|
![]() |
#1201 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Vidi ovdje : http://www.hddzone.com/wd-2060701292002-pcb-p-62.html Pod pretpostavkom da Customer Reviews nisu pisali djelatnici firme, ne vidim razloga zasto zamjena PCB-a bas na tvom modelu HD ne bi pomogla. Nisi napisao je li hard samo nevidljiv biosu i OS ili se uopce ne vrti motor.
![]() |
#1202 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
hm, ne znam za to no na svom primjeru par diskova i priče s ljudima koji su u tome - to ne fercera. E sad, što ovi i kako prodaju nemam pojma, trebalo bi ih cimnuti preko maila ili kako već, možda stvar stvarno radi. EDIT; Can you advise the firmware code of your board? We can't confirm the firmware code with you. In most cases, you should move your original PCB's BIOS/Main Controller IC to the replacement board. Elem, nije baš samo zamjena PCB-a, naravno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1205 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Formatiranje diska - vraćanje podataka
Pozdrav. Ovako, neki dan sam išao reinstalirati Windowse (XP) i uspio sam formatirati D particiju diska te na nju instalirati nove Windowse. Sad imam dvije instalacije Windowsa. I sam sebi se čudim da sam napravio takvu glupost, al eto na greškama se uči. ![]() Problem je ovakav, na D disku sam imao neke podatke koje nisam htio formatirati i sad ih pokušavam spasiti. Probao sam već sa tri različita programa i nije mi uspjelo napraviti ono kaj ja želim. Za sad su svi programi uspjeli vratiti dio podataka ali ja iz te zbrke vraćenih podataka ne mogu razaznati kaj je kaj. Ni jedan file nije vraćen sa nazivom foldera u kojem je bio. Prvi program (OO Disk Recovery 7.1.183 (x32)) mi je fileove razvrstal po svojim folderima: rar fileove u rar folder, txt fileove u txt folder, itd. Ne znam kako to razvrstati da bude kao prije fomratiranja. Drugi program (Piriform Recuva v1.42.544) mi je sve vraćene fileove vratil u jedan folder (sad nek se ja snađem u tome). Sad pokušavam sa trećim programom (Recover My Files Pro 4.6.8.1012) pa da vidim kaj bude od toga. Zanima me da li postoji program koji bi vratil originalne foldere sa originalnim nazivima i da mi svi fileovi koji se uspiju spasiti budu u pripadajućim folderima? Hvala unaprijed na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Tesko, jaako tesko, samo iz razloga sto je "pisano" po disku (win install) nakon formatiranja. Nesto se uspije izvuc ali vjerojatno ne kako ti zelis.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
HDD problem - kako spasiti podatke
Danas me zove kolegica s posla i kaže da ima neki problem sa računalom. Ekran neće pokazati sliku. Otišli smo tamo i malo pročistili, iskopčali ukopčali stvari. Promijenio slot RAM memorije, malo počistio, itd itd. Kao trebaju nešto danas (zadnji dan) srediti na računalu. -.-' I slika se prikazivala. Računalo ima gore samo jedan program. Nema windowse ništa. Samo jedan program - neki za proračun plaća ili nečeg, bla bla, šta ja znam. Uglavnom, resetiramo program i sada se "zblokao" odnosno ne reagira baš više. Ja sam zaključio da bi problem jedino mogao biti u HDD, RAM, ili MOŽDA procesoru, ali sumnjam. Radi se o računalu starom vjerojatno više od 8 godina. Nakon što smo iscrpili sve ideje otišli kod mene i probali na mojem jednom prastarom (jer još čekam novi) računalu HDD sa programom. Ukopčao HDD. Ali kazalo da ne može očitati master slave ili šta već. Ugl. koliko sam skužio nije uopšte očitavalo HDD. Jer se nije niti program bootao. BIOS, ali ništa nakon, samo loop kako ne očitava. Radi se o WD Caviar 21200 MDL WDAC21200-00H PIN 99-004-211000 CCC E3 5 MAR97 DCM AEBAHFH Zanima me da li postoji neki način za prijenos podataka sa HDD na drugi? Taj HDD ima još neki utor, ne znam koji bi to mogao biti koje su računala imala prije 6+ godina. Sad me zanima ljudi PC Experta. Hvala i poštovani! P.S. sve to me sjetilo na moj thread koji sam nedavno otvorio. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226491 I rekao im da sam se baš ja u zadnje vrijeme raspitivao o backupu podataka. Te rekao da su mene ljudi ovdje savjetovali te ja isti savjet podjelio njima. HDD imali valjda više od 8 godina s jako važnim podacima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#1210 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1211 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Ne sječam se što je točno pisalo. Samo je taj bio ukopčan. Bude išao tamo u neki drugi grad sad na servis osobi koja je ovlaštena za taj program jer je to neki privatno izrađen program. Moguće da je problem u programu. Ja sam samo primjetio da kod boota nije uspijelo očitati hardove, floopy i slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Ako ne prepoznaje HDD to ne može biti do programa ![]() I preporuka takve podatke (firma) držati na više mjesta i raditi backup. Preporuka da što manje diraš po disku jer možeš napraviti samo veće sranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Registered User
|
Trebam pomoć! Pokušavam spasiti podatke iz bratovog laptopa hdd toshiba 160gb kojem inaće godinama savjetujem za izradu backupa ( mislim da će ga ovo opametiti) i moji su pokušaji bezuspješni tjedan dana. Koristio sam Hiren's 15,1 sa kojim ne mogu učitati miniXp tako da ne mogu koristiti aplikacije iz windowsa. Od Dos programa jedini koji prepozna hdd i particije je Image for DOS i uspije napraviti backup datoteku sa .tbi extenzijom koju mogu otvoriti samo sa ISO Busterom, međutim taj me traži potpunu registraciju i kupnju za 40$ (švorc sam). Ghost 4 Linux isto vidi particije ali ih ne može otvoriti. TRažio sam i po forumu program za spašavanje podataka ali nisam uspio pa ako može neki link.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta će ti miniXP sa Hiren'sa? Ima on svoje DOS programe za spašavanje podataka - Recuva, PhotoRec,... http://www.hiren.info/pages/bootcd
![]() |
#1217 |
Registered User
|
Pa upravo Recuva radi u miniXP |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
probaj sa ubuntu ili mint mozes stavit na usb i dici kao live (dobijes OS slican win) i tamo mozes napravit sto te volja , prepoznaje 99 posto diskova i hrdware-a skines si sta trebas sa diska i kad ugasis, ostane ti netaknuthdd i OS koji si prije koristio |
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Probaj HDD direkt spojit na racunalo neko, imao sam jucer slucaj da bios prepoznaje hdd koji je radio ali miniXp s spomenutog hirensa pokazuje prazan hdd i sve je uzasno sporo dok na kompu se sam preko svojih windowsa prebacil podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Registered User
|
Ubuntu sam probao ali mi je komplicirano, vratilo me u vrijeme MS-DOS prompta ![]() Probao sam sa Knoppixom ali sam imao problema sa onim pisanjem na NTFS Nakon raznih instalacija raznih softwarea jedino je uspjelo sa DiskInternals NTFS Recovery i uspješno je napravio recovery. Osmijeh mi je brzo splasnuo kad sam skužio da su folderi prazni. Da zlo bude veće više mi ništa nije moglo učitati disk onda sam primjenio upravo ovo što je napisao Kasko ali problem je bio što mi taj komp nije dizao winse zbog neispravnog harda. Dakle ovakve radnje treba izbjegavati preko USB sučelja. Išao sam na radikalne mjere pa sam hard (SATA) spojio na živo i nakon par minuta čekanja otvorio je disk. Ovo nemojte raditi na svojim kompovima, komp na kojem sam to radio i onako mi služi za te stvari pa mi nije toliko bed ako nešto skurim. Sa DiskInternals NTFS Recovery uspio sam spasiti samo jednu particiju jer disk je već lagano odlazio u vječna lovišta a pogotovo "kopanjem" koje kakvim softwareom. Ipak sam uspio sa ovim programom napraviti image diska ali taj image.dsk nisam uspio otvoriti ni sa jednim programom osim IsoBusterom koji opet pravi problem sa registracijom, u aboutu stoji da je regan a kad idem napraviti extract traži me regu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Premium
|
znam da je off ali ubuntu ti nemoze nikako izgledat kao ms dos . Zadnji ima naprednije sucelje nego bilo koji win sustav. mogao si uci jedino u terminal da te podsjeti na ms dos, a ako si tamo otisao onda si pogrjesio. sve je klik klik da bi usao na hdd ili bilo sta napravio . sto se tice knopixa to je jako dobra distra za sve i svasta (testiranje komponenti i ostalo) ali nije za noob -a puno srece sa povratkom podataka |
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Registered User
|
Ma idemo još malo off dok nas admin ne zbanira ![]() Molim te da mi daš neki link za taj Ubuntu sa grafičkim sučeljem a ja ga odmah idem kopati po forumu pa tko prije...meni obe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.linuxmint.com/edition.php?id=52 dolje imas mirrore za download, po mome najbolje neki njemacki ( meni skida po 1,4mb/s) znaci skines i sprzis iso na cd , u biosu boot from cd i imas spreman sustav sa kojim mozes radit(odmah digne graficki sustav) odes na hdd i pogledas jel imas podatke ili nemas i u kakvom je stanju . imas aplikaciju gparted koja ti moze posluzit za particije i ostalo. ps. samo da mi je znat koju verziju ubuntua si digao da si dobio tekstualni dio ???? to vec par godina nema i trenutno su linux distribucije tipa mint i ubuntu puno lakse za install nego winxp ili win7 pps. http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Registered User
|
Molim sad ![]() ![]() Od ovog prvog sam napravio boot cd o kojem sam pisao. Idem odmah skinuti ovo što si mi linkao, spojiti disk i javim rezultate ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Premium
|
mozes i sa ubuntu 11.10 , odmah ces vidjet i unity sucelje , mozda ti se i svidi. podsjeca jako na smartphone izbornike |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Inače za takve stvari koristim GetDataBack i vrati sve gdje nije pisano po tome.
![]() |
#1228 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
meni je pomogao ovaj program, ali ja sam imao samo formatiran disk opcijom quick format, nisam ništa pisao po njemu jer sam na vrijeme skužio zaheb EASEUS Data Recovery Wizard Professional 4.3.6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
problem sa hard diskom (valjda)
Pozdrav! Imam problem i molio bih da premjestite temu ako sam je otvorio na krivom mjestu.. Koristio sam pretraživanje ali mi nije pronasao slicnu temu.. Dakle, popodne upalim komp i sve radi savršeno kao i zadnjih tri godine koliko je otprilike računalo staro. Ugasim ga i opet upalim par sati kasnije i pojavi se: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Imam win 7 (64 bit), i na hardu je bila napravljena samo jedna particija na kojoj su instalirani windowsi Jedino sto sam pokusao napravit (i jedino sto znam) je da sam u biosu narihtao first boot device:cd rom i pokusao boot sa dvd-a ali ne nudi mi opciju 'press any key......' nego se opet pojavi gore spomenuta poruka. Disk je Seagate 500 GB SATAII 32 MB i bas gledam proslo je tocno 3g i 3 mjeseca od kupnje istog. znaci garancija za njega ne važi, ali to mi je manji problem. veci problem je kako doci do podataka na njemu? Kolke su sanse da su podaci izgubljeni? HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napiši opis konfiguracije pa onda možemo dalje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|