajednički poznanik, MV.

Pričamo o 300m brodu s 16 katova.
Od igraone s konzolama, društevenim igrama, kasina, bazena, teretana, masaža, 3-4 diska, dvorana za cirkus, dvorana za kino, dvorana za predstave, do posebnih restorana za izležavanje, hamoka, kafića itd. Ako ne nađeš ništa tamo, onda jednostavno nisi za to, i to shvaćam.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.11.2024. u 11:24.
Staro 14.11.2024., 11:48   #1337
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ma znam sve, nagovarao je i mene i da idem raditi kao on.
Meni je to nezamislivo. Od života i rada pa do same ideje “odmora”.
Ne želim biti vremenski ograničen u nekom gradu. Nema fleksibilnosti da mogu produžiti boravak ako mi se sviđa negdje.
A boravak i gledanje filmova u sobi…nemam vremena za to

Imam dan isplaniran do maksimuma, dignem se u 6, legnem u 11 i nemam snage podići daljinski fizički umor, ali psihički odmor. Kruzeri i all inclusive su mi obratno od tog.
Probao sam više puta i pokušavam se natjerati da sjedim pored bazena, cugam i čitam. Izdržim dva dana i treće jutro sam u pokretu. Sve to mogu doma.

A cijena…pa ovo tvoje krstarenje je koštalo više nego mene 15 dana na Antigui, 15 u Meksiku i 15 dana Tajlanda sa svim troškovima uračunatim
S nijedne strane ne vidim privlačnost kruzer turizma, al štaš, nismo svi isti

Usput, ako netko traži dobar deal za Karibe
Ne mogu dovoljno preporučiti Antigvu

Staro 14.11.2024., 12:36   #1338
Colop
Premium

Citiraj:

A eto, meni je to najbolji godišnji koji sam probao u životu, zato smo već 3. put na cruiseru.

Meni je isto cruiser bio najbolji odmor ikad, tako da razumijem
Staro 14.11.2024., 12:39   #1339
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Ma znam sve, nagovarao je i mene i da idem raditi kao on.
Meni je to nezamislivo. Od života i rada pa do same ideje “odmora”.
Ne želim biti vremenski ograničen u nekom gradu. Nema fleksibilnosti da mogu produžiti boravak ako mi se sviđa negdje.
A boravak i gledanje filmova u sobi…nemam vremena za to

Imam dan isplaniran do maksimuma, dignem se u 6, legnem u 11 i nemam snage podići daljinski fizički umor, ali psihički odmor. Kruzeri i all inclusive su mi obratno od tog.
Probao sam više puta i pokušavam se natjerati da sjedim pored bazena, cugam i čitam. Izdržim dva dana i treće jutro sam u pokretu. Sve to mogu doma.

A cijena…pa ovo tvoje krstarenje je koštalo više nego mene 15 dana na Antigui, 15 u Meksiku i 15 dana Tajlanda sa svim troškovima uračunatim
S nijedne strane ne vidim privlačnost kruzer turizma, al štaš, nismo svi isti

Usput, ako netko traži dobar deal za Karibe
Ne mogu dovoljno preporučiti Antigvu
Ja ti garantiram da to nije skup izlet kada zbrojiš sve zajedno.

Pričao sam s mnogo ljudi koji kažu, ohoho, to je puno novaca. I onda skuže, aha, pa nije to tak strašno. Takvi isti odu na Hvar s klincima 7 dana za 2.5kEUR, potroše dodatnih 1k na sladoled, 500EUR na put i trajekt itd.
Ja kad kažem 6k, to je ono, sve, od odjeće, obuće, što smo tamo kupili do zadnjeg magneta i ubera. Moglo se to i za 4.5k npr. Ispod toga ne bi išlo.

Sam kruzer ti je 3300EUR za dvoje, all inclusive 12 dana s najskupljom sobom s balkonom i hamokom. Opcija bez balkona je još 500EUR jeftinija. Opcija unutarnje sobe, bez prozora uopće, još 400 dolje, znači oko 2500EUR.

Nađi mi jeftiniji izlet u Ameriku npr. 15 dana s Karibima i Bahamima, avionima i sve zajedno za nekih 8k EUR.

15 dana, all inclusive, Miami 38. kat stan od 100 kvadrata 5 noćenja i 10 dana kruzera, 5 zemalja, 4 Kariba i Bahami. Avioni do Amerike i nazad za dvoje, put do Budimpešte i 15 dana parkinga tamo.

Pričamo o kruzeru gdje jedeš jastoge, kaviar, školjke, škampe, wagyu stejkove, alge, pizde materine.

Naravno, ja trošim više nego trebam, takav sam, ali da se može ušparati još 1-2k EUR na tome, može se.

I pazi, s hrvatskim plaćama, ne britanskim.

Kužim te, ima nas svakakvih, ali ja sam bio identičnog mišljenja kao i ti do prije 3 godine. Nakon 1. pokušaja, skužio sam, sve ostalo je samo mali pokušaj godišnjeg, ovo je godišnji.

Da se razumijemo, ne kažem da je to jeftino, isplativo i bagatela, ali kakve ljudi plaćaju gluposti zadnje vrijeme, ovdje što dobiješ, kada zbrojiš sve, nije tako ekstremno strašno.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.11.2024. u 12:46.
Staro 14.11.2024., 13:34   #1340
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Neznam kakve vi place imate ali 6k eura za dvije osobe za godisnji je puno. Meni previse.

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2024., 14:16   #1341
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

A gle, to je sad stvarno subjektivno, nekome puno, nekome nije.

Ja samo uspoređujem što se dobije za 6k EUR tu i negdje drugdje.
Staro 14.11.2024., 14:38   #1342
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Kak god okreneš, puno je, bez obzira čiji standard i plaće gledaš. To je otprilike koliko potrošim za 3 godine na godišnje i vikend izlete kroz godinu

Imamo različite interese. Meni je nebitno imati luksuzan apartman, kad mi služi samo da se otuširam i prespavam u njemu. Jastoga sam jeo prstima za 5kn na Karibima, i za 500 kn (službeno preseravanje firme pred klijentima) s alatom u Dubrovniku. Ne vidim potrebu da ga ikad više jedem kao ni slične gluposti koje nose nekakav ekskluzivni status. imam luksuz doma, na godišnji idem da se odmorim od ljudi i grada, a i luksuza

Prije dvije godine sam bio vjerojatno na najluksuznijem godišnjem ikad. Uletio nam 5* all inclusive resort na samoj obali Playa del Carmen s letovima za praktički pola manje novaca nego što bi nas koštala vlastita organizacija. Količina snobizma od strane drugih gostiju i razina nekulture mi je bila šokantna (99.9% Amerikanci).
Ne može čovjek otići na doručak u iron maiden majici i natikačama a da ne pokazuju prstom na njega
Da bi se samo kretao tim hodnicima, moraš imati barem 5 dnevnih kompleta odjeće i obuće
I onda mi ispred takve institucije od hotela provale u rent a car i uzmu pohabani ručnik i stare kupaće.

Za dva mjeseca se opet ide daleko, ali skroz suprotno ovom gore, stay tuned

Staro 14.11.2024., 14:50   #1343
Colop
Premium

Nemam namjeru nikome zagledati u novčanik, ali recimo 5000 eura je 7 dana u RH u dječijem hotelu Amarin u Rovinju sa 4*.
Loši hoteli po Splitu u sezoni su po 700 eura noć
A krstarenje je ipak nešto sasvim drugo.

Citiraj:

Prije dvije godine sam bio vjerojatno na najluksuznijem godišnjem ikad. Uletio nam 5* all inclusive resort na samoj obali Playa del Carmen s letovima za praktički pola manje novaca nego što bi nas koštala vlastita organizacija. Količina snobizma od strane drugih gostiju i razina nekulture mi je bila šokantna (99.9% Amerikanci).
Ne može čovjek otići na doručak u iron maiden majici i natikačama a da ne pokazuju prstom na njega
Da bi se samo kretao tim hodnicima, moraš imati barem 5 dnevnih kompleta odjeće i obuće
I onda mi ispred takve institucije od hotela provale u rent a car i uzmu pohabani ručnik i stare kupaće.

Daj malo detalja . Nisam primjetio neki pretjerani snobizam i nekulturu kod amera sa kojima sam radio, a svi su bili neka gornja klasa.
Al zato englezi i izraelci :/
Staro 14.11.2024., 15:13   #1344
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Nemam namjeru nikome zagledati u novčanik, ali recimo 5000 eura je 7 dana u RH u dječijem hotelu Amarin u Rovinju sa 4*.
Loši hoteli po Splitu u sezoni su po 700 eura noć
A krstarenje je ipak nešto sasvim drugo.
Ma puno je to love, moramo biti realni.

Ali s obzirom na što ljudi troše danas, kad se zbroji sve, meni se čini prihvatljivo. Proputuješ Europu, vidiš nešto, jedeš i piješ, temperature prihvatljive.

Može i jeftinije, naravno.

