|
![]() |
#1171 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Imam Phenom x2 555, otključane dodatne dvije jezgre..overclockan je na 3,6 Ghz (bez dizanja voltaža)..malo me brinu temperature..imam AC Freezer 13 Pro s onom MX-2 ako se ne varam pastom s kojom dolazi..idle temperature su mi oko 35 stupnjeva, nakon par sati Orthosa popnu se i do 50 stupnja..sad čitam pa stranim forumima i ekipa ima dosta niže temeprature s ovakvim procesorima i ovim rangom coolera a da ne govorim o voltažama..negdje se spominju i voltaže od 1,25..ko je tu lud? :S..sad razmišljam da skinem cooler i da stavim novu pastu gore (Sytche 1000) pa da vidim jel ima neke razlike. Imam dobar propuh u kućištu i tu nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Temp su ti sasvim ok, nemaš se šta brinuti ![]() Ali probaj ga downvoltati, sa 1,32 mogao bi ti mozda raditi i na tih 3,6. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1173 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#1175 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Neznam, ovako ga ja za igre držim, nisam isao nize, al mislim da mi je nize radio probleme... Samo da se zna testirao sam potrošnju sa prime95 kao X2 i X4. 40 watta je razlika samo ![]() Imaš dobar primjerak, a ovo gore kaj ovaj prica, stock voltaza i to,mislim, ja moram tovarit napona da boli glava ![]()
![]() |
#1176 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ja mogu tovarit napona kolko oces pa nece prek 3.8 ![]() 3.6 + stock voltaza i vozim.. a tempe su ti odlicne za taj procesor i hladnjak... hladi bolje neg moja ninja2 (samo sto bi ja trebo mal bolje namontirat cooler pa da onda vidim jer sam ga nekak lose stavio na prvu ruku)..
![]() |
#1178 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#1179 |
Premium
|
Sad mi je na 1,4..radi bez problema na 1,35 al sam u međuvremenu loadao default postavke u BIOSU tak da sam zaboravio uopće na taj napon :S. Sad evo imam vremena pa ću proučit koliko niže može stabilno. Razmišljam da stavim još jedan hladnjak s druge strane coolera da imam push-pull sistem budući da dolaze topliji dani. Ovo sam već i prije primjetio, al zanima me kako je vama ostalima..imam 890GX Extreme 3 ploču i ako namjesti u BIOSU npr. 1,30V , CPU-Z mi očitava 1,36V pod opterećenjem..to ploča overvolta ili cpu-z krivo očitava? Zadnje izmijenjeno od: skyman. 23.03.2011. u 03:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1181 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Eto jučer stavljen x2 555 otkljucan u x4 B55, stavljen na 3.5, sa Q&C radi bez problema, ploča mu stavlja od 1 do 1.4V, hladim ga sa Hyper 212 Plus i temperatura mu je u ideal-u 30, a nakon 4 sata Prime-a oko 45°C, u jednom trenutku se samo popela na 48, a ventilator radi na 650okr. Ja presretan, stroj mrak, nečujan i radi ko mina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Imam jedno pitanje koje nema direktne veze sa OC ali ima sa UCC... Naime otključao sam 4. jezgru na Athlon II X3 450 pa imam po novoj nomenklaturi Phenom II X4 840 čini mi se... anyway sve radi super osim što se ponekad dogodi slijedeći pfenomen: 1. zauzetost jedne jezgre je 100% dok su ostale skoro pa u idlu i taj teret skakuće s jedne jezgre na drugu (to gledam preko gadgeta koji koristi Core Temp kao izvor podataka) 2. u tom trenutku miš počinje trzati i komp se ponaša kao single core proc koji je debelo zauzet 3. u task manageru ne pokazuje nijedan proces da zauzima više od par % CPUa 4. stvar moram rješiti restartom kompa Zanima me da li je to možda posljedica CnQ ili čega već. C1E state je enabled u BIOSu. Ploča je Asrock 890GM Pro3, standardno 4GB rama. Nema nikakvih nestabilnosti osim navedene. Proc je undervoltan na 1.3V, memorija je malo OC na default taktu od 1333MHz (obziorm da je 1600MHz memorija). Eto unaprijed hvala za bilo koji odgovor! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Premium
|
Al skužio sam da overvolta samo kad se koriste sve 4 jezgre, ako se koriste samo dvije jezgre onda je ona voltaža koja je i namještena u BIOSU. Evo sad testiram na 1,31(očitano u cpu-z) s dvije instance orthosa. Vrti se već pola sata, nadam se da će ostat ovak stabilan hehe. Evo vidi se i razlika - max temp s ovim voltažama je 46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |