|
![]() |
#91 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Sto se informatike tice - osim MIOC-a jaka je i V. gimnazija (ok, Peta je jaka u valjda svim predmetima, daje odlicnu podlogu za vecinu faxeva, pogotovo tehnicke i prirodne). 3 sata infice tjedno, dodatne grupe iz infice i posebne pripreme za natjecanja. Tijekom skolovanja cu savladati (dio vec jesam): osnove, Pascal, HTML, CSS, PHP, MySQL, Javascript, Java, mozda C++. Od prakticnih i tehnickih stvari tipa umrezavanje i odrzavanje se ne uci nista jer nije u programu. Doduse - admini smo mi ucenici (trenutno clan bl4st3r i ja) i znanje se prenosi s koljena na koljeno. U to se upustaj samo ako si totalni freak. Za nju ti isto treba hrpa bodova, ali ipak manje nego za MIOC. Moja generacija se upisivala s 59, lani je prag bio 58. Ako nemas toliko bodova - Rudjer ili Lucijanka. Ovisno o tome sto zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#94 | |
Avocado
|
Citiraj:
Iz njega neces nadoknaditi sate infice.
![]() |
![]() |
#96 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ak ima volje, moći će. Ja sam IX. završio i kao i u svakoj općoj gimnaziji, informatika je samo na 1. godini. Kasnije sam informatiku uzeo kao fakultativni predmet, ostajalo se iza nastave ili dolazilo prije ali jbga, sam sam to htio. Kasnije uzeo informatiku za maturalni rad i kao 3. predmet i dobro mi je to došlo kao ponavljanje za prijemne na faks. Jedino što se nisam u srednjoj imao priliku susrest s programiranjem, pa sam imao probleme na 1. godini faksa, al izvukao sam 2 i svi sretni i zadovoljni. Samo nemoj očekivat da ćeš sa završenom općom moći upisati FER samo tako. Rijetki to mogu, i uz jaaaaaako puuuuuno rada
![]() |
#97 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako misliš na FER, nema apsolutno nikakve veze koliko sati informatike imaš. Drži se matematike i fizike i to je to. @1v@n: Pričaš gluposti tamo na kraju posta. Uz umjereno puno rada se upiše FER bez plaćanja ako razumiješ problematiku u fizici. Možeš samo fiziku naučit i upast. Prođeš cijelu žutu zbirku, prođeš zadatke iz 15-tak rokova iz matka fizića i to je to. Slično i s matematikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Avocado
|
![]() |
#99 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ovisi kojeg profesora dobiješ. Super je tamo, društvo je bolje nego šta očekuješ. Bit ce najvjerojatnije jedna smjena, koliko sam čuo po hodnicima. Naravno da ima kantina. Za doživljaje ti je najbolje čitat forum.hr, tema o MIOC-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne kužim zašto svi forsirate informatiku, kada za upis na tehničke fakultete treba najčešće matematika i fizika i tu i tamo informatika ? EDIT: malo kasnim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Namjerno sam išao na pripreme kao da ću na FER ( čak sam i fiziku vježbao ), iako mi je primarni cilj bio TVZ. Na kraju sam završio kao 80 i neki, ali samo se 40 prima bez plaćanja. Interes je bio ogroman, tako da sam zadovoljan kako je ispalo.
![]() |
![]() |
#102 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Ajd ak je dobro onda idem iako ne mislim ici na fer jel mi je dobra informatika ali ju nebi htio mati za posao,iskreno nemam pojma di cu ici no bolje imat dobru srednju izobrazbu jel cu s miocom moci upisati svaki fakultet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
OMG, thats the funky shit
|
Ja idem u Ruđer, imao sam dovoljno bodova za neku bolju gimnaziju (al ne za Mioc i petu), no jednostavno sam razmišljao da to nije za mene. Em mi nije zanimljivo, ima jedno par predmeta koji me zanimaju ostali su pain in the ass. Informatika je informatika, meni se neda samo programirat i to ja oću naučit elektrotehniku, a to u gimnaziji neću. No nakon 2 godine Ruđera mogu reć da me malo elektronika prestala zanimat, sad sam više za strojarstvo ali opet mi Ruđer daje dobru podlogu. Što se tiče težine Ruđer prve 2 godine nije težak dapače, ja sam kampanjac učim samo kad treba a i to nije baš nešto i evo prosjek će mi biti oko 4.2. No čujem da je 3. godina uber teška pa ćemo vidjet ![]() Uglavnom ako misliš studirat elektrotehniku/elektroniku a ne informatiku kaj će ti MIOC sa svojim programiranjem... odi u Ruđer i postani gay(zaeb) :P
![]() |
#104 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