Još do prije 10 godina smo proputovali RH s šatorom, tako da, znam i tu stranu priče.
Staro 14.11.2024., 15:17   #1345
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

A gle, radim i živim i s Englezima i nemam iskustva s ovom gamadi koja dolazi u HR na godišnji i radi pizdarije.
Tu je to talog društva i nitko ne želi imati posla s njima. Putuju na lokacije koje si mogu priuštiti i koje im dopuštaju da se tako ponašaju. Španjolska i Hrvatska prednjače. Predmet su sprdnje toliko da su sami Britanci napravili seriju o svojim debilima. Otvori netflix i pogledaj Benidorm. Urnebes

Što se ovih Amera tiče, pretpostavljam da je ista situacija. Luksuz u Meksiku im je povoljan. Glasni, neugodni, milijun prigovora i milijun želja koje nemaju veze sa zdravim razumom, do toga da grle i dižu konobare (uz: gle kak je mali i lagan), a sve s dolarom u ruci što meksikanci naravno uz kiseli smiješak prožvaču jer novac je sve.
U hotelu smo bili samo za doručak i poneku večeru, ali i to je bilo previše. Digne ti se želudac na ponašanje takvih ljudi koji izigravaju bogataše. Uglavnom, vidiš kak se međusobno natječu tko će pokazati da ima više. Cirkus. Ima tu toliko toga da mi se ne da ni prisjećati

Staro 14.11.2024., 15:19   #1346
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
A gle, radim i živim i s Englezima i nemam iskustva s ovom gamadi koja dolazi u HR na godišnji i radi pizdarije.
Tu je to talog društva i nitko ne želi imati posla s njima. Putuju na lokacije koje si mogu priuštiti i koje im dopuštaju da se tako ponašaju. Španjolska i Hrvatska prednjače. Predmet su sprdnje toliko da su Britanci napravili seriju o njima. Otvori netflix i pogledaj Benidorm. Urnebes

Što se Amera tiče, pretpostavljam da je ista situacija. Luksuz u Meksiku im je povoljan. Glasni, neugodni, milijun prigovora i milijun želja koje nemaju veze sa zdravim razumom, do toga da grle i dižu konobare (uz: gle kak je mali i lagan), a sve s dolarom u ruci na što meksikanci naravno uz kiseli smiješak prožvaču jer novac je sve.
U hotelu smo bili samo za doručak i poneku večeru, ali i to je bilo previše. Digne ti se želudac na ponašanje takvih ljudi koji izigravaju bogataše. Uglavnom, vidiš kak se međusobno natječu tko će pokazati da ima više. Cirkus.
Drito u sridu!

Nisam dobio takav dojam ni na Floridi ni u NYC, ali sad tu u EU, baš se raspištolje.

Ali moram priznati, nisu ni Britanci nešto bolji bili, malo uljudniji, ali i dalje glasni, pijani, bezobrazni i naporni. Ameri to digli na razinu više, naravno.
Staro 29.11.2024., 11:46   #1347
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Imati cu seriju vikend putovanja u Eindhoven, letim svima nam dragim Ryanairom, pa sad gledam kako najlakse tj najjeftinije izvesti transfer iz zapadnog dijela ZG do aerodoroma i nazad.

Taksi mi je cca 55e, sto mi je malo previse s obzirom da mi povratna avionska karta kosta 45e

Problem je sto mi je let u subotu u 6:50 i ne mogu nikoga gnjaviti da me vozi, pa sam mislio doci autom do npr Lidla na Radničkoj i od tamo nazvati uber i platiti ga 8e do aerodoroma. Jel to igra, posto cu kod Lidla biti malo prije 5h?

EDIT: prema ovom linku tu kaze da su 3 dana parkinga 20e, jel to stoji?
https://parkiranje-zagreb-aerodrom.hr/cjenik/

Unaprijed puno hvala i LP

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 12:09   #1348
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Autobusom od autobusnog kolodvora?
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 12:23   #1349
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Uber s Jaruna je obicno bio oko 22-24€, narudzba unaprijed u razna vremena (ukljucujuci prije 6 AM).

ako ides na par dana, onda je vjerojatno najjeftinije uzeti parking+transfer kraj aerodroma, to je oko 4-5€ po danu.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2024., 12:28   #1350
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Nije bas 4-5eur po danu, vise je cca 20 start pa onda 4-5 eur po danu. Ja sam koristio ove, platili bi cca 40 eur za 5-6 dana zadnjih par puta kad sam letia iz ZG.

https://parkingdeluxe-airportzagreb.hr/cjenik/

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno