|
![]() |
#1201 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
ne mozeti biti lakse...moras podesiti ista imena WORKGROUP-a i staviti nesto na share i to je to...ako ides cijeli disk stavljat na share onda odes na w7 > my computer > desni klik (na disk koji zelis) > properties > tab (security) i tamo dozvolis "everyone"
![]() |
#1202 |
Premium
|
windows 7 speech recognition problem
Ovako, imam windows 7 ultimate (x86) na kojoj kao sto svi znate postoji aplikacija navedena u naslovu teme. Nakon sto pokrenem speech recognition i odradim osnove, tutorial i kad bi se aplikacija trebala upalitiizbaci mi se error: speech recognition could not start because the language configuration is not supported... procesljao sam internet uzduz i poprijeko i nisam nasao rjesenja koje radi kod mene..kod drugih rade neka rjesenja kao sto su ciscenje racunala sa ccleanerom, pa restart, pa odabiranje postavki jezika sve na engleski (sto je meni bilo po default-u) i ponovan restart.. kod mene to rjesenje ne radi..zato sam se obratio vama, ima li itko od vas iskustva s tim ili ideju kako rijesiti problem? u prilogu je i slika errora.. samo da napomenem, imao sam i vistu ultimate i tamo je sve radilo bez problema, i na 32 i na 64 bitnoj verziji.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#1203 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Pozz. Molim pomoć u rješavanju slijedećeg problema: u Win 7 x86 Enterprise mi pod nekim programima (npr. Tag&Rename) ne radi copy-paste, dok uredno radi pod Office aplikacijama. Na netu nisam našao nikakav konkretan odgovor (ekipa spominje da im ne radi pod XPima, Office i sl.), dok je meni sve donedavno šljakalo skroz OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Premium
|
evo ja sredio speech recognition novom instalacijom, izgleda da ne radi nakon update-a.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Osim toga, ako si ju već mislio obrisati bolje bi bilo da si to napravio prije same instalacije win 7. Znači, uzeti neki boot cd (tipa Hiren), maknuti sve particije, staviti 1-2, formatirati, instalirati Win 7 i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ispričavam se ako je već bilo prije, pokušao sam tražiti ali nisam ništa slično pronašao. Radi se o tome da većinu stavki iz Control panela ne mogu otvoriti. Kada kreiram onaj GodMode shortcut, ne želi niti njega otvoriti. Jednostavno se ništa ne dogodi. Je li imao netko sličan problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni liči ili a) virus b) na neki način si uspio sebi staviti manjak administrativnih prava |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Premium
|
Citiraj:
kvačicu na run as administrator. Probaj u Safe mode-u pokrenuti Malwarebytes i napraviti full scan (nisam siguran da je AVG najbolji za sve silne viruse koji se kote u zadnje vrijeme). Ako ne pomogne, onda napraviš provjeru system fileova http://www.sevenforums.com/tutorials...e-checker.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Registered User
|
![]() Citiraj:
Imam još jedno pitanje pa molim za pojašnjenje. Imam 2 OSa Win 7 Ent. x86 i Win7 Ult. x64 (kojeg planiram u dogledno vrijeme preinstalirati). Problem mi je kod x86 taj što kad kopiram podatke sa diska na disk traje čitavu vječnost, prve krene OK par sec., onda stane na cca. minutu, te nakon toga uspori prijenos podataka sa nekih preko 100MB/sec na 1-3MB/sec, nekad i manje. Virtualna je smanjena na 512MB ali stalno imam feeling da komp koristi virtualnu umjesto RAM-a. I znam da može koristiti malo preko 3GB RAMa zbog x86 ali ne znam gdje nastaje zagušenje. Znači podignem sistem, otvorim resoursce monitor i dignem 2 win explorera za kopiranje. Diskovi nisu u RAIDu i kopiranje na istoj particiji ide brzo kako treba. Upravo kopiram mapu od cca 1,3 GB, vrijednosti u Resource monitoru su : Hardware reserved: 5122MB, In use: 955MB, Modified: 59MB, Standby: 2020MB, Free: 4MB. Komp svakih par sec. zabloka, mapu je krenuo kopirat sa 65MB/sec, pa zastoj, pa onda 5MB/sec. CPU koristi 10%, Comodo kaže da je pokrenuto 63 programa u memoriji, večina su windows procesi+Comodo firewall, Avira antivirus, Firefox, 2x Win explorer+copy, te Resource monitor. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1211 | |
Premium
|
Citiraj:
2. malwarebytes nije ništa pronašao 3. sfc -scannow sam prvo probao i ništa U svakom slučaju, hvala na trudu. Ekipa, ima tko kakvu ideju? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nisam baš pratio od početka, ali jesi li cmd pokrenuo sa run as administrator, pa onda sfc /scannow? I koja ti je verzija Win 7 Pro: x86 ili x64 i da li je novija ili neki stariji RC ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Premium
|
Citiraj:
Win 7 Pro, x64, originalna, aktivirana, svi updateovi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |||||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nakon instaliranja IE9 previewa je sve proradilo ![]() Znači problem do IE-a, grrr. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam s igrama na Windows 7. Naime kad instaliram bilo koju igru slika mi "treperi"...pojavljuje se slika pa onda crn ekran i tako citavo vrijeme neovisno o postavkama i User Accountu. Probao sam i nove update za graficku ali ne ide. Reinstal igre i Windows-a opet nista...Molim pomoć. Laptop je HP Compaq 6820s.