MIOC i PETA = jedno veliko sranje ak se mene pita. Ruđer je dobar i cijeniti će te tamo ako znas nesto raditi i bit ce ti daleko lakse i izaci ces iz skole da ces nesto znati. Ja sam zavrsio TESLU i moram reci da je skola smijeh. Ako mislis na FER mozda ti je RUDER bolji u tom slucaju jer ces dobiti vece znanje , jer naime u TESLI ces dobiti znanje jedino ak se sam ucis sto je na neki nacin dobro.(Matematiku i fiziku ces dobro znati u svakom slucaju, a ostali predmeti su smjeh. Uglavnom biti ce ti zajebancija + puno slobodnog vremena uz neko znanje koje ce ti kasnije trebati ) Ruder daje 20 % popusta na CISCO samo odredrenim skolarcima(boljima) tak da je to vise manje govno. Na sate informatike u gimnaziji zaboravi jer ser to svodi na strebanje funkcija worda napamet i takve pizdarije dok Peta i Mioc imaju drugi princip a to je budi geek i uci 1001 algoritam napamet koji ti nikada u zivotu nece trepati a ako bude ko profesionalni programer platiti ces matematicaru da ti to rijesi jer je to njegov posao..( Uzmimo Pathfinding algoritham). Znaci informatika je sranje ak ne dobis dobrog profesora koji zna svoj posao a ne da je jedan od onih koji je zavrsio strucni seminar od tri sata pa misli da je Boga primio za muda i sere po ekipu. Uglavnom tu nemas nista sto ti moze korisno doci kasnije ( osim strebanja i strebanja)... Ak odes u Teslu znati ces sve birtije u toj okolici grada ali ak nesto zelis napraviti to ces i uspjeti jer sama skola nije tako ni losa.. Ja bi opet isao xD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Da barem samo malo sjednem i naučim, matematika me muči totalno, dok fiziku riješim ispit i po 100% ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Moze kveščn ![]() Jel to istina i kako to mogu pri upisu priopcit i kako zamolit da se upisem s kolegom iz razreda,da nas stave u isti??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#110 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
po onome kriteriju sto si napisao mislim da ti je ruder naj izbor (smjer racunalstvo) naucit ces stvarno puno struke, kad usporedujem sa teh za rac u samoboru sa frendvoima koji idu tamo, njima je sve samo zayebancija i laganini... isto sam cuo za teslu (netko je cak i tu rekao) da ces upoznat sve birceve u okolici i samo zayebancija... u struci (u prve dvije godine osnove, a poslije analogni i digitalni sklopovi) se uci puno detaljnije nego u samoboru, sve strukovne predmete odradujes i dva blok sata jednom u dva tjedna i tu se dosta nauci ako stvarno radis a ne cekas da netko drugi napravi pa samo prepises... sve u svemu ja sma prezadovoljan skolom i time sto sam naucio u ove 3 godine, da sam jos dobio bolju prefesoricu iz matise bilo bi jos bolje... (imam krajinu poremecenu) al svi ostali profesori su vise manje ok... ak imas kakvih pitanja javi se na pm ![]() od ove godine su za 2. i 3. razred uvedeni novi fakultativni predmet "racunalne mreze" i "LabView" i mislim da je u programu nastve za LabView tko hoce slusanje CISCO predavanja...
![]() |
![]() |
#111 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da, i gimnazija u Kutini gdje sam išao je dobila jedno mjesto za direkt upast na FER, ja na kraju nisam predao papire ali sam čuo da se prijavio lik sa 5.0 prosjekom pa bi i bilo uzalud. Za strojarstvo su bila dva mjesta, da sam predao papire upao bih tamo jer je na kraju samo jedna prijava poslana. Ali strojarstvo me baš i ne zanima tak da... Gdje si išao na pripreme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
teta Mraz
|
srednja tehnicka ne olaksava puno na feru jer se elektrotehnika i tako uci prakticki od pocetka ...sta za matematiku i nije slucaj... na feru je najvaznija navika ucenja, a nju cete definitivno bolje stec u nekoj boljoj gimnaziji nemojte da vam prodaju price tehnicki faks-Tehnicka srednja, to je velika zabluda
![]() |
#114 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na svakom faksu se sve uči iz početka gradivo. No naravno, neke osnove osnova se moraju znati, a to ćeš dobiti u svakom školi, bilo gimnazija, bila tehnička bila neka obrtnička...
![]() |
#115 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
vidin ja da će nas dosta prema FER-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
A vid ti malih ambicioznih srednjškolaca..svi će na FER.. Kako se meni taj faks zgadio..pa to je nešto..bili smo gore sa školon napravili đir po zgradi.. Bila je subota ujutro..kad sam vidio u predvorju dva lika kako igraju na neke Pokemon ili štaveć karte, to je bio prvi znak da nešto nije u redu..nakon po ure šetnje po toj zgradi i malo pričanja od strane dva studenta ..izrigao sam se zamalo.. Atmosfera mi je tako užasno štrebersko učmala, da mislim da bih se ubio da odem gore.. fuj Odoh ja nekako završit malo FESBa, pa radit šta stignem..a na FER nebi išao da mi neko plaća... Plus Zagreb, koji mi se kao grad gadi..jedina pozitivna strana je puno mjesta za izlazak.
![]() |
#117 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() sad san u jetset-u
![]() |
![]() |
#119 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
evo da malo uletim... Ovako, zavrsio sam tehnicku u pozegi, smjer telekomunikacijski tehnicar, ucenik katastrofa, ono sve godine sa trojkom prolazio, jedino sam dobre ocijene jedino iz engleskog i strucnih predmeta (sklopovska oprema racunala, analogno digitalni sustavi, komutacijski.. bla bla) i zanima me (posto nisam bio previse zagrijan za faks) jel bi imao mogucnosti bilo gdje u ZG upast, barem nesto blizu sa strukom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
teta Mraz
|
zasto ne...TVZ?
|
|
Oglas
|