|
![]() |
#1172 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Istinu zboriš, ali činjenica je da je CoreTemp u k..., ne prepoznaje Xeona kako treba i stavlja TjMax na 100°C i zato temperature nisu točne. Osim toga ja nisam uspio promijeniti vrijednost TjMax u CoreTemp-u da mi pokazuje valjane vrijednosti. Zato preporučujem RealTemp (Osim toga i Aida i SpeedFan mi pokazuju istu temperaturu kao i pravilno podešeni RealTemp) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1173 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Da nakon namještanja Tj max-a svi pokazuju jednako(osimCoreTempa na njemu mi neće promjeniti). Ruši mi se jedna jezgra nakon nekoliko sati Prime95,nemam Bsod nego samo prekine test na jednoj jezgri (uvijek core3), ima li tko kakav savjet??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Premium
|
Ma dodao sam već četiri stepenice od zadnjeg Bsod-a i dalje neće.Smanjio sam Fsb na 441 i za sada(3h) je sve pet. Inače da pohvalim Asusicu puno manji Vdrop i za razliku od Gigabyte kada je pod opterečenjem povisuje napon a kada nije smanjuje, a ko Gige obrnuto, što više kurim po procu napon sve manji a u idle ode u nebesa. Probat ću sutra drugog E5450 ,možda je bolji primjerak.Inače ovaj je sada U biosu 1,350v, idle 1,314v, 100% 1,344v .Temp ne idu preko 59c.Kontam da to nije ništa pretjerano ili??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Premium
|
Ma ima ona svojih nedostataka ali i pluseva,a najjači joj je ovaj Xeon.Stavio sam FSB na 441 i izgleda da je to bilo rješenje, sada još malo dotegnuti voltažu i to bi bilo to.Sutra ili prekosutra ubosti drugi Xeon pa vidjeti šta taj može.Kontao sam da će se više grijati ili Mugen2 tako dobro obavlja posao.I još mi ostaje pronaći ram koji će raditi na Asusici jer ovih 8gb što imam neće da rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 | |
Silence
|
Citiraj:
Ako ga ne ubije odmah, povećaj za koju stepenicu, ako ga ni tada ne ubije stavi Prime preko noći pa vidi kakav će biti rezultat. Ako prođe oba testa onda znaš da imaš 99.999999% stabilan sistem. BTW: I ako ti pada jezgra nakon par sati u Prime-u nije razlog za uzbunu. U normalnom radu sumnjam da će ti IKADA sve jezgre biti opterećene na 100% i to nekoliko sati u komadu. Da pada nakon 5-10 minuta druga stvar... Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 03.04.2014. u 11:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Evo sto sam napravil sa E5440 E0 pod vodom, sve opcije u bios-u default, hladnjak lapan, procesor nije, hladjenje vode na 50% snage . GA G41M Combo i dalje odbija drugi keks memorije, a zadnji stabilni FSB je na 343 ... tak da nema ni smisla gurat. ![]() Sa pravom plocom, P45/P43 chipset, islo bi iznad 4GHz bez pol muke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Neide ispod toga? Jesi probao undervolt za defoltnu frekvenciju? Temperatura je bajna ![]() Prava ploča bi ti dobro došla ako imaš dobru vodu, moja P5Q-Deluxe ce osvanuti u prodaji kroz par dana, paaa ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1181 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Registered User
|
50 min pod 100% opterecenjem, prime: ![]() Re ASUS: Nisam pametan sto bi, al mora bit DDR3 obavezno. Mislim da bi isla voltaga dole. RE Brko: Stigao u KA i sve me doceka, zajedno sa adapterom ![]() Nisam izdrzao, morao sam sve slozit. Naravno, poziv za Grabrik stoji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Premium
|
Meni E5450 , na 3,9Ghz -1.344v(po Aidi)100% load-26sati, na zraku(samo jedan vent naslonjen na Mugena) ne ide preko 60c.Daj ga skuri sa IntelBurnTestom pa ćeš vidjeti oće će da ga oladi(meni ga je otpucao na 75c). ![]() U mene ovako,Fsb je na 1.20v,Mch Auto i RAM na 1.66v.Zanima me jer išta od voltaža previše za 24/7 ??? I još jena stvar Ram je 1333Mhz 1.5v, a na naljepnici od RAM-a piše1.6v,isto mi je i na drugom ramu.Pa kolika mu je voltaža zapravo??? Zadnje izmijenjeno od: Prki. 07.04.2014. u 20:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Silence
|
Citiraj:
x5460 radi na default taktu na 1.250 V Moji DDR2 na 1066 MHz piše 2.1 V a rade i na 1.9 V stabilno. Nema tu nekog pravila, ovisi o samom čipu, ploči i ramima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Registered User
|
Citiraj:
evo 1h 30 na burn-u , nije islo preko 39C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
Pozdrav ekipa, ima netko možda viška adapter za prodati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
mrvicu jest offtopic ali ipak se tice ovih Xeona.zanima me dali ce jos netko naruciti neki Xeon?pa da naruci za mene dva komada koji idu na ovaj workstation: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en...632.html?dnr=2 podijelit cemo troskove postarine ili ako je moguce da netko naruci za mene. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
Silence
|
Hm... Mislim da je netko imao Xeon 51xx ili 53xx serije ovdje na forumu, možda bi ga bio voljan prodati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Meni treba quad do 2.33 ghz jer je podrzano do te frekvencije.Ima na ebayu za 150 kn sa postarinom ali ne posjedujem kreditnu karticu pa ne mogu naruciti.Platio bih postarinu i sve + dao bih 50 kn bonusa da si covjek nesto popije ![]() EDIT: stavio sam sve na papir i poceo racunati.shvatio sam da mi se debelo nece isplatiti jer cu morati jos investirati u takvo nesto...hvala svima koji su mi se javili...ako se predomislim,javit cu vam se. Zadnje izmijenjeno od: Albert Wesker. 09.04.2014. u 19:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Albert imas pm , ako netko ima naljepnicu za prodat bio bih zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Pozdrav svima, imam Asrock P43Twins 1600 matičnu ploču sa AMI biosom. Skinio sam sve što je potrebno za instalaciju Xeona E5430 na tu ploču (mikrokodove, MMtools, i najnoviji BIOS). Prvi korak koji se mora napravit u MMtools-u je "Load ROM" (ubacit bios koji sam skinio) ali problem je u tome što Bios koji sam skinio je EXE file koji se pokreće iz Windowsa a MMtools mi traži file sa .ROM ekstenzijom kojeg nigdje po netu ne mogu naći. Jesam li nešto krivo skontao? U čemu je kvaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
najvjerojatnije exe sluzi za extract rom file-a na usb ili disketu, druga mogucnost je da je to zapravo auto flash za windowse |
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
@arkaj Flešni na ploču zadnji nemodificirani BIOS, pa ga pomoću AMIBIOS toola backupiraj kao .ROM fajl.
![]() |
#1195 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Pokreno sam taj EXE file, to je jednostavno bios update na najnoviju verziju (3.10), nažalost izgleda da ne služi za extract rom file-a na usb ili disketu. Uz taj Exe file postoje još tri file-a koje sam dobio kad san raspakirao RAR file koji sam skinio, to su: UCORESYS.SYS, UCOREVXD.VXD, UCOREW64.SYS. Eto ne znam može li se išta sa njima. ROM file-u ni traga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Da ne bih otvarao novu temu pitacu ovjde. Ima li neko informaciju kako bi se ponasao E5520 na P6X58D-E? Vidim da od tih 1366 xeona neki rade na MSI plocama ali ne vidim bas kako ostale ferceraju. Ima li neko nekakva iskustva? P6T6 WS na spisku podrzanih ima Xeone, ali ova P6X58D-E nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
trebalo bi radit na svim X58 pločama, samo su neke od njih bolje za OC.. nema ni moja MSI X58 PRO E na stranicama xeon support (osim w3520) al svi 4/6 jezgreni rade na njoj.. imaš na njuškalu jedan e5520 za 200kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Malo da podignem temu makar ne sa 771/775 pitanjem. Jel ko stavljao x5650 na normalnu s 1366 ploču? Kolko se sjecam je, al nemrem nikak nać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
E5645 http://forum.pcekspert.com/showthrea...29#post2546329 X5650 http://forum.pcekspert.com/showthrea...59#post2555459 Kolko znam on to nije realizirao do kraja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|