Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2011., 07:14   #1201
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Vidi ovdje : http://www.hddzone.com/wd-2060701292002-pcb-p-62.html
Pod pretpostavkom da Customer Reviews nisu pisali djelatnici firme, ne vidim razloga zasto zamjena PCB-a bas na tvom modelu HD ne bi pomogla.
Nisi napisao je li hard samo nevidljiv biosu i OS ili se uopce ne vrti motor.
Staro 07.12.2011., 07:49   #1202
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
hm, ne znam za to no na svom primjeru par diskova i priče s ljudima koji su u tome - to ne fercera. E sad, što ovi i kako prodaju nemam pojma, trebalo bi ih cimnuti preko maila ili kako već, možda stvar stvarno radi.
EDIT;
Can you advise the firmware code of your board?
We can't confirm the firmware code with you. In most cases, you should move your original PCB's BIOS/Main Controller IC to the replacement board.

Elem, nije baš samo zamjena PCB-a, naravno
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2011., 08:33   #1203
samsung89
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Pa je da tako sam i rekao nekoliko postova gore, ROM čip se mora odlemiti i prebaciti na novi PCB.
Sad bi dupli fejl bio da je tvoj ROM u banani
samsung89 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 14:09   #1204
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ma jesi, zagledao sam se na ovoj stranici pa sam zaboravio na tvoj post.
Da, bilo bi zgodno da ispadne da je rom zbagan
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 13:42   #1205
markdeejay
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Formatiranje diska - vraćanje podataka

Pozdrav.

Ovako, neki dan sam išao reinstalirati Windowse (XP) i uspio sam formatirati D particiju diska te na nju instalirati nove Windowse. Sad imam dvije instalacije Windowsa. I sam sebi se čudim da sam napravio takvu glupost, al eto na greškama se uči.

Problem je ovakav, na D disku sam imao neke podatke koje nisam htio formatirati i sad ih pokušavam spasiti. Probao sam već sa tri različita programa i nije mi uspjelo napraviti ono kaj ja želim.
Za sad su svi programi uspjeli vratiti dio podataka ali ja iz te zbrke vraćenih podataka ne mogu razaznati kaj je kaj. Ni jedan file nije vraćen sa nazivom foldera u kojem je bio. Prvi program (OO Disk Recovery 7.1.183 (x32)) mi je fileove razvrstal po svojim folderima: rar fileove u rar folder, txt fileove u txt folder, itd. Ne znam kako to razvrstati da bude kao prije fomratiranja. Drugi program (Piriform Recuva v1.42.544) mi je sve vraćene fileove vratil u jedan folder (sad nek se ja snađem u tome). Sad pokušavam sa trećim programom (Recover My Files Pro 4.6.8.1012) pa da vidim kaj bude od toga.

Zanima me da li postoji program koji bi vratil originalne foldere sa originalnim nazivima i da mi svi fileovi koji se uspiju spasiti budu u pripadajućim folderima?

Hvala unaprijed na pomoći.
markdeejay je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 14:12   #1206
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Tesko, jaako tesko, samo iz razloga sto je "pisano" po disku (win install) nakon formatiranja. Nesto se uspije izvuc ali vjerojatno ne kako ti zelis.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 14:21   #1207
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor markdeejay Pregled postova
Drugi program (Piriform Recuva v1.42.544) mi je sve vraćene fileove vratil u jedan folder (sad nek se ja snađem u tome).
U opcijama označi Restore folder structure i pojavit će ti se folderi.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 21:42   #1208
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
HDD problem - kako spasiti podatke

Danas me zove kolegica s posla i kaže da ima neki problem sa računalom.
Ekran neće pokazati sliku. Otišli smo tamo i malo pročistili, iskopčali ukopčali stvari. Promijenio slot RAM memorije, malo počistio, itd itd.
Kao trebaju nešto danas (zadnji dan) srediti na računalu. -.-'

I slika se prikazivala. Računalo ima gore samo jedan program. Nema windowse ništa. Samo jedan program - neki za proračun plaća ili nečeg, bla bla, šta ja znam.
Uglavnom, resetiramo program i sada se "zblokao" odnosno ne reagira baš više.

Ja sam zaključio da bi problem jedino mogao biti u HDD, RAM, ili MOŽDA procesoru, ali sumnjam.
Radi se o računalu starom vjerojatno više od 8 godina.

Nakon što smo iscrpili sve ideje otišli kod mene i probali na mojem jednom prastarom (jer još čekam novi) računalu HDD sa programom.
Ukopčao HDD. Ali kazalo da ne može očitati master slave ili šta već.
Ugl. koliko sam skužio nije uopšte očitavalo HDD. Jer se nije niti program bootao. BIOS, ali ništa nakon, samo loop kako ne očitava.

Radi se o WD Caviar 21200
MDL WDAC21200-00H
PIN 99-004-211000
CCC E3 5 MAR97
DCM AEBAHFH

Zanima me da li postoji neki način za prijenos podataka sa HDD na drugi?
Taj HDD ima još neki utor, ne znam koji bi to mogao biti koje su računala imala prije 6+ godina.

Sad me zanima ljudi PC Experta.
Hvala i poštovani!

P.S. sve to me sjetilo na moj thread koji sam nedavno otvorio.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226491
I rekao im da sam se baš ja u zadnje vrijeme raspitivao o backupu podataka. Te rekao da su mene ljudi ovdje savjetovali te ja isti savjet podjelio njima. HDD imali valjda više od 8 godina s jako važnim podacima...
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 22:23   #1209
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
Uglavnom, resetiramo program i sada se "zblokao" odnosno ne reagira baš više.
Ovo je jedini opis problema koji si dao.

Daj to računalo nekome tko se razumije, do tada ne dirajte ništa.
Staro 01.01.2012., 22:48   #1210
esad
Registered User

esad's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor tigerija Pregled postova
Ali kazalo da ne može očitati master slave ili šta već.
Pa koja je na kraju poruka na monitoru, daj neki screen ili nešto, možda se kolje sa tvojim diskom ako su oba na masteru
esad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.01.2012., 23:12   #1211
tigerija
Premium
Moj komp

Ne sječam se što je točno pisalo. Samo je taj bio ukopčan. Bude išao tamo u neki drugi grad sad na servis osobi koja je ovlaštena za taj program jer je to neki privatno izrađen program.

Moguće da je problem u programu.

Ja sam samo primjetio da kod boota nije uspijelo očitati hardove, floopy i slično.
Staro 01.01.2012., 23:47   #1212
samsung89
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Ako ne prepoznaje HDD to ne može biti do programa
I preporuka takve podatke (firma) držati na više mjesta i raditi backup.

Preporuka da što manje diraš po disku jer možeš napraviti samo veće sranje.
samsung89 je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2012., 18:50   #1213
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor esad Pregled postova
Pa koja je na kraju poruka na monitoru, daj neki screen ili nešto, možda se kolje sa tvojim diskom ako su oba na masteru
Ma disk vjerojatno nije ocitao zbog jumpera.
Nego meni se cini da je to neki dos program, prije nego neki "knjigovodstveni OS"..

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2012., 19:04   #1214
tigerija
Premium
Moj komp

Neki šerot program... Jako primitivno izgledalo. Pa sredit će oni to valjda...
Staro 07.01.2012., 12:34   #1215
esad
Registered User

esad's Avatar

Trebam pomoć!

Pokušavam spasiti podatke iz bratovog laptopa hdd toshiba 160gb kojem inaće godinama savjetujem za izradu backupa ( mislim da će ga ovo opametiti) i moji su pokušaji bezuspješni tjedan dana.
Koristio sam Hiren's 15,1 sa kojim ne mogu učitati miniXp tako da ne mogu koristiti aplikacije iz windowsa.
Od Dos programa jedini koji prepozna hdd i particije je Image for DOS i uspije napraviti backup datoteku sa .tbi extenzijom koju mogu otvoriti samo sa ISO Busterom, međutim taj me traži potpunu registraciju i kupnju za 40$ (švorc sam).
Ghost 4 Linux isto vidi particije ali ih ne može otvoriti.
TRažio sam i po forumu program za spašavanje podataka ali nisam uspio pa ako može neki link..
Staro 07.01.2012., 12:43   #1216
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Šta će ti miniXP sa Hiren'sa? Ima on svoje DOS programe za spašavanje podataka - Recuva, PhotoRec,...
http://www.hiren.info/pages/bootcd
Staro 07.01.2012., 12:46   #1217
esad
Registered User

esad's Avatar

Pa upravo Recuva radi u miniXP
Staro 10.01.2012., 16:35   #1218
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
probaj sa ubuntu ili mint
mozes stavit na usb i dici kao live (dobijes OS slican win) i tamo mozes napravit sto te volja , prepoznaje 99 posto diskova i hrdware-a
skines si sta trebas sa diska i kad ugasis, ostane ti netaknuthdd i OS koji si prije koristio
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2012., 18:57   #1219
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Probaj HDD direkt spojit na racunalo neko, imao sam jucer slucaj da bios prepoznaje hdd koji je radio ali miniXp s spomenutog hirensa pokazuje prazan hdd i sve je uzasno sporo dok na kompu se sam preko svojih windowsa prebacil podatke.
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2012., 12:47   #1220
esad
Registered User

esad's Avatar

Ubuntu sam probao ali mi je komplicirano, vratilo me u vrijeme MS-DOS prompta
Probao sam sa Knoppixom ali sam imao problema sa onim pisanjem na NTFS
Nakon raznih instalacija raznih softwarea jedino je uspjelo sa DiskInternals NTFS Recovery i uspješno je napravio recovery.
Osmijeh mi je brzo splasnuo kad sam skužio da su folderi prazni. Da zlo bude veće više mi ništa nije moglo učitati disk onda sam primjenio upravo ovo što je napisao Kasko ali problem je bio što mi taj komp nije dizao winse zbog neispravnog harda. Dakle ovakve radnje treba izbjegavati preko USB sučelja.
Išao sam na radikalne mjere pa sam hard (SATA) spojio na živo i nakon par minuta čekanja otvorio je disk.
Ovo nemojte raditi na svojim kompovima, komp na kojem sam to radio i onako mi služi za te stvari pa mi nije toliko bed ako nešto skurim.
Sa DiskInternals NTFS Recovery uspio sam spasiti samo jednu particiju jer disk je već lagano odlazio u vječna lovišta a pogotovo "kopanjem" koje kakvim softwareom. Ipak sam uspio sa ovim programom napraviti image diska ali taj image.dsk nisam uspio otvoriti ni sa jednim programom osim IsoBusterom koji opet pravi problem sa registracijom, u aboutu stoji da je regan a kad idem napraviti extract traži me regu
Staro 11.01.2012., 16:51   #1221
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Ubuntu sam probao ali mi je komplicirano, vratilo me u vrijeme MS-DOS prompta
znam da je off ali ubuntu ti nemoze nikako izgledat kao ms dos . Zadnji ima naprednije sucelje nego bilo koji win sustav.
mogao si uci jedino u terminal da te podsjeti na ms dos, a ako si tamo otisao onda si pogrjesio. sve je klik klik da bi usao na hdd ili bilo sta napravio .
sto se tice knopixa to je jako dobra distra za sve i svasta (testiranje komponenti i ostalo) ali nije za noob -a

puno srece sa povratkom podataka
Staro 11.01.2012., 17:23   #1222
esad
Registered User

esad's Avatar

Ma idemo još malo off dok nas admin ne zbanira
Molim te da mi daš neki link za taj Ubuntu sa grafičkim sučeljem a ja ga odmah idem kopati po forumu pa tko prije...meni obe
Staro 11.01.2012., 21:26   #1223
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Ma idemo još malo off dok nas admin ne zbanira
Molim te da mi daš neki link za taj Ubuntu sa grafičkim sučeljem a ja ga odmah idem kopati po forumu pa tko prije...meni obe
evo ti ovako , sa ovim nemos pogrjesit