![]() |
#1216 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
W7 64bit, maticna gigabyte m770ta ud3, komp se rusi samo kada je spojen na internet, event log kaže: event id 41, task category 63. Probao sam s reinstalacijom/instalacijom novih drivera ali opet ista stvar, flashao zadnji bios i opet ništa, ruši se kada je spojen na internet, inace spaja se na carnet internet preko wlan usb adaptera. Računalo sam testirao i po 12h occt-a, memtest izvrtio nekoliko puta, 3d mark također i sve to on prolazi bez rušenja, ali kada ja na internetu spojen onda se sruši. Neki prijedlog? hvala
![]() |
#1217 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Imam problem s pinanjem foldera. Prije sam imao pinano hrpu foldera, serija, filmova, igara, i uglavnom odjednom mi je sve nestalo i nemogu vise pinat. Kad unpinam "Windows explorer" mogu ga vratit, al dalje nemogu dodavat, dakle drag'n'dropat kako sam prije mogao, jednostavno se nista ne dogodi. Ako je netko imao isto pa rijesio, bio bih zahvalan ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Evo ovako imam win 7 professional x64, licencirana i aktivirana sa svim updateovima ( ako je to bitno, radi se od studentskoj licenci sa msdnaa ), nisam imao nikakvih problema, osim jednog problema sa igrama, instalacija igre mi prođe super, i igre rade super, ali mi se nakon nekog random vremena izađe iz igre, tj prozor se spusti, znači minimizira se. E sad, igra još uvijek radi i kad kliknem na prozorćić on ju vrati natrag, i sve pet. E sad kad igram neke singleplayer igre nije mi to problem, ali mi se javlja problem kod PES-a, jer me prilikom tog spuštanja prozora odmah odspoji sa servera, to mi je onako velik problem. E sad do čega bi tu mogao biti problem, da li se netko susreo s time, i da li zna neko riješenje???? Hvala.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Registered User
|
Imam moguci problem s windows 7, naime primjetio sam da se u task manageru pod procesima javlja jedan svchost koji koristi oko 100-150mb memorije sto mi se cini jako puno. Kada ga ugasim, sve one vizualne kerefeke od win 7 se pogase, sad pitanje da li te vizualne pizdarije od WIN 7 trose toliko memorije? Radi se o Win 7 ultimate 64bit. Nod32 ne javlja nista, skernirao sam cijeli komp i radnu memoriju. Lista servisa koju korisit taj svchost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Pozdrav Moj problem je sljedeci: Imam w7 x64 ultimate sve štima jako dobro osim jedne stvarčice ne radi mi task manager. (ctrl alt del ili ctrl shift esc)Znam da potoje virusi i slične napasti koje su mogući uzrok toga ali koristim BitDefender total security koji ne pokazuje da imam ista i takodjer sam probao Malwarebyte sve je čisto. Manager jedino mogu pokreniti preko taskbara i to desni klik pa start manager...(u popisu procesa nema nista sumljivo sve je ok )Malo sam googlao i načao sam u regeditu da se može unijeti neka komanda za enable ili disable ali niti to mi nije pomoglo. Pa ako netko ima kakav savjet hvala unaprijed =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
1
|
probaj sa ovim programičićem samo stavi kvačicu na task manager i re-enable pa probaj opet pokrenut task mgr. Code:
http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/Re-Enable.shtml |
![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
1
|
probaj onda još sa ovim klikni dvaput na reg pa onda probaj. Code:
http://www.askvg.com/wp-content/uploads/2008/10/enable-taak-manager.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jesi ovo probava: * CTRL+SHIFT+ESC, ne radi? ![]() * Udji u Local Group Policy Editor (Run > gpedit.msc), zatim navigiraj do User Configuration > Administrative Templates > System > Ctrl+Alt+Del Options (slika). Nakon toga desni klik na oznaceni Remove Task Manager pa Properties. Kad se otvori prozor (slika) vjerojatno ce biti oznaceno Disabled ili Not Configured, oznaci Enabled pa ok.. Zatvoris sve otvorene windowse i Log off ili Restart. *Ako pak opet ne radi onda mozda ovo pomogne: Run > regedit > HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System. Ako slucajno nemas taj unos u registryu samo se vrati na "Policies" folder i napravi novi unos "System" (desni klik > New > Key pa upises System). Zatim s desne strane napravis novi dword (desni klik > New > DWORD (32-bit) Value) i nazoves ga "DisableTaskMgr". Zatim dva-put kliknes na novo napravljeni Dword ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |