|
![]() |
#91 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nutellu nisam kupio u IT jer tamo ne prodaju pakiranja od 1kg već 900g i cijena joj je viša nego kada u Lidl dođe DE verzija od 1kg.
![]() |
#92 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U Eurospinu još prije nego je došao u HR kupujem primarno l(j)utenicu i skušu u maslinovom ulju, oboje u teglicama, i to na vagone, ne izlazim bez par paketa i jednog i drugog. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() za stvari koje nisu u katalogu nemoremo znat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Imate na stranici prije račun od subote pa uspoređuj. Uglavnom zimnica nije skuplja od 1,69 €. Paprika crvena KPlus je preko 2 eura a u SLO je 1,69. Cikla KPlus je 1,39 gore 89 centi. Krastavci, normalne veličine (ne oni gdje stane niti 10 komada u teglicu) su po 1,25 a KPlus 1.95 Oni sirevi s računa kod nas u Lidlu su 70 centi skuplji. Mislim da je na akciji bila samo Cockta 3+1 za 4,5 eura. Tko pije kavu Minas 500 grama je 2,99 eura cijena. HR i SLO katalog Lidla je teško uspoređivati jer nisu isti i malo se proizvoda potrebi da su ih imaju oba kataloga. OK, nisu sve cijene niže nego kod nas ali ima. Jedino kaj sam našao da je alkohol skuplji kao i oni Lidlovi vafli (veća cijena niti 10 centi).
![]() |
#96 |
Premium
|
Ja sam uspoređivao cijene u Spinu IT, SLO i HR. Razlika IT->SLO je nekih 10%, a HR dodatnih 10-15%.
![]() |
#97 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
U Mađarsku se isplati samo po cugu, kak si i rekao. Po ostale stvari oni dolaze kod nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Premium
|
Jedno vrijeme su u Mađarskoj imali Pepis Mango. Nije loš.
![]() |
#99 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Sjetio se da mi u IT obavezno uzmemo i ukiseljeni luk, mo to zovemo čebuljice. U tom sranju se baš davim, ajko fino, a mislim da je kod njih baš osjetno jeftinije nego kod nas. Treba samo pazit jer mislim da ih ima i u ulju umjesto octu. A i sireve što spominjete, tu nas talijani šibaju po izboru samo tako. A opet njihov jogurt mi je odvratan jer je jako gust i sladak, nije kao naš kiselkast. Čak mi je i Ajran fin (slani turski jogurt), ali taj talijanski mi je no-go. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Iako su mi Brežice na 20 km od kuće ništa nije tak spektakularno jeftinije da bih gore šopingirao i tovario pun gepek. Evo sad gledam Nutela, akcija, Konzum, kila 7€, Hofer Slo 6,50€. Ali to sam kupio sad i imat ću ju iduća 3 mjeseca. Sireve koristim za pizzu. Salame i suhomesnato slabo jer imam domaće kao i zimnicu. Meso je kod nas jeftinije. Prošli tjedan je bio krmić bez kosti po 4,30€, po 4,450€ u Eurospinu su paketi po 2,5kg okošteni batak-zabatak bez kože. Top za pohanje. Riža Scotti, znači ne neka ŽLJ kvaliteta 2,30€ konzum. Kolko tjestenine pojedem kroz mjesec dobra mi je i ona po 1,30€ kila. Samo treba malo pripazit da ostane aldente. Jedina stvar koja mi se ispalti je Jamnička za gemišt. SLO 0,59€ litra, HR 0,99€ litra.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#101 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#102 | |
Premium
|
Citiraj:
Meso kupujem u mesnici ne u trgovačkom centru tako da po meso nisam ni išao. Zimnicu domaću nemam pa je kupujem i jeftinija je u SLO nego kod nas. Sad Nutela koju sam gledao gore (mislim Lidl) bila je Njemačka a ne tam iz Poljske ili koje druge države. Sirevi su jeftiniji i po 70 centi (Lidl, znači isti sirevi). Špageti kod nas na akciji pola kile 99 centi gore kada je bila akcija 1 kg za 1 euro inače je 1,25 €. Schweppes bitter lemon gore je 1,79 kod nas je preko 2,05 eura. Tako da meni se isplatio shoping. JBG... nekome je ispativije nekome nije. A pošto ispadne da su naši proizvodi vani jeftiniji onda se isplati po njih ići ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Mađarska je poznata još prije našeg ulaska u EU da imaju najviši pdv. Pogodi tko ima drugi najviši pdv u Europi.. Treba vidjet kolika je plaća tamo. Ja znam da sa sadašnjim rastom tih cijena, u dućanima unas maltene nema (više) proizvoda ispod 1 eura, a 10 eura ti je ispada ko prijašnjih 40ak kuna. Stvar koja me slavnih 90ih zaobišla je bio onaj legendarni shopping u nagykaniszi. Jedino smo možda 2,3x otišli u brežice u onaj neki dućan kaj je iznutra izgledao ko skladište (vjerojatno su svi ti diskonteri bili na takvoj interijernoj razini). Sve ostalo se rokalo svakotjedno samo po todorovićevom Konzumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#106 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
To bi više trebao gospođu pitati, ali čini mi se da je tu negdje, povremeno kupi ponešto od toga u slo, ali ne tražimo ciljano, pa zaključujem da su približno iste cijene, a ona uzme ako je nešto na akciji.
![]() |
#107 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
U Sloveniji se zna potrefit na akcijima pa je povoljno. Tablete za perilicu suđa iz hofera su okej, operu dobro a bagatela. U Italiji je velika razlika u praškovima, onekšivačima. Znam da skvo natrpa pol bunkera s tim svim preparatima. Npr. Lenor 840ml oko 2,50 eura, kod nas je 700ml mislim prek 3 eura. Prašak/il tekući onaj kad je na akciji je doslovno 3 do 4 puta povoljniji nego ovdje, znaju imat odmah u paketu po tri komada pa još povoljnije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Dobre su i mullerove, tekuće su, ali u "bombica" pakiranju. Citiraj:
Mall ima često dobrih ponuda, a nekad se i zeznu s cijenom (npr. ne skinu stari popust, a dodaju novi koji ide uz kod). Uglavnom, listajući malo strane kataloge, mislim da se izleti isplate samo dijelu ljudi u ovisnosti o udaljenosti, vrednovanju vlastitog vremena i potrošačkim navikama (meni su npr. interspar, plodine, lidl, 2xDM, Mueller u krugu 100 metara, a u krugu 2 km imam još 2 lidla, 2 bipe i mall.hr pa mogu ciljano u sat vremena udariti i na 4 lokacije ako treba) Zadnje izmijenjeno od: generic. 27.10.2024. u 10:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Uvijek imaju najbolju cijenu, a ima i ostalih stvari povoljnih (heinz, pepsi, igračke itd) Imaju i webshop, šteta što izgleda kao poluscam ![]() Tu je cijena ista uvijek, a drugdje je jeftinije samo ako je tipa akcija DM 2+1, ili kao što je bilo u Mallu negdjeprije JAR na megapopustu pa sam se opskrbio. Finish tablete sam bacio negdjeprije u smeće, razočaranje teško.
![]() |
![]() |
#110 |
Premium
|
DM zaboravi, tu su cijene u SLO i HR iste a i možeš provjeriti na webu. U Lidlu sam uzeo Afroditin šampon za 2,79 (litru), u Konzumu je preko 4 i pol. Sad bum svaki tjedan snimio i HR i SLO Lidl katalog da mogu vidjeti dok se ne odlučim ponovo u kupovinu ![]()
![]() |
#111 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Shoping u Sloveniji, Bosni, Srbiji, Mađarskoj,...
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Juice. 27.10.2024. u 14:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
36, 65eura. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Je li u dućanu ista cijena kao na webu? Mislim da imaju i na Jankomiru. Mall zna imati solidne cijene na pampers (made in PL). Usput, za te pamperse se može dobrih stvari dobiti kroz MPG program vjernosti. O, pa to je već solidno dobra cijena. Možda ćemo na neki izlet u Sloveniju pa da i te probam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() EDIT: Ipak nisu iste cijene, webshop i fizički diskont. Malo sam se raspitao, zapravo nemaju veze jedni s drugima, osim što imaju istog parenta. Tipa JAR AiO 67kom u diskontu 12,99€, na webshopu na "akciji, -43%" 16,24€ JAR Platinum 75kom u diskontu 17,99€, na webu 19,99€ na 50% popusta. Pampers Premium Care S3, 60kom u diskontu 16,99, 17,30€ sa -20%
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 29.10.2024. u 19:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Premium
|
Jučer sam skočio do Trsta. Iako su i kod njih mnoge stvari poskupile, i dalje je osjetno povoljnije nego kod nas. Onaj tko uz špežu misli kupiti još nešto, neka ni ne ide u TS. Trgovački centri Il Giulia i Torri d'Europa su napola pusti jer je brdo prostora prazno. Radije neka produži do Muggie gdje za špežu ima Familu i Eurospin koji se nalaze jedan prekoputa drugog ili neka ode u trg. centar Montedoro u kojem se nalazi ipercoop. Do tamo nije više problem doći jer se prije ulaska u Trst skrene na brzu cestu (1, 2) i za 15min ste tamo.
![]() |
#117 |
Premium
|
Nedavo sam išao u Trst pa me frend zamolio da mu kupim kavu u zrnu. Našao sam mu Segafredo Intermezzo za 12,60 EUR/kg. Uzeo sam mu 4kg. Prije par tjedan našao sam istu kavu u Kauflandu. Cijena 10,49 EUR. Ali za 0,5kg!
![]() |
#119 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Kod kave je najočitiji primjer koliko nas svi gule i prave budalama, kad nas je "zaštićena cijena" od 500g 5,49€.. Odeš u Brežice i u istom trgovačkom lancu kavu istog proizvođača vidiš na polici po redovnoj cijeni 3,69€.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
|
![]() |
![]() |
|
|