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=52

dolje imas mirrore za download, po mome najbolje neki njemacki ( meni skida po 1,4mb/s)
znaci skines i sprzis iso na cd ,
u biosu boot from cd i imas spreman sustav sa kojim mozes radit(odmah digne graficki sustav)
odes na hdd i pogledas jel imas podatke ili nemas i u kakvom je stanju .
imas aplikaciju gparted koja ti moze posluzit za particije i ostalo.

ps. samo da mi je znat koju verziju ubuntua si digao da si dobio tekstualni dio ???? to vec par godina nema i trenutno su linux distribucije tipa mint i ubuntu puno lakse za install nego winxp ili win7
pps. http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
Staro 11.01.2012., 22:49   #1224
esad
Registered User

esad's Avatar

Molim sad i bez podsmijavanja, ja sam skinuo ovo UbuntuRescueRemix1104 i ovo ubuntu-11.10-desktop-i386.
Od ovog prvog sam napravio boot cd o kojem sam pisao. Idem odmah skinuti ovo što si mi linkao, spojiti disk i javim rezultate
Staro 11.01.2012., 23:17   #1225
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Molim sad i bez podsmijavanja, ja sam skinuo ovo UbuntuRescueRemix1104 i ovo ubuntu-11.10-desktop-i386.
Od ovog prvog sam napravio boot cd o kojem sam pisao. Idem odmah skinuti ovo što si mi linkao, spojiti disk i javim rezultate
mozes i sa ubuntu 11.10 , odmah ces vidjet i unity sucelje , mozda ti se i svidi. podsjeca jako na smartphone izbornike
Staro 15.01.2012., 14:52   #1226
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Inače za takve stvari koristim GetDataBack i vrati sve gdje nije pisano po tome.
Staro 15.01.2012., 15:07   #1227
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
getdataback vraca sve zivo.. i fileove i foldere i cijele particije..
Staro 18.01.2012., 10:40   #1228
bad_ri
Registered User
Moj komp

bad_ri's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
meni je pomogao ovaj program, ali ja sam imao samo formatiran disk opcijom quick format, nisam ništa pisao po njemu jer sam na vrijeme skužio zaheb
EASEUS Data Recovery Wizard Professional 4.3.6
bad_ri je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 23:30   #1229
daim
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
problem sa hard diskom (valjda)

Pozdrav!
Imam problem i molio bih da premjestite temu ako sam je otvorio na krivom mjestu.. Koristio sam pretraživanje ali mi nije pronasao slicnu temu..

Dakle, popodne upalim komp i sve radi savršeno kao i zadnjih tri godine koliko je otprilike računalo staro. Ugasim ga i opet upalim par sati kasnije i pojavi se: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Imam win 7 (64 bit), i na hardu je bila napravljena samo jedna particija na kojoj su instalirani windowsi

Jedino sto sam pokusao napravit (i jedino sto znam) je da sam u biosu narihtao first boot device:cd rom i pokusao boot sa dvd-a ali ne nudi mi opciju 'press any key......' nego se opet pojavi gore spomenuta poruka.

Disk je Seagate 500 GB SATAII 32 MB i bas gledam proslo je tocno 3g i 3 mjeseca od kupnje istog. znaci garancija za njega ne važi, ali to mi je manji problem. veci problem je kako doci do podataka na njemu?

Kolke su sanse da su podaci izgubljeni?

HVALA
daim je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2012., 00:12   #1230
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Napiši opis konfiguracije pa onda možemo dalje.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305